Beste HDMI kabel van 2024

Laatste Update: juli 2024

Onze favoriete HDMI-kabel

LifeGoods HDMI 2.0 Kabel - 5M

Uit onze test is gebleken dat de LifeGoods HDMI 2.0 Kabel - 5M de beste HDMI-kabel is van 2024. Deze HDMI-kabel is geschikt voor alle gebruikssoorten en is lekker stevigdus hij gaat niet gauw stuk. De lengte van 5 meter is meer dan genoeg in de meeste scenario's, maar je kunt natuurlijk altijd een kortere of langere variant aanklikken. Je kunt er ook verschillende devices met elkaar verbinden.

Bij steeds meer apparaten heb je tegenwoordig een goede HDMI-kabel nodig. Bijvoorbeeld je televisie, computer, spelcomputer of zelfs geluidsapparatuur hebben allemaal een HDMI-aansluiting.


HDMI is nou eenmaal een effectieve en praktische manier om allerlei soorten media met elkaar te verbinden, en daarom heb je er één nodig. Maar welke HDMI-kabel is het beste voor jouw gebruiksdoeleinden?


Hoewel er geen gigantische verschillen zitten tussen HDMI-kabels, merken we wel degelijk een verschil in het gebruik. Sommige kabels zijn echt wel wat beter in kwaliteit, gaan dus langer mee en zijn soms wat prettiger in gebruik. 


Minder goede HDMI-kabels gaan sneller kapot of zijn gewoon niet flexibel genoeg. De rotte appels hebben we er voor je uitgepikt - we gaan in dit artikel in op de beste HDMI-kabels 2024! 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Aircoolers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 HDMI-kabels

LifeGoods HDMI 2.0 Kabel - 5M - 18Gbps - 4K (60 Hz) - Zwart review

Beste Koop HDMI kabel
1. LifeGoods HDMI 2.0 Kabel - 5M

Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 - Ultra HD High Speed 8K - HDMI naar HDMI - Xbox Series X & PS5 - 3 meter - Oranje review

Beste HDMI kabel voor PS5 / Xbox

2. Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

Qnected® HDMI 2.1 kabel 2 meter - 4K@120Hz, 4K@144Hz, 8K@60Hz - HDR10+, Dolby Vision - eARC review

Beste Premium HDMI kabel
3. Qnected® HDMI 2.1 kabel 2 meter

DINTO® AOC HDMI Kabel 2.1 - Glasvezel - 20 meter - 8K - HDMI naar HDMI review

Beste 4K Lange HDMI kabel 
4. DINTO® AOC HDMI Kabel 2.1

MutecPower High Speed HDMIkabel met Ethernet 2.0 - Full HD - 20 meter review

Beste Lange HDMI kabel met 3D
5. MutecPower High Speed HDMIkabel met Ethernet 2.0

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste HDMI kabels zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ HDMI kabels vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke HDMI-kabel is het beste?

Een HDMI-kabel kopen in 2024? Je komt voor een lastige keuze te staan. Er zijn zoveel HDMI-kabels op het internet te vinden, en ze schreeuwen allemaal dat ze de beste HDMI-kabel volgens de consumentenbond zouden moeten zijn.

Maar welke HDMI-kabel is het beste in 2024? Er zitten wel degelijk verschillen tussen de producten, en wij leggen hieronder uit wat de beste HDMI-kabels zijn van dit moment!

1. LifeGoods HDMI 2.0 Kabel - 5M

LifeGoods HDMI 2.0 Kabel - 5M - 18Gbps - 4K (60 Hz) - Zwart review
 • Zeer stevige kabel
 • Formaat kun je kiezen tussen 1,5 tot 15 meter
 • Ondersteuning voor vrijwel alle reguliere gebruiksstandaarden

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De LifeGoods HDMI 2.0 Kabel is een uitstekende keuze voor vrijwel iedere toepassing. Zo lang je niet gaat gamen in 4K120fps of zelfs nog meer zit je met deze HDMI kabel helemaal goed!

De kabel is dus perfect voor de Xbox Series S of X, de Playstation 5, Nintendo Switch, of je Game PC. Deze apparaten verbind je naar iedere TV die een HDMI ingang heeft; alle moderne televisies dus.

De kabel zelf is te kiezen in 1,5 meter tot 15 meter lange uitvoeringen. De kabel zelf is zeer stevig en gaat dus jarenlang mee, zelfs als je hem regelmatig moet oprollen. Bang dat de HDMI kabel niet goed werkt?

Dat hoeft niet, want de kabel heeft een officieel certificaat van de HDMI-organisatie zelf (HDMI.nl). De LifeGoods HDMI 2.0 Kabel is verreweg de beste en meest voordelige optie als je een allround HDMI kabel nodig hebt voor een laptop. Alleen voor gigantisch krachtige Game PC's raden we een duurdere kabel aan. Bekijk de beste prijs via de knop hierboven!

2. Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 - Ultra HD High Speed 8K - HDMI naar HDMI - Xbox Series X & PS5 - 3 meter - Oranje review
 • Geschikt voor 8K resolutie
 • eARC ondersteuning om geluid te kunnen overbrengen
 • Geschikt voor ieder soort apparaat

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben jij nou één van de weinige mensen die een enorm krachtige game PC in huis heeft? Of heb je een televisie die 8K-resolutie ondersteunt? Dan is de Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1 een absolute must-have voor jou.

Als je een goedkopere kabel neemt, ondersteunt die vaak niet de 8K beeldresolutie en geniet je dus minder van je film, serie of games. De kabel is makkelijk te onderscheiden van de rest van de apparatuur door de oranje kleur.

Dit geeft de kabel tevens een premium uitstraling, wat past bij zo'n goed presterend product. De kabel ondersteunt ook eARC - dit staat voor Enhanced Audio Return Channel en zorgt voor een perfecte geluidsweergave die altijd synchroon loopt met de TV.

Dankzij de premium feel en prestaties van deze kabel begrijpen we goed dat hij 2 eurootjes duurder is dan de LifeGoods HDMI kabel hierboven. We vinden deze kabel zeer geschikt voor de high-end gamers onder ons!

3. Qnected® HDMI 2.1 kabel 2 meter

DINTO® AOC HDMI Kabel 2.1 - Glasvezel - 20 meter - 8K - HDMI naar HDMI review
 • Ondersteunt alle resoluties tot 8K60fps
 • In meerdere lengtes verkrijgbaar

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Qnected® HDMI 2.1 kabel is een geschikte keuze voor de Playstation 5, Xbox Series X/S en nog veel meer apparaten. Één van de grootste voordelen is dat deze kabel als één van de weinige HDMI kabels ondersteuning biedt voor 8K resolutie met een verversingssnelheid van 60 Hz, oftewel 60 beeldjes per seconde.

Hierdoor reageer je veel sneller op je games en lijken sportwedstrijden ineens veel soepeler te gaan. Let wel dat je hiervoor een TV nodig hebt die deze kwaliteit ondersteunt, en dat de Xbox en Playstation dit ook niet ondersteunen - voornamelijk voor een goede game PC is de Qnected® HDMI 2.1 kabel dus een geschikte aankoop!

4. DINTO® AOC HDMI Kabel 2.1

 • De lengte van 20 meter is ideaal voor lange afstanden
 • Ondanks de lange afstand geen vertraging door glasvezel snelheid
 • Je bent klaar voor de toekomst met ondersteuning voor eARC, HDR en 8K-resolutie
 • Zo'n lange kabel is lastig om te buigen, op te rollen of mee te nemen

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Staat jouw TV heel ver weg van je console? Heb je je Game PC boven staan en wil je deze verbinden met de TV beneden? Wat je reden ook is om zo'n lange HDMI kabel te kopen, maak niet de fout om één zonder glasvezel aan te schaffen. Glasvezel zorgt namelijk voor een verbinding zonder vertraging.

Deze kabel is geschikt voor alle resoluties. Ook de nieuwste geluidsoverdrachtstechnologieën zoals Dolby Atmos en eARC zijn ondersteund door deze goede lange HDMI kabel. Game mode zorgt voor nog minder vertraging bij je Xbox, Playstation of game PC, zodat je je tegenstanders te vlug af bent. Daarom is de DINTO® AOC HDMI Kabel 2.1 de beste lange HDMI kabel voor 4K en 8K!

5. MutecPower High Speed HDMIkabel met Ethernet 2.0

MutecPower High Speed HDMIkabel met Ethernet 2.0 - Full HD - 20 meter review
 • De beste premium Smart TV in 2024
 • Geschikt tot 6 personen
 • Meerdere voorgeprogrammeerde programma's
 • Geen geurfilter, dus meer last van bakluchtjes na gebruik

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben je van plan 3D televisie of films te kopen in de toekomst? Daar is een speciaal soort HDMI kabel voor nodig. Deze MutecPower High Speed HDMIkabel met Ethernet 2.0 is een extreem lange en snelle kabel die met behulp van Ethernet jouw apparaat verbindt met je televisie, monitor of chromecast. 

Ondanks de lengte is de kabel erg stevig en gaat hij jaren mee. Deze kabel is de enige in de lijst met ondersteuning voor 3D technologie, net als 4K resoluties en verversingssnelheden tot 480Hz.

Deze kabel is daarom niet voor iedereen weggelegd, maar richt zich echt op de veeleisende gebruiker. Heb jij gewoon een Playstation of Xbox en een normale TV, dan zijn de HDMI kabels hierboven echt de beste opties voor jou.


Best verkochte HDMI kabels

Waar kun je het beste een HDMI kabel kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste HDMI kabel van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte HDMI kabels bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 HDMI kabels!


HDMI kabel kopen? Hier moet je op letten!

Wil je een HDMI kabel kopen? Dan zijn er altijd een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Er zijn zoals bij alle producten ook een aantal HDMI kabels te koop van mindere kwaliteit.

Als je niet oppast, koop je straks een product waar je na een aantal maanden niet tevreden mee bent of die niet de functionaliteit heeft die jij nodig hebt. Dat zou toch zonde zijn? Let daarom altijd op de volgende punten:

Beeldresolutie

Heb je een console of TV-modem dat 4K of 8K kan uitzenden? Misschien heb je het nu nog niet nodig, maar in de toekomst komt dit zeker van pas. Vrijwel alle moderne HDMI kabels hebben 4K ondersteuning, maar niet allen kunnen 8K aan. Om future proof te zijn met je HDMI kabels is het slim om alvast een 8K-ready HDMI kabel te kopen.

Stevigheid

Een HDMI kabel heb je de komende 10 of 20 jaar nog vaak genoeg nodig. Zonde dus om nu een paar euro te besparen met een kabel die niet stevig is, en dus over een jaartje alweer stuk is.

Om te voorkomen dat je snel een nieuwe moet kopen, raden we kabels aan die stevig in elkaar zitten. Alle kabels in dit artikel hebben we getest. Wil je het zeker weten? Koop dan één van de producten hierboven.

eARC

Heb je een soundbar? Dan is een HDMI kabel met eARC ondersteuning handig, zodat je het volume van je soundbar met de afstandsbediening van de TV kunt regelen. Dit scheelt een hoop moeite en ga je in de toekomst nog vaker nodig hebben, daarom raden we het enorm aan!

Lengte

Last but not least: koop uiteraard een kabel die lang genoeg is! De meeste HDMI kabels beginnen vanaf 1 meter en er zijn zelfs varianten van 20 meter of meer verkrijgbaar.

We raden aan om minimaal 2 meter en maximaal 5 meter te nemen, tenzij je zeker weet dat je meer nodig hebt. Anders kan de kwaliteit van het beeld minder worden of kan er vertraging ontstaan.


Wat is de beste hdmi kabel volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft een aantal artikelen geschreven over de hdmi kabels, maar ze hebben nog geen echte test gedaan. Gelukkig hebben wij dat wel gedaan.

Zo hebben we meerdere producten getest en we hebben 1 winnaar gevonden. Dit is namelijk de LifeGoods HDMI 2.0 Kabel - 5M. Als je naar boven scrolt kan je alles lezen over dit product, inclusief de voor- en nadelen.


Veelgestelde vragen

Is er een verschil tussen HDMI kabels?

Er zijn 2 soorten HDMI kabels. De eerste is een standaard kabel waarmee je hd-tv kijkt. De andere is een high speed kabel. Daarmee kan je ultra HD kijken.

Waar staat HDMI kabel voor?

De afkorting HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface.

mei 29, 2024

mei 23, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>