Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste heetwaterdispenser?

Glacielle Heetwaterdispenser review

Glacielle Heetwaterdispenser

Uit onze test is gebleken dat de Glacielle Heetwaterdispenser de beste heetwaterdispenser van 2024 is. Met de Glacielle Heetwaterdispenser heb je binnen 5 tot 10 seconde kokend water. Je kunt de temperatuur zelf instellen tussen de 45 en 100 graden en dankzij het grote reservoir kun je tot wel 3,4 liter thee zetten in 1 keer.

Verder is het display gemakkelijk te besturen dankzij de touch bediening en is hij uitgerust met een afneembare watertank en lekbak voor extra makkelijk schoonmaken. Voor deze aantrekkelijke prijs zijn er geen betere opties te vinden op dit moment. 

Op zoek naar de beste heetwaterdispenser van dit moment? Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste heetwaterdispensers van dit moment. Dit hebben wij gedaan door tientallen verschillende heetwaterdispensers met elkaar te vergelijken in onze handige beste heetwaterdispenser test 2024. 

Hierbij hebben wij elke heetwaterdispenser op een bepaald aantal belangrijke criteria getest. Hierbij hebben wij ook heetwaterdispensers uit verschillende prijsklassen en categorieën getest om voor iedereen de perfecte heetwaterdispenser te vinden. Benieuwd naar de beste heetwaterdispensers van dit moment en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste heetwaterdispensers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Heetwaterdispensers

Glacielle Heetwaterdispenser review
Beste Koop heetwaterdispenser

1. Glacielle Heetwaterdispenser

MOA Heetwaterdispenser review
Beste luxe heetwaterdispenser

2. MOA Heetwaterdispenser

ProfiCook HWS 1145 review
Beste grote heetwaterdispenser

3. ProfiCook HWS 1145

Inventum HWD722 review
Beste heetwaterdispenser met anti-kalk filter

4. Inventum HWD722

Tomado TWD2501B review
Beste budget heetwaterdispenser

5. Tomado TWD2501B

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste heetwaterdispenser is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

25+ heetwaterdispensers vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Welke heetwaterdispenser is het beste?

Maar wat is dan de beste heetwaterdispenser 2024? Wij zijn op onderzoek uit gegaan om jou van dit antwoord te voorzien. Dat hebben wij gedaan door een beste heetwaterdispenser test uit te voeren.

Zoals benoemd hebben wij deze modellen getest op de bovenstaande criteria. Daarnaast hebben wij ook gekeken naar functionaliteiten, prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksgemak.

Ook hebben wij elke heetwaterdispenser voorzien van een korte product omschrijving en hebben wij de voor- en nadelen van elk model opgenoemd. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met tientallen reviews van andere consumenten.

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5 en welke de beste is? Lees dan gauw verder!

1. Glacielle Heetwaterdispenser

Glacielle Heetwaterdispenser review
 • Binnen 5 tot 10 seconde warm water
 • Temperatuur zelf in te stellen tussen de 45 en 100 graden
 • Gebruiksdisplay werkt ontzettend goed en is makkelijk te gebruiken
 • Beschikt niet over noemenswaardige nadelen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar de beste heetwaterdispenser van dit moment? Dan is de Glacielle Heetwaterdispenser wat voor jou! Dit is de beste koop van een heetwaterdispenser in 2024.

Zo zet je met deze heetwaterdispenser in slechts 10 seconde een glas, mok of kop kokend water klaar. Met de grote inhoud van 3,4 liter voorzie jij gemakkelijk een grote groep van een heerlijke bak thee of warme kom soep. Verder beschikt deze heetwaterdispenser over 2000 watt en een handig gebruiksdisplay. Hierdoor zet jij binnen een korte tijd 13 koppen thee klaar met een vol reservoir. 

Wil je nou meer weten over deze beste koop heetwaterdispenser? Klik dan op de bovenstaande knop en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment!

2. MOA Heetwaterdispenser

MOA Heetwaterdispenser review
 • Afneembare watertank
 • Stijlvol en ergonomisch design
 • BPA-vrij
 • Product gewicht 2,27 kilogram

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar een luxere variant heetwaterdispenser? Dan zoek jij de MOA Heetwaterdispenser - Luxe Instant Waterkoker. Deze heetwaterdispenser zet namelijk ook binnen een halve minuut een lekkere warme kop thee. Daarnaast is het mogelijk om elke gewenste temperatuur in te stellen via het heldere touchscreen display aan de bovenzijde.

Dit stijlvolle product past in elk interieur thuis doordat hij in diverse kleuren verkrijgbaar is. Daarnaast beschikt deze heetwaterdispenser wel over een afneembare watertank en is hij BPA-vrij. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat hij niet zomaar van zijn plaats verschuift. Het vermogen van dit apparaat is maximaal 2400 watt.

3. ProfiCook HWS 1145

ProfiCook HWS 1145 review
 • Waterreservoir van wel 4 liter
 • Automatische uitschakeling
 • Heet water door middel van een druk op de knop
 • Geen afneembare watertank

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoek jij een grotere variant heetwaterdispenser dan is de ProfiCook HWS 1145 de perfecte heetwaterdispenser voor jou. Deze grote heetwaterdispenser beschikt namelijk over een inhoud van 4 liter waardoor jij met gemak een hele grote groep voorziet van een warm kopje thee of een lekker soepje. Daarnaast is het apparaat roestvrij staal door de roestvrijstalen behuizing.

De heetwaterdispenser is BPA-vrij en beschikt over handige antislipvoetjes welke het apparaat goed op zijn plek houden. Ook schakelt dit apparaat zichzelf uit wanneer hij lang niet gebruikt is om energie en moeite te besparen. In circa 5 seconde zet jij een kokend bakje water welke eenvoudig in te stellen zijn via het LED-display met touch bediening.

4. Inventum HWD722

Inventum HWD722 review
 • Goede heetwaterdispenser
 • Beschikt over 2600 watt aan vermogen
 • Verbruikt ongeveer 40% minder energie dan een waterkoker
 • Geen automatische uitschakeling

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil jij graag een heetwaterdispenser met anti-kalk filter maar wil jij niet te veel betalen? Dan is de Inventum HWD722 de geschikte heetwaterdispenser voor jou. Deze heetwaterdispenser beschikt namelijk over een handige waterfilter met een waterreservoir van 2,2 liter. Ook is de temperatuur instelbaar van 20 graden tot wel 100 graden.

Het ontkalkingsysteem schakelt zichzelf automatisch in wanneer dit nodig is. Deze heetwaterdispenser beschikt over een maximaal vermogen van 2600 watt en heeft een kunststoffen behuizing. De reviews laten vaak zien dat deze heetwaterdispenser een goede prijs-/kwaliteit keuze zijn.

5. Tomado TWD2501B

Tomado TWD2501B review
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Voelt kwalitatief hoogwaardig aan
 • Duurzaam en mooi design
 • Waterhoeveelheid kun je niet instellen

Score

8.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de goedkoopste variant heetwaterdispenser uit onze top 5? Dan zoek je de Tomado TWD2501B heetwaterdispenser. Deze beschikt namelijk over de belangrijkste functionaliteiten, maar is wel scherp geprijsd. Zo heeft deze waterdispenser een inhoud van 2,5 liter waardoor hij net zo groot is als vergelijkbare modellen.

Het vermogen is ook goed met een maximaal vermogen van 2600 Watt waardoor jij binnen no-time een lekker bakje thee of soep zet. Het apparaat beschikt over een automatische uitschakeling bij lange inactiviteit van het apparaat. Daarnaast wordt er een waterfilter meegeleverd en wordt er 2 jaar garantie gegarandeerd door Tomado.


Top 10 Heetwaterdispensers

Waar kun je het beste een heetwaterdispenser kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste heetwaterdispenser van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte heetwaterdispensers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 heetwaterdispensers!


Heetwaterdispenser kopen: hier moet je op letten

Maar wat moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een goede heetwaterdispenser en welke heetwaterdispenser past het beste bij mij?

Dit zijn zomaar twee vragen die wij redelijk vaak voorbij hebben zien komen. Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria die wij getest hebben in onze beste heetwaterdispenser hieronder op een rijtje gezet. Dit zijn tevens criteria die ook getest zijn in de beste heetwaterdispenser volgens de consumentenbond test.

Door rekening te houden met de onderstaande criteria weet je zeker dat je de geschikte heetwaterdispenser vind. Het gebeurt namelijk regelmatig dat consumenten een verkeerde aankoop doen, doordat zij vergeten na te denken over enkele belangrijke punten. Bespaar jezelf de moeite van retourneren en kies in één keer de juiste heetwaterdispenser. 

Waterreservoir

Allereerst is het belangrijk om naar het waterreservoir van de heetwaterdispenser te kijken. Dit ontdekten wij ook in onze analyse van de beste elektrische boiler. Hier zijn namelijk twee punten erg belangrijk, namelijk de inhoud van deze waterreservoirs en of deze uitneembaar zijn of niet. Zo hebben kleinere goedkopere heetwaterdispensers vaak een kleinere inhoud.

Dit kan vervelend zijn wanneer jij bijvoorbeeld voor een groot gezelschap thee of soep wil klaarmaken. Aan de andere kant is het ook onnodig om een heetwaterdispenser aan te schaffen met een veel te groot waterreservoir. Dit neemt namelijk weer ontzettend veel ruimte in beslag. 

Daarnaast zijn sommige waterreservoirs uitneembaar. Dit kan handig zijn wanneer je het waterreservoir wilt vullen of wanneer je deze wilt schoonmaken. Kijk dus voor het aanschaffen van een heetwaterdispenser of deze over de juiste soort waterreservoir beschikt. 

Instellingen

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de instellingen van de heetwaterdispenser. De instellingen waarover de heetwaterdispenser beschikt staan vaak aangegeven in de productomschrijving. Bekijk dus vooraf goed of de heetwaterdispenser beschikt over de instellingen die jij nodig hebt.

Enkele instellingen kunnen bijvoorbeeld de dosering zijn, de warmte regelaar of het automatisch vullen. Het laatste punt verkijken mensen zich vaak op doordat sommige heetwaterdispensers constant ingedrukt moeten blijven om heet water te geven terwijl andere dat automatisch doen. 

Filters

Naast het waterreservoir en de instellingen van de heetwaterdispensers is het ook belangrijk om te kijken naar de filters waarover de dispensers beschikken. Zo hebben sommige heetwaterdispensers een kalk filter waardoor de kalk uit het water gefilterd wordt. Dit kan erg handig zijn omdat water soms erg veel kalk kan bevatten wat niet bevorderend is.

Prijsklassen

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijsklassen te kijken. Je wilt namelijk niet te veel betalen terwijl dat totaal niet nodig is. Kies daarom niet altijd voor de beste optie als dat niet nodig is. De beste optie beschikt vaak over alle benodigde criteria terwijl jij misschien genoegen neemt met minder.

Om die reden hebben wij heetwaterdispensers uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd in onze top 5. Zo zit er voor iedereen de perfecte heetwaterdispenser bij.


Wat is de beste heetwaterdispenser volgens de consumentenbond?

Er is geen specifieke test uitgevoerd door de consumentenbond welke aantoont wat de beste heetwaterdispensers van dit moment zijn. Gelukkig hebben wij dit onderzoek wel uitgevoerd waarbij wij tientallen reviews met elkaar hebben vergeleken om zo de beste opties in onze top vijf op te kunnen nemen.

Maak je dus geen zorgen om het feit dat de consumentenbond geen heetwaterdispenser test heeft uitgevoerd, maar bekijk uitgebreid de beste opties die wij voor je hebben geselecteerd.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een heetwaterdispenser?

Heetwaterdispensers bieden snel kokend water, wat tijdbesparend en handig is, vooral voor thee- en koffieliefhebbers. Ze zijn vaak energiezuiniger dan traditionele waterkokers en kunnen een vaste hoeveelheid water leveren, wat verspilling vermindert. Sommige modellen hebben extra functies zoals temperatuurregeling en zelfreinigende systemen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een goede heetwaterdispenser?

De prijs van heetwaterdispensers varieert afhankelijk van de functies en de kwaliteit. Basismodellen beginnen vaak rond de €50, terwijl geavanceerdere modellen met meer functies en betere bouwkwaliteit tot wel €185 of meer kunnen kosten.

Zijn er heetwaterdispensers met temperatuurregeling?

Ja, sommige geavanceerde modellen bieden temperatuurregeling, wat ideaal is voor verschillende soorten thee of koffie die specifieke temperaturen vereisen. Bijvoorbeeld, de Caso HW660 Heet water Dispenser biedt keuze uit meerdere temperatuurinstellingen.

Hoelang duurt het voordat een heetwaterdispenser water kookt?

Dit hangt af van het model, maar veel heetwaterdispensers kunnen binnen 5 tot 30 seconden kokend water leveren. Dit is veel sneller dan traditionele waterkokers.

Wat moet ik overwegen bij het kiezen van een heetwaterdispenser?

Belangrijke overwegingen zijn de watertankcapaciteit (vaak variërend van 1,5 tot 4 liter), snelheid van het koken van water, energie-efficiëntie, en extra functies zoals temperatuurregulatie, zelfreinigende systemen, en of de watertank afneembaar is voor gemakkelijk vullen.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>