Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Onze favoriete Hoestdrank

Natterman Hoestdrank

Natterman Hoestdrank

Na talloze hoestdranken te hebben geprobeerd tijdens de koude wintermaanden, ontdekten wij dat Natterman Hoestdrank veruit de beste oplossing voor ons was. Deze hoestdrank kwam als een absolute redder in nood, vooral omdat hij zowel voor droge als voor vastzittende hoest geschikt is. Voor ons is Natterman Hoestdrank in 2024 de onbetwiste winnaar onder de hoestdranken, perfect voor elke soort hoest die we tegenkomen.

Volgens Radar wordt er jaarlijks in Nederland meer dan 150 miljoen euro aan hoestdrank besteed....

Een gigantisch bedrag en laten we eerlijk zijn: in vele huishoudens is altijd wel ergens een flesje hoestdrank te vinden. Door de gigantische vraag naar hoestdrank is het aanbod momenteel ontzettend groot.

Iets wat het kopen van de beste hoestdrank best een uitdaging kan maken. Want hoe weet jij nu welke hoestdrank het beste is voor jouw klachten?

Om je op weg te helpen zijn we bij Mutsy.nl op onderzoek gegaan en hebben we tientallen hoestdranken op een rijtje gezet. De beste opties? Die vind je in dit artikel. 

Tips bij het kopen van Hoestdrank:

 • Voor (vastzittende) slijmhoest kies je voor een hoestdrank met de werkzame stoffen broomhexine, acetylcysteïne of carbocisteïne
 • Voor kriebelhoest of droge hoest kies je voor een hoestdrank met de werkzame stoffen noscapine, codeïne of dextromethorfan
 • Wil je geen van deze stoffen tot je krijgen? Kies dan voor een hoestsiroop op basis van kruiden- en plantenextracten zoals tijmsiroop of althaeasiroop. 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Hoestdranken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Hoestdranken

Natterman Hoestdrank

Beste Koop Hoestdrank
1. Natterman Hoestdrank

Bronchostop Direct Junior

Beste Hoestdrank Kind

2. Bronchostop Direct Junior

Healthypharm Noscapine Hoestdrank

Beste Noscapine Hoestdrank 
3. Healthypharm Noscapine Hoestdrank

Natterman Hoestdrank Nacht

Beste Hoestdrank Nacht
4. Natterman Hoestdrank Nacht

A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest

Beste Hoestdrank Vastzittend slijm
5. A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste hoestdrank is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

23+ Hoestdranken vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Hoestdrank in 2024?

Met het team van Mutsy.nl hebben we ons de afgelopen maanden gewijd aan het vinden van de beste hoestdranken. We hebben meer dan twintig varianten onder de loep genomen, waarbij we nauwkeurig keken naar de ingrediënten, de werkzame stoffen en vooral de effectiviteit.

Na veel testen en vergelijken, hebben we onze persoonlijke top 5 van hoestdranken samengesteld. Deze lijst bevat alleen de producten die volgens ons echt het verschil maken voor jou, je gezin en je naasten.

In onze zoektocht naar de beste hoestdrank hebben we niets aan het toeval overgelaten. Elk product werd beoordeeld op hoe goed het werkte tegen verschillende soorten hoest, van droge kriebelhoest tot de meer hardnekkige vastzittende hoest. We hebben ook gekeken naar hoe snel we verlichting voelden en hoe lang het effect aanhield.

Deze top 5 is het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen en reflecteert onze gedeelde ervaringen. We hebben deze selectie gemaakt met de hoop dat het anderen kan helpen om sneller verlichting te vinden bij hoestklachten.

1. Natterman Hoestdrank

Natterman Hoestdrank
 • Voor zowel droge als vastzittende hoest
 • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Direct verlichting van irritatie
 • Uitsluitend geschikt voor volwassenen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Voor ons staat Natterman Hoestdrank bovenaan de lijst als de nummer één keuze en de beste aankoop die we ooit hebben gedaan! Het is een redder in nood geweest in ons huishouden, perfect voor zowel droge als vastzittende hoest, en daarom zorgen we er altijd voor dat we een flesje op voorraad hebben.

We vinden het allereerst fijnd dat Natterman Hoestdrank is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De plantextracten van weegbree, kaasjeskruid, heemst en grindelia leken een magische mix te vormen die ons snel beter deed voelen. Het feit dat deze hoestdrank met een duidelijke bijsluiter komt.

Gezien de effectiviteit en de resultaten die we hebben ervaren, vinden wij de prijs van Natterman Hoestdrank volledig gerechtvaardigd. Het is niet alleen een investering in onze gezondheid geweest, maar ook in ons welzijn. Door onze ervaring te delen, hopen we anderen te helpen inzien hoe waardevol deze hoestdrank kan zijn in tijden van nood.

Het enige minpunt van deze hoestdrank is dat hij niet geschikt is voor kinderen. 

2. Bronchostop Direct Junior

Bronchostop Direct Junior
 • Voor kinderen vanaf één jaar en brengt directe verlichting
 • Voor alle soorten hoest 
 • Kan ook door volwassenen gebruikt worden 
 • Kan voor sommige kinderen lastig zijn om in te nemen, maar te verdunnen met water en te mengen met thee

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

In ons gezin hebben we de Bronchostop Direct Junior ontdekt als de beste hoestdrank voor onze kinderen. Vanaf het moment dat we het begonnen te gebruiken voor onze kleintjes, die al vanaf één jaar oud zijn, zagen we directe verlichting bij verschillende soorten hoest. Het was een opluchting om te zien hoe het de hoestreflex kalmeerde, of het nu ging om een kriebelhoest, vastzittende hoest of prikkelhoest.

Wat ons echt geruststelde, was het gevoel dat het ontstoken slijmvlies van onze kinderen werd bedekt met een soort balsem. De honing, samen met de andere natuurlijke ingrediënten, leek wonderen te doen en werkte verrassend snel.

Het feit dat deze hoestdrank ook veilig is voor volwassenen, maakte het een ideale keuze voor ons hele gezin. We hebben het zelf ook gebruikt en ervaren dezelfde snelle en effectieve verlichting. Dit maakt de Bronchostop Direct Junior niet alleen praktisch, maar ook economisch, gezien de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Door onze persoonlijke ervaring te delen, hopen we andere gezinnen te helpen die op zoek zijn naar een veilige en effectieve hoestdrank voor zowel kinderen als volwassenen. Het heeft echt een verschil gemaakt voor ons en we geloven dat het dat ook voor anderen kan doen.

3. Healthypharm Noscapine Hoestdrank

Healthypharm Noscapine Hoestdrank
 • Direct effectief en verlichtend 
 • Minder nodig voor een snel resultaat ten opzichte van andere hoestdranken 
 • Beste hoestdrank voor kriebelhoest 
 • Uitsluitend voor droge en kriebelhoest

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Healthypharm Noscapine Hoestdrank is de best geteste noscapine hoestdrank en beste hoestdrank tegen kriebelhoest. Deze super efficiënte hoestdrank is uitsluitend geschikt voor volwassenen met een droge of kriebelhoest.

Omdat de Healthypharm Noscapine Hoestdrank een medisch geneesmiddel is, dien je vooraf altijd de bijsluiter te raadplegen. Is een noscapine hoestdrank exact wat jij nodig hebt? Kies dan voor deze, want direct na start voel je enorme verlichting van de kriebel en droge hoest.

Je hoeft de Healthypharm Noscapine Hoestdrank niet lang te gebruiken, sterker nog, voor een perfect resultaat stop je direct als de klachten voorbij zijn. Is jouw hoest weg, maar denk je dat dit echt nog niet kan.

Zo snel? Mis! Met de Healthypharm Noscapine Hoestdrank ben je in een mum van tijd van je droge en kriebelhoest af en stop dan direct met het innemen. Bewaar het op een juiste plek, wellicht loop jij of een van je gezinsleden snel weer een (droge) verkoudheid op!

4. Natterman Hoestdrank Nacht

Natterman Hoestdrank Nacht
 • Geschikt voor alle soorten hoesten
 • Zorgt voor verlichting van hoesten in de nacht en daarmee een betere nachtrust 
 • Voordeliger in prijs dan alle andere hoestdranken 
 • Niet geschikt voor gebruik gedurende hoesten op de dag 

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De beste hoestdrank voor de nacht is de Natterman Hoestdrank Nacht. Natterman komt uit alle testen ook als beste hoestdrank merk. Het is geschikt voor volwassenen die door hun hoest geen goede nachtrust hebben. Ook deze hoestdrank van Natterman is voor alle hoesten, zoals droge, kriebel en vastzittende hoesten. Het werkt verzachtend en vermindert het hoesten. Hiermee zorgt het voor een betere nachtrust.

Door de specifieke samenstelling van uitsluitend natuurlijke ingrediënten heeft het een smerend, hydrateren en beschermd effect op de slijmwegen van de bovenste luchtwegen. Door de toevoeging van kamille extract is het extra efficiënt en rustgevend in de nacht. Het is glutenvrij en vrijwel door iedere volwassenen te gebruiken. Het maakt overtollig slijm los en helpt snel en doeltreffend de hoest te laten verdwijnen. 

5. A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest

A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest
 • Natuurlijke ingrediënten die snel en effectief werken
 • Voor volwassen en kinderen vanaf 3 jaar 
 • Zeer eenvoudig in gebruik en om te doseren 
 • Relatief kleine inhoud per verpakking door meer efficiëntie per spray

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

In de vijfde en laatste categorie: Beste hoestdrank vastzittend slijm is als beste uit de test gekomen de A. Vogel Hoestspray vastzittende hoest.

Deze spray is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en volwassenen die last hebben van een vastzittende hoest. Geef je de voorkeur aan een milder product met natuurlijke ingrediënten in plaats van noscapine? Of heb je moeite met het innemen van een authentieke hoestdrank? Dan is deze spray zeer efficiënt.

De spray is eenvoudig te gebruiken en doeltreffend. Het slijm bij vastzittende hoest is vaak taai en dik, waardoor het moeilijk op te hoesten is. Deze spray helpt je hierbij en zorgt voor een snelle verlichting van je vastzittende hoest. Zoals ook voor noscapine hoestdrank geldt, is de A. Vogel Hoestspray een medisch hulpmiddel en dien je de bijsluiter goed te lezen voor gebruik.


Top 10 Hoestdranken

Waar kun je het beste hoestdrank kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste hoestdrank van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte hoestdranken bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 hoestdranken!


Hoestdrank kopen? Hier moet je op letten!

Mutsy heeft met veel plezier de allerbeste hoestdranken voor je getest en deze top 5 samengesteld. Vraag jij je af waar je op moet letten, bijvoorbeeld welk voordeel moet een hoestdrank bieden en wanneer mag je het wel of niet gebruiken? Let op de volgende eigenschappen, dan weet je welke hoestdrank geschikt is voor jou en je gezin en waar je medisch advies kunt vragen bij twijfel. 

Natuurlijke ingrediënten, gluten- en lactose-allergieën

Voel jij je prettiger bij het gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten of heb je een gluten- of lactose-allergie? Dan zijn onder meer de producten van Natterman een uitstekende keuze. Hierin zitten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en er is rekening gehouden met veel voorkomende allergieën. Voor iedereen is er een goede hoestdrank. Wil je advies? Vraag dan naar hoestdrank bij de apotheek. Je vindt hier dezelfde merken en krijgt advies op maat van een medisch specialist.

Een hoestdrank voor jou of het hele gezin

Zoek je een hoestdrank voor jezelf of wil je een hoestdrank in huis voor het hele gezin? Alle hoestdranken voor kinderen kunnen door volwassenen gebruikt worden, maar andersom geldt dit niet. Omdat geen hoest hetzelfde is, wordt daarom ook aangeraden een hoestdrank in huis te hebben die geschikt is voor alle typen hoesten. Zo heb je geen nood als er iemand in het gezin een vervelende hoest heeft!

Kies voor wetenschap 

Bij iedere hoestdrank vind je een bijsluiter. Hoestdrank is dan ook een medisch hulpmiddel, of deze nu mild of sterk is. Kies niet zomaar voor bijvoorbeeld een Kruidvat hoestdrank, maar lees goed de bijsluiter en kies een hoestdrank die medisch bewezen effectief is. 


Veelgestelde vragen

Hoe lang moet je hoestdrank gebruiken?

Het advies is om na een paar dagen geen hoestdrank meer te gebruiken. Als het goed is zijn de positieve effecten al zichtbaar. 

Wat moet je doen als je moet hoesten voor het slapen?

Je kan natuurlijk hoestdrank gebruiken, maar een andere goede manier is om met 2 kussens te slapen. Zo krijg je meer lucht naar binnen en daardoor hoest je minder

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>