Beste Hondencamera van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Hondencamera

BP hondencamera met app

BP hondencamera met app

De BP hondencamera is als beste hondencamera uit de test gekomen, maar ook vier andere toppers zijn zeker de moeite waard om aan te schaffen. De BP hondencamera heeft haarscherp beeld (dag en nacht), geeft de hele ruimte weer, en heeft ook een alarmfunctie waarbij je als baasje gewaarschuwd wordt bij gevaar. Zo hoef je in ieder geval niet de hele tijd naar het beeld te staren naar je hond (daar heeft toch niemand tijd voor?). Ideaal, een betere hondencamera ga je niet vinden!

Veel mensen met trouwe viervoeters vinden het prettig dat ook wanneer ze van huis zijn, ze hun huisdier in de gaten kunnen houden. Een hondencamera is hier een ideaal middel voor. Tegenwoordig zijn er zo enorm veel verschillende hondencamera's op de markt, dat veel consumenten door de bomen het bos niet meer zien.


Daarom hebben wij van Mutsy.nl een top 5 samengesteld met de beste hondencamera's van dit moment. De hondencamera's zijn op verschillende vlakken aan testen onderworpen en getoetst aan de hand van verscheidene criteria. Uit deze uitgebreide test zijn vijf buitengewoon goede hondencamera's komen rollen!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Hondencamera's uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Hondencamera's

BP hondencamera met app

Beste Koop Hondencamera
1. BP hondencamera met app

Gologi hondencamera

Beste Beeldkwaliteit Hondencamera

2. Gologi hondencamera

G2B hondencamera

Beste Hondencamera Bewegingsdetectie
3. G2B hondencamera

Huisdierenkoning hondencamera

Beste Premium Hondencamera
4. Huisdierenkoning hondencamera

IP hondencamera

Beste Budget Hondencamera
5. IP hondencamera

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste hondencamera is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

14+ Hondencamera's vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Hondencamera in 2024?

Veel mensen met huisdieren zouden graag een oogje in het zeil willen houden als ze van huis zijn. Een goede hondencamera is hier een uitstekend product voor. Wij van Mutsy.nl hebben diverse hondencamera's getest en hier is een top 5 uitgekomen met enkel hondencamera's van goede kwaliteit.

Deze top 5 bestaat uit de beste hondencamera merken, die stevige apparatuur aanbieden die allemaal lang meegaan. Hieronder wordt elk merk en de bijbehorende hondencamera uitvoerig besproken, zodat men zelf kan bepalen welke hondencamera het beste bij hem of haar past.

1. BP hondencamera met app

BP hondencamera met app
 • Heeft een alarmfunctie
 • Je kunt ook in de nacht zien
 • Kan 360 graden om zichheen kijken
 • Heeft een korte snoer

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De BP hondencamera met app is volgens ons de beste koop qua hondencamera's betreft. Het is een extreem goede camera die bewegingen haarscherp detecteert. Het is dus vooral een hondencamera voor hondenbezitters met energieke honden die geen moment stil kunnen zitten, of voor hondenbezitters die een jonge puppy in huis gehaald hebben. De BP hondencamera heeft verschillende voordelen, die hier kort aan bod komen.

Je kan niet continu naar de camera kijken om te zien of jouw hond iets uitspookt wat niet mag als je van huis bent, dat zou geen doen zijn. Maar het is wel prettig om te weten dat wanneer jouw hond iets uitspookt, wat niet de bedoeling is, dat je een melding krijgt zodat je gelijk kan kijken wat er aan de hand is en of er groot gevaar dreigt. De BP hondencamera heeft een ingebouwde alarmfunctie, dus als jouw hond iets doet wat niet mag, dan krijg je gelijk een seintje. Ideaal!

Je hebt bij de BP camera een extreem goed zicht over de ruimte dankzij de 360 graden camera. Je kan dus bijna je volledige huis bekijken, omdat de camera de hele ruimte kan weergeven. Dat is fijn met een beweeglijke hond, want het kan zomaar zijn dat de hond net buiten beeld is als je een kleiner zicht hebt. Bij de BP hondencamera hoef je hier niet bang voor te zijn.

2. Gologi hondencamera

Gologi hondencamera
 • Heeft een haarscherp beeld
 • Je kunt van beide kanten praten
 • Heeft veel geheugen
 • Er zit geen uitgebreide handleiding bij

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Gologi hondencamera is niet zo bekend, en dat is enorm zonde. De Gologi hondencamera is er voor praatgrage baasjes die ook onderweg nog met hun lieve viervoeter willen communiceren. Dat kan onder andere door de two way audio! Er zijn nog veel meer voordelen, lees hieronder meer.

De Golgi hondencamera kwam wat betreft beeldkwaliteit als winnaar uit de bus. Je kan je hondje dus altijd in HD zien, handig als je hondje vaak kattenkwaad uithaalt en flink wat streken in zijn of haar mars heeft. Jij kan perfect zien wat hij of zij allemaal uitspookt.

Er zit een grote speaker op de Gologi hondencamera, en dat betekent dat jij met je telefoon een lieve boodschap kan achterlaten voor jouw geliefde hondje. Je kan ook direct met hem of haar communiceren, bijvoorbeeld als je ziet dat hij of zij iets doet wat niet mag. Je kan hem of haar dan waarschuwen, in de hoop dat hij of zij ermee ophoudt. Een hondencamera met geluid waar je u tegen zegt!

De Gologi hondencamera heeft veel ruimte (maar liefst 64 GB), wat betekent dat je al het beeldmateriaal op het apparaat kan opslaan zonder steeds filmpjes te moeten wissen omdat de hondencamera vol zit. Handig!

3. G2B hondencamera

G2B hondencamera
 • De beelden zijn goed beveiligd
 • Hij kan kantelen
 • 100% tevredensheid garantie
 • Kan lastig ervaren worden met installeren

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De G2B hondencamera behoort ook tot de hogere klasse qua hondencamera's. De beste hondencamera van 2024, dat label behoort ook de G2b hondencamera toe. De bewegingsdetectie is perfect dankzij de 360 graden zicht. Je kan de camera zelfs voor 80 graden kantelen, dus als jouw hond soms slechte manieren heeft en graag op de tafel of bank springt, dan is deze camera echt iets voor jou! Lees snel meer waarom de G2B hondencamera zo'n goede koop is.

De G2B hondencamera is 80 graden kantelbaar, zodat jij je hondje overal in huis haarscherp kan observeren. Het bereik van de camera is dus bijzonder groot, ideaal met zo'n druktemaker in huis.

Niemand kan zomaar bij de beelden van jouw viervoeter komen, doordat de camera en app sterk zijn beveiligd. Wel zo'n fijn en veilig idee, ze zien bovendien ook een deel van je woning.

4. Huisdierenkoning hondencamera

Huisdierenkoning hondencamera
 • Werkt via een app
 • Kan aan het plafond geïnstalleerd worden
 • In meerdere kleuren beschikbaar
 • Is niet draadloos

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De hondencamera van het merk Huisdierenkoning is de hondencamera voor binnen in huis. Alle bezorgde baasjes kunnen nu hun hondje volledig volgen via haarscherp beeld dankzij de hondencamera van Huisdierenkoning. Zeker als jij dus een baasje bent dat maar lastig afscheid kan nemen, dan is deze hondencamera een ideaal product!

Voor ultragoed zicht kan je de hondencamera aan het plafond bevestigen. De Huisdierenkoning heeft hier ook al de spullen voor meegeleverd qua montage, om het jou als consument wat eenvoudiger te maken (setje schroeven met wat pluggen erbij).

De hondencamera komt ook in het wit naast de zwarte kleur waar je uit kan kiezen. Voor veel mensen is dit een groot voordeel, aangezien wit toch net wat meer stylish is en het beter doet in het interieur van veel huishoudens (in plaats van een donkere, zwarte camera).

5. IP hondencamera

IP hondencamera
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • In 2 kleuren beschikbaar
 • Kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden
 • Kan niet tegen barre weersomstandigheden

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De IP hondencamera van het merk PuroTech is ook behoorlijk populair, en dat is niet zonder reden. Het is een handige camera die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, dus als jij niet alleen een camera wil om je hond wil observeren, dan is dit de camera voor jou! Heb je dus ook een jong kind dat je soms heel even alleen moet laten, dan is de IP hondencamera een zeer geschikt apparaat!

De IP hondencamera is een multifunctioneel apparaat dat je kan gebruiken voor honden, maar ook voor jonge baby's en kinderen is het een goed apparaat. Zo hoef je hier geen aparte producten voor aan te schaffen, fijn voor het milieu en voor je portemonnee!

De IP hondencamera is een goede camera voor een klein prijsje en dat is voor zo'n goede kwalitatieve hondencamera. Twijfel niet langer en sla je slag!


Top 10 Hondencamera's

Waar kun je het beste een hondencamera kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste hondencamera van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte hondencamera's bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 hondencamera's!


Hondencamera kopen? Hier moet je op letten!

Een hondencamera kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er komen best wel wat punten bij kijken die je allemaal in overweging moet nemen, waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken. Als je niet bij deze punten stilstaat, dan kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk een hondencamera gekocht hebt waar je helemaal niet mee uit de voeten kunt. Dat zou zonde zijn.

De onderstaande punten zijn daarom ontzettend waardevol om je te realiseren. Gebruik ze om uit te zoeken welke hondencamera het beste bij je past.

Opslagruimte

De ene camera heeft vrij veel capaciteit en opslagruimte, terwijl de ander een nogal compact model is met slechts een paar GB aan geheugen. Als jij de beelden niet wil opslaan, dan kan je voor een wat compacter model kiezen, maar als je beelden bewaren wilt, is het slim om voor het uitgebreide model te gaan.

Aantal graden van de camera

Als je een hond hebt die veel beweegt, dan is het slim om een camera te kopen die de hele ruimte weergeeft, zodat jij je hond op de voet kan volgen. Is jouw hond wat rustiger, dan is dit niet noodzakelijk. Zo kan je perfect zien of jouw hond 's buiten jouw zicht de tuinbank stukbijt of niet.

Audio

Veel baasjes willen ook graag met hun geliefde viervoeter kunnen praten als ze van huis zijn, maar helaas hebben niet alle hondencamera's deze functie. Let hier dus goed op als je graag met je hondje praat als je weg bent.

Gebruiksgemak

De ene camera is gemakkelijker in gebruik dan de andere. Doordat sommige hondencamera's zoveel verschillende tools aanbieden, kan het lastig zijn om alles onder de knie te krijgen.

Dus als je niet bepaald technisch onderlegd bent, dan is het verstandiger om voor een wat simpeler model te kiezen. Net als bij een draadloze deurbel, gaat het dus voornamelijk om het gebruiksgemak. Je wilt het gewoon in één keer installeren zodat je daarna er niet meer aan hoef te sleutelen.


Veelgestelde vragen

Waarom een hondencamera?

Als jij van huis bent en je wilt je hond in de gaten houden is een hondencamera ideaal. Je kunt precies zien wat je hond aan het doen is. De Consumentenbond deed onlangs onderzoek nar de beste camera's voor binnen (en dus ook voor honden) voor meer informatie.

Hoe werkt een hondencamera?

Het werkt eigenlijk als een normale camera, alleen kun je met een hondencamera ook praten tegen je hond. Hierdoor heeft je hond niet het idee dat hij alleen is.

juni 17, 2024

juni 13, 2024

juni 12, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>