Beste Hondenverzekering van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Hondenverzekering 2024

FIGO

FIGO

Zit je er over na te denken om een verzekering af te sluiten voor je hond? Wij kunnen je de FIGO - Hondenverzekering van harte aanbevelen. Deze verzekering kwam uit onze test als beste honden verzekering 2024! Bij verzekeraar Petplan kun je kiezen uit drie verzekeringspakketten voor je hond, dit zijn het basispakket, het plus pakket en het totaalpakket. Binnen alle pakketten worden de kosten medicijnen en operaties tot wel 90% vergoed. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs van deze beste hondenverzekering? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Ben jij op zoek naar de beste hondenverzekering van 2024? Goed nieuws! 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een hond als huisdier te nemen en dat kunnen wij goed begrijpen. In veel gevallen wordt de hond ook echt onderdeel van het gezinsleven. 

Toch wordt er binnen dit gezinsleven een belangrijk detail vergeten als het gaat om de hond. Dat is namelijk het afsluiten van een hondenverzekering. 

Nou zijn er natuurlijk baasjes die het niet nodig vinden en dat is prima, want het is geen verplichte dierenverzekering. Toch is het wel goed om je hond te verzekeren, want dat scheelt een hoop geld tijdens een bezoek aan de dierenarts. 

Wat is dan een goede hondenverzekering? Deze vraag gaan wij in dit artikel beantwoorden. Wij hebben een uitgebreide test uitgevoerd en de resultaten samengevoegd in de top 5. Ben jij benieuwd naar de verzekeringen uit onze top 5? Lees dan snel verder! 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de top 5 uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Hondenverzekeringen

FIGO

Best Aanbevolen Hondenverzekering
1. FIGO - Hondenverzekering

Beste Hondenverzekering met hoge uitkering
2. PetSecur - Hondenverzekering

Meest gekozen Hondenverzekering van Nederland
3. OHRA - Hondenverzekering

Beste Hondenverzekering met aanvullende dekkingen
4. Inshared - Hondenverzekering

Beste verzekering voor gechipte honden 
5. Univé - Huisdierenverzekering

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste hondenverzekering is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

19+ hondenverzekeringen vergeleken

27+ ervaringen gecheckt

24+ uur onderzoek


Welke Hondenverzekering is het beste? 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste deel van dit artikel, maar dit is zeker niet het onbelangrijkste deel. De oplettende lezer heeft vast gezien dat we nog geen informatie hebben gedeeld over alle verzekeringen tot nu! 

Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. In deze top 5 hebben wij alle door ons geselecteerde verzekeringen voorzien van een korte omschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende hondenverzekeringen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere hond een beste hondenverzekering tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. FIGO

FIGO
 • Keuze uit drie verschillende pakketten
 • Elk hondenras inclusief kruisingen worden verzekerd
 • Verzekerd de meestvoorkomende medische kosten 
 • Bieden ook een puppyverzekering aan
 • In het basispakket wordt specialistische zorg niet vergoed

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wij van Mutsy hebben een uitgebreide hondenverzekering test uitgevoerd op er zo achter te komen wat de best geteste opties zijn. De FIGO - Hondenverzekering is uit onze test gekomen als beste hondenverzekering 2024! 

Bij de verzekeraar FIGO kun je als hondeneigenaar kiezen uit drie verzekeringspakketten voor je hond. Je hebt de keuze uit het basispakket, het plus pakket en het totaalpakket. 

Binnen het basispakket is de maximale vergoeding 3.000 euro per jaar en is de vergoeding 50% van de kosten. Binnen het plus pakket is de maximale vergoeding 4.000 per jaar en de vergoeding is 75% van de kosten. 

Binnen het totaalpakket de maximale vergoeding 5.000 euro per jaar en is de vergoeding 90% van de kosten. Binnen alle pakketten worden medicijnen en operaties voor 90% vergoed. 

Naast de hondenverzekering biedt deze partij overigens ook een goede kattenverzekering aan, ook deze verzekering wordt zeer goed door ons beoordeeld. 

2. PetSecur

PetSecur
 • De hoogste uitkering van Nederland tot € 6.000
 • Keuze uit drie pakketten
 • Ook op vakantie verzekerd
 • Je hebt de keuze uit vier aanvullende verzekeringen
 • In het basispakket worden veel type zorg niet vergoed

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil je graag een verzekering afsluiten voor jouw hond bij een verzekeraar die gegarandeerd hoge uitkeringen aanbiedt? Dan raden wij je de PetSecur - Hondenverzekering zeker aan! 

Volgens de verzekeraar PetSecur bieden zijn de hoogste uitkering aan van Nederland! De verzekeraar stelt de hondeneigenaren op een om er zo voor te zorgen dat de premie laag kan blijven. 

De verzekeraar biedt een drie tal van pakketten aan, dit zijn het basispakket, het standaard pakket en het extra pakket. De procentuele kostenvergoeding in het basispakket is 50%, in het standaard pakket is dit 70% en bij het extra pakket 90%. 

En dat is niet alles, ook kan je bij PetSecure nog kiezen voor 4 aanvullende verzekeringen. Dit zijn de verzekeringen voor het gebit, crematie, castratie/sterilisatie en preventieve zorg. 

3. OHRA

OHRA
 • Keuze uit 3 ziektekostenverzekeringen  
 • Meest gekozen hondenverzekering van Nederland
 • Alle kosten kun je direct online declareren
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Houd rekening met een wachttijd na afsluiten van de verzekering

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Iedereen kent de verzekeraar OHRA wel, misschien heb je wel al een of meerdere verzekeringen bij deze verzekeraar lopen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de verzekeraar alleen kent door reclames. 

Het is in ieder geval geen verrassing dat veel Nederlanders deze verzekeraar kennen want het is de meest gekozen huisdierenverzekeraar van Nederland. Niet gek dus dat de OHRA - Hondenverzekering een mooie derde plek heeft verdiend. 

Ook bij deze verzekeraar kan je kiezen uit die ziektekostenpakketten voor je trouwe viervoeter. Dit zijn het basis, plus en top pakket. Binnen deze pakketten worden onder andere noodzakelijke operaties vergoed. 

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ziektekostenpakket in combinatie met een of meerdere extra dekkingen voor meer zekerheid. De dekkingen die worden aangeboden zijn: reis, crematie, aanvullend en vaccinaties en gebit. 

4. Inshared

Inshared
 • Onderzoeken, zoals echo, röntgen, bloedonderzoek, MRI zijn verzekerd
 • Vaste procentuele vergoeding van 80%
 • Keuze uit meerdere dekkingen 
 • Je kunt alles snel en online regelen
 • Voeding en voedingssupplementen zijn niet verzekerd

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil je graag een basis hondenverzekering afsluiten en deze aanvullen met verschillende dekkingen die je ieder moment kan opzeggen? We snappen heel goed dat je niet onnodig aan bepaalde verzekeringen wil vastzitten. 

Gelukkig is er ook een verzekeraar waarbij het mogelijk is om een verzekering af te sluiten met meerdere aanvullende dekkingen. Wij hebben dan ook de Inshared - Hondenverzekering geselecteerd als beste hondenverzekering met aanvullende dekkingen. 

Bij Inshared heb je de keuze uit een vergoedingsbedrag van 3.000, 4.000 en 6.000 euro met een vaste procentuele vergoeding van 80% van de gemaakte kosten. Ook ben je verzekerd voor dezelfde standaard medische kosten. 

Deze verzekeringen zijn verder aan te vullen met een drietal aanvullende dekkingen. Dit zijn de dekkingen: extra dekking, gebit en behandeling tegen kanker. De dekkingen hebben een vaste procentuele vergoeding van 80%. 

5. Univé - Huisdierenverzekering

Univé - Huisdierenverzekering
 • Elk hondenras kan worden verzekerd bij Univé 
 • Het vergoedingspercentage is altijd 80%
 • Keuze uit twee verschillende verzekeringsbedragen
 • Je hond is verzekerd tegen medisch noodzakelijke kosten 
 • Bewakings- of jachthonden kun je niet verzekeren bij Univé

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We zijn al weer aangekomen bij de laatste verzekering uit onze top 5, maar dit is zeker niet de minste! Want deze verzekering is alleen geschikt voor honden die gechipt zijn.

Om die reden hebben wij de Univé - Huisdierenverzekering geselecteerd als beste verzekering voor gechipte honden. Als hondeneigenaar ben je wettelijk verplicht je hond te chippen, maar helaas doet niet iedereen dat. 

Met de huisdierenverzekering van verzekeraar Univé is je hond of kat verzekerd tegen medisch noodzakelijke kosten. Je kunt de huisdieren verzekeren voor een bedrag van 2.500 of 5.000 euro. Het vergoedingspercentage is altijd 80%. 

Je kunt naast de hoogte van het verzekerde bedrag ook kiezen voor meerdere aanvullende dekkingen. Dit zijn de dekkingen beweegzorg, gebitszorg en reizen. 


Hondenverzekering afsluiten: hier moet je op letten?

Na het zien van onze top 5 ben je misschien wel aan het overwegen om een hondenverzekering af te sluiten. Maar het afsluiten van een verzekering is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om jou te helpen met het afsluiten van een verzekering voor je trouwe viervoeter hebben wij een aantal criteria opgesteld. Wij raden je aan om goed te letten op deze criteria, want zo kun je met een kritische blik controleren of je de juiste verzekering afsluit. 

Ook lijken deze criteria sterk op die van de beste hondenverzekering volgens de consumentenbond. 

Hondenverzekering pakketten

Allereerst is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de pakketten. Natuurlijk je sluit voor je hond een hondenverzekering af, maar je kan bij een aantal verzekeraars kiezen uit een drietal pakketten. Dit zijn een basis verzekering, een extra verzekering en een totaal verzekering. Kijk daarom altijd goed wat de verschillenden zijn tussen de basis verzekering en de andere verzekeringen. 

Maximale vergoeding

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de maximale vergoeding. Dit is het bedrag dat de verzekeraar maximaal per jaar kan vergoeden aan (dierenarts)kosten. Afhankelijk van het type verzekering zal de hoogte van de maximale vergoeding worden bepaald. Hierbij geldt hoe uitgebreider de verzekering, hoe hoger de maximale vergoeding. Want net als bij een vastgoedfonds, wil je natuurlijk wel dat het je geld waard is.

Aanvullende dekkingen

Het derde is het belangrijk om te controleren of de verzekeraar aanvullende dekkingen aanbiedt. Dit is meestal het geval als de verzekeraar een type hondenverzekering aanbiedt. Deze aanvullende dekkingen bestaan meestal uit fysiotherapie, gebitszorg en reizen. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen voor een aanvullende dekking. 

Premiebedrag per maand

Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste punt is de maandelijkse premie die je moet betalen. Deze premie wordt bepaald aan de hand van het ras, de leeftijd en de gezondheid van je hond. 


Wat is de beste hondenverzekering volgens de consumentenbond?

Jammer genoeg heeft de consumentenbond nog geen test uitgevoerd voor hondenverzekeringen, en daarom kunnen we moeilijk antwoord geven op deze vraag.

Toch kunnen we je op weg helpen! Wij van Mutsy.nl hebben namelijk een test uitgevoerd. De verzekering van FIGO kwam daar het beste uit. Scrol naar boven om er meer over te weten te komen!


mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>