Beste Hondenzwembad [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Hondenzwembad

Dutchwide XL Hondenzwembad

Dutchwide XL Hondenzwembad

Het Dutchwide XL Hondenzwembad zorgt ervoor dat jouw hond verkoeling kan vinden in de warme zomer. Dit zwembad beschikt over sproeiers waardoor er genoeg water komt. Hierdoor beleeft je hond ook veel plezier! Het is wel een veilig product aangezien het een antislipbodem heeft. Kleine en grote honden kunnen gebruik maken van dit product.

Met een hondenzwembad kan jouw hond gemakkelijk verkoeling zoeken. Dit is ontzettend fijn tijdens warme zomerdagen en tevens ook erg leuk. De meeste honden houden van water en vinden een hondenzwembad helemaal geweldig.

Om die reden zijn er ook ontzettend veel verschillende hondenzwembaden. Maar welk hondenzwembad is het beste voor jouw hond? Wij van Mutsy hebben tientallen modellen met elkaar vergeleken in een ultieme beste hondenzwembad test 2024.

In dit artikel vind je dan ook de 5 beste opties van dit moment en enkele criteria die belangrijk zijn bij het kiezen van het juiste hondenzwembad. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Hondenzwembaden

Dutchwide XL Hondenzwembad

Beste koop hondenzwembad
1. Dutchwide XL Hondenzwembad

Zwembadje voor kinderen en huisdiere

Beste stevige hondenzwembad
2. Zwembadje voor kinderen en huisdieren

Hondenbad - Hondenzwembad

Beste grote hondenzwembad
3. Hondenbad - Hondenzwembad

Hondenzwembad opvouwbaar groot

Beste hondenzwembad sproeier
4. Hondenzwembad opvouwbaar groot

Zandbak Schelp 2-Delig

Beste hondenzwembad schelp
5. Zandbak Schelp 2-Delig

Top 10 Hondenzwembaden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste hondenzwembaden. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag welk hondenzwembad past het beste bij mijn hond?


Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenzwembad?

Wil jij een hondenzwembad kopen? Dan is het verstandig om met enkele criteria rekening te houden. Het aanbod aan verschillende hondenzwembaden is namelijk enorm. Je wilt dus niet zomaar een hondenzwembad aanschaffen, maar wel de beste optie voor jouw hond. Onderstaande criteria helpen je daarom een miskoop voorkomen.

Deze criteria hebben wij namelijk getest in onze beste hondenzwembad test. Ook zijn deze criteria getest in het beste hondenzwembad volgens de consumentenbond test. 

Soort hondenzwembad

Allereerst kan er gekeken worden naar de verschillende soorten hondenzwembaden. Zo zijn er inklapbare hondenzwembaden, hondenzwembaden die beschikken over ingebouwde sproeiers en hondenzwembaden welke ook geschikt zijn voor kinderen.

Het is dus belangrijk om goed na te gaan wat voor soort hondenzwembad het beste bij jouw hond past. Ook kun je hierbij kijken of je het zwembad ook voor jouw kinderen wilt gebruiken. In onze top 5 hebben wij verschillende soorten hondenzwembaden opgenomen. 

Formaat

Ook zijn er hondenzwembaden in allerlei verschillende formaten. Denk aan grote hondenzwembaden geschikt voor grote honden of meerdere honden en kleine zwembaden geschikt voor kleine hondjes. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar het formaat van het zwembad om te bepalen of deze geschikt is voor jouw hond.

De formaten kunnen vaak worden afgelezen in de productomschrijving of in de titel. Bekijk deze altijd even goed omdat plaatjes soms verraderlijk kunnen zijn. Hierdoor valt het hondenzwembad groter of kleiner uit dan verwacht.

Sterkte

Als laatste is het belangrijk om naar de sterkte te kijken. Dit hangt vrijwel altijd nauw samen met de kwaliteit van een hondenzwembad. In de reviews staat vaak aangegeven wat de kwaliteit is van de hondenzwembaden. Daarnaast is een schelp bijvoorbeeld een stuk steviger dan een opgeblazen hondenzwembad.

Om een miskoop te voorkomen is het dus belangrijk dat je goed naar de reviews kijkt. Ook is het niet altijd de goedkoopste optie om te besparen op een hondenzwembad. Goedkopere en kwalitatief mindere hondenzwembaden gaan vaak sneller stuk waardoor jij sneller een nieuwe aan moet schaffen.


Wat is het beste hondenzwembad van 2024? 

Welk hondenzwembad is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij aan de hand van onze beste hondenzwembaden test.

Aan de hand van onze testresultaten hebben wij namelijk een top 5 beste hondenzwembaden opgesteld. Hieronder hebben wij voor elk hondenzwembad uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk hondenzwembad voor je op een rijtje gezet. Hierdoor ontdek je gemakkelijk de beste optie voor jou. 

Onze tip: Is jouw hond nog supernat na het zwemmen? Gebruik dan één van de beste hondenföhns om je viervoeter snel weer droog te krijgen!

1. Dutchwide XL Hondenzwembad

Dutchwide XL Hondenzwembad

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar het beste hondenzwembad van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Dutchwide XL Hondenzwembad. Dit hondenzwembad is namelijk als allerbeste uit onze test gekomen. 

Dit heeft verschillende redenen, denk aan een groot formaat en erg stevig materiaal. De afmeting van dit hondenzwembad is namelijk 150 cm in breedte en 10 cm in dikte. 

Ook zet je dit hondenzwembad razendsnel op dankzij het handige design. Gebruik jij hem niet meer? Dan kun je hem gemakkelijk leeg laten lopen en opvouwen waardoor jij hem makkelijk opbergt.

Dit hondenzwembad is geschikt voor in de tuin, op het balkon of op het terras. Ook ontvang je enkele speeltjes bij aanschaf, zoals attributen waarmee je het product kan oppompen

Voordelen

 • In meerdere kleuren te verkrijgen
 • Makkelijk op te bergen
 • Kan makkelijk geleegd worden
 • Inclusief attributen

Nadelen

 • Geen

2. Zwembadje voor kinderen en huisdieren

Zwembadje voor kinderen en huisdiere

9.1

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Zwembadje voor kinderen en huisdieren geplaatst. Dit goede hondenzwembad heeft een formaat van 120 cm in breedte en 30 cm in hoogte.

Verder is dit hondenzwembad in slechts 1 formaat verkrijgbaar, maar dankzij het grote formaat is hij voor vrijwel iedere hond en ook meerdere honden tegelijk geschikt.

De Zwembadje voor kinderen en huisdieren is makkelijk in elkaar te zetten en kan gemakkelijk weer leeg gelopen laten worden. Ook dit zwembad kan op verschillende plekke geplaatst worden, denk aan in de tuin, op het balkon en op het terras.

Het sterke materiaal zorgt er voor dat jij niet bang hoeft te zijn dat dit hondenzwembad snel kapot en/of lek raakt. Het is namelijk bestand tegen veel gewicht en scherpe voorwerpen zoals nagels.

Het bad kan het beste gebruikt worden door hem 60% te vullen met water. Hierdoor is het water niet te diep en kan jouw hond er lekker van genieten.

Voordelen

 • Erg stevig materiaal
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Geschikt voor kleine- en grote honden

Nadelen

 • In slechts één formaat verkrijgbaar

3. Hondenbad - Hondenzwembad

Hondenbad - Hondenzwembad

8.6

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de Hondenbad - Hondenzwembad geëindigd. Dit hondenzwembad beschikt ook over enkele handige voordelen. 

Denk aan een opvallend rood design en erg stevig materiaal. Hierdoor is ook dit hondenzwembad geschikt voor kleine- en grote honden. 

De Hondenbad - Hondenzwembad is ontzettend makkelijk op te zetten en ook weer net zo makkelijk op te ruimen. Dankzij het rode design is viezigheid minder snel te zien dan op de fel blauw modellen.

Ook dit hondenzwembad kan op het terras, balkon of in de tuin geplaatst worden. Hij staat namelijk op vrijwel iedere ondergrond even stevig.

De Hondenbad - Hondenzwembad is wel wat kleiner dan de andere modellen, namelijk 80 cm in breedte en 20 cm in hoogte. Dit maakt dit hondenzwembad alsnog geschikt voor vrijwel alle honden. Alleen grote honden kunnen niet met meerdere tegelijk in dit zwembad.

Voordelen

 • Fel rood design
 • Erg stevig materiaal
 • Voor op terras, tuin of balkon
 • Kan gemakkelijk geleegd worden

Nadelen

 • Kleiner formaat

4. Hondenzwembad opvouwbaar groot

Hondenzwembad opvouwbaar groot

8.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde in de lijst is de Hondenzwembad opvouwbaar groot geëindigd. Dit hondenzwembad is namelijk van uitstekende kwaliteit en is net even wat anders dan de eerder benoemde modellen.

Zo heeft dit hondenzwembad allemaal kleine gaatjes welke dienen als sproeier. Hierdoor sproeien er aan alle kanten kleine straaltjes water de lucht in.

Dit is de ideale manier om jouw hond af te laten koelen. Met een breedte van 150 cm is de Hondenzwembad opvouwbaar groot geschikt voor vrijwel iedere hond, groot en klein. Naast dat dit hondenzwembad super leuk is voor honden kan hij ook gebruikt worden door kleine kinderen.

Het zwembad is gemaakt van stevig- hoogwaardige kwaliteit PVC en is daarom niet zomaar te slopen. Verder is het zwembad heel eenvoudig aan te sluiten en kan hij gemakkelijk opgeborgen worden. Meer ontdekken over de Hondenzwembad opvouwbaar groot? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen

 • 150 cm in breedte
 • Sterk PVC materiaal
 • Inclusief benodigde onderdelen

Nadelen

 • Geen diep zwembad

5. Zandbak Schelp 2-Delig

Zandbak Schelp 2-Delig

8.1

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Zandbak Schelp 2-Delig geplaatst in onze top 5. Dit zwembad is eigenlijk gemaakt voor kinderen en kan ook dienen als zandbak.

Echter is hij ook perfect voor honden. Zo is het formaat ideaal en past hij in vrijwel iedere tuin. Daarnaast kun je hem later alsnog gebruiken als zandbak of zwembad voor jouw kinderen.

Honden vinden de Zandbak Schelp 2-Delig ook helemaal geweldig. Hij heeft namelijk de ideale hoogte en kan goed gevuld worden waardoor hij voor vrijwel iedere hond geschikt is.

Ook is dit zwembad ontzettend hufter proof en hoef jij je dus geen zorgen te maken dat jouw hond hem stuk of lek maakt.

Heb jij twee honden en is één schelp helft te klein? Dan is dat geen probleem, aangezien deze schelp beschikt over twee helften. Hierdoor kunnen jouw beide honden genieten van hun eigen kleine hondenzwembad. Meer weten? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen

 • Kan ook als kinderzwembad en zandbak gebruikt worden
 • Ontzettend stevig materiaal
 • Beschikt over twee helften

Nadelen

 • Minder makkelijk op te bergen

Veelgestelde vragen:

Wat is het beste hondenzwembad voor grote honden?

Het beste hondenzwembad voor grote honden is meestal een stevig, opvouwbaar zwembad met een antislipbodem. Het zwembad moet groot genoeg zijn, zodat je hond comfortabel kan bewegen. 

Hoe onderhoud ik een hondenzwembad?

Om een hondenzwembad goed te onderhouden, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Leeg het zwembad na gebruik en spoel het goed af met schoon water. Tip: je kunt ook een hondenzwembad gebruiken als ijsbad. Gebruik een milde zeep om vuil en bacteriën te verwijderen. Laat het zwembad volledig drogen voordat je het opbergt om schimmelvorming te voorkomen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hondenzwembad?

Bij het kopen van een hondenzwembad moet je letten op de grootte, het materiaal en de veiligheid. Kies een zwembad dat groot genoeg is voor je hond en gemaakt is van duurzaam, scheurvast materiaal. Een antislipbodem voorkomt dat je hond uitglijdt. Controleer ook of het zwembad gemakkelijk op te zetten en op te bergen is.

juni 17, 2024

juni 11, 2024

mei 30, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>