Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste huisparfum?

RITUALS The Ritual of Jing Parfum d'Interieur - 500 ml review

Ritual of Jing Parfum d'Interieur

Uit onze test is gebleken dat de Ritual of Jing Parfum d'Interieur de beste huisparfum is van 2024. Met deze luxe huisparfum voelen we ons helemaal thuis en creëren we een verfijnde sfeer. We sprayen een beetje om ons heen, afhankelijk van hoe groot de kamer is. Een paar keer sprayen is voldoende om de ruimte heerlijk te laten ruiken. Kortom, nare geurtjes zijn voorgoed verleden tijd met deze huisparfum.

Niets is lekkerder dan een frisse geur in ons huis. Van de woonkamer tot de slaapkamer willen we dat het overal lekker ruikt. Een aangename geur in huis is niet alleen prettig, maar geeft ook een warme en gezellige sfeer.

En misschien wel het allerbelangrijkste: het zorgt ervoor dat we geen muffe geur meer ruiken in ons huis.

Maar met welk product kunnen we het beste een frisse geur verspreiden door het huis? Gaan we voor geurstokjes, een aroma diffuser of toch voor een interieurparfumspray? Geen zorgen, we gaan je helpen met het maken van een keuze.

Ben je benieuwd welke geuren en welke verschillende soorten huisparfums in onze top 5 staan? Lees dan snel verder en ontdek de beste huisparfums van 2024!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste huisparfums uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Huisparfums

RITUALS The Ritual of Jing Parfum d'Interieur - 500 ml review
Beste Koop huisparfum

1. Ritual of Jing Parfum d'Interieur

Aroma Diffuser 550ML met Lemongrass Olie en Afstandsbediening - Luchtbevochtiger – Aromatherapie - Geurverspreider - Donkerbruin van Zedar review
Beste aroma diffuser huisparfum

2. Zedar Aroma Diffuser

RITUALS The Ritual of Sakura Mini Fragrance Sticks - 70 ml review
Beste interieur huisparfum

3. Ritual of Sakura mini geurstokjes

Beauty & Care - Hamam geurstokjes - 150 ml. new review
Beste hamam huisparfum

4. Beauty & care geurstokjes

JANZEN Home Fragrance Sticks XL Wit - inclusief Black 22 review
Beste huisparfum set

5. JANZEN Home Fragrance Sticks

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste huisparfum is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ huisparfum vergeleken

53+ ervaringen gecheckt

14+ uur onderzoek


Welke huisparfum is het beste?

Wat is de beste huisparfum? Daar ga je nu achterkomen! Wij hebben aan de hand van onze haarparfum test een top 5 beste haarparfums samengesteld. 

Je kan dus wel stellen dat elke huisparfum uit onze top 5 uitvoerig getest is en over de kwaliteiten beschikt die jij verwacht van een goede huisparfum. Om het vinden van de beste huisparfum voor jou te vergemakkelijken hebben wij voor elke huisparfum voorzien van een korte productomschrijving. 

Ook hebben wij de voor- en nadelen van alle huisparfums voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies welke huisparfum de beste optie voor jou is. Benieuwd? Bekijk dan snel de onderstaande top 5!

1. Ritual of Jing Parfum d'Interieur

RITUALS The Ritual of Jing Parfum d'Interieur - 500 ml review
 • Slechts 1 spray nodig voor het verspreiden van de geur 
 • Geur is niet te overheersend 
 • Makkelijk in gebruik 
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als jij op zoek bent naar de beste huisparfum van dit moment, dan is de Ritual of Jing Parfum d'Interieur een absolute aanrader voor ons. 

De geur van deze interieur spray bestaat uit een combinatie van lotus en jujubezaden, wat zorgt voor een heerlijk fleurige geur. Met slechts één keer sprayen creëren we meteen een aangename geur in huis.

Het werkt heel eenvoudig: we hoeven alleen maar het spuitmondje te draaien om de spray te openen en we kunnen aan de slag. Bovendien blijft de geur lang hangen, waardoor we niet constant hoeven te sprayen.

Daarnaast is deze interieur spray goed te combineren met de geurstokjes en geurkaarsen uit The Ritual of Jing.

Tip: De interieur spray is ook verkrijgbaar in alle andere geuren van Rituals.

2. Zedar Aroma Diffuser

Aroma Diffuser 550ML met Lemongrass Olie en Afstandsbediening - Luchtbevochtiger – Aromatherapie - Geurverspreider - Donkerbruin van Zedar review
 • Geschikt voor huishoudens met huisdieren
 • De aroma diffuser stopt automatisch als het water met olie op is
 • 2 Jaar fabrieksgarantie 
 • Is niet draadloos

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als tweede hebben wij de Zedar Aroma Diffuser geselecteerd als beste aroma diffuser huisparfum. Deze aroma diffuser werkt op basis van water en creëert een gezond klimaat in jouw woning.

De aroma diffuser is heel makkelijk te bedienen, het enige wat je hoeft te doen is het reservoir vullen met water en 2 tot 3 druppels geur olie en de aroma diffuser is klaar voor gebruik. Ook is de aroma diffuser geschikt voor alle kleine en grote woningen. 

Doordat de aromadiffuser werkt op water bevorderd deze de luchtvochtigheid in je huis. In een ideale situatie is de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent.

Een hoge luchtvochtigheid helpt tegen een droge huid, gebarsten lippen, een verstopte neus en voor alle lens dragers onder ons helpt het ook tegen drogen ogen. Daarnaast is deze aroma diffuser ook geschikt voor huisdieren. 

3. Ritual of Sakura mini geurstokjes

RITUALS The Ritual of Sakura Mini Fragrance Sticks - 70 ml review
 • Gezien in vtwonen
 • Navulbaar 
 • Ook verkrijgbaar in een groter formaat 
 • Geur blijft tot 3 weken hangen 
 • Bepaalde stoffen in dit product kunnen een allergische reactie veroorzaken

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Uiteraard kunnen geurstokjes ook niet ontbreken in deze lijst met beste huisparfums van het moment. Rituals staat bekend om zijn vele rituelen en bij behorende geuren.

Een van de bekendste rituelen is toch wel The Ritual of Sakura. De geur van dit ritueel bestaat uit Rijstmelk en kersenbloesem. Deze ingrediënten geven de geurstokjes zijn frisse en zachte geur. 

De Ritual of Sakura Mini geurstokjes zijn speciaal ontwikkelend om een heerlijke geur te verspreiden in kleine ruimtes in je huis. De geurstokjes verspreiden tot 3 weken de geur als je geregeld de stokjes omdraait.

Maar geen zorgen van deze geurstokjes is namelijk een navulling verkrijgbaar. Ook zijn de geurstokjes goed te combineren met de deurkaars van The Ritual of Sakura. 

Tip: De geurstokjes zijn ook verkrijgbaar in alle andere geuren van Rituals

4. Beauty & care geurstokjes

Beauty & Care - Hamam geurstokjes - 150 ml. new review
 • Never out of stock
 • De geurstokjes gaan 3 tot 5 weken mee 
 • Navulbaar 
 • Licht ontvlambare vloeistof en damp

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als vierde hebben wij de Beauty & care geurstokjes geselecteerd als beste hamam geurstokjes. Met deze geurstokjes breng je het echte spa gevoel naar je huis.

Deze hamam geur bestaat uit natuurlijke lemongrass en lavendel olie die zorgen voor een oosterse geur.

De geurstokjes zijn makkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is 2 tot 3 stokjes in het flesje te plaatsen. Dan kan je genieten van een heerlijke oosterse geur in huis.

Mocht je nou vinden dat je de geur niet genoeg ruikt of niet lang blijft hangen? Dan kan je altijd meer stokjes in het flesje doen, hierdoor zal meer geur zich verspreiden door het huis. Houd er wel rekening mee dat de fles sneller leeg is als je er meer stokjes in zet. 

5. JANZEN Home Fragrance Sticks

JANZEN Home Fragrance Sticks XL Wit - inclusief Black 22 review
 • Navulbaar 
 • Mooi design 
 • Goede starters set
 • Flesje is kwetsbaar

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als laatste hebben wij de JANZEN Home Fragrance Sticks geselecteerd als beste huisparfum set. Bij deze geurstokjes wordt namelijk ook een navulling geleverd dat is superhandig, hierdoor is deze set ook geschikt om cadeau te geven.

De geurstokjes hebben een frisse kruidige geur waardoor je lekker tot rust kan komen in je eigen huis. 

De geurstokjes maskeren muffe geuren waardoor je zelfverzekerder bent tijdens het ontvangen van bezoek. Ook zijn deze geurstokjes geschikt voor huishoudens met huisdieren. Verder geven deze geurstokjes tot 3 weken lang een frisse en kruidige geur af. 


Top 10 Huisparfums

Waar kun je het beste huisparfum kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste huisparfum van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte huisparfums bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 soorten opties!


Huisparfum kopen: hier moet je op letten

Wil jij een huisparfum kopen? Kijk dan niet alleen naar een huisparfum aanbieding, maar kijk ook naar de onderstaande criteria. Omdat er zoveel keuze is op het gebied van huisparfums is het belangrijk dat je goed en vooral kritisch alle opties goed afweegt.

Het laatste wat je wil is een miskoop. De onderstaande criteria zijn de criteria die doorslaggevend zijn voor onze beste huisparfum test. Wij snappen dat je nu denkt: 'welke huisparfum past het beste bij mij?'

Om je te helpen met het beantwoorden van deze vraag hebben wij deze criteria voor je op een rijtje gezet. Deze criteria zijn een hulpmiddel om er voor te zorgen dat jij een huisparfum koopt die het beste bij je past.

Inhoud

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de huisparfum. Vooral bij geurstokjes is dit belangrijk. Bij geurstokjes is de inhoud van het flesje namelijk bepalend voor hoeveel geur verspreid kan worden binnen een ruimte. Voor een grote ruimte heb je dus geurstokjes nodig met een grote fles en andersom werkt dit ook zo.

Navulbaar

Als tweede is het belangrijk om te kijken of de huisparfum navulbaar is. Zo hoef je niet elke keer een nieuwe set met huisparfum aan te schaffen. Van de meeste huisparfum zijn navullingen verkrijgbaar, dus je kan gewoon de parfum bijvullen als deze op is of natuurlijk een nieuwe geur uitproberen.

Geursoort

Als derde en misschien het wel belangrijkste is het controleren van de geursoort van het huisparfum. Je wilt natuurlijk niet een huisparfum kopen waarvan de geur niet lekker is.

Lees daarom altijd goed de ingrediënten door en check altijd hoe de geursoort wordt omschreven. Is het bijvoorbeeld een frisse geur of is de geur houterig. Het ligt ook een beetje aan de omgeving. Heb je bijvoorbeeld een geurtje nodig voor de auto, dan raden we specifiek autoparfum aan. Dat is namelijk daarvoor gemaakt.

Ontvlambaar

Als laatste is het belangrijk om altijd te controleren of de parfum ontvlambaar is. Dit is bij alle huisparfums het geval. Zet de huisparfum dus niet te dicht bij een kaars en berg de navullingen goed op. Houd de navullingen ook uit de buurt van kleine kinderen.


Wat is de beste huisparfum volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog geen specifieke test uitgevoerd voor huisparfums. Daarom kunnen we momenteel geen antwoord geven op deze vraag.

Toch kunnen we je op weg helpen! Zo hebben wij van Mutsy.nl deze test wel uitgevoerd. De Ritual of Jing Parfum d'Interieur kwam hier als beste eruit. In onze analyse kom je meer te weten over het product.


Veelgestelde vragen

Welke is de beste Huisparfum?

De beste huisparfum is de Ritual of Jing Parfum d'Interieur. Zo heeft het een combinatie van lotus en jujubezaden. Dat zorgt voor een heerlijke geur.

Welke geur blijft lang hangen in huis?

Vooral zwaardere en houtachtige kleuren blijven lang hangen in een ruimte. Dat is het tegenovergestelde van lichte geuren zoals citrus, die blijven minder lang hangen.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>