Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste inductiekookplaat met afzuiging?

Kuppersbusch KMI8500.0WR review

Kuppersbusch KMI8500.0WR

Uit onze test is gebleken dat de Kuppersbusch KMI8500.0WR de beste inductiekookplaat met afzuiging van 2024 is. Een voordeel vonden wij dat je op 4 kookplaten kunt koken waardoor je veel gerechten kunt maken.

Dit kan op 13 verschillende standen die eenvoudig te bedienen zijn door het elektronische aanraakbediening. Je hoeft alleen maar even te sliden en hij wordt warmer of kouder. Ook is de afzuiging is zeer stil waardoor je lekker een muziekje op kan hebben.

In onze zoektocht naar de ultieme keukenupgrade, hebben wij ons verdiept in de wereld van inductiekookplaten met afzuiging. Deze innovatieve apparaten combineren koken en afzuigen in één, waardoor de noodzaak voor een traditionele afzuigkap verdwijnt. Dit zorgt niet alleen voor een strakker en luxueuzer keukendesign, maar zorgt ook voor extra ruimtebesparing.

Gezien het enorme aanbod aan merken en modellen, en het feit dat niet allemaal even hoogwaardig zijn, was het vinden van de beste optie geen eenvoudige opgave. Belangrijke criteria zoals efficiëntie, design, en gebruiksgemak speelden een grote rol in onze beoordeling.

Na een uitgebreide testfase, presenteren wij met trots onze top 5 beste inductiekookplaten met afzuiging. Deze lijst is het resultaat van grondige vergelijkingen en analyses, bedoeld om jou te helpen de perfecte keuze te maken voor jouw keuken.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste inductiekookplaten met afzuiging uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Inductiekookplaten met afzuiging

Kuppersbusch KMI8500.0WR review
Beste Koop inductiekookplaat met afzuiging

1. Kuppersbusch KMI8500.0WR

PUXU BORA Kookplaat Met Afzuiging review
Beste stille inductiekookplaat met afzuiging

2. PUXU BORA Kookplaat Met Afzuiging

ONE HP BL/F/83 = RECIRCULATIE review
Beste design inductie kookplaten met afzuiging

3. ONE HP BL/F/83 = RECIRCULATIE

Miele Model KMDA 7633 FL review
Beste betaalbare kookplaten met afzuiging

4. Miele Model KMDA 7633 FL

AEG Inductiekookplaat review
Beste luxe inductie kookplaten met afzuiging

5. AEG Inductiekookplaat

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat het beste inductiekookplaat met afzuiging is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

22+ inductiekookplaten met afzuiging vergeleken

56+ ervaringen gecheckt

16+ uur onderzoek


Welke inductiekookplaat met afzuiging is het beste?

Je weet inmiddels waar je op moet letten bij het kopen van een goede Inductie kookplaat met afzuiging. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van deze inductie kookplaat review: wat is de beste Inductie kookplaat met afzuiging? 

Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 gemaakt met alleen de allerbeste Je weet inmiddels waar je op moet letten bij het kopen van een goede Inductie kookplaten met afzuiging. Door te kiezen voor een van deze 5 opties weet je zeker dat je geen miskoop in huis haalt.

Wanneer je op de knop 'bekijk beste prijs' klikt, word je automatisch doorverwezen naar de webshop die op dat moment de voordeligste prijs heeft voor het betreffende product.

1. Kuppersbusch KMI8500.0WR

Kuppersbusch KMI8500.0WR review
 • 4 inductie kookzones is een groot pluspunt aan deze inductiekookplaat
 • Beschikt over maar liefst 13 vermogen standen
 • Je kunt deze inductiekookplaat bedienen met elektronische aanraakbediening
 • Helaas is de prijs wel aan de vrij hoge kant

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als jij op zoek bent naar de allerbeste inductiekookplaat met afzuiging dan is de Kuppersbusch KMI8500.0WR alles wat je nodig hebt. Geen enkele inductiekookplaat scoorde zo goed in deze test als dit model. 

Allereerst is het strakke design een zeer groot pluspunt, met deze kookplaat voorzie je je keuken namelijk direct van een flinke upgrade. Je kunt op de 4 inductie kookzones 4 dingen tegelijkertijd maken. Hierdoor kun je grotere of bredere gerechten klaarmaken.

Tijdens het koken merk je amper dat de afzuiging aan staat, dit komt door het feit dat de Kuppersbusch KMI8500.0WR weinig herrie maakt. Ook is deze kookplaat gemakkelijk en snel te installeren waardoor je niet uren hoeft te stoeien om het apparaat überhaupt aan te krijgen.

Deze kookplaat beschikt over 13 verschillende vermogen standen waardoor je je eten perfect klaar kan maken. Je kunt de standen makkelijk aan passen door het elektrische aanraakbediening. Je hebt alleen maar eroverheen te sliden met je vinger en hij gaat zachter of harder.

2. PUXU BORA Kookplaat Met Afzuiging

PUXU BORA Kookplaat Met Afzuiging review
 • Een van de meest opvallende voordelen is de efficiënte geïntegreerde afzuiging die kookdampen en geurtjes direct bij de bron opvangt
 • De kookplaat blinkt uit in gebruiksgemak dankzij intuïtieve bedieningselementen en een responsieve warmteverdeling
 • Het onderhoud en de schoonmaak van de kookplaat zijn eenvoudig door het gladde oppervlak en de toegankelijke onderdelen voor regelmatige reiniging
 • Het grootste nadeel is de hogere prijs van de kookplaat in vergelijking met traditionele systemen

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De PUXU BORA kookplaat met afzuiging vertegenwoordigt een innovatieve stap in de keukenapparatuur, door het combineren van kookfunctionaliteit met een geïntegreerd afzuigsysteem. 

Dit ontwerp biedt een gestroomlijnde en efficiënte oplossing voor zowel het koken als het handhaven van een schone en frisse keukenomgeving. Hieronder volgt een korte review over de belangrijkste kenmerken, voordelen en eventuele nadelen van dit apparaat.

De PUXU BORA kookplaat met afzuiging is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een geavanceerde, efficiënte en stijlvolle oplossing voor hun keuken. Ondanks de hogere kosten en complexere installatie, biedt het apparaat significante voordelen op het gebied van design, gebruiksgemak, prestatie en onderhoud.

Voor huishoudens die waarde hechten aan technologische innovatie en een schone keukenomgeving, vertegenwoordigt dit apparaat een waardevolle investering.

3. ONE HP BL/F/83 = RECIRCULATIE

ONE HP BL/F/83 = RECIRCULATIE review
 • Wij vinden het energielabel A+ een zeer groot voordeel
 • Ook is uit onze analyse gebleken dat het unieke design de inductiekookplaat voor vrijwel iedere keuken geschikt maakt
 • Je kunt deze inductiekookplaat ontzettend makkelijk installeren
 • Helaas wordt de stekker bij dit model niet meegeleverd

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Naast de inductiekookplaten van Bora produceert het merk Elica ook ontzettend mooie kookplaten. De ONE HP BL/F/83 = RECIRCULATIE kan dan ook niet ontbreken aan deze lijst. 

Ook deze kookplaat beschikt over een uniek design en een rechthoekige afzuiging. Je kunt deze kookplaat snel en eenvoudig inbouwen. Verder beschikt dit model over het energielabel A+ waardoor hij ook nog eens ontzettend zuinig in verbruik is.

Nadeel van dit product? De stekker wordt niet meegeleverd.

4. Miele Model KMDA 7633 FL

Miele Model KMDA 7633 FL review
 • Wij vinden dit één van de beste opties voor mensen met een iets lager budget
 • Dankzij de automatische regelingen van vermogensstanden is hij ontzettend eenvoudig te gebruiken
 • De kookzones vinden wij wat aan de kleine kant

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zoek jij een kookplaat met afzuiging, maar heb je een beperkt budget? Kies dan voor de Miele Model KMDA 7633 FL. Deze Elektrische inductiekookplaat, ontworpen met geïntegreerde afzuiging, beschikt over twee grote kookzones met een vermogen van 3400 watt. 

Daarnaast heeft dit model automatische regelingen van vermogensstanden waardoor je met een gerust hart kunt koken. Ook beschikt dit model over een ECO-motor waardoor je energiezuinig kunt koken.

Deze kookplaat is makkelijk schoon te houden en de afzuiging werkt enorm goed. Het nadeel? De kookzones zijn aan de kleine kant en het koolfilter wil nog wel eens gaan stinken.

5. AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB

AEG Inductiekookplaat review
 • Het design van deze inductiekookplaat is erg strak en past in enorm veel keukenstijlen
 • Je kunt deze inductiekookplaat ontzettend eenvoudig installeren dankzij de meegeleverde handleiding
 • Ook deze inductiekookplaat beschikt over een wat hoger prijskaartje

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

AEG mag uiteraard niet ontbreken aan deze lijst. Op nummer 5 van de best geteste inductie kookplaten met afzuiging vinden we de AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB. De AEG-Inductiekookplaat | Model CCE84751CB is ontzettend makkelijk in gebruik en beschikt over maar liefst 4 kookzones die je tegelijk kunt gebruiken. 

Je hoeft je niet druk te maken over de afzuiging tijdens het koken, dit wordt namelijk automatisch geregeld. Verder is dit model makkelijk schoon te maken en beschikt hij over een instelbare timer en een kookwekker. Het nadeel van deze kookplaat? Hij heeft geen smart functies en de stekker wordt niet meegeleverd.


Top 10 Inductiekookplaten met afzuiging

Waar kun je het beste een inductiekookplaat met afzuiging kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste inductiekookplaat met afzuiging van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte inductiekookplaten met afzuiging bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 soorten inductiekookplaten met afzuiging!


Inductiekookplaat met afzuiging kopen: hier moet je op letten

Het aanschaffen van een goede Inductie kookplaat met afzuiging is waarschijnlijk lastiger dan je op voorhand zou verwachten. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het aankopen van een Inductie kookplaat met afzuiging?

Om je op weg te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste factoren die mee spelen bij het online kopen van een Inductie kookplaat met afzuiging. 

Door deze factoren in je achterhoofd te houden voorkom jij de kans op een miskoop. Ook zorg je ervoor dat je geen onnodige fouten maakt bij het kopen want je bent overal goed op voorbereid.

Afmeting

Als eerste is het belangrijk om rekening te houden met de afmeting van je kookplaat. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een Inductie kookplaat met afzuiging voor je huidige keuken. In dit geval is het van belang dat je het huidige gasfornuis of de inductie kookplaat op meet zodat je weet welke afmeting je nodig hebt. Je zult niet de eerste zijn die uiteindelijk een te kleine of te grote kookplaat heeft besteld. Meet het daarom goed op en doe dit zo nauwkeurig mogelijk.

Aantal kookzones

Als tweede zou ik je willen aanraden om te kijken naar het aantal kookzones dat je van plan bent te gaan gebruiken. Denk hierbij na over het aantal personen dat in je huishouden aanwezig is.

Als je slechts met 2 personen bent heb je natuurlijk minder kookzones nodig dan wanneer je uit een gezin van 6 komt. Het is een prettig gevoel als je voldoende ruimte hebt tijdens het koken.

Ook kun je op deze manier makkelijker met grote pannen aan de slag. Mocht je keuken het toelaten zouden wij altijd adviseren om te gaan voor een Inductie kookplaat met afzuiging met 6 kookzones. Hierbij weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om te koken.

Extra opties

Tegenwoordig zijn inductie kookplaten steeds geavanceerder en slimmer aan het worden. Zo zijn er verschillende extra opties mogelijk die je het leven iets gemakkelijker kunnen maken. Zo heb je inductie kookplaten met turbo standen, timers en automatische panherkenning.

Ook heb je kookplaten die beschikken over een kinderslot waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over je kinderen. Kortom, kies de opties uit op basis van wat jij denkt nodig te hebben.

Bediening

De bediening van je kookplaat met afzuiging speelt ook een rol in je aankoopproces. Zo zijn er kookplaten die te bedienen zijn via tiptoets bediening, sliders of draaiknoppen. Hierbij heeft elke bedieningsvorm zijn eigen voor- en nadelen.

Budget

Uiteraard speelt het budget ook een rol bij de keuze van de beste inductie kookplaat met afzuiging. Je kunt deze koop eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. Prijzen variëren namelijk enorm. 

We zouden je graag willen adviseren om op voorhand een budget te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk niet onnodig te veel geld hebt, betaalt voor je inductie kookplaat. Budget over? Overweeg dan ook om een inductiebeschermer aan te schaffen om de levensduur van je inductiekookplaat te verlengen.


Wat is de beste inductiekookplaat met afzuiging volgens de consumentenbond?

Wij hebben geen recent onderzoek kunnen vinden van de consumentenbond over de beste inductiekookplaten met afzuiging van dit moment. Helaas is het dus niet mogelijk om onze vijf beste opties te vergelijken met deze van de consumentenbond. Wel kun je bij het kiezen van de beste inductiekookplaat met afzuiging voor bij jou thuis, rekening houden met onze uitgebreide analyse.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste inductiekookplaat met afzuiging op de markt?

De beste inductiekookplaat met afzuiging kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. Populaire merken en modellen zijn onder meer Bora, Siemens, Novy, AEG en Miele. Het is belangrijk om factoren zoals vermogen, grootte, functies en prijs te overwegen bij het kiezen van de beste optie voor uw keuken.

Welke functies moet ik zoeken in de beste inductiekookplaat met afzuiging?

Bij het zoeken naar de beste inductiekookplaat met afzuiging zijn enkele belangrijke functies om op te letten onder andere: zuigkracht, geluidsniveau, energie-efficiëntie, bedieningsgemak, reinigingsgemak, en eventuele extra functies zoals geurfiltering of automatische aanpassingen.

Hoeveel kost de beste inductiekookplaat met afzuiging?

De kosten van de beste inductiekookplaat met afzuiging variëren afhankelijk van het merk, model en de functies. Over het algemeen kunnen deze variëren van enkele honderden tot duizenden euro's. Het is raadzaam om verschillende opties te vergelijken en uw budget en vereisten in overweging te nemen bij het maken van een keuze.

Zijn er betrouwbare beoordelingen van de beste inductiekookplaat met afzuiging?

Ja, er zijn verschillende betrouwbare bronnen voor beoordelingen van inductiekookplaten met afzuiging, waaronder consumentenrecensiesites, professionele keukenexperts en vergelijkingswebsites. Het is verstandig om meerdere bronnen te raadplegen om een goed afgerond beeld te krijgen van de prestaties, duurzaamheid en gebruikservaring van verschillende modellen.

Hoe installeer ik de beste inductiekookplaat met afzuiging in mijn keuken?

Het installatieproces van een inductiekookplaat met afzuiging kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om een professionele installateur in te huren om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd. Zorg ervoor dat u de installatie-instructies van de fabrikant volgt en eventuele lokale bouwvoorschriften naleeft.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>