Beste Insectenlamp van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Insectenlamp

Vliegenlamp Flystopper HV16

Vliegenlamp Flystopper HV16

Na uitvoerig testen is het team van Mutsy tot de conclusie gekomen dat de Flystopper HV16 absoluut de beste insectenlamp is die zijn naam helemaal waar maakt. Dankzij zijn krachtige lamp trekt hij grote en kleine insecten aan uit de wijde omtrek. Zet je hem midden in een ruimte, dan kruipen de insecten er van voren, achteren en van boven in, waarna de lamp ze snel en onverbiddelijk elimineert.

Wil je voor altijd verlost zijn van hinderlijke insecten zoals vliegen, motten en muggen? Dan is een insectenlamp perfect voor jou. Geen geren met een vliegenmepper, geen chemische spray, maar een effectieve, efficiënte en veilige manier om van insecten af te komen.


Als je een insectenlamp aanschaft wil je natuurlijk de beste en meest effectieve lamp zodat geen insect jouw dag meer verpest. Mutsy heeft verschillende insectenlampen voor jou getest om tot de ultieme top vijf van insectenlampen 2024 te komen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Insectenlampen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Insectenlampen

Vliegenlamp Flystopper HV16

Beste Koop Insectenlamp
1. Vliegenlamp Flystopper HV16

Esperanza Hunter UV Muggenlamp

Beste Prijs-kwaliteitverhouding Insectenlamp

2. Esperanza Hunter UV Muggenlamp

MaxxHome GC40 Vliegenlamp

Beste Sterke Insectenlamp
3. MaxxHome GC40 Vliegenlamp

Flystopper HV30

Beste Krachtige Insectenlamp
4. Flystopper HV30

PrimeHome 2-in-1 vliegenvanger

Beste Alternatief Insectenlamp
5. PrimeHome 2-in-1 vliegenvanger

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Insectenlamp is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

19+ Insectenlampen vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Insectenlamp in 2024?

In een uitgebreide test hebben we onder andere gekeken naar de aantrekkingskracht op insecten, de kracht waarmee een insect geëlimineerd wordt, het geluid, weersbestendigheid en de plaatsingsmogelijkheden. Op basis daarvan hebben we een selectie gemaakt voor de top vijf van beste insectenlampen 2024, zodat jij de allerbeste lamp in huis haalt.

1. Vliegenlamp Flystopper HV16

Vliegenlamp Flystopper HV16
 • Ook geschikt voor grote insecten zoals bromvliegen en wespen
 • Uniek design waardoor insecten van bijna alle kanten de lamp in kunnen
 • Met magnetische transformator voor langere levensduur
 • Geeft veel licht

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Word je niet alleen geplaagd door kleine vliegende insecten, maar heb je ook last van bijvoorbeeld bromvliegen en wespen? Dan is de Flystopper ideaal voor jou. Dit is de beste insectenlamp volgens de Consumentenbond.

In plaats van het gebruikelijke hoogspanningsrooster van 1500 tot 2500 volt heeft deze insectenlamp een magnetische transformator van 4000 volt, waarmee ook de grotere insecten zoals wespen snel geëlektrocuteerd worden. Het design is zo gekozen dat insecten niet alleen van voren de lamp in kunnen, maar ook van boven en van achteren. Daarmee vang je nog meer insecten uit de omgeving.

Door het hogere voltage geeft deze insecten relatief veel licht, wat sommigen mensen als hinderlijk ervaren. Bovendien verbruikt licht dit iets meer stroom. Het licht is echter nodig om ook grotere insecten aan te trekken. Vind je het fellere licht vervelend en heb je geen of weinig last van grote insecten? Dan kun je beter een andere insectenlamp kiezen.

2. Esperanza Hunter UV Muggenlamp

Esperanza Hunter UV Muggenlamp
 • Elimineert insecten geruisloos
 • Geschikt voor grotere ruimtes
 • Veilig plaatsbaar en op te hangen
 • Plaatsingsbeperking door snoer van 120 centimeter

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Het ultraviolette licht van de Esperanza Hunter is niet hinderlijk fel voor mensen, maar heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op insecten waarna ze geruisloos geëlimineerd worden. Het licht heeft een bereik van ongeveer tachtig m2, waardoor de lamp ook geschikt is voor het bestrijden van insecten in grotere ruimtes.

De muggenlamp doodt insecten geruisloos. Je wordt dus niet steeds aan de lamp herinnerd door het geluid. De insectenlamp heeft een meegeleverde ketting zodat je de lamp zowel op een vlakke oppervlakte kunt plaatsen als kunt ophangen.

Heb je last van grotere insecten zoals bromvliegen en wespen? De Esperanza hunter is niet sterk genoeg om deze insecten te doden. Dankzij het snoer van 120 centimeter heeft de lamp een beperkt aantal plekken waar hij kan worden geplaatst of opgehangen. Wil je hem verder van een stopcontact zetten of hangen, dan heb je een verlengsnoer nodig.

3. MaxxHome GC40 Vliegenlamp

MaxxHome GC40 Vliegenlamp
 • Geschikt voor binnen- en buitengebruik
 • Trekt insecten aan van meerdere kanten
 • Extra stevig omhulsel
 • Geeft relatief veel licht

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Heb je last van kleine en grotere insecten? De MaxxHome vangt en elimineert ook insecten met het formaat van bijvoorbeeld een wesp. Dit is het beste insectenlamp merk voor het ‘zwaardere werk’. Dankzij de krachtige, magnetische transformator van vierduizend volt doodt hij eenvoudig en snel grotere insecten.

Door het extra stevige, metalen omhulsel kan de MaxxHome tegen een stootje en is hij ook geschikt voor gebruik buiten. Geen last meer van hinderlijke insecten als je op een zomeravond buiten zit, tijdens de barbecue of als de kinderen in de tuin spelen. Wel is het belangrijk de lamp droog te houden en dus binnen te halen als het regent.

Door het hoge voltage geeft de MaxxHome meer licht dan de meeste insectenlampen. Buiten is dat geen probleem, binnen kan het als hinderlijk ervaren worden. Ook verbruikt de insectenlamp meer stroom dan een lamp met een lager voltage. Heb je geen last van grotere insecten dan is het energiezuiniger een lamp met een lager voltage te kiezen.

4. Flystopper HV30

Flystopper HV30
 • Ook geschikt voor grotere insecten
 • Eenvoudig plaatsbaar en op te hangen
 • Lange levensduur
 • Minder energiezuinig

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Flystopper vangt kleine en grotere insecten en elimineert ze snel en effectief dankzij de krachtige, magnetische transformator van 4000 volt. Dit is aanzienlijk krachtiger dan de meeste insectenlampen, die een voltage van 1500 tot 2000 volt hebben. Geen wesp of bromvlieg die het licht van de Flystopper kan weerstaan en op kan tegen 4000 volt. De dode insecten vallen de opvangbak onder in de insectenlamp zodat je ze snel en eenvoudig kan verwijderen.

De Flystopper is niet geschikt voor gebruik buiten, je kunt hem echter wel gebruiken op een plaats waar hij veilig is tegen weer en wind. In een tuinhuisje bijvoorbeeld, of onder een overkapping. De lamp geeft relatief veel licht, wat de Flystopper niet geschikt maakt voor een slaapkamer.

Hang hem in plaats daarvan in de gang en doe hem een half uur voordat je gaat slapen aan, zodat alle insecten uit de slaapkamer weggelokt worden.

5. PrimeHome 2-in-1 vliegenvanger

PrimeHome 2-in-1 vliegenvanger
 • Veilig in gebruik
 • Twee functies in een apparaat
 • Met energiezuinige lithiumbatterij
 • Niet geschikt voor grotere insecten

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Overdag gebruik je de PrimeHome als elektrische vliegenmepper, in de nacht is het een insectenlamp. De PrimeHome heeft een ingebouwde lithiumbatterij die je oplaadt met behulp het USB-oplaadstation. Plaats je de vliegenmepper in het USB-laadstation, dan wordt de mepper een insectenlamp.

De PrimeHome heeft een slim ontwerp dat het gebruik veilig maakt voor mensen, maar niet voor insecten. Het elektrocuterende net bestaat uit drie lagen dat een insect onherroepelijk vangt. Tegelijk wordt de elektriciteit geleid door het apparaat zodat er geen ongelukken gebeuren.

De insectenlamp is niet sterk genoeg om grotere insecten zoals wespen te elimineren. Wil je ook deze insecten vangen, dan kies je voor een goede insectenlamp met een hoger voltage.


Top 10 Insectenlampen

Waar kun je het beste een Insectenlamp kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Insectenlamp van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Insectenlampen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Insectenlampen!


Insectenlamp kopen? Hier moet je op letten!

Ben jij op zoek naar de beste insectenlamp die perfect bij jouw wensen past? Er zijn drie belangrijke punten waarop je moet letten om te voorkomen dat je een miskoop in huis haalt.

Aantrekkingskracht

Moet een lamp insecten aantrekken uit een grotere of kleinere ruimte? Hoe groter de ruimte, des te beter moet de zichtbaarheid van de lamp zijn. Kijk dus naar de ruimte en kies een lamp met feller licht voor een grotere ruimte. Houd er wel rekening mee dat deze lampen vaak meer stroom verbruiken.

Onderhoud

Verdiep je goed in het onderhoud van een insectenlamp. Hoe en hoe vaak moet de lamp schoongemaakt worden? Sommige lampen hebben genoeg aan een maandelijkse onderhoudsbeurt, andere lampen moeten eens per week grondig schoongemaakt worden om te voorkomen dat ze defect raken. Weet je van jezelf dat je een wekelijkse schoonmaakbeurt vergeet? Kies dan voor een lamp die minder onderhoud nodig heeft.

Voltage

Heb je vooral last van kleine insecten zoals muggen en kleine motvlinders? Dan voldoet een lager wattage – tussen de 1500 en 2000 volt – prima. Dit voltage is voldoende om kleinere insecten te elimineren, maar is niet genoeg voor grotere insecten zoals wespen en bromvliegen. Heb je ook last van grotere insecten? Kies dan een hoger voltage, zoals 4000 volt.


Veelgestelde vragen

Hoe werkt een insectenlamp?

Insecten worden gelokt door het licht van een insectenlamp. Als een insect hierin vliegt, krijgt hij veel stroom door zich heen waardoor hij overlijdt en valt daarna in het bakje.

Doet het pijn aan insecten?

Het gaat heel snel voor het insect en die zal geen pijn voelen. Als de schok door het lichaam gaat zijn ze al dood.

mei 28, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>