• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Isolerende Raamfolie van 2024

Beste Isolerende Raamfolie van 2024

Laatste Update: juli 2024

Wat is de beste isolerende raamfolie?

Homewell Zonwerende HR++ Raamfolie review

Homewell Zonwerende HR++ Raamfolie

Uit onze test is gebleken dat de Homewell® Raamfolie de beste isolerende raamfolie van 2024 is. Met het Homewell® Raamfolie isoleer jij tegen zowel warmte als kou. Verder heb je met dit folie heb je geen last meer van felle zonnestralen, schitterend licht of nieuwsgierige voorbijgangers.

De zonwerende raamfolie blokkeert UV-stralen en houdt de zomerse hitte buiten de deur. De speciale ademende coating maakt de raamfolie geschikt voor HR+ en HR++ dubbelglas. Het folie is gemakkelijk aan te brengen en wordt door andere consumenten als zeer goed beoordeeld. 

Als jij op zoek bent naar het beste isolerende raamfolie van 2024 dan is dit je geluksdag. Aangezien er steeds meer mensen zijn die kiezen voor isolerende raamfolies hebben wij besloten hier een onderzoek naar te doen.

In onze isolerende raamfolie test hebben wij tientallen raamfolies op het internet vergeleken. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteit, de werking van het folie, hoe makkelijk het te installeren is en hoe duurzaam het is.

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met alleen de allerbeste folies van dit moment. Kortom, lees gauw verder als jij de top 5 beste isolerende raamfolies van dit moment wilt zien!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste isolerende raamfolie uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Isolerende Raamfolie

Homewell Zonwerende HR++ Raamfolie review
Beste Koop isolerende raamfolie

1. Homewell Zonwerende HR++ Raamfolie

Zelfklevende Raamfolie
Beste zelfklevende raamfolie

2. Zelfklevende Raamfolie

Homewell Raamfolie review
Beste voor HR++

3. Homewell Raamfolie review

Simple Fix Raamfolie review
Beste raamfolie voor matglas

4. Simple Fix Raamfolie

Homewell Raamfolie HR++ review
Beste anti-inkijk raamfolie

5. Homewell Raamfolie HR++ review

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste isolerende raamfolie is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ isolerende raamfolie vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Welke isolerende raamfolie is het beste?

Nu we genoeg verteld hebben over de do's & don'ts van isolerende raamfolie, gaan we door naar de top 5 isolerende raamfolie test! In deze test gaan we op zoek naar de beste koop isolerende raamfolie producten van 2024. 

Met de isolerende raamfolie in deze lijst hebben we rekening gehouden met verschillende budgets, raamsoorten en natuurlijk de kwaliteit van de producten zelf. Zo weet je zeker dat er een isolerende raamfolie bij zit waar jij straks gebruik van kunt maken!

1. Homewell Zonwerende HR++

Homewell Zonwerende HR++ Raamfolie review
 • Geschikt voor HR++ ruiten
 • Zeer makkelijk te monteren
 • Geen last meer van pottekijkers
 • Minder geschikt voor enkel glas

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Na meerdere raamfolies op een rijtje gezet te hebben is onze conclusie duidelijk. De Homewell® Raamfolie - Isolerend is wat ons betreft de beste keuze voor de meeste consumenten op dit moment.

Dit is een multifunctioneel raamfolie dat je zowel isolerend werkt tegen warmte als tegen kou. Verder filtert deze folie 90% van de uv-stralen en 80% van het infrarood licht.

De speciale ademende coating maakt de raamfolie geschikt voor HR+ en HR++ dubbelglas. Plaats de zelfklevende raamfolie eenvoudig op het glas en geniet van meer privacy waar je maar wilt.

Het folie is namelijk geschikt voor vrijwel iedere ruimte in huis. De hoogwaardige kwaliteit PVC zorgt ervoor dat de raamfolie jarenlang goed blijft! 

Kortom een echte aanrader. Via deze link bekijk je direct de beste prijs

2. Zelfklevende Raamfolie

Zelfklevende Raamfolie
 • Geschikt om je privacy te verhogen
 • Plakt automatisch vast zonder dat je er iets voor nodig hebt
 • Isoleert erg sterk voor alle glassoorten
 • Iets minder effectief op dubbelglas en HR++

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar Zelfklevende Raamfolie voor je ramen? Met deze goedkope Zelfklevende Raamfolie krijg je dat voor een hele lage prijs. De Zelfklevende Raamfolie is geschikt voor mat glas en is niet doorzichtig.

Door deze kenmerken van de Zelfklevende Raamfolie kun je het voor meerdere doeleinden gebruiken. De folie is geschikt om je privacy te verhogen, doordat je er dus niet doorheen kan kijken. Daarnaast heb je met dit product de beste Zelfklevende Raamfolie voor alle soorten glas!

Doordat de folie zelfklevend is kun je hem overal op plakken zonder dat je extern gereedschap nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is wat water, en binnen enkele minuten heb je je Zelfklevende Raamfolie op je ruiten hangen!

Deze folie is geschikt voor alle glassoorten en isoleert erg sterk. De anti-inkijk functie is tevens erg handig voor mensen die in drukke straten wonen of langs een grote weg waar veel mensen naar binnen kunnen kijken.

3. Homewell Verduisteringsdoek

Homewell Verduisteringsdoek review
 • Beschermt je huid en ogen tegen UV-straling
 • Isoleert uitstekend, zeker dubbel en HR++ glas
 • Geschikt voor matglas dankzij de speciale coating en ademende werking
 • Door de coating iets minder makkelijk op maat te snijden

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De HR++ Raamfolie Statisch is de beste isolerende raamfolie voor matglas. De HR++ Raamfolie Statisch is in het bijzonder geschikt voor matglas; deze raamfolie bevat namelijk een speciale coating en is ademend waardoor deze geschikt zijn voor HR+ en HR++ dubbel glas. Hierdoor kan door dit type folie geen breuk in het glas ontstaan!

Met deze hoogwaardige raamfolie van Homewell kun je je huis, kantoor of andere ruimtes helemaal aanpassen naar uw wensen. Wordt het te warm door de zomerse zon? Dan kan de folie gebruikt worden als zonwering. Maar in de winter kun je juist tientallen euro's besparen door de isolerende werking van de Homewell isolerende raamfolie!

In de isolerende raamfolie van Homewell zit tevens een UV beschermende laag, waardoor je in huis geen last meer kunt krijgen van gevaarlijke stralingen. Dit beschermt je huid, ogen en nog veel meer, en zal dus zeker weten een positief effect hebben op je gezondheid!

4. Simple Fix Raamfolie

Simple Fix Raamfolie review
 • Isoleert uitstekend, zeker dubbel en HR++ glas
 • Beschermt je huid en ogen tegen UV-straling
 • Geen last meer van pottekijkers
 • Niet de beste prijs-/kwaliteit

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De beste koop isolerende raamfolie voor HR++ ramen is de Simple Fix Raamfolie geworden! Deze raamfolie van Simple Fix is vooral heel populair bij HR++ huizen. Dubbel glas werkt natuurlijk erg goed, maar er wordt nog altijd wel wat warmte doorgelaten. 

Niet meer, met de Simple Fix Raamfolie die uitstekend scoort op isolatie. Vooral op HR++ ramen is deze folie erg effectief. Deze statische raamfolie bevat namelijk een speciale coating en is ademend. Hierdoor is deze geschikt voor HR+ en HR++ dubbel glas en kan door dit type folie geen breuk in het glas ontstaan!

Deze Simple Fix Raamfolie is daarnaast extra zonwerend, je kunt het dus goed gebruiken in een kantoor omgeving waar je minder productief kunt werken in de zomer dankzij die vervelende zon. 

5. Homewell Raamfolie HR++ 45x300

Homewell Raamfolie review
 • Geen last meer van pottenkijkers
 • Isoleert uitstekend, zeker dubbel en HR++ glas
 • Strepen zien er leuker uit
 • Van plastic gemaakt

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil je liever een gestreepte zonwering op je ramen hebben? Gestreepte ramen zijn heel populair in bijvoorbeeld de keuken, waar je liever wat minder last van de zon hebt, of bijvoorbeeld op een kantoor.

Om deze strepen te maken kun je heel moeilijk doen en de raamfolie zelf in die afmetingen zien te snijden - of je koopt gewoon de Homewell HR++ Raamfolie Statisch (strepen).

De beste koop isolerende raamfolie met strepen koop je via de bovenstaande rode knop. Deze raamfolie isoleert enorm goed. Daarnaast zijn de strepen een goed compromis tussen privacy, zonwering en naar buiten kunnen kijken!

De strepen zijn gemaakt van hoge kwaliteit pvc waardoor deze jarenlang meegaat. Daarnaast zijn ze even makkelijk te verwijderen als je ze liever niet meer op je raam hebt hangen. 


Top 10 Isolerende Raamfolie

Waar kun je het beste isolerende raamfolie kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste isolerende raamfolie van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte isolerende raamfolie bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 isolerende raamfolie!


Isolerende raamfolie kopen: hier moet je op letten

Een isolerende raamfolie kan erg goed van pas komen - maar dan moet de folie wel passen, natuurlijk. Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten bij het kopen van een goede isolerende raamfolie. Om zeker te weten dat je hierin geen vergissing maakt, raden we aan om de onderstaande punten even goed door te lezen. Zo weet je wat de beste isolerende raamfolie is voor jouw situatie en hoef je niet meer te kijken naar de beste isolerende raamfolie consumentenbond test!

Type glas

Het soort glas wat je in huis hebt is natuurlijk het belangrijkste. Sommige isolerende raamfolie is speciaal gemaakt voor enkel glas, terwijl andere soorten juist beter werken bij dubbel- of HR++ glazen.

Isolatie

Er zijn verschillende soorten raamfolies - de ene is beter om bijvoorbeeld de zon af te weren, andere soorten zijn beter geschikt om warmte juist binnenshuis te houden net als een tochtstrip. Bij de beste isolerende raamfolies in deze lijst staat aangegeven waar de folie precies voor dient. Zo zijn sommige folies beschermend tegen UV straling en anderen laten de warmte juist beter door.

Privacy

De beste doorzichtige raamfolie kan heel goed isoleren, maar misschien heb je meer behoefte aan een isolerende raamfolie die meer privacy biedt! Als je bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat woont op de onderste etage, kan je soms wel wat verdediging gebruiken tegen pottenkijkers.

Design

Het uiterlijk van je nieuwe isolerende raamfolie is van groot belang voor je woning! Je kan met isolerende raamfolie leuke patronen met strepen op je ramen maken, waardoor je meer privacy krijgt en je woning tegelijkertijd warmer wordt. Of je houdt je isolerende raamfolie gewoon doorzichtig zodat je alleen voordelen op gebied van warmte en zonwering krijgt.


Wat is de beste isolerende raamfolie volgens de consumentenbond?

De Consumentenbond heeft geen onderzoek uitgevoerd naar het beste isolerende raamfolie van dit moment. Gelukkig hebben wij dit onderzoek wel uitgevoerd. Je kunt daarom prima jouw keuze baseren op ons onderzoek, aangezien wij tientallen raamfolie met elkaar vergeleken hebben en alleen de 5 beste opties in dit artikel hebben opgenomen.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van isolerende raamfolie?

Isolerende raamfolie helpt bij het verminderen van warmteoverdracht, wat leidt tot energiebesparing en lagere kosten voor verwarming en koeling. Het zorgt voor een comfortabelere temperatuurregulatie in huis en kan ook dienen als privacyfolie. Daarnaast draagt het bij aan een vermindering van de ecologische voetafdruk.

Hoe installeer ik isolerende raamfolie?

De installatie van isolerende raamfolie is vrij eenvoudig en kan zelf worden gedaan. Het proces omvat het schoonmaken van de ramen, het op maat snijden van de folie, het aanbrengen van een dun laagje water op het raam voor hechting, het bevestigen van de folie op het raam, het gladstrijken met een rakel, en het laten drogen.

Kan ik isolerende raamfolie op elk type raam aanbrengen?

Ja, isolerende raamfolie kan op de meeste soorten ramen worden aangebracht, inclusief enkel glas, dubbel glas en HR++ glas. Belangrijk is wel om de instructies van de fabrikant te raadplegen om er zeker van te zijn dat de folie geschikt is voor het specifieke type raam.

Kan isolerende raamfolie geluid van buiten verminderen?

Hoewel isolerende raamfolie niet primair ontworpen is voor geluidsisolatie, kan het toch helpen om enige geluidsvermindering van buiten te realiseren. De folie dient als een extra barrière die een zekere mate van demping biedt.

Wat zijn enkele populaire merken van isolerende raamfolie?

Homewell is een populair merk voor isolerende raamfolie. Hun producten bieden zonwering, blokkeren UV-stralen, en verbeteren de energie-efficiëntie van het huis. De folie is geschikt voor HR+ en HR++ dubbelglas en bevat een speciale ademende coating. Het is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en heeft een spiegeleffect voor extra privacy.

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>