• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Italiaanse koffiemachine [Test 2024]

Beste Italiaanse koffiemachine [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Italiaanse Koffiemachine

De'Longhi Magnifica S

Met de De'Longhi Magnifica S maak jij de lekkerste Italiaanse koffie gemakkelijk thuis. Dat is nog eens lekker wakker worden. Je kunt 2 kopjes tegelijkertijd maken waardoor je lekker samen kunt genieten van de koffie. De koffiemachine ondersteunt gemalen koffie en verse koffie bonen. Hierdoor kan je nog lekkerdere koffie maken. Door het automatische reinigingsprogramma is hij zo weer schoon en kan jij weer lekker koffie drinken!

Wat is de beste Italiaanse koffiemachine? Naast pizza en pasta hebben Italianen ook nog een verstand van koffie. 

Om er achter te komen wat de beste Italiaanse koffiemachines zijn hebben wij van Mutsy een beste Italiaanse koffiemachine test uitgevoerd.

Ben jij benieuwd naar de beste Italiaanse koffiemachines uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 beste Italiaanse koffiemachines

Beste koop Italiaanse koffiemachine
1.  De'Longhi Magnifica S

Beste Italiaanse koffiemachine volgens de consumentenbond
2.  JURA D4 Piano Black

Beste luxe Italiaanse koffiemachine
3.  Sage Barista Express Stainless Steel

Beste Italiaanse koffiemachine met gratis proefpakket
4. Philips 4300 EP4349/70

Krups Nescafé® Dolce Gusto®

Beste budget Italiaanse koffiemachine
5. Krups Nescafé® Dolce Gusto®

Top 10 beste Italiaanse koffiemachines 

Herb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Geen paniek! Door op een van de onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Italiaanse koffiemachines bij twee van de grootste webshops van Nederland! 

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Koffie


Waar moet je op letten bij het kopen van een Italiaanse koffiemachine?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een beste Italiaanse koffiemachine kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen. In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk op welke punten je moet letten als je een Italiaanse koffiemachine gaat kopen.

De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze Italiaanse koffiemachine test. Wij raden je aan om deze punten goed in je achterhoofd te houden als je een Italiaanse koffiemachine gaat kopen. Kijk dus niet alleen naar een Italiaanse koffiemachine aanbieding, maar kijk ook naar de beste Italiaanse koffiemachine volgens de consumentenbond. Zo weet je zeker dat je de beste Italiaanse koffiemachine is huis haalt. 

Inhoud waterreservoir 

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van het waterreservoir. Een Italiaans koffiezetapparaat met een groot waterreservoir hoef je namelijk niet zo vaak bij te vullen en kun je dus meerdere koppen koffie zetten. Afhankelijk van de inhoud van het waterreservoir kun je een geschikt Italiaans koffiezetapparaat kiezen. Aan de hand van de volgende vuistregel kun je de grootte van het waterreservoir uitkiezen: 
- 1,0 - 1,5 liter: is geschikt voor huishoudens van 1-2 personen.
- 1,6 - 2,0 liter: is geschikt voor huishoudens van 3-4 personen.
- 2,1 - 2,5 liter: is geschikt voor huishoudens van 4-5 personen.
- 2,6 - 3,0 liter: is geschikt voor huishoudens van 5-6 personen.

Aantal kopjes per zetbeurt

Als tweede is het handig om te controleren hoeveel kopjes koffie je kan maken per zetbeurt. Bij de meeste Italiaanse koffiezetapparaten kan je per zetbeurt 1 kopje koffie zetten. Ook zijn er Italiaanse koffiezetapparaten waarmee je meerdere kopjes koffie tegelijk kan zetten. Zo zijn er Italiaanse koffiezetapparaten waarmee je 2 kopjes koffie per zetbeurt kan zetten.

Instelbare koffiesterkte 

Als laatste is het belangrijk om te controleren of je de koffiesterkte kan instellen op het Italiaanse koffiezetapparaat. Dit is namelijk niet bij elk Italiaans koffiezetapparaat het geval. Dus als je liever zelf bepaald hoe sterk je koffie is raden wij je aan om te kiezen voor een Italiaans koffiezetapparaat met instelbare koffiesterkte. 


Wat is de beste Italiaanse koffiemachine van 2024? 

Welke Italiaanse koffiemachine is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste opties van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten Italiaanse koffiemachines geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste Italiaanse koffiemachine tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 

1.  De'Longhi Magnifica S

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Als beste uit de test komt de De'Longhi Magnifica S. Met deze Italiaanse koffiemachine maak jij de lekkerste bakjes koffie op de Italiaanse stijl. Hierdoor start jij je dag extra goed. Heerlijk voor iedereen die van koffie houdt.

Je bent vast niet de enige in huis die een koffie wilt hebben. Gelukkig hoef je niet kopje voor kopje te doen. Je kunt met dit apparaat 2 kopjes tegelijkertijd doen. Hierdoor kan je samen van het bakje genieten. 

Na het vele gebruik van de koffiemachine moet hij ook af en toe schoongemaakt worden. Anders gaat de koffie ook minder lekker smaken. Gelukkig is hij makkelijk schoon te maken door het automatische reinigingprogramma. Dit in combinatie met de uitneembare zetgroep is hij zo weer brandschoon.

Wil je nu verse koffie bonen gebruiken voor een heerlijk bakkie koffie of toch de makkelijke optie van gemalen koffie? Dat kan allemaal met deze Italiaanse koffiemachine. 

Voordelen De'Longhi Magnifica S

 • 2 kopjes per zetbeurt 
 • Makkelijk schoon te maken door het automatische reinigingsprogramma
 • De’Longhi Cappuccinosysteem voor creëren van melkschuim
 • Geschikt voor verse bonen en gemalen koffie

Nadelen De'Longhi Magnifica S

 • Watervolume niet instelbaar

2. JURA D4 Piano Black 

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Wil je zeker weten dat je de beste Italiaanse koffiemachine in huis haalt? Dan moet je kiezen voor de  JURA D4 Piano Black. Deze Italiaanse koffie machine heeft volgens de Consumentenbond de beste kwaliteit binnen zijn productklasse. Daarom hebben wij deze Italiaanse koffiemachine geselecteerd als beste Italiaanse koffiemachine volgens de consumentenbond! Deze koffiemachine kan daarom niet ontbreken in onze top 5 lijst. 

Met de JURA D4 kan je de meest lekkere espresso, doppio, americano, lungo of ristretto serveren. De echte espresso liefhebber zal dus volop genieten van dit apparaat. Ook is de Italiaanse koffiemachine voorzien van de unieke P.E.P. zettechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de espresso meer smaak krijgt. Verder heeft deze koffiemachine veel minder onderhoud nodig in vergelijking met andere volautomatische espressomachines.

Voordelen JURA D4 Piano Black 

 • Het onderhoud kost minder werk vergeleken met andere volautomatische espressomachines
 • Maakt gebruik van de unieke P.E.P. zettechnologie
 • 25 maanden garantie

Nadelen JURA D4 Piano Black 

 • Deze koffiemachine heeft geen melkopschuimer

3. Sage Barista Express Stainless Steel

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je een Italiaanse koffiemachine die een luxe uitstraling heeft? Dan is de Sage Barista Express Stainless Steel misschien wel wat voor jou. Wij hebben deze Italiaanse koffiemachine namelijk geselecteerd als beste luxe Italiaanse koffiemachine. Dit op basis van zijn luxe uitstraling en vele functies. De koffiemachine is gemaakt van roestvrij staal (RVS) en het design is gebaseerd op die van koffiemachines die je tegenkomt in oude Italiaanse cafés. 

Deze Italiaanse koffiemachine is voorzien van een ingebouwde koffiemolen én een rvs melkkan met temperatuurcontrole. De melkkan meet de temperatuur tijdens het opwarmen van de melk en geeft door middel van een groen lampje aan wanneer de melk de ideale temperatuur is. Zo maak je altijd de perfecte cappuccino's en latte maciatto's. De ingebouwde koffiemolen zorgt ervoor dat de koffiebonen in de machine worden gemalen zodat de koffie supervers smaakt. 

Voordelen Sage Barista Express Stainless Steel

 • Ingebouwde koffiemolen
 • Melkkan met temperatuurcontrole
 • Afneembaar waterreservoir 

Nadelen Sage Barista Express Stainless Steel

 • Beschikt niet over een display, waardoor de machine je niet begeleidt tijdens het koffiezetten.

4. Philips 4300 EP4349/70

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je graag een Italiaanse koffiemachine kopen, maar heb je geen idee met welke koffiebonen je lekkere koffie kan zetten? Dan is de Philips 4300 EP4349/70 echt wat voor jou! Wij hebben deze Italiaanse koffiemachine namelijk geselecteerd als beste Italiaanse koffiemachine met gratis proefpakket. Bij deze koffiemachine krijg je een proefpakket met verschillende soorten koffie. Zo kan je er achter komen welke bonen koffie het lekkerste is. 

Met deze Italiaanse koffiemachine kan je maar liefst 8 verschillende soorten koffies maken. Ook heeft deze Italiaanse koffiemachine een handige display waarmee je het soort koffie, de koffiesterkte en de watertemperatuur kan aanpassen. Door middel van het display kun je ook kiezen voor een heetwaterfunctie waarmee je gemakkelijk een kop thee kan klaarmaken. Verder is deze Italiaanse koffiemachine voorzien van een melkopschuimsysteem. 

Voordelen Philips 4300 EP4349/70

 • Maakt 8 verschillende koffievariaties
 • AquaClean waterfilter
 • Heeft een gebruiksvriendelijke display 

Nadelen Philips 4300 EP4349/70

 • Je kan maar één kopje met melkschuim zetten per keer

5. Krups Nescafé® Dolce Gusto®

Krups Nescafé® Dolce Gusto®

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een Italiaanse koffiemachine kopen, maar wil of kan je er niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen wij dat en daarom hebben wij de Krups Nescafé® Dolce Gusto® geselecteerd als beste budget Italiaanse koffiemachine. Deze Italiaanse koffiemachine is dan wel de goedkoopste optie uit onze top 5, maar qua kwaliteit doet hij zeker niet onder aan de andere machines. 

Met deze koffiemachine kan jij niet alleen warme bakjes koffie maken, je kunt zelfs koude dranken maken. Wil je een groot bakje of toch een kleine? Dat kan je allemaal instellen op het apparaat. Zo heb je nooit teveel over of te weinig. 

Door de eco stand die op dit apparaat zit bespaar je ook nog eens heleboel energie. Na 1 min gaat hij er automatisch op waardoor je het nooit vergeet aan te zetten.

Voordelen Krups Nescafé® Dolce Gusto®

 • Geschikt voor koude en warme dranken
 • Aanpasbare maten 
 • Energiezuinig door de eco stand

Nadelen Krups Nescafé® Dolce Gusto®

 • Heeft geen melkopschuimer

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Italiaanse koffiemachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 Italiaanse koffiemachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Italiaanse koffiemachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Italiaanse koffiemachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

juni 21, 2024

juni 20, 2024

juni 17, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>