Beste Keramische Kachel [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Keramische Kachel

Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel - Keramische Kachel - 800/1200/1800 Watt Verwarming met Thermostaat - Grijs

Duux Threesixty 2.

In onze keramische kachel test scoorde geen enkele kachel zo goed als de Duux Threesixty 2. In vergelijking met traditionele kachels, warmt deze kachel tot wel 2x zo snel een ruimte op. 

Deze kachel is ideaal voor ruimtes tot 30m2, zorgt voor een warmteverdeling over 360 graden en is met een geluidsniveau van 38 dB een van de stilste keramische kachels die we zijn tegengekomen.

Ohja, deze kachel is gemakkelijk te bedienen via een app. Bijkomend voordeel: dankzij de diameter van slechts 22 cm neemt de Threesixty niet meer ruimte in dan nodig.

Ben jij die torenhoge energie prijzen ook zo zat? Wil je graag besparen op je energie rekening? Dan is een zuinige keramische kachel zeker het overwegen waard zijn. 

Keramische kachels maken - zoals de naam al doet vermoeden - gebruik van een keramische plaat waardoor de warmte beter geleid en vastgehouden wordt. Ook gaat er hierdoor minder energie verloren.

Deze kachels zijn over het algemeen wat kleiner in formaat en ideaal voor ruimtes zoals de badkamer, thuiswerkplek of slaapkamer. Binnen een mum van tijd geniet jij dus van een heerlijk, warme ruimte.

Maar wat is nu de beste keramische kachel om te kopen? Wij zijn op onderzoek gegaan, in een uitgebreide test hebben wij meer dan 15 verschillende kachels vergeleken. De beste opties? Die vind je hieronder!


Top 5 Beste Keramische Kachels

Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel - Keramische Kachel - 800/1200/1800 Watt Verwarming met Thermostaat - Grijs

Beste Koop Keramische Kachel
1. Duux Threesixty 2

DOMO DO7344H Turbo verwarmer

Beste Turbo Keramische Kachel 
2. DOMO DO7344H Turbo Verwarmer

Tristar KA-5036

Beste Keramische Kachel Camping
3. Tristar KA-5036

Eurom EK3K Still

Beste Keramische Kachel Vrijstaand
4. Eurom EK3K Still

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Beste Keramische Kachel Wand
5. Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken

Top 10 Beste Keramische Kachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande buttons te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top-10 beste keramische kachels. Dit is gemaakt door populaire webshops. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de keramische kachel test.


Wat is de beste keramische kachel van 2024? 

Laten we eerlijk zijn, niemand wil geld uitgeven aan de verkeerde producten. Om die reden hebben wij Mutsy ooit opgericht. Wij willen consumenten helpen bij het maken van juiste aankoopbeslissingen.

Ook op het gebied van keramische kachels krijgen wij dagelijks veel vragen (helemaal in de winter). Om deze reden hebben we een uitgebreide test gedaan. Hierbij hebben we meer dan 10 keramische kachels getest op:

 • Gebruiksgemak
 • Functionaliteiten
 • Prijs / kwaliteit

De kachels die als beste uit onze test zijn gekomen? Die vind je hieronder!

1. Duux Threesixty 2

Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel - Keramische Kachel - 800/1200/1800 Watt Verwarming met Thermostaat - Grijs

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste keramische kachel 2024? Zoek dan niet verder en kies voor de Duux Threesixty 2!

Met deze kachel haal je een energiezuinige en duurzame kachel in huis waarmee je op een effectieve manier ruimtes kunt opwarmen.

Een groot voordeel van deze kachel is dat hij enorm licht in gewicht is en een heel compact design heeft. Hierdoor verplaats je de kachel gemakkelijk en neem je hem overal mee naar toe als je dat wilt. Dit maakt de kachel enorm multifunctioneel en zorgt ervoor dat je hem eigenlijk in elke ruimte kunt gebruiken. Of dat nu een badkamer, caravan, woonkamer of kantoor is.

Verder beschikt deze kachel over 3 verschillende standen waardoor je zelf precies kunt kiezen hoe snel je een ruimte op wilt warmen.

De ervaringen van deze keramische kachel zijn zeer positief en op Bol.com ontvangt deze kachel een beoordeling van maar liefst 4.5/5 sterren. Dit op basis van meer dan 90 reviews.

Ook in onze keramische kachel test scoort deze kachel zeer goed. Kortom, als jij op zoek bent naar een goede keramische kachel, dan is deze kachel van Duux zeker een aanrader. Momenteel is de kachel bovendien enorm gunstig geprijsd, klik hier voor de meest recente prijs!

Voordelen Duux Threesixty 2

 • Verwarmd tot 2x zo snel als andere keramische kachels
 • Slimme thermostaat die je kunt bedienen met je smartphone
 • 3 verschillende warmtestanden 
 • Gemakkelijk in gebruiken dankzij compact e formaat snel en makkelijk te verplaatsen

Nadelen Duux Threesixty 2

 • Geen

2. DOMO DO7344H Turbo Verwarmer

DOMO DO7344H Turbo verwarmer

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je eerder op zoek bent naar een moderne keramische kachel met meerdere functies, dan raden we toch echt de DOMO DO7344H Turbo Verwarmer aan.

Deze keramische kachel beschikt over een speciale turbo functie. Dit zorgt ervoor dat de kamer extra snel warm wordt. Hiermee is deze kachel sneller dan de gemiddelde andere keramische kachels. Deze kachel beschikt ook over een eco stand. De kachel verbruikt dan minder energie. Hierdoor voorkom je een hoge energie rekening.

Verder beschikt de DOMO DO7344H Turbo verwarmer nog over meerdere standen. Het kan de kamer dus heel erg warm maken. Dit kan soms veel geluid maken, maar dat kan je later weer dempen door het een standje lager te zetten. Deze keramische kachel is dus zeer modern en heeft verschillende extra functies.

Voordelen DOMO DO7344H Turbo Verwarmer

 • Heeft een vermogen van 2500 Watt
 • Beschikt over een eco stand
 • Maakt ruimtes heel snel warm

Nadelen DOMO DO7344H Turbo Verwarmer

 • Lastig te verplaatsen

3. Tristar KA-5036

Tristar KA-5036

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek jij een goede keramische kachel voor in de camping? Kies dan voor de Tristar KA-5036

Met zijn kleine en handzame formaat is dit een ideale optie voor caravans. Uiteraard kun je deze kachel ook op andere plekken zetten. Bovendien kan dit product gebruikt worden als ventilator. 

Hiernaast maakt de kachel heel weinig geluid. Je hebt niet eens door dat het aan is. Het is ook nog makkelijk te verplaatsen. Zo kan je elke ruimte in het huis warm krijgen.

Verder is het nog geschikt voor ruimtes met een maximale grootte van 25 vierkante meter. Het verspreidt de warmte gelijkmatig zodat het goed verdeeld wordt.

Voordelen Tristar KA-5036

 • Het kan ook als normale ventilator gebruikt worden
 • Beschikt over 2 verschillende standen

Nadelen Tristar KA-5036

 • Minder geschikt voor echt grote ruimtes

4. Eurom EK3K Still

Eurom EK3K Still

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij graag een keramische kachel op meerdere plaatsen gebruiken? Kies dan de Eurom EK3K Still! Deze is namelijk vrijstaand en kan je in meerdere ruimtes plaatsen

De Eurom EK3K Still kan je op verschillende plekken plaatsen. Zo kan je het gebruiken als je buiten aan het werk bent. Met een bereik van 48 meter kan het dus meerdere mensen goed warm houden. Het beschikt ook over 2 verschillende standen. 3000 Watt is maximale warmte die uiteindelijk bereikt kan worden.

Het lijkt een beetje op een oude kachel maar dat is het zeker niet. Zo maakt de Eurom EK3K Still heel weinig geluid en heeft het wel een klassieke uitstraling. Deze kachel kan dan ook goed gebruikt worden op werkplaatsen. Zo is het perfect voor een groot kantoor.

Voordelen Eurom EK3K Still

 • Groot bereik van 48 vierkante meter
 • Zitten handvaten aan zodat je het goed kan verplaatsen

Nadelen Eurom EK3K Still

 • Kan veel geluid maken

5. Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Eurom Wall Designheat 2000 WiFi! Dit is de beste keramische kachel die je in de wand kan plaatsen. Hierdoor staat het goed in je huis.

Je kan deze keramische kachel bedienen met een app. Deze app is te downloaden voor Android en iOS smartphones. Via deze app kan je het huis al warm laten worden zonder dat je er bent. De kachel neemt ook heel weinig ruimte in beslag. Dit komt doordat je het in de muur monteert.

De Eurom Wall Designheat 2000 WiFi beschikt ook over een speciale beveiligingsfunctie. Als de kachel oververhit raakt schakelt het zichzelf uit. Verder is de keramische kachel ook nog makkelijk te installeren. Zo hoef je maar weinig stappen te doen om de kachel te kunnen plaatsen.

Voordelen Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

 • Het ziet er mooi uit
 • Neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

 • Niet waterdicht

Waar op letten bij het kopen van een keramische kachel?

Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een keramische kachel? En wat is de beste keramische kachel volgens de consumentenbond? Ook deze vragen hebben we vaak voorbij zien komen. Dit is ook één van de redenen om dit artikel te schrijven (zodat we jullie kunnen helpen).

Hieronder hebben we een aantal criteria omschreven. Deze criteria moet je meenemen als je een keramische kachel gaat kopen. Sommige zijn logisch, maar het is goed om er naar te kijken. Het zorgt ervoor dat je een miskoop voorkomt. Verder in het artikel ga je beste keramische kachel van 2024 zien.

Ruimte

Als eerst is het belangrijk om te kijken naar de ruimte waarin je de kachel wil plaatsen (bijvoorbeeld woonkamer of slaapkamer). De kachel moet namelijk wel de gehele ruimte met warmte kunnen vullen.

Keramische kachels warmen over het algemeen snel op. Je hebt er alleen niets aan als het niet de hele ruimte bereikt. Kijk dus goed naar het bereik van de kachel. Op deze manier voorkom je een miskoop.

Plaatsing

Daarnaast is het goed om te kijken naar de plaatsing van de kachel. Hoe wil je de kachel precies plaatsen en waar? Als je het telkens wil verplaatsen is het handig om een vrijstaande te nemen.

Je kan ook voor een kachel gaan die in de muur wordt geplaatst. Het is dan wel weer moeilijk om het eruit te halen. Daarom is het belangrijk om daar rekening mee te houden.

Vermogen

Het vermogen van de keramische kachels kan heel erg verschillen. Dit heeft ook te maken met de grootte van de kachel. Het geeft aan hoe warm de kachel het kan laten worden.

Als je het snel koud hebt, is het aan te raden om een kachel te nemen met een groot vermogen. Is dat niet het geval? Dan raden we je aan om er een met een kleiner vermogen aan te schaffen.

Budget

Kachels kunnen over het algemeen best duur zijn. Dit kan verschillen maar het is een belangrijk product dat iedereen in huis moet hebben Het is daarom ook van groot belang om direct een goede aan te schaffen.

We raden je wel aan om een budget vast te stellen of te kijken naar tweedehands kachels. Daardoor kan je gerichter en beter zoeken. Het voorkomt ook teleurstelling. 


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel keramische kachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten keramische kachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de keramische kachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste keramische kachels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 29, 2024

mei 23, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>