• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Keramische Koekenpan [Test 2024]

Beste Keramische Koekenpan [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Keramische Koekenpan

BK Easy Induction Ceramic Koekenpan - Ø28 cm - PFAS-vrij

BK Easy Induction Ceramic Koekenpan

Met de BK Easy Induction Ceramic Koekenpan haal jij de beste keramische koekenpan van 2024 in huis. Deze PFAS-vrije koekenpan is ontzettend snel warm, is geschikt voor gebruik in de oven en beschikt over een stevige kunststof greep die minder snel warm wordt tijdens het bakken. Voor deze prijs zijn wij geen beter alternatief tegen gekomen.

Wat is de beste keramische koekenpan? Als jij een echte kookliefhebber is het natuurlijk wel belangrijk om goede pannen te hebben. Met een keramische kookplaat is het ook handig om een goede koekenpan te hebben. Hierop kan je verschillende gerechten maken en creatief bezig zijn.

Er zijn alleen zoveel pannen. Het is moeilijk om de verschillen van elkaar te zien en een goede keramische koekenpan te vinden. De meeste pannen kunnen namelijk ook gebruikt worden op verschillende kookplaten. Om de keuze gemakkelijker voor je te maken hebben we een lijst gemaakt.

Hierom hebben we verschillende koekenpannen beoordeeld en alleen de allerbeste zijn in onze Top-5 gekomen. In deze beste keramische koekenpan 2024 lijst hebben de producten ook een review gekregen. Hier staan voor- en nadelen bij om je te helpen. Op ze manier kan je een goede keuze maken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

11

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Keramische Koekenpan

BK Easy Induction Ceramic Koekenpan - Ø28 cm - PFAS-vrij

Beste Koop Keramische Koekenpan
1. BK Easy Induction Ceramic Koekenpan

GreenPan Torino Keramische koekenpan 28 cm

Beste Lichte Keramische Koekenpan
2. GreenPan Torino Keramische Koekenpan

Tefal Hard Titanium+ Koekenpan - Ø 28 cm

Beste Keramische Koekenpan Gas
3. Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan - Ø28 cm - PFAS-vrij

Beste Gezonde Keramische Koekenpan
4. GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan

GreenChef Diamond Inductie Koekenpan - Ø28 cm - keramisch - PFAS-vrij

Beste Keramische Koekenpan Inductie
5. GreenChef Diamond Inductie Koekenpan

Top 10 Beste Keramische Koekenpannen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire keramische koekenpannen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top producten bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Keramische Koekenpan?

Maar waar moet je dan bij het kopen van een keramische koekenpan? Dat is een vraag die we vaak naar voren zien komen. Het is ook een logische vraag aangezien er zoveel verschillende pannen zijn. Het is moeilijk om de verschillen te zien en een keuze te maken,

Daarom hebben wij hieronder een aantal kenmerken omschreven die in ieder geval belangrijk zijn om door te nemen. Het zijn redelijk logische kenmerken, maar ze helpen je wel bij een aankoop van een keramische koekenpan. Als je deze goed doorleest, verklein je de kans op een miskoop.

Maat

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de maat van de pan. Hier wordt eigenlijk de diameter en de omtrek bedoeld. Deze moet namelijk wel groot genoeg zijn om voor het huishouden te kunnen koken. Anders heb je er vrij weinig aan. Kijk hier dus extra goed naar. 

Handgreep

Daarnaast is het goed om te kijken naar de handgreep van de pan. Sommige handgrepen worden namelijk warm tijdens het koken. Dat wil je liever niet hebben aangezien je hand dan lichtelijk kan verbranden. Bekijk dit dus goed en ga voor een stevige handgreep.

Gewicht

Het koken moet wel leuk blijven en het moet geen last worden. De pan moet niet te zwaar zijn aangezien het dan heel veel energie in beslag neemt om te koken. Dat wil je liever niet hebben en daarom is het goed om naar het gewicht van de pan te kijken.

Anti-aanbaklaag

Tegenwoordig beschikken heel veel pannen over een anti-aanbaklaag. Dit betekent dat niets in de pan blijft plakken en dat je alles makkelijk eruit kan scheppen. Dat is een hele handige ontwikkeling en dat is ook wel een aspect waar je rekening mee kan houden.


Wat is de beste Keramische Koekenpan van 2024? 

Wat is de beste keramische koekenpan van 2024? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten pannen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste pannen in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  BK Easy Induction Ceramic Koekenpan

BK Easy Induction Ceramic Koekenpan - Ø28 cm - PFAS-vrij

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We hebben lijst gemaakt en dan vraag je vast af: welke keramische koekenpan is het beste? Dat is de BK Easy Induction Ceramic Koekenpan!

Deze keramische koekenpan heeft een diameter van 28 centimeter. Het is ook een gezonde pan en het heeft een dikke bodem van 5,5 mm.

Hierdoor gaat het langer mee en kan je er meerdere gerechten mee koken, Naast een keramische kookplaat is het ook geschikt voor alle andere warmtebronnen.

Verder kan de BK Easy Induction Ceramic Koekenpan nog in de oven (tot aan 160 graden). Er kunnen ongeveer 4 à 5 burgers in gemaakt worden per keer. Hierdoor is het uiterst geschikt voor een normaal huishouden. De warmte wordt dan goed gelijkmatig verdeeld over de pan.

Voordelen BK Easy Induction Ceramic Koekenpan

 • Snelle opwarming en perfecte warmteverdeling
 • PFAS-vrije coating
 • Stevige kunststof greep wordt minder snel heet tijdens bakken
 • Geschikt voor het koken voor 3-4 personen

Nadelen BK Easy Induction Ceramic Koekenpan

 • Geen

2. GreenPan Torino Keramische Koekenpan

GreenPan Torino Keramische koekenpan 28 cm

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek van de keramische koekenpan test 2024 hebben we de GreenPan Torino Keramische Koekenpan. Dit is een lichte variant die fijn in de hand zit.

Deze pan weegt slechts 1,15 kilogram. Hierdoor kan je soepel koken en kan je ook gerechten maken die in beweging moet blijven. Het is ook duurzaam gemaakt en er komen geen schadelijke stoffen vrij. Ook is de pan vaatwasserbestendig waardoor je het niet met de hand hoeft schoon te maken.

Verder zit er nog een anti-aanbaklaag op de pan zodat niets blijft plakken. De pan warmt ook nog is snel op waardoor je gelijk kan beginnen met koken, Het is ook geschikt voor andere warmtebronnen zoals gas en inductie etc. Op deze manier kan je de pan ook makkelijk meenemen. Als je op zoek bent naar meerdere pannen, raden we aan om een gehele pannenset te nemen.

Voordelen GreenPan Torino Keramische Koekenpan

 • Voor alle warmtebronnen
 • Kan in de afwasmachine

Nadelen GreenPan Torino Keramische Koekenpan

 • Slijt sneller dan gewoonlijk

3. Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

Tefal Hard Titanium+ Koekenpan - Ø 28 cm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Beschik jij over een keramische kookplaat maar wil je ook op gas koken? Dan is de Tefal Hard Titanium+ Koekenpan wat voor jou! De werkt namelijk uitstekend op allebei de warmtebronnen.

De Tefal Hard Titanium+ Koekenpan heeft zo'n goede anti-aanbaklaag dat je geen olie of boter meer nodig hebt. Dit is een gezondere keuze. Deze pan is ook nog geschikt voor spatels van verschillende materialen, zelfs metaal! Er zit nog een handige Thermo-Spot op.

Deze Thermo-Spot geeft de juiste baktemperatuur aan. Met de juiste baktemperatuur behoudt je alle goede vitamen. Op deze manier komt je eten altijd goed uit de pan. Verder heeft de pan nog een RVS bodem die ervoor zorgt dat de warmte over de hele oppervlakte verdeeld wordt.

Voordelen Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

 • Voor 4 mensen
 • Hard materiaal

Nadelen Tefal Hard Titanium+ Koekenpan

 • Je krijgt er geen deksel bij

4. GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan

GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan - Ø28 cm - PFAS-vrij

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Als jij meer op zoek bent naar een gezondere variant, dan is toch echt de GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan wat voor jou!

De keramische koekenpan van GreenPan warmt gelijkmatig op. Hierdoor worden ook de gerechten gelijkmatig gekookt. Het heeft een stay-cool handgreep. Dit betekent dat het niet warm wordt tijdens het koken. Dat is veilig en zorgt ervoor dat je het eten goed onder controle kan houden.

Verder is het nog een milieuvriendelijke variant. Zo worden er geen schadelijke stoffen gebruiken bij het produceren van de pan. Op deze manier heb je toch het gevoel dat je bijdraagt aan een betere wereld. Het is wel goed om te weten dat de pan in de oven kan tot 180 graden Celsius.

Voordelen GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan

 • Heeft een energiebesparende bodem
 • De pan heeft een handgreep die niet warm wordt

Nadelen GreenPan Cambridge Keramische Koekenpan

 • Niet ideaal om in de vaatwasser te doen

5. GreenChef Diamond Inductie Koekenpan

GreenChef Diamond Inductie Koekenpan - Ø28 cm - keramisch - PFAS-vrij

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste op de lijst is de GreenChef Diamond Inductie Koekenpan. Deze keramische koekenpan is ook uiterst geschikt voor een inductie kookplaat.

De GreenChef Diamond Inductie Koekenpan kan goed gebruikt worden door mensen die vaak koken. Dit komt omdat het van hard materiaal gemaakt is. Hiernaast wordt de pan heel snel op waardoor je het gelijk kan gebruiken. De pan is ook nog is vaatwasserbestendig.

Het heeft een standaardmaat met een omtrek van 28 centimeter. Dit is dus goed geschikt voor een normaal huishouden van 4 personen. De pan kan goed tegen warmte aangezien het een antikleeflaag heeft. Deze is geschikt tot een temperatuur van 450 graden Celsius.

Voordelen GreenChef Diamond Inductie Koekenpan

 • Handgreep heeft speciale duimafdruk
 • Warmt snel op

Nadelen GreenChef Diamond Inductie Koekenpan

 • Kan niet in de magnetron

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel keramische koekenpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten keramische koekenpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de keramische koekenpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste keramische koekenpannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>