Beste Kinderkoptelefoon van 2024

Laatste Update: juli 2024

Wat is de beste kinderkoptelefoon?

JBL JR310BT Kids - Draadloze on-ear koptelefoon review

JBL JR310BT Kids

Uit onze test is gebleken dat de JBL JR310BT Kids de beste kinderkoptelefoon is van 2024. Niet alleen beschikt deze over bluetooth waardoor jij draadloos kan luisteren, ook beschikt deze koptelefoon over een batterijduur van 30 uur.

Deze koptelefoon beschikt ook over een aantal snufjes om het gehoor van jouw kind te beschermen. Wil je meer weten over deze kinderkoptelefoon? Klik dan op de button hieronder!


Luisteren jouw kinderen graag naar muziek of hoef jij niet meer alle geluidjes van hun telefoon/tablet te horen? Dan is een koptelefoon voor kinderen de ideale oplossing. Met een kinderkoptelefoon kunnen jouw kinderen ongestoord naar hun favoriete films en series kijken en luisteren.

Het verschil met normale koptelefoons is dat kinderkoptelefoons vaak een kleiner formaat hebben en dus geschikt zijn voor kleinere hoofdjes. Hierdoor beschikken deze kinderkoptelefoons over het perfecte formaat voor kleinere kinderen. Tegenwoordig zijn ook kinderkoptelefoons er in allerlei soorten, denk aan bluetooth functie en verschillende kleuren.

Benieuwd naar de beste kinderkoptelefoons van dit moment en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder en ontdek meteen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kinderkoptelefoon.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste kinderkoptelefoons uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Kinderkoptelefoons

JBL JR310BT Kids - Draadloze on-ear koptelefoon review
Beste Koop kinderkoptelefoon

1. JBL JR310BT Kids

JVC HA-KD5 - On-ear kids koptelefoon review
Beste kids kinderkoptelefoon

2. JVC HA-KD5

Philips SHK2000 - Kids Koptelefoon - On-Ear Volumebegrenzing - Blauw/Groen - Ergonomische hoofdband review
Beste on-ear kinderkoptelefoon

3. Philips SHK2000

PowerLocus Buddy Draadloze On-Ear Koptelefoon voor Kinderen, LED lampjes, 85db Limiet, met Microfoon, Micro SD poort - Blauw review
Beste draadloze kinderkoptelefoon

4. PowerLocus Buddy

JBL JR310 Headset Blauw Roze - On-ear kinder koptelefoon review
Beste budget kinderkoptelefoon

5. JBL JR310

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste kinderkoptelefoon is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ kinderkoptelefoons vergeleken

34+ ervaringen gecheckt

9+ uur onderzoek


Welke kinderkoptelefoon is het beste?

Welke kinderkoptelefoon is het beste en wat is een goede kinderkoptelefoon voor mijn kind? Deze vragen beantwoorden wij in de volgende sectie. Aan de hand van onze test hebben wij namelijk de 5 beste modellen opgenomen in onze top 5 beste kinderkoptelefoons.

Hieronder hebben wij elke kinderkoptelefoon uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk product toegelicht. De eindbeoordeling van elk model is gebaseerd op de door ons uitgevoerde test en reviews van andere consumenten. 

1. JBL JR310BT Kids

JBL JR310BT Kids - Draadloze on-ear koptelefoon review
 • In drie kleuren verkrijgbaar
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Batterijduur van 30 uur
 • Geen noise-cancelling

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de eerste plaats hebben wij de JBL JR310BT Kids geselecteerd als beste koop kinderkoptelefoon. Deze kinderkoptelefoon is namelijk draadloos en is een on-ear model. Verder is deze koptelefoon in drie verschillende kleuren te verkrijgen.

JBL staat er om bekend hoogwaardige kwaliteit audioapparaten te produceren. Ook de JBL JR310BT Kids is weer een uitermate goede koptelefoon geworden. Zo beschikt deze draadloze koptelefoon over een accuduur van wel 30 uur en een verbinding die tot 15 meter in stand blijft.

De JBL JR310BT Kids is ontworpen om nooit meer dan 85 dB geluid te produceren waardoor er van gehoorbeschadiging geen sprake kan zijn. Hierdoor is deze kinderkoptelefoon veilig voor zelfs de allerkleinste muziekliefhebbers. 

2. JVC HA-KD5

JVC HA-KD5 - On-ear kids koptelefoon review
 • In vier kleuren verkrijgbaar
 • Geen last van korte accuduur
 • Lage prijs
 • Geen noise-cancelling

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plaats hebben wij de JVC HA-KD5 geselecteerd. Deze kwalitatief goede kinderkoptelefoon is in vier verschillende kleurenvarianten te verkrijgen. Dit maakt deze kinderkoptelefoon geschikt voor jongens en meiden.

De JVC HA-KD5 heeft een draad en beschikt daardoor niet over een draadloze verbinding. Dit kan als een voor- en nadeel gezien worden. Deze koptelefoon beschikt hierdoor namelijk niet over een accuduur en biedt hierdoor oneindig lang ongestoorde luisterplezier.

Aan de andere kant kan de bedrading als een nadeel gezien worden als jij liever een draadloze koptelefoon voor je kind wilt. De zachte oor kussentjes zorgen er voor dat het draagcomfort van deze kinderkoptelefoon ontzettend goed is.

3. Philips SHK2000

Philips SHK2000 - Kids Koptelefoon - On-Ear Volumebegrenzing - Blauw/Groen - Ergonomische hoofdband review
 • Veel comfort
 • Volumebegrenzing van maximaal 85dB
 • Geen bluetooth functie

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op plek drie is de Philips SHK2000 geëindigd. Deze kinderkoptelefoon werkt ook op snoer en biedt hierdoor oneindig lang luisterplezier. Verder beschikt deze koptelefoon over een volumebegrenzer die er voor zorgt dat deze veilig is voor ieder kind.

De Philips SHK2000 is in twee kleuren verkrijgbaar, namelijk roze en blauw. Verder zit dit on-ear model erg fijn en kan jouw kind deze koptelefoon gemakkelijk een langere tijd op zijn of haar hoofd zonder dat dit voor ongemak zorgt.

De volumebegrenzing van de Philips SHK2000 zorgt er voor dat deze kinderkoptelefoon geen harder geluid dan 85 dB kan afspelen. Hierdoor is deze extra veilig en kan er met plezier geluisterd worden naar filmpjes en/of spelletjes.

4. PowerLocus Buddy

PowerLocus Buddy Draadloze On-Ear Koptelefoon voor Kinderen, LED lampjes, 85db Limiet, met Microfoon, Micro SD poort - Blauw review
 • Inclusief volume begrenzer, LED licht en microfoon
 • Uitstekende kwaliteit
 • Slechts 9-10 uur accuduur

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De PowerLocus Buddy hebben wij op de vierde plek gezet. Deze kinderkoptelefoon is namelijk iets duurder, maar beschikt daardoor wel over enkele hele fijne functies. Zo beschikt deze koptelefoon over ingebouwde LED lampjes en een volume begrenzer van 85 dB.

Jouw kind kan hierdoor veilig en ongestoord luisteren naar zijn of haar favoriete films en series. Verder zit er in de PowerLocus Buddy een microfoon ingebouwd waardoor het ook mogelijk is om met deze koptelefoon audio op te nemen en bijvoorbeeld te bellen.

De PowerLocus Buddy is draadloos en heeft een accu duur van 10 uur voordat hij helemaal leeg is. Verder heeft deze kinderkoptelefoon een bereik van 15 meter zonder vervorming. Deze koptelefoon is voor vrijwel alle apparaten te gebruiken.

5. JBL JR310

JBL JR310 Headset Blauw Roze - On-ear kinder koptelefoon review
 • Erg kwalitatief
 • Beschikt over ingebouwde microfoon
 • Niet waterbestendig

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als laatste is de JBL JR310 geëindigd. Deze kinderkoptelefoon is het kleinere broertje van de nummer 1 in de lijst, en beschikt ook over een goede kwaliteit. Daarnaast is deze kinderkoptelefoon te verkrijgen in twee kleuren en beschikt hij over een ingebouwde microfoon.

De batterij van deze kinderkoptelefoon gaat tot 6 uur mee. Daarnaast beschikt deze koptelefoon ook over een aux input waardoor hij ook te gebruiken is wanneer de accu leeg is. De JBL JR310 is een lichtgewicht koptelefoon wat voor een optimaal comfort zorgt.

Verder zorgt de volumebegrenzing er voor dat deze kinderkoptelefoon veilig is voor ieder kind. Zo kan deze niet harder dan het veilige aantal decibel. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!


Top 10 Beste Kinderkoptelefoons


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kinderkoptelefoons. De producten uit onze test zijn uitstekend, maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Kinderkoptelefoon kopen: hier moet je op letten

Bij het aanschaffen van een kinderkoptelefoon zijn er verschillende punten om rekening mee te houden. Het aanbod aan verschillende kinderkoptelefoons is namelijk enorm. Het vinden van de meest geschikte koptelefoon voor jouw kind is daarom niet zomaar gedaan. Door met enkele punten rekening te houden verklein jij de kans op een miskoop.

Zo zijn er kinderkoptelefoons in allerlei kleuren en formaten. Ook zijn zij er met verschillende functies zoals volumebeheer en bluetooth functie. Door onderstaande criteria door te lezen haal jij de beste kinderkoptelefoon voor jouw kind in huis. 

Functies

Als eerste kun je kijken naar de verschillende functies waarover de kinderkoptelefoon beschikt. Zo zijn er koptelefoons welke beschikken over een bluetooth functie en koptelefoons welke over een snoertje beschikken. Verder zijn er koptelefoons met volumebeheer en koptelefoons welke on-ear/over-ear zijn.

Door naar de titel en product omschrijving van de kinderkoptelefoon te kijken kom je er gemakkelijk achter over welke functies deze beschikken. Wil jij dat de koptelefoon over specifieke functies beschikt? Bekijk dan goed of het gewenste model deze daadwerkelijk heeft.

Kleuren en thema's

Ook is er veel keuze als het gaat om kleur en thema. Net als bij kindertablets zijn er kinderkoptelefoons in verschillende kleuren, denk aan rood, blauw, groen, paars en ga zo maar door. Naast de verschillende kleuren zijn er ook koptelefoons in verschillende thema's speciaal voor kinderen.

Zo heb je kinderkoptelefoons in thema's zoals Frozen, Bambi etc. Afhankelijk van de voorkeur van jouw kind is er voor ieder kind een andere koptelefoon het beste. In onze top 5 hebben wij verschillende soorten kinderkoptelefoons opgenomen.

Prijsklassen

Als laatste zijn er kinderkoptelefoons in verschillende soorten prijsklassen. Zo kan je voor vrij weinig al een basic model kinderkoptelefoon aanschaffen. Wil jij echter extra functies zoals bluetooth verbinding? Dan wordt de prijs uiteraard wat hoger.


Wat is de beste kinderkoptelefoon volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas geen test uitgevoerd over kinderkoptelefoons en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag.

Het team van Mutsy heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de JBL JR310BT Kids uit gekomen als de beste kinderkoptelefoon van 2024!


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een normale koptelefoon en een kinderkoptelefoon?

Het verschil tussen een normale koptelefoon en een kinderkoptelefoon is voornamelijk het formaat. Normale koptelefoons zijn meestal te groot voor de kleine hoofdjes van kinderen. Hiernaast hebben kinderkoptelefoons vaak leuke kleuren, en snufjes zoals volumebegrenzingen om jouw kind te beschermen. 

mei 29, 2024

mei 23, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>