Beste kinderstep [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste kinderstep 

LifeGoods HappyStep

LifeGoods HappyStep

Op zoek naar de beste kinderstep? Kijk dan vooral niet verder, want deze LifeGoods HappyStep is verkozen tot de beste kinderstep van 2024! 

Zo komt deze kinderstep met, jawel, drie lichtgevende wieltjes. En dat is iets waar je een kind ontzettend blij mee kan maken natuurlijk.

En dat is dan ook nog niet alles. Dankzij het ingebouwde, intuïtieve voetrempedaal komt de step super vlug weer tot stilstand. Hiermee voorkom je dat de kleine op de grond valt. Wordt je kind nou iets groter? Geen probleem, want de step is ook nog eens verstelbaar!

Een kind beweegt veel en is vaak erg actief. Wat is dan een beter cadeau dan een step? De step is al generaties oud en geliefd onder vrijwel ieder kind. Het ideale cadeau voor de kleine dus.

Maar wat is de beste kinderstep? Wij hebben dit speciaal voor jou uitgezocht. En om jou te helpen bij een kinderstep kopen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het aankoopproces.

Zo voorkom je een miskoop! Tevens hebben wij ook een kinderstep test gedaan waarin we op zoek zijn geweest naar een écht goede kinderstep. De resultaten van deze kinderstep test kan je vinden aan het eind van dit artikel in de vorm van een review!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kindersteppen

LifeGoods HappyStep

Beste koop kinderstep
1.  LifeGoods HappyStep

Kinderstep met 3 Lichtgevende Wielen - 3-6 Jaar - Jongens/Meisjes - Roze - Autoped - Scooter

Beste budget step
2. Step - LED Wielen

LifeGoods TurboRide Kinderstep - Step 5-8 Jaar - 3 Lichtgevende Wielen - Jongens/Meisjes - Roze

Beste luxe kinderstep
3. LifeGoods TurboRide

Scooter

Beste prijs-kwaliteitverhouding step
4. Johntoy scooter

Kinderstep met 3 Lichtgevende Wielen - 3-6 Jaar - Jongens/Meisjes - Zwart - Autoped - Scooter

Beste kinderstep 3 wielen
5. Sajan step LED wielen

Top 10 beste kindersteppen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kindersteppen. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een step?

De step is al decennia lang een populair cadeau onder kinderen. Je hebt ze tegenwoordig allerlei formaten en je hebt zelfs keuze uit een elektrische kinderstep in meerdere modellen.

Waar moet je dan op letten bij een step kopen voor je kind? Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij hieronder wat punten op een rij gezet om rekening mee te houden als je een step voor kinderen wil kopen. Zo maak jij ongetwijfeld de goede keuze! 

Let hierbij vooral op wat jij/je kind belangrijk vinden. Kijk dus bijvoorbeeld niet naar de beste kinderstep volgens de consumentenbond, want dit hoeft helemaal niet de juiste kinderstep te zijn voor jouw kind. 

Aantal wielen

Ten eerste is het goed om te kijken naar het aantal wielen van de step. Je hebt namelijk een kinderstep met 3 wielen of juist met 2.

Een step met 3 wielen is vaak iets steviger dan 2. Maar je betaalt hier dan dikwijls ook extra voor. Het is hierbij dus een persoonlijke kwestie hoe belangrijk jij dit verschil vindt. 

Toegestane leeftijd

Ten tweede is het ook verstandig om even te kijken naar de toegestane leeftijd van de step. Steps zijn gemaakt voor kinderen van en tot een bepaalde leeftijd. Dus bijvoorbeeld een kinderstep vanaf 4 jaar of juist eentje van 5 tot 8 jaar oud.

Je wil niet een step voor kinderen vanaf 6 jaar kopen als je kind zelf nog maar 4 is bijvoorbeeld. Naast dat dit gevaarlijk kan zijn is de step zeer waarschijnlijk ook te groot. 

Garantie

Tot slot willen we nog even ingaan op de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder defecten/beschadigingen buiten jouw kunnen om.

Mocht er binnen deze gestelde termijn dan iets niet goed zijn zal het bedrijf jou hierbij verder helpen. Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals een vervanging van het artikel of een vergoeding van het aankoopbedrag.

En zeker bij iets als een kinderstep is het fijn als je kan terugvallen op de garantie. Kies bij voorkeur dan ook een step met een garantietermijn van minstens één jaar, want alleen zo weet je zeker dat je geholpen wordt bij defecten.


Wat is de beste kinderstep van 2024? 

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren (en nog wel meer) hebben wij een zeer uitgebreide kinderstep test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende kindersteps. 

Uiteindelijk wisten een paar van de geteste kindersteps zich te onderscheiden van de concurrentie. En hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. 

Ben jij ook benieuwd naar welke kindersteps dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste kindersteps van 2024!

Misschien ook interessant: Dit is de beste watertafel!

1.  LifeGoods HappyStep

LifeGoods HappyStep

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De kinderstep die als beste uit de test is gekomen is de LifeGoods HappyStep. Deze is verkozen tot de beste kinderstep van 2024 - en dat is te merken.

Zo komt deze step met drie lichtgevende wielen. Naast dat jouw kind hierdoor extra stabiel op de step staat ziet het er ook nog ongelooflijk cool uit. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Tevens is er voor de extra veiligheid óók nog gedacht aan een ingebouwde rem bij het achterwiel. Hierdoor kunnen kinderen altijd remmen en komen ze zeer snel tot stilstand. En extra veiligheid is natuurlijk altijd fijn!

Voordelen LifeGoods HappyStep

 • Komt met drie wieltjes wat zorgt voor extra stevigheid
 • Extra veilig door de ingebouwde rem bij het achterwiel
 • De wieltjes zijn voorzien van led lampjes in vrolijke kleurtjes 

Nadelen LifeGoods HappyStep

 • Niet geschikt voor kinderen ouder dan 5 jaar

2.  Step - LED Wielen

Kinderstep met 3 Lichtgevende Wielen - 3-6 Jaar - Jongens/Meisjes - Roze - Autoped - Scooter

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ook met een minder ruim budget zijn er goede kwaliteit kindersteppen te vinden. Zo ook deze van het merk Sajan. De step komt in maar liefst 6 verschillende kleuren waardoor er altijd eentje tussen zit die je kind mooi zal vinden.

Daarnaast is de step voorzien van drie wielen voor extra stevigheid. En die wieltjes hebben dan ook nog eens lichtjes in het donker. 

Begint je kind te groeien? Geen probleem, het stuur van de step is namelijk gewoon verstelbaar. Dat scheelt op de lange termijn weer geld. Als je op zoek bent naar een goede kinderstep aanbieding is deze step net wat voor jou!

Voordelen Step - LED Wielen

 • Het stuur is verstelbaar waardoor de step ook nog gebruikt kan worden als je kind is gegroeid
 • Te koop voor een relatief lage prijs in verhouding met andere kindersteppen
 • De wieltjes geven licht in het donker

Nadelen Step - LED Wielen

 • Niet geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar

3. LifeGoods TurboRide

LifeGoods TurboRide Kinderstep - Step 5-8 Jaar - 3 Lichtgevende Wielen - Jongens/Meisjes - Roze

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je je kind nou écht verrassen met de allermooiste kinderstep die ze zich kunnen voorstellen? En heb je hier wat extra geld voor over? Dan is deze LifeGoods TurboRide het perfecte cadeau voor je kind.

Deze kost misschien iets meer, maar die glimlach op hun gezicht zal je nog lang bijblijven als je ze deze step geeft. Zo komt de step met drie wielen met speciale LED verlichting die vanzelf aangaat als de wieltjes rollen.

De TurboRide heeft daarnaast ook een intuïtief voetrempedaal waarmee ze super veilig en snel tot stilstand komen te staan. En dan heb je ook nog de keuze uit drie verschillende kleuren! 

Voordelen LifeGoods TurboRide

 • Heeft een intuïtief voetrempedaal waarmee ze zeer veilig en snel tot stilstand komen 
 • De drie wieltjes hebben LED verlichting die vanzelf aangaat als ze beginnen te rollen
 • Komt in drie prachtige kleuren: roze, blauw en zwart

Nadelen LifeGoods TurboRide

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere kindersteppen

4. Johntoy scooter

Scooter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je het hebt over de beste verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is deze kinderstep van Johntoy zonder enige twijfel de beste. Voor de relatief lage prijs krijg je namelijk een goede kwaliteit kinderstep in huis!

Zo is de step voorzien van een heel gaaf design met veel stickers en kleurtjes. Iets waar kinderen uiteraard erg fan van zijn. 

Daarnaast is het stuur in hoogte verstelbaar waardoor de step als het ware meegroeit met je kind. Ook zit er deck grip tape op de step zodat je kind extra stevig kan staan.

Voordelen Johntoy scooter

 • De step is in hoogte te verstellen waardoor je kind er meerdere jaren plezier van kan hebben
 • Steps zijn voorzien van een uitgebreid design met allemaal kleurtjes en stickers
 • Er zit speciale deck grip tape op de step zodat je kind extra stevig staat

Nadelen Johntoy scooter

 • Pas te gebruiken vanaf 5 jaar oud

5. Sajan Step - LED Wielen

Kinderstep met 3 Lichtgevende Wielen - 3-6 Jaar - Jongens/Meisjes - Zwart - Autoped - Scooter

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot wist deze Sajan step met LED wielen nog een plekje te bemachtigen in onze top vijf. En dat heeft de step vooral te danken aan het slimme ontwerp.

De step is namelijk voorzien van 3 wielen! Hierdoor staat je kind extra stevig tijdens het steppen. Ook is de step verstelbaar en zijn en draai & flits wielen aanwezig die elke step extra kleur geven.

En dat is iets waar je een kind natuurlijk heel erg blij mee maakt. Een ander voordeel is dat de step ook nog eens super licht is. Hierdoor is deze super makkelijk overal mee naar toe te nemen.

Voordelen Sajan Step - LED Wielen

 • Voorzien van speciale draai & flits wielen die de step extra kleur geven
 • Door het lichte gewicht heel makkelijk mee te nemen
 • Verstelbaar in veel verschillende maten: van 65 tot 80 cm

Nadelen Sajan Step - LED Wielen

 • Niet geschikt voor kinderen ouder dan 7 jaar

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>