Beste Kindertablet [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste kindertablet?

Beste kindertablet 2023

Uit onze test is gebleken dat de DEPLAY Kids Tablet PRO - 10 Inch de beste kindertablet van 2024 is. Deze tablet is niet alleen snel en robuust, maar biedt ook een gebruiksvriendelijke ervaring die ontwikkeling en spel combineert. 

Ouders kunnen eenvoudig app-toegang en speeltijd beheren, wat de DEPLAY Kids Tablet tot een veilige keuze maakt. Bovendien valt deze tablet op door zijn uitmuntend goede prijs, waardoor het een toegankelijke optie is voor ouders die waarde hechten aan kwaliteit en budget.

Wat is de beste kindertablet van 2024? Dat is een vraag die veel drukke ouders waarschijnlijk graag beantwoord zien. Een tablet voor kinderen is soms een hele handige optie om de opvoeding minder stressvol en tegelijkertijd beter te maken. 

Kinderen kunnen met een goede kindertablet zichzelf flink lang vermaken door de vele spelletjes die er voor zijn te downloaden. Daarnaast heeft een kindertablet altijd de beschikking over ouderlijke toezicht functies, waardoor jij bepaalt wat jouw kind wel en niet kan doen op de tablet.

Zo is het soms waarschijnlijk wel handig om een tijdslimiet op de tablet te zetten, om te voorkomen dat je kind vierkante oogjes krijgt – en ook is het voor de ontwikkeling van je kind goed om wat meer educatieve spelletjes te spelen.

Als ouder kun je dit allemaal bepalen met een kids tablet. In onze kindertablet test hebben we een aantal kindertablets op de proef gesteld om zo je vraag te beantwoorden; Wat is de beste kindertablet voor mijn kinderen?


Top 5 Kindertablets

Beste kindertablet 2023

Beste koop kindertablet
1.  DEPLAY Kids Tablet PRO - 10 Inch

Beste runner-up 
2.  DEPLAY Kids Tablet SMART- 8 Inch

Kurio Tab Lite - 7 inch

Beste kleine kindertablet 
3.  Kurio Tab Lite - 7 inch

Tekenbord kinderen WBTT

Beste tablet om te tekenen
4.   Tekenbord kinderen WBTT

Biboza Kindertablet 8 inch


5.   Biboza Kindertablet 8 inch

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 10 beste Kindertablets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kindertablets!


Welke kindertablet is het beste?

Op basis van de bovenstaande criteria, maar ook dingen als gebruikerservaringen en het gemak van de producten, hebben we voor u uitgekozen wat de beste kindertablet is van 2024 volgens de consumentenbond, maar vooral volgens onze uitgebreide test.

We hebben de best geteste kindertablets verdeeld over verschillende categorieën en prijsklassen. Dit alles zodat u minder moeite hoeft te steken in onderzoeken welke tablet het beste past bij uw kinderen!

1.  DEPLAY Kids Tablet PRO - 10 Inch

Beste kindertablet 2023

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Op zoek naar dé ideale kindertablet die speels leren en technologie combineert? Wij hebben de DEPLAY Kids Tablet PRO (10 inch) getest en zijn onder de indruk!

Dit is niet zomaar een kindertablet; het is een tool die kinderen van 2 tot 12 jaar uitdaagt en stimuleert in hun ontwikkeling.

Wat maakt de DEPLAY Kids Tablet PRO zo uniek? Ten eerste, hij razendsnel. Dit betekent soepelere prestaties en minder frustratie voor de kleintjes.

Ten tweede, de kindertablet is 100% Kids Proof. De tablet kan tegen een stootje, wat essentieel is voor actieve kinderhandjes. Ouders kunnen bovendien zelf bepalen welke apps hun kinderen mogen gebruiken en voor hoelang, wat een veilige speelomgeving garandeert.

Ouders die deze tablet hebben gekocht, zijn razend enthousiast. Zo vertelt een moeder hoe de tablet een uitkomst is, omdat haar dochter nu niet meer met haar telefoon speelt, maar leert en speelt op een apparaat dat speciaal voor haar is ontworpen. Een ander benadrukt hoe de tablet perfect is voor zijn neefje van 2,5 jaar, met een degelijk ontwerp en snel genoeg voor kinderapps.

De DEPLAY Kids Tablet PRO is geschikt voor ouders die hun kinderen op een leuke en veilige manier willen laten kennismaken met technologie. Met meer dan 25.000 tevreden klanten, een 100% tevredenheidsgarantie en 1 jaar fabrieksgarantie, is het een aankoop zonder risico.

Voordelen DEPLAY Kids Tablet PRO - 10 Inch

 • Sneller dan voorgaande modellen, wat zorgt voor een soepele gebruikservaring
 • Duurzaam en kindvriendelijk ontwerp, ideaal voor jonge gebruikers
 • Ouderlijk toezicht voor een veilige en leerzame ervaring
 • Inclusief HD blue light screen protector

Nadelen DEPLAY Kids Tablet PRO - 10 Inch

 • Geen

2. DEPLAY Kids Tablet SMART- 8 Inch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Op nummer 2 in deze lijst met beste kindertablets vinden we wederom een product van DEPLAY. Zelf zijn we ontzettend tevreden en enthousiast over de producten van DEPLAY.

Met de DEPLAY Kids Tablet SMART haal je een zeer toegankelijke en goed geprijsde kindertablet in huis. Zoals je waarschijnlijk al had verwacht is deze tablet speciaal gemaakt voor kinderen. De tablet laat dan ook niets te wensen over.

Zo is de kindertablet aantrekkelijk geprijsd, beschikt hij over een kidsproof hoes, wordt hij geleverd met oordopjes zodat je niet continu kindergeluidjes om je heen hebt en biedt hij verschillende educatieve spelletjes aan. En ohja, deze tablet is verkrijgbaar in zowel rood als blauw.

Kortom, met deze kindertablet komt jouw kind op een leuke, veilige en educatieve manier in aanraking met technologie. Meer informatie over deze tablet nodig? Klik op deze link voor de volledige productomschrijving en om te zien wat andere consumenten over deze tablet zeggen.

Voordelen DEPLAY Kids Tablet SMART- 8 Inch

 • Zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Volledig kidsproof waardoor de tablet tegen een stootje kan
 • Tablet beschikt over verschillende educatieve spelletjes waardoor je kind op een leuke en leerzame manier in aanraking komt met technologie
 • Je kunt precies zien hoeveel schermtijd etc er gebruikt is

Nadelen DEPLAY Kids Tablet SMART- 8 Inch

 • Geen

3. Kurio Tab Lite - 7 inch

Kurio Tab Lite - 7 inch

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een lichtere en wat goedkopere variant van de Kurio kinder tablets is de Kurio Tab Lite. Deze heeft maar een 7 inch scherm en zit erg compact in elkaar, waardoor het handiger is om hem mee te nemen aan boord van een vliegtuig of om er lekker mee te gaan kamperen. Zo heeft je kind altijd en overal iets te doen, dat zowel leerzaam is als vermakelijk. 

Voordelen Kurio Tab Lite - 7 inch

 • Kleiner scherm met lagere resolutie, hierdoor gaat de tablet langer mee
 • Leuk en leerzaam voor kinderen
 • Veilig in gebruik door ouderlijk toezicht
 • Studio100 app voor veel exclusieve leerzame spelletjes

Nadelen Kurio Tab Lite - 7 inch

 • Erg weinig geheugen van zichzelf, maar kan wel uitgebreid worden met een sd kaart
 • Betaalde versie van de Studio 100 Go app alleen beschikbaar tot Proximus klanten

4. Tekenbord kinderen WBTT

Tekenbord kinderen WBTT

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je kind niet zo houdt van digitale spelletjes spelen op een tablet, maar liever zijn jeugdige creativiteit verder ontwikkelt, dan is het een goed idee om de Tekenbord kinderen WBTT tekentablet aan te schaffen. 

Dit is geen digitale tablet waar je apps op kunt downloaden en waar je ouderlijk toezicht voor nodig hebt, maar gewoon een simpele tablet waar je kind zijn tekenkunsten verder op kan oefenen. Erg leuk voor creatievelingen en misschien wel beter voor de ontwikkeling van je kind!

Voordelen Tekenbord kinderen WBTT

 • Beter voor de ogen van je kind
 • Ontwikkelt de creativiteit van je kind
 • Geen zorgen over ouderlijk toezicht – tablet heeft geen toegang tot bijvoorbeeld internet
 • Veel goedkopere optie

Nadelen Tekenbord kinderen WBTT

 • Educatieve games zijn niet beschikbaar op deze game

5. Biboza Kindertablet 8 inch

Biboza Kindertablet 8 inch

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de Biboza Kindertablet. Met 83 reviews van 5 sterren op Bol.com wordt deze tablet ontzettend goed beoordeeld. 

Voor een zacht prijsje haal je hiermee een goede kindertablet in huis die voorzien is van alle functionaliteiten die je nodig heeft. Zo is deze tablet voor kinderen geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en wordt hij standaard geleverd met apps als Squla, NPO zappelin, Youtube Kids en Disney+.

Uiteraard is deze tablet 100% kidsproof en zorgen de randjes aan de zijkant ervoor dat de tablet tegen een stootje kunnen.

Kortom, als jij een goede tablet voor kinderen zoekt voor een goede prijs, dan is dit zeker een aanrader .

Voordelen Biboza Kindertablet 8 inch

 • 8 inch beeldscherm
 • 100% kinderproof
 • Veel opslagruimte
 • Oudercontrole beschikbaar op deze tablet

Nadelen Biboza Kindertablet 8 inch

 • Iets duurder dan de andere kindertablets

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kindertablets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 kindertablets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kindertablets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kindertablets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste kindertablet zijn.

mei 28, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>