Beste Klamboe [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Onze favoriete klamboe

TRVLMORE Klamboe XL - 2 Persoons - met Ophangkoord - Wit

TRVLMORE Klamboe XL

De TRVLMORE Klamboe XL zorgt ervoor dat je weer kan genieten van je nachtrust. Dit product gemaakt is van duurzaam polyester en de dichtheid zorgt ervoor dat geen insect binnen kan komen. Het is ook nog is aan de randen verstevigd waardoor het voor een lange tijd meegaat. Op deze manier kan je weer gerust slapen. Het is geschikt voor een 2-persoonsbed.

Een goede klamboe is belangrijk omdat het bescherming biedt tegen muggen en andere insecten die ziekten kunnen overbrengen. Het voorkomt dat reizigers gestoken worden en hierdoor slaapverstoringen en ongemakken ondervinden tijdens hun reis. 

Maar wat is nu eigenlijk de beste klamboe? & welke past het beste bij jouw situatie? In dit artikel zetten wij de 5 beste klamboes op een rijtje.

Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Klamboes

TRVLMORE Klamboe XL - 2 Persoons - met Ophangkoord - Wit

Beste koop klamboe
1. TRVLMORE Klamboe XL

Deconet Basic klamboe "Cupola II" Wit - H180xB180xL210cm

Beste klamboe voor kinderen
2. Deconet Cupola budget 

Deryan Bedtent Pop Up klamboe - 200x90cm - Hoogste kwaliteit Muggennet Muskietennet 1mm gaas - Grijs

Beste klamboe voor buiten
3. Deryan bedtent

MaatWorkz - 2 Persoons Klamboe + Ophangsysteem - Luxe Uitvoering - Voor op Reis en Thuis - Pyramidemodel - 2023 Versie - 50D Polyester

Beste prijs- kwaliteitverhouding klamboe
4. MaatWorkz - 2 Persoons Klamboe

Abbey Camp Klamboe - 2 persoons - Boxmodel - Wit

Beste luxe klamboe
5. Abbey Camp Klamboe

Top 10 Klamboes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste klamboes, dit zijn direct de meest verkochte klamboes bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een klamboe?

Een klamboe is dus de ideale manier om muggen te bestrijden en zo lekker vredig te kunnen slapen. En dat dan ook zonder wakker te worden met van die vervelende jeuk bulten.

Zoals beloofd hebben wij alle punten waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste klamboe op een rijtje gezet. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en voorkom je spijt na je aankoop.

Kleur

De meeste klamboes zijn te koop in het wit of in het zwart. Maar je hebt ze tegenwoordig ook in andere kleurtjes zoals bijvoorbeeld lichtroze. Heb jij nou een excentriek interieur in je kamer en wil je graag een klamboe die daarbij aansluit?

Kijk dan even rond vraag ook na of de klamboe verkrijgbaar is in de kleur die jij het mooiste vindt voor je slaapkamer. Anders kan het zijn dat je je toch gaat storen aan de kleur van de klamboe zodra deze hangt. 

En als je op dat punt bent, kan je deze helaas ook niet meer retour doen natuurlijk. Houd daar dus goed rekening mee.


Maat

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is natuurlijk de maat van de klamboe. het is hierbij verstandig om een klamboe te kopen die een iets grotere maat heeft dan die van je bed.

Wanneer je dit namelijk niet doet, wordt het draperen erg lastig en kan je de klamboe waarschijnlijk niet goed aan de onderzijde van het bed vastklemmen.

Als je deze dan gewoon los langs je bed laat hangen, heb je alsnog een kans dat de muggen er onderdoor komen. Want ze zijn namelijk heel erg gulzig als het gaat om bloed. 

Zorg daarom dat je de klamboe een maatje groter doet zodat je deze heel makkelijk vast kan klemmen aan de onderkant van je bed. Zo ben jij optimaal beschermd tegen die vervelende vliegers.

Vorm

De meest voorkomende vorm bij klamboes is rond. Echter zit er aan deze ronde klamboes een nadeel vast. Deze heeft namelijk minder ruimte dan wanneer je bijvoorbeeld een vierkante klamboe gebruikt.

Als jij een onrustige slaper bent en je in de nacht veel beweegt kan je hier dan zelfs wakker van worden. Zeker dan is een vierkante klamboe praktischer, omdat je dan meer leefruimte hebt in bed.

Maak dus even goed de afweging bij jezelf of dit je in de weg gaat zitten en of je dan niet beter kan kijken naar een vierkante variant.

Maaswijdte

Hoe een klamboe werkt, is afhankelijk van de maaswijdte van de gaatjes in zo’n klamboe. Er zitten gemiddeld 256 minigaatjes in per vierkante inch. Wanneer de maaswijdte (dus hoe groot de gaatjes zijn) veel groter is dan dit, kunnen er alsnog kleine mugjes door de gaatjes van de klamboe naar binnen komen.

Daardoor ben je dus eigenlijk niet goed beschermd, en dat is zonde van het geld. Controleer daarom altijd bij het kopen van de klamboe wat de wijdte is. Is dit rond de 256 gaatjes per vierkante inch, dan zit je goed.

Geïmpregneerde klamboes

Sommige klamboes zijn geïmpregneerd. Dat betekent dat er een andere soort materiaal door het stof heen zit dat het bijvoorbeeld waterdicht maakt. Wanneer je een klamboe koopt voor bijvoorbeeld kleine kinderen, kan het zijn dat ze deze in hun mond doen.

Dan heb je natuurlijk liever niet dat er rare materialen door de klamboe heen verwerkt zitten, zeker niet als dit dan in de mond van je kind belandt. Maak dus van tevoren de afweging of je een geïmpregneerde klamboe wil of niet en controleer dit dan ook goed.

Garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken in dit artikel is natuurlijk de garantie. Garantie is een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Wanneer er dan geen garantie op je klamboe of op een ander product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Want wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je wil kopen?

Wanneer er na een tijdje dan iets niet goed blijkt te zijn met je nieuwe klamboe, heb je ook niks om op terug te kunnen vallen. Dat is iets wat je wil voorkomen zodat jij met rust en zekerheid kan genieten van je nieuwe aankoop.

Zorg er daarom dan ook voor dat de minimale garantie van je klamboe ten minste twee jaar is zodat jij deze zonder zorgen kan gebruiken.

Wil jij nog meer tips? Lees dan het artikel van de consumentenbond!


Wat is de beste Klamboe van 2024? 

Op basis van bovengenoemde punten (en uiteraard nog wel meer) hebben wij een test uitgevoerd. Deze test was ontzettend uitgebreid en heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende klamboes. 

Dit hebben wij zo uitgebreid mogelijk geprobeerd te doen zodat wij jou kunnen verzekeren van alleen de allerbeste kwaliteit. Op basis van de uitslag van deze test hebben wij een top vijf samen kunnen stellen van de beste klamboes.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook benieuwd naar welke klamboes in deze beroemde top vijf zijn beland? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste klamboes van 2024!

1. TRVLMORE Klamboe XL

TRVLMORE Klamboe XL - 2 Persoons - met Ophangkoord - Wit

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Zoals met iedere wedstrijd geld kan er uiteindelijk maar eentje de beste zijn natuurlijk. En in dit geval was dat overduidelijk de klamboe van TRVLMORE Klamboe XL.

Deze klamboe ontzettend licht een heel gemakkelijk op te vouwen. Daarnaast is gemaakt van duurzaam polyester. Dit zorgt ervoor dat geen enkele insect er doorheen kan komen.

Verder is het nog makkelijk te installeren. Dit kan door iedereen gedaan worden en het is geschikt voor een 2-persoonsbed. Deze klamboe zorgt ervoor dat je weer een goede nachtrust krijgt.

Je krijgt er ook nog een handig ophangkoordje bij. Niet iedereen heeft een hoog plafond en dit helpt je hierbij. Dit zorgt er ook voor dat je het weer gemakkelijk kan meenemen naar andere plekken. Na gebruik kun je het weer gemakkelijk schoonmaken met een kleine stofzuiger.

Voordelen 

 • Is voor een 2-persoonsbed 
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • De klamboe is heel erg makkelijk te installeren

Nadelen 

 • Is wel rond waardoor je als onrustige slaper minder beweegruimte hebt in de nacht

2. Deconet CUPOLA Budget klamboe

Deconet Basic klamboe "Cupola II" Wit - H180xB180xL210cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook voor de kleine onder ons is het erg fijn om beschermd te zijn tegen vervelende muggen, zeker omdat zij meer last ervaren van zulke bultjes dan de volwassenen onder ons.

En daarvoor was deze klamboe van Deconet uitermate goed geschikt. Zo is deze klamboe speciaal gemaakt voor een eenpersoonsbed en is deze erg ruim gevormd waardoor je kindje in de nacht vrij kan bewegen.

Ook is deze relatief gezien veel goedkoper dan vergelijkbare klamboes voor kinderen. Het is dus ook nog eens goed voor de portemonnee.

Voordelen 

 • Speciaal gemaakt voor kinderen
 • Brede vorm waardoor je veel beweegruimte hebt
 • Komt in een mooie witte, neutrale kleur

Nadelen 

 • Het is even uitvogelen hoe je deze in elkaar zet, maar zodra je dat door hebt is het zo klaar

3. Deryan Bedtent

Deryan Bedtent Pop Up klamboe - 200x90cm - Hoogste kwaliteit Muggennet Muskietennet 1mm gaas - Grijs

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De naam zegt het al: de Deryan Bedtent is in principe al een tent! Wanneer je graag gaat kamperen heb je natuurlijk nog meer last van muggen dan normaal, en daarvoor is een klamboe tent dan natuurlijk perfect.

Deze kwam hierbij dan ook als beste uit de test en is super praktisch in gebruik. Daarnaast wordt deze geleverd met een super handige bijpassende opberghoes en heb je keuze uit maar liefst 8 verschillende kleuren.

Voordelen 

 • Ruime keuze uit maar liefst 8 verschillende kleuren
 • Heel makkelijk uit te vouwen en op te bergen
 • Kan gebruikt worden als een tent

Nadelen 

 • Wel wat prijzig

4. MaatWorkz - 2 Persoons Klamboe

MaatWorkz - 2 Persoons Klamboe + Ophangsysteem - Luxe Uitvoering - Voor op Reis en Thuis - Pyramidemodel - 2023 Versie - 50D Polyester

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de MaatWorkz - 2 Persoons Klamboe! Deze klamboe scoorde op dit gebied als veruit de beste, zonder onze verbazing.

Deze klamboe is ten eerste geschikt voor een ruim tweepersoons bed, en zal daardoor makkelijk zijn vast te zetten aan de onderkant. Ook is deze gemaakt van een supersterk polyester en daarnaast ook nog eens extra verstevigd aan de randen.

Zo weet je zeker dat deze niet scheurt en mooi op zijn plek blijft. Ook kan je deze zowel thuis gebruiken als heel compact mee nemen op reis. Je kan het ook makkelijk openen als je erin moet.

Voordelen 

 • Heeft een ingang
 • Is mee te nemen op reis en thuis te gebruiken
 • Sterk materiaal

Nadelen

 • De klamboe is iets moeilijker vast te maken

5. Abbey Camp Klamboe

Abbey Camp Klamboe - 2 persoons - Boxmodel - Wit

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je het geld ervoor over hebt en je graag wil investeren in een goede luxe klamboe dan is het product van Abbey Camp ideaal. Je betaalt er misschien net wat meer voor, maar je krijgt er een absolute topkwaliteit voor terug.

Zo is deze klamboe geïmpregneerd en daardoor ben je ook beschermd tegen de ziektes die een mug met zich mee kan brengen. Daarnaast wordt de klamboe ook geleverd met een complete bevestigingsset.

Voordelen

 • Je krijgt een speciale bevestigingsset bij de klamboe
 • Deze beschermt je ook tegen de ziektes die muggen over kunnen brengen
 • Erg stabiel door ingebouwde flexibele ring

Nadelen

 • Duurder dan vergelijkbare klamboes

Veelgestelde vragen:

Hoe kies je de beste klamboe voor thuisgebruik?

Bij het kiezen van een klamboe voor thuisgebruik is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je bed, het materiaal van de klamboe en het ophangsysteem. Kies voor een klamboe die groot genoeg is om je hele bed te bedekken en gemaakt is van fijnmazig materiaal om ook kleine insecten buiten te houden.

Zijn er klamboes die geschikt zijn voor kinderen?

Ja, er zijn speciale klamboes verkrijgbaar die geschikt zijn voor kinderen. Deze klamboes zijn vaak voorzien van leuke prints en zijn gemakkelijk op te hangen boven een kinderbedje of campingbedje. Zorg ervoor dat de klamboe geen losse onderdelen bevat die verstikkingsgevaar kunnen opleveren voor kleine kinderen.

Hoe onderhoud je een klamboe het beste?

Om je klamboe in goede staat te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te wassen volgens de instructies op het label. Gebruik bij voorkeur een mild wasmiddel en vermijd agressieve chemicaliën die de coating van de klamboe kunnen beschadigen. Laat de klamboe na het wassen volledig drogen voordat je hem weer ophangt.

juli 15, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>