• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Kleine Stofzuiger [Test 2024]

Beste Kleine Stofzuiger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete kleine stofzuiger

Rowenta Compact Power XXL RO4853 review

Rowenta Compact Power XXL

Met de Rowenta Compact Power XXL kan jij met veel gemak je huis schoonmaken zonder dat hij teveel opbergruimte in beslag neemt. Door de ruime inhoud van 2,5 liter kan je veel vuil opzuigen zonder hem leeg te maken. De EffiTech-motor zorgt ervoor dat je krachtig kan zuigen zonder extra energie te gebruiken. Je kunt op elk type ondergrond schoonmaken. Kortom, onze favoriet van 2024! 

Wist je dat zelfs de kleinste stofzuigers grootse resultaten kunnen behalen? Of je nu in een knus appartementje woont of gewoon een compacte oplossing zoekt, een kleine stofzuiger kan wonderen verrichten zonder al te veel ruimte in te nemen. Je wilt immers een schoon huis zonder je zorgen te maken over opslagproblemen, toch?

Bij Mutsy hebben we ons verdiept in de wereld van kleine stofzuigers. We hebben ze getest, vergeleken en beoordeeld. En nu willen we onze bevindingen graag met jou delen in onze handige top 5. 

Benieuwd naar welke kleine krachtpatsers de beste prestaties leveren? Blijf dan zeker verder lezen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Kleine Stofzuigers

Rowenta Compact Power XXL RO4853 review

Beste Koop Kleine Stofzuiger
1. Rowenta Compact Power XXL

Philips PowerPro Compact

Beste Kleine Stofzuiger Mondstuk
2. Philips PowerPro Compact

Tristar SZ-1920 Stofzuiger

Beste Energiezuinige Kleine Stofzuiger
3. Tristar SZ-1920 Stofzuiger

Miele Compact C1 Young Style

Beste Kleine Stofzuiger met Zak
4. Miele Compact C1 Young Style

Numatic Henry Compact

Beste Design Kleine Stofzuiger
5. Numatic Henry Compact

Top 10 Kleine Stofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kleine stofzuigers. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de kleine stofzuiger test 2024!


Waar moet op je letten bij het kopen van een Kleine Stofzuiger? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel meteen een kleine stofzuiger kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een stofzuiger is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om jou te helpen met het vinden van een goede kleine stofzuiger hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed door te lezen, want zo kun je een miskoop voorkomen. 

Als je na het lezen van deze punten nog wat extra informatie wil over een goede boot, raden wij je aan om te kijken naar de beste kleine stofzuiger volgens de consumentenbond. 

Inhoud

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de stofzuiger. Omdat we aan het kijken zijn naar een kleine stofzuiger is de inhoud over het algemeen wat kleiner.

Mocht je een grote kamer hebben is het belangrijk dat je een stofzuiger koopt met een grote inhoud zodat je niet constant hem moet leeg maken tijdens het schoonmaken.

Met of zonder zak

Dit is heel belangrijk voor de mensen met een stofallergie. Een stofzuiger met zak zorgt ervoor dat de stofdeeltjes uit de lucht blijven terwijl je hem leeg maakt. Terwijl dit minder het geval is met eentje zonder zak.

Of je een stofzuiger met of zonder zak moet kopen is meer een persoonlijke keuze. De ene persoon vindt het fijn dat er een zak in zit terwijl iemand anders van niet.

Snoerlengte

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de snoerlengte van de stofzuiger. Dit is natuurlijk belangrijk als je een lange of grote kamer hebt. Als je namelijk een korte snoer hebt moet je waarschijnlijk vaak van stopcontact veranderen tijdens het schoonmaken.

Accessoires

Extra accessoires kan er natuurlijk bij komen doordat je meestal je huis niet goed schoon kan maken met een mondstuk. Dit is echter meestal optioneel en betaal je ook meer voor.

Ben jij niet van plan om de extra accessoires te gebruiken, dan raden we het aan om niet te halen. Het neemt alleen maar ruimte in beslag en kost meestal extra geld. 


Wat is de beste Kleine Stofzuiger van 2024? 

We zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte van dit artikel, maar het is zeker de moeite waard om nog even verder te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer voorbij. Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende type kleine stofzuigers geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een goede stofzuiger tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een goede kleine stofzuiger aanbieding! 

1. Rowenta Compact Power XXL

Rowenta Compact Power XXL RO4853 review

9.4

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

9.5

Zuigkracht

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plaats van de kleine stofzuiger test staat de Rowenta Compact Power XXL. Deze stofzuiger is ideaal voor elke schoonmaak klus in je huis door de ruime inhoud.

Het probleem met compacte stofzuigers is dat ze vaak een kleine inhoud hebben. Hierdoor moet je hem vaak leggen terwijl je nog niet klaar bent. Dat kan heel irritant zijn. Met deze stofzuiger heb je daar geen last van, door de inhoud van 2,5 liter kan jij je hele huis schoonmaken zonder te leggen.

De stofzuiger maakt gebruik van de EffiTech-motor. Deze motor zorgt ervoor dat je nog krachtiger kunt zuigen zonder dat dit extra energie kost. Je huis wordt nog schoner zonder dat het pijn gaat doen in je portemonnee.

Je kunt elk type ondergrond stofzuigen met de Rowenta compact power XXL. Hij kan makkelijk harde ondergronden schoonmaken evenals op het tapijt.

Voordelen 

 • Inhoud van 2,5 liter
 • Maakt goed schoon met minder stroom
 • Stofbak makkelijk te legen
 • Voor alle ondergronden

Nadelen 

 • Kan gehorig zijn

2. Philips PowerPro Compact

Philips PowerPro Compact

9.2

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

9.3

Zuigkracht

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heb jij een lastige vloer die moeilijk schoon wordt? Dan zit je met de Philips PowerPro Compact aan het goede adres. Door het mondstuk wordt je vloer helemaal schoon.

Deze stofzuiger heeft een TriActive-mondstuk. Dit zorgt ervoor dat hij 3 schoonmaakhandelingen tegelijkertijd uitvoert. Hierdoor wordt al het vuil opgezogen.

Heb jij veel last van allergie├źn dan is het belangrijk dat er geen stof vrijkomt. De stofzuiger vangt 99,99 van alle fijnstoffen op waardoor je een hygi├źnisch huis hebt.

Door de PowerCyclone 5 heb jij constant een goede zuigkracht. Dat zorgt ervoor dat overal even goed gezogen wordt. Hierdoor blijft je hele huis schoon.

Door de grote wielen kan je eenvoudig verplaatsen zonder dat hij omvalt en je onderbroken wordt tijdens het schoonmaken.

Voordelen 

 • Beschikt over TriActive-mondstuk
 • Vangt alle stoffen op met de allergiefilter
 • Constant een goede zuigkracht
 • Grote wielen

Nadelen

 • Geen verlichting bij het mondstuk

3. Tristar SZ-1920 Stofzuiger

Tristar SZ-1920 Stofzuiger

8.7

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

8.8

Zuigkracht

9.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de derde plaats staat de Tristar SZ-1920 Stofzuiger. Met deze stofzuiger kan je lekker zuinig je huis goed schoonmaken, ideaal als je energie wilt besparen.

De stofzuiger heeft het energielabel A. Dat betekent dat hij zeer energie zuinig is. Hierdoor kan jij lekker goed je huis schoonmaken zonder al teveel stroom te verbruiken.

Heb jij geen zin om constant van stopcontact te veranderen omdat je er anders niet bijkomt? Door de lange snoer hoef je niet van stopcontact te veranderen, maar kan je wel je hele huis schoonmaken.

Daarnaast bevat de Tristar SZ-1920 Stofzuiger over een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en is hij de goedkoopste van deze lijst.

Voordelen

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Energielabel A
 • Veel beweegruimte door lange snoer
 • Is makkelijk op te tillen

Nadelen

 • Niet geschikt voor elk type ondergrond

4. Miele Compact C1 Young Style

Miele Compact C1 Young Style

8.5

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

8.3

Zuigkracht

9.0

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij een kleine stofzuiger die een stofzak heeft. Dan is de Miele Compact C1 Young Style de perfecte stofzuiger voor jou. De premium stofzuiger beschikt over allerlei handige functies.

Als jij veel last hebt van een stofallergie is een stofzuiger met een zak zeer fijn. De stof komt niet in de lucht zoals bij een stofzuiger zonder zak. Hierdoor heb jij er minder last van. Daarom is deze stofzuiger perfect als je last hebt van een stofallergie.

Bij de stofzuiger krijg je 3 extra accessoires om je huis nog makkelijker schoon te maken. Zo heb je mondstukken voor het tapijt en voor meubels. Hierdoor heeft vuil geen schijn van kans.

Je kunt voor wel 3,5 liter aan vuil opzuigen voordat je de zak moet vervangen. Hierdoor kan je veel schoonmaken zonder constant een nieuwe zak erin te doen.

Voordelen

 • Heeft een stofzak
 • Komt met extra accessoires 
 • Heeft een HEPA-13 filter
 • Een groot stofreservoir

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote ruimtes

5. Numatic Henry Compact

Numatic Henry Compact

8.1

Eindbeoordeling

Inhoud stofzuigerzak

8.0

Zuigkracht

8.4

Prijs / kwaliteit

7.7

We zijn al weer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5. Wees niet getreurd als je nog heel enthousiast bent over de andere opties kan het zomaar zijn dat Numatic Henry Compact de stofzuiger is die jij zoekt. 

Misschien wel de bekendste stofzuiger die er bestaat. Bijna iedereen kent de leuke stofzuiger met het gezichtje wel. Hij ziet er niet alleen leuk uit hij werkt ook nog eens zeer goed.

Je kunt overal makkelijk bij doordat je een zeer lange snoer hebt. Dit in combinatie dat hij een capaciteit heeft van 6 liter is hij perfect voor grotere ruimtes.

Henry is daarnaast ook de stilste stofzuiger uit deze lijst. Dus wil je stil stofzuigen dan is dit een zeer goede optie. Het kleine formaat zorgt er ook voor dat het als een auto stofzuiger gebruikt kan worden, een win-win dus!

Voordelen

 • Leuk design
 • Veel beweegruimte
 • 6 liter capaciteit
 • Laag geluidsniveau van 72 decibel

Nadelen

 • Redelijk prijzig

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de voordelen van een kleine stofzuiger?

Kleine stofzuigers zijn handig voor huizen met beperkte opslagruimte en zijn gemakkelijker te manoeuvreren in kleine ruimtes. Ze zijn ook vaak lichtgewicht en draagbaar, waardoor ze ideaal zijn voor snelle schoonmaakklusjes. Ben jij op zoek naar kleine stofzuigers die je gemakkelijk kan opbergen? Bekijk dan de test van de consumentenbond!

Welke functies moet ik zoeken in de beste kleine stofzuiger?

Let op kenmerken zoals compactheid, krachtige zuigkracht, wendbaarheid, verschillende opzetstukken voor verschillende oppervlakken, en een goede filtratie om allergenen op te vangen.

Zijn kleine stofzuigers geschikt voor tapijten?

Ja, veel kleine stofzuigers zijn geschikt voor tapijten. Let op modellen met speciale borstelrollen en verstelbare zuigkracht voor effectieve reiniging van tapijten en vloerkleden.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>