Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste kniebrace?

Novamed kniebrace met scharnieren review

Novamed kniebrace met scharnieren

Uit onze test is gebleken dat de Novamed kniebrace met scharnieren de beste kniebrace van 2024 is. Wat 'm dan zo goed maakt? Allereerst heeft de brace de lichtste scharnieren en een maximale stabiliteit. Dat zorgt voor extra veel comfort tijdens het dragen. Verder is de brace ook erg luchtig en krijgt je knie de volledige ruimte om te kunnen 'ademen'.

Hierdoor heb jij er dus ook het minste last van. Overigens kan je met behulp van het klittenband heel simpel de brace precies zo strak doen als jij fijn vindt. 

Een kniebrace moet goed zitten. Dat is superbelangrijk. Het aanbod in kniebraces is dan ook enorm groot. Het is dan ook niet gek dat je je misschien afvraagt: welke kniebrace is het beste? En precies hierbij gaan we je helpen. Zo staan er in dit artikel een aantal punten op een rijtje dat kunnen helpen bij een kniebrace kopen.

Op die manier voorkom je een miskoop. Daarnaast zijn wij zelf ook op zoek gegaan naar de beste kniebraces in een speciale kniebrace test. Hiervoor hebben wij tientallen verschillende braces uitgebreid getest én met elkaar vergeleken. Wil jij nou meer weten? Scrol dan vooral gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste kniebraces uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Kniebraces

Novamed kniebrace met scharnieren review
Beste Koop kniebrace

1. Novamed kniebrace met scharnieren

Dunimed Wikkel Kniebandage review
Beste goedkope kniebrace

2. Dunimed Wikkel Kniebandage

LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace review
Beste grote kniebrace

3. LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace

Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren review
Beste kniebrace met scharnieren

4. Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren

Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren review
Beste premium kniebrace

5. Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste kniebrace is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ kniebraces vergeleken

50+ ervaringen gecheckt

15+ uur onderzoek


Welke kniebrace is het beste?

Ondertussen ben je aangekomen bij het allerlaatste onderdeel van dit artikel. De kniebrace test. In deze test hebben wij tientallen verschillende braces uitgebreid met elkaar vergeleken. Hierbij kan je denken aan populaire modellen zoals bijvoorbeeld de beste kniebrace volgens de consumentenbond.

Aan de hand van de test is er een selectie gemaakt van de braces die als beste wisten te scoren. Hierdoor staan deze voor je op een rijtje. En wie weet zit jouw nieuwe brace er wel tussen. Al nieuwsgierig geworden? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste kniebraces van 2024!

1. Novamed kniebrace met scharnieren

Novamed kniebrace met scharnieren review
 • De brace is gemaakt van zweet absorberend materiaal
 • Erg comfortabel dankzij lichtgewicht scharnieren
 • Met het klittenband kan je de brace zo strak zetten als je zelf wil
 • Niet iedereen vindt het design met de opvallende gele lijnen mooi

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De kniebrace die uiteindelijk op een eerste plek wist te eindigen is deze Novamed kniebrace met scharnieren. De brace is te koop voor een prima prijsje. En daar krijg je dan ook een goede kwaliteit voor terug! Niet gek dat dit de beste kniebrace van 2024 is.

Zo is de brace extra comfortabel dankzij de lichtgewicht scharnieren. Hierdoor heb jij extra veel stabiliteit. Verder absorbeert het materiaal zweet erg goed waardoor je knie droog blijft. Ook kan je de brace zo strak zetten als je zelf wil met behulp van handig klittenband. Kortom: dit is een terechte nummer één.

2. Dunimed Wikkel Kniebandage

Dunimed Wikkel Kniebandage review
 • Ideaal voor zwakke en overbelaste knieën
 • Verschillende maten om uit te kiezen
 • Te koop voor een behoorlijk lage prijs
 • Minder goed geschikt voor zware of ernstige klachten

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op een keurige tweede plek staat wederom een kniebrace van Dunimed. Deze keer gaat het om de Dunimed Wikkel Kniebandage. De brace is enorm goedkoop en verdiende daarom een terechte tweede plek in de top vijf. En deze lage prijs doet overigens niks af aan de kwaliteit. 

Zo is hij perfect bij lichte instabiliteitsklachten en overbelaste knieën. Maar ook wanneer je zwakke knieën hebt, is hij perfect. Er zijn overigens verschillende maten om uit te kiezen en de spieren worden bovendien ook lekker warm gehouden. 

3. LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace

LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace review
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • De brace heeft een unieke, blauwpaarse kleur
 • Heeft aan beide zijden baleinen en een speciale knieschijf uitsnijding
 • Voornamelijk gericht op problemen met de knieschijf

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is deze LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace meer dan perfect. De brace is te koop voor een goed prijsje en biedt kwaliteit vergelijkbaar aan hogere prijsklasse. 

Allereerst komt de brace natuurlijk in een prachtige, blauwpaarse kleur. Dat is toch uniek voor een brace, maar zeker een leuke toevoeging. Daarnaast is hij ideaal bij matige tot middelzware instabiliteitsklachten.

De brace biedt een optimale steun en bescherming. De brace heeft overigens ook baleinen aan beide zijden én een speciale knieschijf uitsnijding. Kortom: een goede kniebrace.

4. Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren

Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren review
 • Bloeduitstortingen verdwijnen aanzienlijk sneller 
 • De brace heeft een massage-effect wat het omliggende spierweefsel activeert
 • Door het slimme design zit de brace erg comfortabel
 • De brace heeft een iets minder mooi uiterlijk

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Deze Morsa GenuBerg M4 Kniebrace heeft een ontzettend handig design. En dit design heeft er ook voor gezorgd dat 'ie een plekje heeft gekregen in deze top vijf. De elastische pelotte rond de knieschijf kan niet verschoven worden.

Dit zorgt ervoor dat de bandage correct gepositioneerd kan worden. Verder heeft de brace een soort massage-effect wat het omliggende spierweefsel activeert en de doorbloeding stimuleert. Ook verdwijnen bloeduitstortingen een stuk sneller. 

5. Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren

Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren review
 • Het herstel wordt optimaal bevorderd
 • Helpt bij lichte en zware klachten
 • Duurzaam en mooi design
 • De kniebrace is behoorlijk prijzig

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De laatste brace die nog een plekje heeft bemachtigd in deze top vijf is de Bauerfeind softec genu kniebrace. De brace is nogal aan de prijzige kant, maar de investering meer dan waard als je het ons vraagt. 

Je bent met deze brace super snel weer op de been. De knie wordt extra veel stabiliteit geboden zonder dat je wordt beperkt in je bewegingsvrijheid. Precies wat je wil eigenlijk. Daarnaast wordt het herstel bevorderd en worden gezonde bewegingen ondersteund. Precies wat je verwacht van een goede kniebrace!


Top 10 Kniebraces

Waar kun je het beste een kniebrace kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste kniebrace van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte kniebraces bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 kniebraces!


Kniebrace kopen: hier moet je op letten

Als je een goede kniebrace aanbieding wil scoren is het belangrijk dat je let op een aantal punten. Deze punten zorgen ervoor dat je een brace koopt waar je ook daadwerkelijk tevreden mee bent. En zo voorkom je dus spijt achteraf!

Deze punten waar je op moet letten tijdens een kniebrace kopen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Op die manier wordt dit een appeltje-eitje!

Pasvorm

Allereerst is de pasvorm van een kniebrace natuurlijk superbelangrijk. Iedereen heeft weer een andere soort knie en heeft daardoor een brace nodig die perfect aansluit. Anders kan dit niet comfortabel zitten tijdens het bewegen. En dan ben je eigenlijk nog verder van huis. Check dus goed je maat en zorg dat je de brace met bijvoorbeeld klittenband goed kan laten aansluiten op je knie. 

Soort klachten

Je kan om verschillende medische redenen een brace dragen. Zo kan dit zijn voor een betere bloedsomloop of bijvoorbeeld tegen reuma. Maar ook bijvoorbeeld voor het sporten of ter ondersteuning wanneer je een blessure gehad hebt. Heb je bijvoorbeeld tijdens het schaatsen een blessure opgelopen? Dan kan het verstandig zijn de weken erna te sporten met een brace. 

Check altijd even waarvoor de brace die jij op het oog geschikt is. Zo zorg je ervoor dat de brace een optimaal effect heeft voor je klachten.

Luchtigheid

En dan tot slot nog de luchtigheid van de brace. Een brace moet goed kunnen 'ademen'. Dat betekent dat zweet goed moet worden opgenomen, om te voorkomen dat jij een klam gevoel krijgt aan je been. Niet erg comfortabel zoals je je misschien kan voorstellen. Zorg er dus voor dat je een brace kiest die dit wel goed kan.


Wat is de beste kniebrace volgens de consumentenbond?

Er is door de Consumentenbond geen test uitgevoerd welke de beste kniebraces van dit moment laat zien. Er is dus helaas geen uitgebreid artikel te vinden op de website van de consumentenbond waarin je de beste opties van dit moment kunt vinden.

Wij raden je daarom aan onze top vijf goed door te nemen om een weloverwogen keuze te maken. Bij het uitvoeren van onze kniebrace test hebben we namelijk rekening gehouden met tientallen reviews van andere consumenten en ook hebben we onderling de productkenmerken met elkaar vergeleken.


Veelgestelde vragen

Hoe kies ik de juiste maat voor een kniebrace?

Om de juiste maat te bepalen, is het belangrijk om nauwkeurige metingen te doen van je onderbeen, bovenbeen en de omtrek van je knie. Deze metingen worden vaak gedaan met een meetlint, en het is cruciaal om de instructies van de fabrikant voor het meten te volgen. Houd rekening met het feit dat sommige modellen kleiner kunnen uitvallen dan verwacht.

Wat zijn de voordelen van verschillende soorten kniebraces?

Kniebraces bieden variërende niveaus van ondersteuning, afhankelijk van het type en het ontwerp. Universele modellen zijn geschikt voor verschillende maten en bieden goede ondersteuning voor lichte tot middelzware blessures. Specifieke modellen zoals de Novamed kniebrace met scharnieren zijn ideaal voor zwaardere blessures en postoperatieve ondersteuning, dankzij hun stevige constructie en comfort.

Kan ik een kniebrace over mijn kleding dragen?

Het wordt aangeraden om een kniebrace direct op de huid te dragen en niet over kleding. Dit zorgt voor een betere pasvorm en effectiviteit. In sommige gevallen, zoals bij huidirritatie of allergieën voor bepaalde materialen, kan het nodig zijn om iets tussen de brace en de huid te dragen of te kiezen voor een brace gemaakt van ander materiaal.

Wordt de aanschaf van een kniebrace vergoed door de zorgverzekering?

De vergoeding voor een kniebrace door de zorgverzekering hangt af van de specifieke polisvoorwaarden en de aard van de aandoening waarvoor de brace nodig is. Het is raadzaam om dit met de verzekeraar te verifiëren voor de aankoop.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>