Beste Koffie [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Koffie

Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

De Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups heeft een heerlijke geur en een heerlijke smaak. Je proeft de noten en de kruiden. Hierdoor kan je het heerlijk combineren. Denk bijvoorbeeld aan een biscuit of een toffee. Verder wordt dit product klimaatneutraal geproduceerd. Hierdoor blijft de kwaliteit van de koffie hetzelfde. Dit pakket zorgt er ook voor dat je lang van deze koffie kan genieten. Met deze koffie begin je dus in ieder geval je dag goed!

Koffie is waarschijnlijk een van de meest populaire drankjes ter wereld. In bijna elk land wordt koffie wel gedronken en er zijn ontzettend veel mensen die standaard een kopje koffie drinken als ze wakker worden.

Koffie bevat cafeïne in dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en wakker wordt. Tegenwoordig hebben de meeste mensen thuis wel een koffieapparaat staan, echter kan het soms nog best lastig zijn om de lekkerste koffie uit te zoeken.

Er zijn ontzettend veel verschillende smaken en het aanbod is gigantisch. We krijgen dan ook regelmatig de vraag: “wat is de beste koffie?”. Om deze vraag te beantwoorden hebben we dit artikel geschreven. In deze uitgebreide review / test hebben wij tientallen soorten koffie met elkaar vergeleken. Benieuwd naar de beste opties van dit moment? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koffie

Beste koop Koffie 
1. Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

Starbucks dolce gusto

Beste Dolce Gusto koffie
2. Starbucks Caramel Macchiato capsules

Illy koffiebonen

Beste bonen koffie
3. Illy koffiebonen Classico

Senseo koffiepads

Beste koffiepads
4. SENSEO - Classic koffiepads

Lavazza Espresso Italiano Classico gemalen / filterkoffie - 8 x 250 gram

Beste filterkoffie
5. Lavazza Espresso Italiano Classico

Top 10 beste koffie

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koffie, dit zijn direct de meest verkochte koffie bij onderstaande webshops.

Misschien ook interessant:


Wat is koffie?

Koffie is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Of je nu op werk bent, in een restaurant of simpelweg op het treinstation: koffie wordt overal wel gedronken. 

Koffie is afkomstig van het volgroeide zaadje van de koffieplant: de koffieboon. Deze zaadjes worden gebrand en vervolgens gemalen waarna jij ze kan gebruiken in je koffie zet apparaat. 

Tegenwoordig zijn er honderden varianten op koffie, denk hierbij aan de Latte Machiato, Espresso en Cappucino. 

De drank is zowel warm als koud te drinken. Koffie bevat cafeïne waardoor je een flinke energie boost krijgt van een kopje koffie. Dit is dan ook een van de redenen dat koffie zo populair is in de ochtend.


Waar moet je op letten bij het kopen van koffie? 

Koffie is een product wat je waarschijnlijk meerdere keren per maand zal gaan kopen. Als je regelmatig thuis een kopje koffie drinkt, zal je merken dat je best snel door je voorraad heen bent. Om die reden is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van koffie. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon naar een supermarkt te gaan voor je koffie. Wij geven de voorkeur echter aan het online bestellen van koffie. Dit is vaak een stuk goedkoper, je hoeft niet naar een supermarkt en het aanbod is veel groter dan in een supermarkt. 

Om je op weg te helpen bij het uitkiezen van de beste koffie hebben we hieronder een kort overzicht voor je gemaakt met de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van koffie.

Verpakking

Het klinkt misschien gek maar het is belangrijk dat je de verpakking checkt voor je koffie koopt. Op de verpakking is het namelijk verplicht om bepaalde informatie te laten zien.

Denk hierbij aan de datum van verpakking, het land van herkomst en de soort koffie. Daarnaast wordt er ook vaak uitgelegd hoe de koffie gemalen zijn, hoe ze gebrand zijn en hoe je de koffie dient te bewaren. 

Hoeveelheid cafeïne 

De hoeveelheid cafeïne die een koffiesoort bevat kan verschillen. We raden je aan om hier rekening mee te houden bij je aankoop. Ben je extreem gevoelig voor cafeïne? Kies dan voor een koffiesoort die wat minder cafeïne bevat. Je kunt ook voor een cafeïnevrije koffiesoort kiezen.

Hoogte van verbouwing

Wist je dat de hoogte waarop koffie verbouwd is invloed heeft op de smaak van je koffie? Wanneer de koffie is verbouwd op een hoogte van minimaal 1500 meter krijgt de koffie een iets zuurdere smaak.

Wanneer de koffie op lager dan 1500 meter is verbouwd is de smaak juist minder zuur en meer natuurlijk. Als jij een klein zuurtje in je koffie wel lekker vindt, is het dus goed om voor een koffie te gaan die op een hoogte van meer dan 1500 meter verbouwd is.

Datum van verpakking

Als laatste is het altijd goed om te kijken naar de datum van verpakking. Hoe korter dit geleden is hoe beter aangezien dit betekent dat je koffie echt vers is en onlangs pas verpakt is.


Wat is de beste koffie van 2024? 

Wil je de beste koffie kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: "wat is de beste koffie van 2024?". In deze ultieme koffie test van 2024 vind je een opsomming van de top 5 best geteste koffie soorten van 2024.

1. Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

9.3

Eindbeoordeling

Smaak

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Geur

9.3

Wij hebben een beste koffie test uitgevoerd en de Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso -cups zijn uitgeroepen tot beste koffie 2024! Dit op basis van zijn heerlijke smaak en unieke eigenschappen waarmee jij echte Italiaanse koffie in huis haalt.

Deze koffie is gemaakt van 100% arabica bonen uit Brazilië en Colombia. De koffie van Gran Maestro Italiano is Rainforest Alliance gecertificeerd en klimaat neutraal geproduceerd. Zodat jij zonder zorgen van kwaliteitskoffie kan genieten.

Deze koffie heeft een vol aromatische geur en een nootachtige en kruidige smaak. Dit maakt deze koffie stevig met een volle smaak die lang blijft hangen. Verder koffie is geschikt voor alle Nespresso zetsystemen.

Tip: Mocht je geen apparaat hebben voor Nespresso cups is dit geen probleem. Gran Maestro Italiano heeft namelijk ook koffiebonen, Dolce Gusto cups en Senseo-pads. 

Voordelen Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

 • 100 % arabica bonen
 • Heerlijke nootachtige en kruidige smaak 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen Gran Maestro Italiano - Lungo Intenso - cups

 • Geen 

2. Starbucks Caramel Macchiato capsules

Starbucks dolce gusto

9.1

Eindbeoordeling

Smaak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Geur

8.8

Ben jij op zoek naar de beste Dolce Gusto koffie? Dan ben je op zoek naar de Starbucks Caramel Macchiato capsules. Deze Dolce Gusto capsules van Starbucks zorgen ervoor dat jij thuis een heerlijke luxe caramel macchiato kan maken.

Deze koffie bestaat uit een heerlijke laag met de vertrouwde Starbucks-espresso en karamel. De koffie is geschikt voor Dolce Gusto apparaten. In de verpakking zitten witte en bruine cupjes.

De witte capsules zijn voor de melk en de bruine capsules zijn voor de koffie met de karamel. Dit zorgt voor de goede verdelingen en een heerlijke milde zoete koffie door de combinatie van de karamel en de licht gebrande bonen. 

Tip: Starbucks verkoop ook koffiebonen en cups voor Nespresso apparaten 

Voordelen Starbucks Caramel Macchiato capsules

 • Perfecte verhouding tussen koffie en karamel 
 • Gemaakt van 100% arabica bonen 
 • Makkelijk te maken 

Nadelen Starbucks Caramel Macchiato capsules

 • Deze karamel macchiato kan alleen gemaakt worden met een Dolce Gusto apparaat 

3. Illy koffiebonen Classico

Illy koffiebonen

8.5

Eindbeoordeling

Smaak

8.5

Functionaliteiten

8.6

Geur

8.7

Als derde hebben wij het product van Illy geselecteerd als beste koffiebonen. Deze Italiaanse klassieker van Illy wordt gezien als dé koffie. Illy is al jaren een fenomeen op het gebied van goede koffie.

Illy selecteert alleen de beste koffieoogsten voor het maken van deze koffie blend. Deze koffie is geschikt voor bonen apparaten. De koffiebonen van Illy komen uit landen als Ethiopië, Colombia, Costa Rica, Brazilië en India.

Deze branding is gemaakt van 9 verschillende soorten zuivere Arabica bonen die zorgen voor de klassieke espresso smaak van Illy. Deze koffie heeft een rijke smaak van hazelnoot, fruitige tonen en houtaccenten die zorgen voor een heerlijke nasmaak. 

Tip: Naast koffiebonen verkoopt Illy ook gemalen koffie, Nespresso cups en oploskoffie. 

Voordelen Illy koffiebonen Classico

 • 100% Arabica bonen
 • De bonen blijven lang vers in het blik
 • Geschikt voor alle bonen apparaten 

Nadelen Illy koffiebonen Classico

 • Minder sterk dan de dark roast 

4. SENSEO - Classic koffiepads 

Senseo koffiepads

8.4

Eindbeoordeling

Smaak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Geur

8.1

Ben jij op zoek naar de beste koffiepads? Dan ben je op zoek naar de SENSEO - Classic koffiepads Deze koffiepads zijn geschikt voor alle SENSEO kofffiepad machines. Deze koffie bestaat uit een melange van medium gebrande Arabica en Robusta bonen, waardoor de koffie zijn rijke smaak krijgt. 

Met deze koffiepads maakt je supersnel een klassieke koffie met een goede en zachte crema laag. Ook is SENSEO aangesloten bij het Rainforest Alliance. Dit houdt in dat de koffie voldoet aan de milieu-eisen op productie en eisen op arbeidsomstandigheden. Daardoor drinken SENSEO-liefhebbers goede en eerlijke koffie. 

Tip: Er zijn ook SENSEO-koffiepads voor cappuccino en decaf

Voordelen SENSEO - Classic koffiepads 

 • Goede cremalaag 
 • Aangesloten bij Rainforest Alliance
 • Duurzame koffie 

Nadelen SENSEO - Classic koffiepads 

 • Niet geschikt voor andere apparaten 

5. Lavazza Espresso Italiano Classico

Lavazza Espresso Italiano Classico gemalen / filterkoffie - 8 x 250 gram

9.0

Eindbeoordeling

Smaak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Geur

8.0

Als laatste hebben wij de Lavazza Espresso Italiano Classico geselecteerd als beste filterkoffie. Met deze filterkoffie van Lavazza haal je de kwaliteit van een echt café naar je eigen huis. Deze koffie is geschikt voor filter-koffiezetapparaten. 

De smaak van de koffie is heel erg intens, maar wel heel erg lekker. Zo zitten er bloemige en fruitige tonen is. Deze espresso is uiterst geschikt voor ieder moment van de dag. De koffie gaat voor een langere tijd mee dus je kan het overal bewaren.

Lavazza is ook een bekend en betrouwbaar merk in de koffie branche. Daarom hebben we dit product ook zeker meegenomen in onze lijst.

Tip: Deze Lavazza koffie kan bijna door iedereen gedronken worden die van sterke koffie houdt

Voordelen Lavazza Espresso Italiano Classico

 • Goed van smaak 
 • De koffie blijft goed vers door de verpakking 
 • Goede kwaliteit

Nadelen Lavazza Espresso Italiano Classico

 • Smaak kan te sterk zijn voor beginnende koffiedrinkers 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel soorten koffie hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koffie  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de koffie op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koffie op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>