Beste Koffiebonen [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best geteste Koffiebonen

Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen review

Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen

Uit de door ons uitgevoerde koffiebonen test is gebleken dat de Douwe Egberts Aroma Rood de overduidelijke winnaar is. Deze keuze is gemaakt door afwegingen te maken tussen de prijs- en kwaliteitsverhoudingen en de smaak en geur van de koffie. Hierbij scoorde de Aroma Rood veruit de beste scores. Ook hebben wij vrijwel alleen maar positieve reviews voorbij zien komen over deze koffiebonen wat onze uitslag versterkt. We hebben hierbij gekozen voor de variant voordeelpak, hierbij ontvangt u 4x1000gram voor een relatief lage prijs. Met een smaakintensiteit van 05 op een schaal van 01-09 is dit de perfecte koffie voor elke koffiedrinker. 

Benieuwd naar de prijs van het Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen Voordeelpak? Klik op de button!

Een vraag die wij ontzettend vaak krijgen is: Wat zijn de beste koffiebonen van 2024? Om deze reden hebben wij een koffiebonen test uitgevoerd om er achter te komen welke koffiebonen het beste van 2024 zijn. In dit artikel kom je er precies achter welke koffiebonen volgens ons het beste zijn op het moment.

Om jezelf en je gasten van de beste koffie te voorzien hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar welke koffiebonen voor de beste smaak- en geurverhoudingen zorgen. Ook hebben wij hierbij de prijs- kwaliteitsverhouding hierbij betrokken. Het is namelijk zonde om een dure koffiemachine te bezitten maar niet de beste koffiebonen te kopen.

Wij hebben daarom een top 5 opgesteld van koffiebonen met verschillende kenmerken. Denk hierbij aan luxe kwaliteitsbonen tot cafeïnevrije koffiebonen en biologische koffiebonen. Hierbij hebben wij alleen de allerbeste koffiebonen opgenomen in onze top 5. Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

19

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koffiebonen

Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen review

Beste koop koffiebonen
1. Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen


Beste koffiebonen

Beste koffiebonen voor volautomaat
2. Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent

beste koffiebonen

Beste koffiebonen cafeïnevrij
3. Douwe Egberts Décafé

beste koffiebonen

Beste biologische koffiebonen
4. Cento% Nero Fairtrade

beste koffiebonen

Beste koffiebonen Espresso
5. Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso

Top 10 Beste Koffiebonen

Wil je direct weten hoe de top 10 koffiebonen eruit ziet?  Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de 10 meest verkochte koffiebonen bij een aantal grote webshops in Nederland.

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Koffie

Top 5: Beste Koffiemolen


Waar moet je op letten bij het kopen van koffiebonen?

Bij het aanschaffen van koffiebonen zijn er verschillende criteria waar op gelet moet worden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten koffiebonen. Het is dus belangrijk om er achter te komen welke koffie bonen het beste voor je zijn. Waar je dus vooral op moet letten bij het kopen van koffiebonen is kwaliteit van de bonen.

De kwaliteit van de bonen bepaald grotendeels de smaak van de bonen. Het is dus belangrijk om voor de beste kwaliteit te gaan om het beste bakkie koffie te zetten. Ook kan het zo zijn dat je liever geen cafeïne drinkt en dus voor de cafeïnevrije koffie gaat. Ook kan het zo zijn dat je liever voor de biologische koffiebonen gaat.

Om je op weg te helpen hebben wij enkele criteria op een rij gezet waar op gelet moet worden bij het aanschaffen van koffiebonen. Dit zijn criteria waar naar gekeken moet worden bij het aanschaffen van goede koffiebonen.

Smaakintensiteit

Waarschijnlijk de belangrijkste criteria om naar te kijken is de smaakintensiteit van de koffiebonen. De kwaliteit van de koffiebonen bepaald namelijk voor het grootste deel de smaak van de koffie. Het is dus belangrijk om te kijken naar wat de aangegeven smaakintensiteit is en wat andere koffiegebruikers over de smaak zeggen.

Cafeïnegehalte

Voor sommige is het van belang om te kijken naar het cafeïnegehalte. Vrijwel alle koffie bevat namelijk cafeïne, toch is het mogelijk om cafeïnevrije koffie te kopen. Dit staat vrijwel altijd gewoon aangegeven als cafeïnevrij. Niet iedereen heeft namelijk zin in het effect van cafeïne of mag überhaupt geen cafeïne.

Biologisch/fairtrade

Als laatste zijn er ook biologische/fairtrade koffiebonen. Deze bonen zijn voor 100% biologisch en worden fairtrade verkocht. Dit houdt in dat bij het produceren van de koffiebonen zowel de betrokkenen van de productie als de planeet voorop staan. Hierdoor ben je verzekert van de beste kwaliteitskoffiebonen.


Wat zijn de beste koffiebonen van 2024? 

Welke koffiebonen past het beste bij mij en wat zijn de beste koffiebonen volgens de consumentenbond? In onderstaande alinea staat onze top 5 uitgebreid beschreven. Hierbij wordt voor elk product toegelicht waarom wij vinden dat dit product de beste voor jou is. Ook hebben wij hierbij reviews van andere meegenomen.

Wij hebben hierbij de voor- en nadelen van de producten tegen elkaar afgewogen. Ook hebben de producten een eindscore toegekend, hierdoor weet je precies welke koffie het beste is. 

1.  Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen

Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen review

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar de best geteste koffiebonen van 2024? Uit onze test is gebleken dat de Douwe Egberts Aroma Rood de beste koop zijn. Douwe Egberts is een van de grootste merken als het gaat om koffie. Zij hebben daarom verschillende soorten koffiebonen van hoge kwaliteit.

Voor de algemene koffiedrinker is de Aroma Rood de beste optie. Deze koffiebonen bevatten namelijk een smaakintensiteit van 5 op een schaal van 1 tot en met 10. Dit houdt in dat de koffie niet te slap is maar ook zeker niet te sterk. 

De bonen zijn geschikt voor een volautomaat en een halfautomaat. Daarnaast bevat dit voordeelpak 4x1000gram koffiebonen wat betekent dat je er veel bakken koffie mee kan zetten. Je gasten van de beste koffie voorzien? Dan raden wij dus zeker deze Aroma Rood van Douwe Egberts aan.

Voordelen Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen

 • Goede prijs
 • Handige grootverpakking
 • Heerlijke geur

Nadelen Douwe Egberts Aroma Rood Koffiebonen

 • Geen

2. Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent

Beste koffiebonen

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent is een melange met een subtiele complexiteit en aromatische smaak. De bonen zijn Arabica bonen van hoge kwaliteit waardoor je verzekert bent van een goede bak koffie. De koffie heeft een intens aroma en kan gebruikt worden voor latte macchiato's, espresso's en cappuccino's.

Ook deze koffie bevat een smaakintensiteit van 5 op een schaal van 1 tot en met 10. Daarom is deze koffie ook geschikt voor elke koffiegebruiker. De Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent is een wat luxere variant waardoor de prijs wat hoger ligt. Dit is totaal geen punt als er gekeken wordt naar de smaak die je er voor terugkrijgt. De bonen worden geleverd in een 4x500gram verpakking.

Benieuwd naar de prijs van deze koffiebonen? Klik dan hier!

Voordelen Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent

 • Goede smaak en geur
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Douwe Egberts Aroma Variaties Excellent

 • Hogere prijs

3. Douwe Egberts Décafé

beste koffiebonen

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar goede koffiebonen die geen cafeïne bevatten? De Douwe Egberts Décafé koffiebonen zijn espresso bonen die geen cafeïne bevatten. De koffiebonen bevatten de smaak van de Aroma Rood, maar dan zonder cafeïne. De smaakintensiteit ligt daarom ook op een 5 van een schaal van 1 tot en met 10. 

De bonen zijn ook voor half- en volautomaten geschikt. De koffie wordt geleverd in verpakkingen van 4x500 gram. Ideaal om meer dan 4 keer jou koffiemachine mee te vullen. 

Voordelen Douwe Egberts Décafé

 • Online verkrijgbaar
 • Voordelige koop
 • Cafeïnevrij

Nadelen Douwe Egberts Décafé

 • In veel winkels niet verkrijgbaar

4. Cento% Nero - Biologische koffie

beste koffiebonen

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar fairtrade koffie? De Cento% Nero - Biologische koffie is een fairtrade koffie van top kwaliteit. De koffiebonen komen uit Mexico, Peru, Honduras en El Salvador. De bonen hebben een lichte smaaktint die smaakt naar chocolade en karamel. Het zijn volledig biologische koffiebonen wat inhoudt dat zij niet bewerkt zijn. 

Cento% staat er om bekend te streven naar 100% perfectie. Zij gaan alleen voor de absolute topkwaliteit. Dit doen zij door de productie van de koffiebonen voor zowel de planeet als de medemens vriendelijk te maken. Ook wordt er voor iedere verkochte doos 1000 liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden gedoneerd. 

Voordelen Cento% Nero - Biologische koffie

 • Sterke smaak
 • 100% fairtrade

Nadelen Cento% Nero - Biologische koffie

 • Prijzig

5. Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso

beste koffiebonen

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso heeft een volle, stevige espresso beleving. De koffiebonen zijn perfect om te gebruiken als Espresso of Cappuccino. De smaak wordt beschreven als een nootachtige chocolade en een beetje caramel.

De prijs-/kwaliteitsverhouding van dit product is goed. De meeste exclusieve koffies zijn een stuk duurder dan de reguliere koffie maar bij deze Milano Espresso is dat zeker niet het geval. 

Voordelen Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso

 • Sterke smaak en lekkere geur
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Kalo - 100% Arabica Koffiebonen - Milano Espresso

 • Kans dat je erg veel koffie gaat drinken

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel koffiebonen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koffiebonen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de koffiebonen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koffiebonen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>