Beste Koffiemolen [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Koffiemolens

Solis Scala Plus 1661 Koffiemolen Elektrisch review

Solis Scala Plus Grinder 1661 Koffiemolen

De Solis Scala Plus Grinder 1661 Koffiemolen is de beste koffiemolen van 2024. Deze goede koffiemolen is zeer populair onder gebruikers en is ook de beste koffiemolen van dit moment. Deze geavanceerde koffiemolen beschikt over maar liefst 22 maalstanden en zorgt bij elke maling voor het perfecte resultaat.

Ben jij een echte liefhebber van koffie en wil je graag een heerlijke kop koffie maken met versgemalen koffiebonen? Dan heb je hiervoor een koffiemolen nodig.

Met een koffiemolen zorg je voor perfect gemalen bonen en kun je eenvoudig verschillende soorten koffie zetten, zoals filterkoffie of espresso. Bekijk dan de best geteste koffiemolens van dit moment en kijk waaraan een hoogwaardige koffiemolen zoal moet voldoen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste koffiemolens

Solis Scala Plus 1661 Koffiemolen Elektrisch review

Beste koop van 2024:
1. Solis Scala Plus Grinder 1661 Koffiemolen 
Koffiemolen beschikt over maar liefst 22 maalstanden en zorgt bij elke maling voor het perfecte resultaat.

Beste grote koffiemolen
2. Longhi KG 79 Coffee Grinder
Deze molen beschikt over een ruim boonreservoir van 120g en een handig opvangbakje.

Beste eenvoudige koffiemolen
3.Aigostar Breath koffiemolen
 Binnen slechts 10 seconden heeft de Aigostar Breath maar liefst 60 gram koffiebonen gemalen

Beste veelzijdige koffiemolen
4. Krups F20342 - Koffiemolen
Met een inhoud van 85 gram kun je namelijk voor ongeveer 12 kopjes aan koffie zetten.

Beste compacte verrekijker
5. Melitta Molino koffiemolen
Beschikt de molen over geïntegreerde snoeropbergruimte, een uitneembare maalschijf.


Top 10 Beste koffiemolens

Wil je direct weten hoe de top 10 beste koffiemolens op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een koffiemolen?

Er gaat niets boven een zelf gemalen kopje koffie. Maar wat is de beste koffiemolen? En waar moet je zoal op letten? Om de keuze uit tal van koffiemolens wat eenvoudiger te maken kun je rekening houden met diverse factoren.

Zo kun je bijvoorbeeld kijken of de molen beschikt over verschillende maalstanden, waardoor je geheel naar wens de bonen kunt afstemmen op het type koffie dat je drinkt. Ook kun je rekening houden met de inhoud van het bonenreservoir, het gebruiksgemak en het design.

Bekijk daarnaast externe websites zoals de consumentenbond. Hier vind je bijvoorbeeld de beste koffiemolen volgens de consumentenbond.

Type maler

Er zijn verschillende maalsystemen beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale malers voor filterkoffie, espresso en speciale modellen voor multifunctionele malingen, zoals voor noten, zaden en kruiden. De beste koffiemolen voor espresso is een maler waarbij je een fijne maalstand hebt. Indien je graaf filterkoffie drinkt kun je het best kiezen voor een wat grovere maalstand.

Maalstanden

Indien je een echte koffieliefhebber bent en graag zorgvuldig de fijnheid van je koffie afstemt, is het belangrijk om te kiezen voor een koffiemolen met verschillende maalstanden. Daarmee zorg je ervoor dat je voor elk type koffie, bijvoorbeeld filterkoffie of espresso, de juiste stand kunt selecteren. Bekijk of de koffiemolen eenvoudig in te stellen is en geschikt is voor jouw gewenste maalstand.

Bonenreservoir

Een koffiemolen beschikt over het algemeen altijd over een bonenreservoir. Hoe groter dit reservoir is, hoe meer koffiebonen je kunt malen. Dit is met name ideaal wanneer je voor meerdere personen tegelijk koffie wilt maken. Bekijk of het reservoir eenvoudig te vullen is en of je het reservoir ook kunt schoonmaken.

Gebruiksgemak

Uiteraard wil je een koffiemolen die niet te ingewikkeld is en eenvoudig in gebruik is. Bekijk hiervoor of de molen eenvoudig uit elkaar te halen is en goed schoongemaakt kan worden. Indien je het apparaat ook voor andere malingen wilt gebruiken is het belangrijk dat je kijkt of het apparaat ook multifunctioneel is.

Design

Een belangrijke afweging in de keuze voor een koffiemolen is ook vaak het uiterlijk. Bekijk welk model goed bij jouw interieur past en of het design voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren.


Top 5 beste koffiemolen modellen

Het vinden van de beste koffiemolen is een lastige klus. Zo heeft elke molen weer andere eigenschappen en heeft elk model zo zijn voor- en nadelen. Om de keuze wat eenvoudiger te maken kun je een kijkje nemen bij de beste koffiemolens van dit moment. Deze molens zijn getest in de koffiemolen test en voldoen allen aan hoogwaardige standaarden.

De onderstaande modellen zijn vrijwel allen elektrische modellen. De beste handmatige koffiemolen kunnen vaak moeilijk aan deze elektrische modellen tippen. Zo kun je met een elektrische maler veel sneller en efficiënter malen en kunnen de meeste malers een consistente maaldikte bereiken.

1. Solis Scala Plus Grinder 1661 Koffiemolen + Grindz Reiniger

Solis Scala Plus 1661 Koffiemolen Elektrisch review

9.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De absolute winnaar uit de test van beste koffiemolens is de Solis Scala Plus koffiemolen. De beste koop koffiemolen is geschikt voor het malen van koffiebonen voor al jouw favoriete koffiedranken, zoals bijvoorbeeld cafetière koffie, filterkoffie of espresso. Deze goede koffiemolen is zeer populair onder gebruikers.


Deze geavanceerde koffiemolen beschikt over maar liefst 22 maalstanden en zorgt bij elke maling voor het perfecte resultaat. De koffiemolen van Solis is daarnaast volledig luchtdicht en beschikt over een geïntegreerde steenbeveiliging.

Voordelen Solis Scala Plus Grinder 1661 Koffiemolen + Grindz Reiniger

 • Eenvoudig in te stellen maalstand
 • Zeer krachtige maling

Nadelen Solis Scala Plus Grinder 1661 Koffiemolen + Grindz Reiniger

 • Geen filterhouder
 • Geen maatverdeling

2. Longhi KG 79 Coffee Grinder

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Italiaanse Longhi KG 79 Coffee molen is een zeer hoogwaardige molen met tal van handige eigenschappen. De koffiemolen beschikt over verschillende maalstanden en kan voor verschillende hoeveelheden afgesteld worden.

De molen beschikt over een ruim boonreservoir van 120g en een handig opvangbakje. Hiermee kun je de koffie eenvoudig overscheppen in jouw gewenste koffieapparaat naar keuze. Naast dat het apparaat zeer eenvoudig te gebruiken is en een goede kwaliteit biedt, is de koffiemolen ook zeer stijlvol en past het minimalistische design van de Longhi KG 79 in vrijwel elk interieur. 

Voordelen Longhi KG 79 Coffee Grinder

 • Stijlvol en minimalistisch design
 • Hoge kwaliteit
 • Vele verschillende maalstanden

Nadelen Longhi KG 79 Coffee Grinder

 • Geen filterhouder
 • Geen schoonmaak borstel

3. Aigostar Breath koffiemolen

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Met de Aigostar Breath wordt het perfect malen van je koffiebonen een fluitje van een cent. Binnen slechts 10 seconden heeft de Aigostar Breath maar liefst 60 gram koffiebonen gemalen. Het apparaat is eenvoudig in te stellen en kan naast koffiebonen ook andere dingen malen, zoals noten en lijnzaad.

De koffiemolen is gemaakt van RVS en is daarnaast volledig BPA vrij. Naast dat het apparaat zeer eenvoudig te gebruiken is heeft de molen ook een simplistisch en stijlvol design. Hiermee past het apparaat bij vrijwel elke woonruimte. 

Voordelen Aigostar Breath koffiemolen

 • Zeer voordelig in prijs
 • Kan naast koffiebonen ook gebruikt worden voor andere maalopdrachten

Nadelen Aigostar Breath koffiemolen

 • Geen verschillende maalstanden

4. Krups F20342 - Koffiemolen

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de krachtige Krups F20342 koffiemolen kun je snel en efficiënt een grote hoeveelheid bonen malen. Met een inhoud van 85 gram kun je namelijk voor ongeveer 12 kopjes aan koffie zetten.

De Krups F20342 koffiemolen is daarnaast zeer veelzijdig en kan naast het malen van koffiebonen ook gebruikt worden voor het malen van noten, kruiden of zaden. Daarmee is het apparaat een goede toevoeging aan je keukenapparatuur en zal de molen vaak van pas komen.

Voordelen Krups F20342 - Koffiemolen

 • Zeer snelle maling
 • Grote malingscapaciteit
 • Ook geschikt voor het malen van noten, zaden en kruiden

Nadelen Krups F20342 - Koffiemolen

 • Geen verschillende maalstanden

5. Melitta Molino koffiemolen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De stijlvolle Melitta Molino koffiemolen, die zowel beschikbaar is in het rood als in het zwart, is een zeer handige en efficiënte maler. Ook beschikt de molen over geïntegreerde snoeropbergruimte, een uitneembare maalschijf en een handig uitneembare opvangbak voor het opvangen van de gemalen koffie.

De koffiemolen beschikt over een zeer groot bonenreservoir en een handig afneembare deksel. Met de Melitta Molino kun je daarnaast eenvoudig de maalgraad instellen en zorg je ervoor dat je voor elk type koffie de juiste bonen maalstand kiest.

Voordelen Melitta Molino koffiemolen

 • Zeer groot bonenreservoir
 • Eenvoudig te reinigen
 • Verschillende maalstanden

Nadelen Melitta Molino koffiemolen

 • Kwetsbaar design

Hoeveel soorten Koffiemolens hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 Koffiemolens getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Koffiemolens  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Koffiemolens is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>