• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Koffiezetapparaat [Test 2024]

Beste Koffiezetapparaat [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Koffiezetapparaat

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine - Zwart

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine

Op zoek naar het beste koffiezetapparaat van dit moment? De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B is een koffiemachine dat beschikt over de handigste functies en de lekkerste bakkies koffie zet. Het apparaat kan twee kopjes tegeljik zetten en kan ook melkschuim creëren.

Het koffiezetapparaat heeft een automatisch reinigingsprogramma waardoor je hem niet constant hoeft te reinigen. Het waterreservoir van dit koffiezetapparaat heeft een inhoudt van 1,8 liter waardoor jij hem niet constant hoeft te vullen.

De beste prijs van dit koffiezetapparaat vind je via onderstaande button!

Drink jij vaak koffie en ben je een echte koffie liefhebber? Dan is het van belang dat je ook over een goede kwaliteit koffiezetapparaat beschikt. Het is namelijk zonde om minder lekkere koffie te drinken en je zelf te kort te doen. Om er achter te komen wat de beste koffiezetapparaten van dit moment zijn hebben wij dit artikel geschreven.

In dit artikel vergelijken wij veel verschillende soorten koffiezetapparaten uit verschillende prijsklassen met elkaar. Dit om een duidelijk beeld te creëren van de beste koffiezetapparaten van dit moment. Bij onze beste koffiezetapparaten test hebben wij verschillende hogere kwaliteit koffiezetapparaten met elkaar getest.

Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 opgesteld van de beste koffiezetapparaten van dit moment. Ook hebben wij enkele tips gegeven over het aanschaffen van een goed koffiezetapparaat. Benieuwd naar deze tips en de beste koffiezetapparaten van dit moment? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koffiezetapparaten

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine - Zwart

Beste koop koffiezetapparaat
1. De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine

Beste koffiezetapparaat

Beste koffiezetapparaat bonen
2. Krups Arabica Automatic EA8150 - Espressomachine

Beste koffiezetapparaat

Beste koffiezetapparaat voor thuis
3. Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine

Beste koffiezetapparaat

Beste koffiezetapparaat met thermoskan
4. Philips Grind & Brew HD7768/70 - Koffiezetapparaat - Kopermetaal

Beste koffiezetapparaat

Beste koffiezetapparaat filter
5. Philips Senseo Switch HD6592 Koffieapparaat

Top 10 Beste Koffiezetapparaten

Wil je direct weten hoe de Top 10 koffiezetapparaten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze Top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een koffiezetapparaat?

Het eerste wat veel mensen 's ochtends doen is een kop koffie zetten. Met een kop koffie wordt de dag begonnen en ook in de loop van de dag zal er nog regelmatig koffie gezet worden. Wat lekkere koffie is zal per persoon verschillen. De één geeft de voorkeur aan klassieke filterkoffie, terwijl een ander de voorkeur geeft aan koffie van vers gemalen bonen.

Weer anderen hechten aan gemak en willen juist zo snel mogelijk een kop koffie zetten. Zij opteren vaak voor een koffieapparaat voor pads of cups. Een ding staat vast. Het soort koffiezetapparaat bepaalt in grote mate de smaak en kwaliteit van de koffie. Kies daarom het beste koffiezetapparaat voor 2024.

Maar welke koffiezetapparaat past het beste bij mij? Op deze vraag gaan we hieronder antwoord geven. Eerst willen wij je nog iets vertellen over de belangrijke criteria bij het aanschaffen van een goede koffiezetapparaat. Deze belangrijk criteria hebben wij ook getest in onze beste koffiezetmachine test en zijn tevens ook getest in de beste koffiezetapparaat volgens de consumentenbond test.

Soort koffie

De eerste keuze die je moet maken is zoals al genoemd, de wijze waarop je koffie wilt zetten. Dit is dus de keuze tussen filterkoffie, koffiebonen, pads of cups. Ga je voor een koffiebonenmachine, dan is er nog de keuze of je de koffiebonen apart gaat malen of dat je dit door het koffiezetapparaat wilt laten doen. Als er in het koffiezetapparaat een maler is geïntegreerd, dan zal deze wat groter en duurder zijn. Ook is de vraag of je behoefte hebt aan een koffiezetapparaat waarmee je één of twee kopjes koffie zet of juist een hele kan koffie.

Espresso machine

Wil je echt superieure kwaliteit, dan zal de klassieke filterkoffieautomaat niet voldoende zijn. Je zult dan uitkomen bij hypermoderne espressomachine. Dit zijn meestal behoorlijk professionele machines die ook in de horeca veel gebruikt worden. Verder kunnen koffiezetapparaten tal van extra functies hebben, zoals een melkopschuimer of een waterfiltersysteem. Wat is het beste koffiezetapparaat? Het beste koffiezetapparaat is vooral afhankelijk van jouw persoonlijk smaak en wensen.

Prijsklassen

Tenslotte vergelijk je op prijs. Hoe meer mogelijkheden, hoe duurder het apparaat. Wij hebben verschillende koffiezetapparaten getest en geven antwoord op de vraag: Wat is het beste koffiezetapparaat?


Wat is het beste koffiezetapparaat van 2024? 

Wat is nou het beste koffiezetapparaat van 2024? Om hier antwoord op te kunnen geven hebben wij een uitgebreide koffiezetapparaten test uitgevoerd. Hierbij hebben wij koffiezetapparaten uit verschillende categorieën en prijsklassen vergeleken. De 5 beste koffiezetapparaten hebben wij opgenomen in onze top 5.

Elk product uit onze top 5 hebben wij voorzien van een korte review. Hierbij hebben we elk koffiezetapparaat beoordeeld op functionaliteiten, prijs/kwaliteit en gebruiksgemak. Als laatste hebben wij elk koffiezetapparaat van een eindbeoordeling voorzien. Benieuwd naar de beste koffiezetapparaten van het moment? Lees gauw verder!

1. De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine

De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine - Zwart

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar het best geteste koffiezetapparaat van het moment? Dan ben je op zoek naar de De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine. Deze koffiezetmachine beschikt over een uitneembare zetgroep en automatisch reinigingsprogramma waardoor je hem niet meer zelf hoeft te ontkalken. 

Ook beschikt het koffiezetapparaat over de melk opschuim methode door middel van een stoompijpje. Bij dit koffiezetapparaat is de maalgraad, temperatuur, koffiesterkte en het aroma zelf instelbaar. Ook is het mogelijk om zelfs 2 bakjes tegelijk te zetten. Het apparaat is gecshikt voor zowel koffiebonen als gemalen koffie.

Voordelen De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine

 • Zet tot twee Espresso tegelijkertijd
 • Automatisch reinigingsprogramma
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B - Volautomatische espressomachine

 • Watervolume niet instelbaar

2. Krups Arabica Automatic EA8150 - Espressomachine

Beste koffiezetapparaat

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Het beste koffiezetapparaat voor bonen is de Krups Arabica Automatic Espressomachine. Deze machine beschikt over een automatisch ontkalkingssysteem en een melkopschuimer. Daarnaast is de temperatuur instelbaar en is het ook makkelijk om de koffiesterkte en watervolume te regelen.

Het koffiezetapparaat is onderhoudsvriendelijk dankzij het automatische reinigingssysteem en ontkalkingssysteem. Daarnaast beschikt dit koffiezetapparaat over een geheugenfunctie die 2 koffie profielen opslaat. De machine is duurzaam vanwege de niet uitneembare zetgroep en de zeer sterke metalen maalschijven.

Voordelen Krups Arabica Automatic EA8150 - Espressomachine

 • Goede kwaliteit
 • 2 koffie profielen instelbaar
 • Past perfect in elk interieur

Nadelen Krups Arabica Automatic EA8150 - Espressomachine

 • Niet geschikt voor hoge glazen

3. Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine

Beste koffiezetapparaat

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar een luxe koffiezetapparaat voor thuis of op kantoor? Deze Philips 2200 serie espressomachine is een van de hogere kwaliteit koffiemachines. Zo beschikt dit koffiezetapparaat over een automatische ontkalker en melkopschuimmethode. Ook kunnen er persoonlijke koffie instellingen ingesteld worden zodat je elke dag dezelfde kwaliteit koffie kunt drinken.

Het koffiezetapparaat beschikt over een handige touch display die alle mogelijkheden weergeeft. Ook beschikt deze espressomachine over een mooi en fraai design waardoor hij in elk interieur thuis past.

De machine geeft zelf aan wanneer hij ontkalkt moet worden en begeleid daarbij. Vanwege het Aquaclean waterfilter zal het echter niet vaak voorkomen dat de machine ontkalkt moet worden.

Doordat je meerdere kopjes tegelijk zet, is het ook een goede koffiemachine voor op kantoor. Zo kunnen namelijk meerdere medewerkers tegelijk bediend worden!

Voordelen Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine

 • Goede kwaliteit
 • Koffievoorkeuren instelbaar
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Philips Grind & Brew HD7768/70 - Koffiezetapparaat - Kopermetaal

Beste koffiezetapparaat

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze Philips Grind & Brew koffiezetapparaat is niet alleen het best getest door de consumentenbond, Het is ook de beste koffieautomaat met het mooiste uiterlijk. Het is een zeer unieke koffieautomaat in de kleuren zwart en kopermetaal. De koperen kleur geeft deze koffieautomaat een opvallend en chique uiterlijk.

De koffieautomaat is geschikt voor het zetten van een kan koffie voor 12 kopjes en het is het beste koffiezetapparaat voor bonen. Je hoeft enkel de koffiebonen aan de bovenzijde in de automaat te gieten, waarna de ingebouwde maalmolen de koffiebonen maalt. Met de sterkteselectie kun je de intensiteit en sterkte van je koffie regelen.

Naast koffiebonen is de Philips Grind & Brew ook geschikt voor gemalen koffie. Hiervoor hoef je enkel de maalfunctie uit te schakelen. Ook de wijze van malen is in te stellen, in bijvoorbeeld fijn of grof. 

Voordelen Philips Grind & Brew HD7768/70 - Koffiezetapparaat - Kopermetaal

 • Opvallend uiterlijk in koperkleur en gecombineerd met zwart
 • Voordelige koop
 • Beste koffiezetapparaat voor bonen waarbij jezelf de intensiteit kunt instellen

Nadelen Philips Grind & Brew HD7768/70 - Koffiezetapparaat - Kopermetaal

 • De bonenmaler kan vrij veel lawaai maken tijdens het malen

5. Philips Senseo Switch HD6592 Koffieapparaat

Beste koffiezetapparaat

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Bij de Philips Senseo Switch HD6592/60 hoef je niet te kiezen tussen koffiepads of filterkoffie. Dit apparaat zet ze namelijk alle twee. Met dit apparaat kun je een kan koffie voor het hele gezelschap zetten, maar ook gewoon een kopje koffie voor je zelf. 

Met de dubbele knop functie kun je voor een klein mild kopje 1 keer drukken en voor een klein sterk kopje 2 keer drukken. De DualBrewtechnologie zorgt dat elke kop Senseo koffie en elke kan filterkoffie perfect worden gezet. De roestvrijstale thermische kan is groot genoeg voor 7 kopjes koffie.

Ook heeft het koffiezetapparaat een ingebouwd ontkalkingslampje wat aangeeft wanneer het apparaat ontkalkt moet worden. Het waterreservoir is groot genoeg voor 1 liter water. 

Voordelen Philips Senseo Switch HD6592 Koffieapparaat

 • Goede kwaliteit
 • Past perfect in elk interieur
 • Goedkoop

Nadelen Philips Senseo Switch HD6592 Koffieapparaat

 • Waterreservoir is aan de kleine kant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel koffiezetapparaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koffiezetapparaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de koffiezetapparaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koffiezetapparaten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

juni 13, 2024

juni 12, 2024

juni 11, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>