Beste Ligbed [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Ligbed

Campart Ligbed BE-0665

Campart Ligbed BE-0665

Met het Campart Ligbed BE-0665 haal je een luxueus ligbed voor in je tuin of op de camping in huis. Dankzij de textileen stof heeft dit bed weinig onderhoud nodig en zal de kleur niet snel verdwijnen. Verder is dit ligbed gemakkelijk mee te nemen, verstelbaar en wordt hij geleverd met een afneembaar hoofdkussen waardoor je heerlijk kunt liggen. Met een pakmaat van 83 x 66 x 17 cm en een gewicht van 6.3 kilo past dit ligbed in elke caravan of tuin.

Ben jij op zoek naar het beste ligbed? Goed nieuws! Wij hebben namelijk het antwoord voor je!

Van alle honderden ligbedden die online te koop zijn, zijn er ook heel veel ligbedden die niet geschikt zijn en aan de door jou gestelde eisen voldoen. Dat kan een hoop oorzaken hebben denk hierbij aan: de prijs, kwaliteit, materiaal, het onderhoud, noem maar op. 

Om je op weg te helpen hebben wij de meest populaire en beste ligbedden van dit moment op een rijtje gezet. Kortom, lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

30

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ligbedden

Campart Ligbed BE-0665

Beste koop ligbed tuin
1.  Campart Ligbed BE-0665

Sunyard county deckchair

Beste houten ligbed
2. Sunyard country deckchair

Bellagio Padua lounge daybed

Beste tweepersoons ligbed  
3. Bellagio Padua lounge daybed

Hartman Rosario ligbed

Beste ligbed met kussens
4. Hartman Rosario ligbed

R&S Design Armilla relaxstoel

Beste budget ligbed
5. R&S Design Armilla relaxstoel

Top 10 beste ligbedden voor in de tuin

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste ligbedden. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een ligbed?

Hoe kies je dan het beste ligbed uit? En wat is het verschil met een ligbed van mindere kwaliteit? Je wordt misschien wel overspoeld met allerlei soorten ligstoelen en ziet door de bomen het bos niet meer.

Geen zorgen wij gaan je helpen! Hieronder leggen we even kort uit waar we op gelet hebben in onze beste ligbed test 2024, en we raden aan dat jij dit ook doet!

Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van het ligbed. Je wil natuurlijk wel weten of het ligbed niet te veel ruimte in beslag neemt. Het is daarom belangrijk om goed de afmetingen te bekijken en om de plek waar je het ligbed wil neerzetten op te meten. 

Materiaal

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de ligbedden. Zo bestaan de meeste ligbedden uit hardhout of aluminium. Beide materialen zijn geschikt om het hele jaar door buiten te staan. 

Voor de ligbedden die gemaakt zijn van hardhout is het raadzaam om ze een keer per jaar in de olie of in de beits te zetten. Door dit een keer per jaar te doen verzorg je het hout en kan je langer van het ligbed genieten. 

Montage

Als derde is het belangrijk om rekening te houden met eventuele montage van het ligbed. De meeste ligbedden worden geleverd in de verpakking om beschadiging te voorkomen. Een aantal ligbedden worden in losse onderdelen aangeleverd. Deze zijn makkelijk zelf te monteren aan de hand van een instructieboekje of instructievideo.

Garantie

Als laatste is het belangrijk om de garantieperiode van de ligbedden te controleren. De garantieperiode is meestal twee jaar. Mocht het ligbed binnen de garantieperiode stuk gaan dan kan dit gemakkelijk worden opgelost met de verkoper.  Kortom, een belangrijk criteria bij het kopen van een zonnebed, ligstoel of ligbed voor in de tuin. 

Let op! Zorg dat je gedurende de gehele garantieperiode het aankoopbewijs bewaard. Dit is namelijk je garantie bewijs. 

Welk ligbed past bij jou?

Het kopen van een ligbed is natuurlijk een persoonlijke keuze. Wat voor de ene persoon een goed ligbed kan zijn, kan voor de andere juist een verschrikkelijk ligbed zijn.

Stel je daarom de vraag: 'welk ligbed past bij mij?'. Waar komt het ligbed bijvoorbeeld te staan? Dit kan natuurlijk op veel plekken, denk hierbij aan:

 • Een ligbed voor in de tuin
 • Een ligbed voor op de camping
 • Een ligbed voor op het strand

Door te weten waar je het ligbed gaat gebruiken, vergroot je de kans op een goede aankoop natuurlijk al aanzienlijk. 


Wat is het beste ligbed van 2024? 

De beste ligbedden moeten aan een hoop eisen voldoen ze zijn natuurlijk niet voor niets de beste. In onze test hebben wij verschillende soorten ligbedden voor in de tuin en opvouwbare ligbedden met elkaar vergeleken. We hebben de beste 5 ligbedden verdeeld in verschillende categorieĆ«n, om zo een divers aanbod te creĆ«ren. 

1. Campart Ligbed BE-0665

Campart Ligbed BE-0665

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als jij op zoek bent naar het beste ligbed van 2024 dan is het Campart Ligbed BE-0665 een absolute aanrader. Voor deze prijs zijn we namelijk geen beter ligbed tegen gekomen.

Allereerst is dit ligbed super licht in gewicht waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Ook is dit bed volledig verstelbaar en kun je hem inklappen waardoor je hem ook goed op kunt bergen.

Door de textileen stof heeft de campingstoel weinig onderhoud nodig en is hij kleurvast. Met een pakmaat van 83 x 66 x 17 cm en een gewicht van 6.3 kilo past dit ligbed in elke caravan of tuin.

Verder ligt dit ligbed ontzettend fijn en zijn we voor deze prijs eigenlijk nog geen beter alternatief tegen gekomen. 

Voordelen Campart Ligbed BE-0665

 • Textileen stof zorgt voor weinig onderhoud 
 • Gemakkelijk mee te nemen dankzij lichte gewicht
 • Volledig in te klappen
 • Gepolsterde stof en afneembaar hoofdkussen zodat je extra zacht ligt

Nadelen Campart Ligbed BE-0665

 • Geen

2.  Sunyard Country deckchair 

Sunyard county deckchair

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Sunyard Country deckchair geselecteerd als beste houten ligbed. Dit ligbed is gemaakt van de hardhoutsoort teak. Teak is een vettige houtsoort waardoor dit ligbed zeeg geschikt is om het hele jaar door buiten te staan. 

Een andere eigenschap van de houtsoort teak is dat deze vergrijst door de weersomstandigheden. Mocht je dit nou niet mooi vinden dan raden wij je aan om het ligbed een keer per jaar in de olie of beits te zetten. Op deze manier krijgt het hout zijn normale kleur weer terug.

De Sunyard Country deckchair is erg comfortabel en gemakkelijk in verschillende standen te verstellen. Ook is het ligbed geheel opklapbaar en daardoor gemakkelijk op te bergen. 

Voordelen Sunyard Country deckchair

 • Kan het hele jaar door buiten staan 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • Gemakkelijk te monteren

Nadelen Sunyard County deckchair

 • Moeren en bouten zijn niet van roestvrijstaal

3. Bellagio Padua lounge daybed

Bellagio Padua lounge daybed

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij het Bellagio Pandua lounge daybed geselecteerd als beste tweepersoons ligbed. Dit ligbed heeft een zeer luxe uitstraling door de combinatie van het witte aluminium en het lichtgrijze texileen. Het ligbed wordt geleverd met de kussens en zonneschermen. 

De zonneschermen zijn aan de onderkant verzwaard zodat ze beter op hun plek blijven hangen. Ook kunt u de schaduwplek zelf gemakkelijk vergroten of verkleinen. De kussens zijn ergonomisch waardoor het ligbed heel comfortabel is. Wel wordt geadviseerd de kussen op te bergen bij regen en als je de kussens niet gebruikt. Door zonlicht kan de kleur van de kussens vervagen. 

Ook zijn het hoofd-en voeteneinde van het ligbed in verschillende standen te verstellen. Zo kun je in elke gewenste houding comfortabel liggen op dit ligbed. 

Voordelen Bellagio Padua lounge daybed

 • Geschikt voor twee personen
 • Inclusief kussens en zonneschermen
 • Past ook in een wat kleinere tuin

Nadelen Bellagio Padua lounge daybed

 • Dit ligbed moet je zelf in elkaar zetten

4. Hartman Rosario ligbed

Hartman Rosario ligbed

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben wij het Hartman Rosario ligbed geselecteerd als beste ligbed met kussens. Dit ligbed is gemaakt van aluminium waardoor het ligbed onderhoudsarm is. Ook worden er kussens geleverd bij het ligbed. Deze hoef je dus niet los bij het ligbed te kopen. 

De kussens worden geleverd in de kleur River Grey. De kussens zijn dik en van goede kwaliteit waardoor je comfortabel kan liggen. Ook is het ligbed gemakkelijk te verstellen en aan beide zijkanten zitten panelen die je uit kan schuiven waar je een drankje op kan zetten. 

Wel wordt geadviseerd de kussen op te bergen bij regen en als je de kussens niet gebruikt. Door zonlicht kan de kleur van de kussens vervagen. 

Voordelen Hartman Rosario ligbed 

 • Kussens worden bij het ligbed geleverd
 • Afmetingen staan op de productpagina 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen Hartman Rosario ligbed 

 • De kussens kunnen alleen in de kleur Riven Grey bij het ligbed worden geleverd 

5. R&S Design Armilla relaxstoel 

R&S Design Armilla relaxstoel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je liever een wat goedkopere ligstoel? Natuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij de R&S Design Armilla relaxstoel geselecteerd als beste budget ligbed. Dit ligbed heeft een luxe uitstraling, maar is gelukkig zeer betaalbaar. Het ligbed is gemaakt van gecoat metaal en textileen. 

Het ligbed is uitgerust met een neksteun die verstelbaar is zodat iedereen comfortabel kan liggen. Ook zijn de armleuningen en de onderkant van dit ligbed verstelbaar waardoor je in een handomdraai je houding kan veranderen. Hierdoor is het gemakkelijk om in dit ligbed lekker te relaxen. 

Er wordt geadviseerd om het ligbed in de winter op te bergen. Doordat het ligbed inklapbaar is neemt het ligbed niet te veel ruimte in beslag. Mocht je hier echt geen plek voor hebben kan je het ligbed onafgedekt buiten laten staan. 

Voordelen R&S Design Armilla relaxstoel 

 • Luxe uitstraling 
 • Wordt geleverd met een verstelbare neksteun 
 • Het ligbed is inklapbaar

Nadelen R&S Design Armilla relaxstoel

 • Ligbed kan buiten blijven staan maar het wordt geadviseerd het ligbed op te bergen in de winterperiode

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>