Beste Lockmachine [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Lockmachine

Brother 2104D - Lockmachine review

Brother 2104D - Lockmachine

Met de Brother 2104D lockmachine haal je een absolute topper in huis. Met deze lockmachine maak je eenvoudig 3 of 4 draads afwerk steken. Verder is hij voorzien van een differentieel transport waardoor je geen last meer hebt van lubberende naden met een rekbare stof. Ook beschikt deze lockmachine over een heldere LED-verlichting, hierdoor zie je precies waar je aan het werk bent. 

De lockmachine is een zeer belangrijke aanvulling op de naaimachine. Hierdoor is dit apparaat ook heel erg populair. Het aanbod is zelfs zo groot, dat je je misschien afvraagt: welke lockmachine is het beste?

Daar gaan wij bij helpen. In dit artikel hebben wij namelijk een aantal punten voor je uitgewerkt waar je rekening mee moet houden tijdens een lockmachine kopen. Hierdoor scoor jij zonder moeite de beste lockmachine aanbieding.

En om je nog beter te ondersteunen hebben wij ook een speciale lockmachine test gedaan. In die test hebben wij tientallen verschillende lockmachines met elkaar vergeleken, waaronder bijvoorbeeld de beste lockmachine volgens de consumentenbond.

De resultaten van de test hebben we verwerkt in dit artikel zodat jij direct de beste keuze kan maken. Al nieuwsgierig geworden? Mooi! Lees dan vooral gauw verder en laat je verrassen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste Lockmachines

Brother 2104D - Lockmachine review

Beste koop Lockmachine
1.  Brother 2104D - Lockmachine

VERITAS OVERLOCKMACHINE ELASTICA II 4-3-2 draads overlock met 12 steeksoorten

Beste prijs-kwaliteit verhouding Lockmachine
2.  VERITAS OVERLOCKMACHINE ELASTICA II 4-3-2 draads

Brother 1034DX - Lockmachine

Beste Goedkope Lockmachine
3.  Brother 1034DX - Lockmachine

Bernette Funlock b42 - Lockmachine - 4 draads

Beste luxe Lockmachine
4.   Bernette Funlock b42 - Lockmachine - 4 draads

Gritzner 788 - Lockmachine - 8 steken

Beste design Lockmachine
5.   Gritzner 788 - Lockmachine - 8 steken

Top 10 beste Lockmachines

Wil je een lockmachine kopen, maar weinig tijd? Klik dan op de knop hieronder om direct de top 10 beste lockmachines te bekijken. Dat is eenvoduig én snel!


Waar op letten bij het kopen van een Lockmachine?

Zoals we eerder al kort hebben besproken kan het vinden van een goede lockmachine nog best een opgave zijn. En je wil het liefst de beste lockmachine aanbieding in huis halen, toch? 

Om jou hierbij zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen staan hieronder een aantal punten op een rijtje om rekening mee te houden tijdens een lockmachine kopen. Wanneer je deze punten doorleest en opvolgt, vind je een goede lockmachine én hoef je ook niet bang te zijn voor een miskoop!

Verlichting

Allereerst is het goed om te kijken of de lockmachine ook beschikt over verlichting. Waarom? Nou, bij minder licht is het kamerlicht niet altijd genoeg om goed bezig te kunnen.

Dit is een specifiek werkje waarbij je goed moet kunnen zien wat je aan het doen bent. Daarom is een lockmachine met ingebouwde verlichting aan te raden. Hierdoor kan je zo kieskeurig mogelijk werken.

Simpel inrijgsysteem

Iedere lockmachine heeft een inrijgsysteem. Zonder dit inrijgsysteem kom je namelijk niet zo ver. Het is van belang dat dit systeem niet al te moeilijk werkt. Dit kan namelijk erg vervelend zijn en zorgen dat je onnodig lang bezig bent. Let er dus goed op dat je een lockmachine aanschaft met een eenvoudig inrijgsysteem. 

Garantie

En uiteraard kunnen we tot slot de garantie niet vergeten. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder mankementen.

Als dit niet het geval is heb je als consument zijnde recht op de garantie binnen de gestelde termijn. De verkoper is dan verplicht jou hierbij te helpen en een passende oplossing te bieden. En bij een investering zoals een lockmachine is garantie wel zo fijn! Zorg er daarom voor dat de garantie idealiter minstens twee jaar is op de nieuwe lockmachine.


Wat is de beste Lockmachine van 2024? 

Dit is alweer het laatste onderdeel van deze pagina. Wij hebben natuurlijk een lockmachine test gedaan. In die test hebben wij veel van deze machines vergeleken en dus getest aan de hand van strenge criteria.

Na een uitgebreide en intensieve test hebben wij een selectie gemaakt van de lockmachines die zich wisten te onderscheiden van de concurrentie. Hierbij blinken ze uit in verschillende categorieën zoals beste design.

Deze machines hebben een plekje gekregen in de top vijf. Ook benieuwd? Dan lees je hierbij de top vijf beste lockmachines van 2024. Laat je vooral inspireren!  

1.  Brother 2104D - Lockmachine

Brother 2104D - Lockmachine review

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Als jij op zoek bent naar de beste lockmachine van 2024 dan is de Brother 2104D - Lockmachine wat ons betreft een absolute aanrader.

Met deze lockmachine maak je gemakkelijk en snel 3 of 4 draads afwerk steken. Verder beschikt deze machine over een eenvoudig inrijgsysteem en heeft hij een regelbare steeklengte en - breedte.

Verder is deze lockmachinge geschikt voor zowel rekbare stoffen als dunne stoffen en kun je er eigenlijk met elke stof wel mee aan het werk.

Kortom, wat ons betreft de beste lockmachine van dit moment. 

Voordelen Brother 2104D - Lockmachine

 • Snijden, naaien en afwerken met een 3- of 4-draads overlocksteek
 • Snel en simpel inrijgsysteem in 4-kleurige aanduiding
 • Perfecte overlocksteken voor alle stoftypes en stofdiktes
 • Heldere LED-verlichting op de werkstukken

Nadelen Brother 2104D - Lockmachine

 • Geen

2. VERITAS OVERLOCKMACHINE ELASTICA II 4-3-2 draads

VERITAS OVERLOCKMACHINE ELASTICA II 4-3-2 draads overlock met 12 steeksoorten

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Als je praat over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit kan het haast niet anders dan dat je het hebt over deze Veritas overlockmachine elastica. Deze lockmachine is vrij goedkoop maar biedt een kwaliteit die vergelijkbaar is aan machines uit een duurdere prijsklasse. 

En wie wil dat nou niet? Je kan bij de machine twee, drie of zelfs vier draden tegelijk gebruiken. Ook is er een overlock-afvalbak en kan je de draadspanning zelf instellen. Dat is handig! Je krijgt bij de lockmachine overigens ook allemaal handige accessoires waardoor je direct kan beginnen. 

Voordelen VERITAS OVERLOCKMACHINE ELASTICA II 4-3-2 draads

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Wordt geleverd met allerlei handige accessoires
 • Je kan de draadspanning zelf instellen en twee, drie of vier draden tegelijk gebruiken

Nadelen VERITAS OVERLOCKMACHINE ELASTICA II 4-3-2 draads

 • Beschikt niet over een ingebouwd lampje

3. Brother 1034DX - Lockmachine

Brother 1034DX - Lockmachine

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een lockmachine kopen, maar wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Of heb je een iets ruimer budget? Kijk dan niet verder- wij hebben jouw perfecte lockmachine gevonden. Deze Brother 1034DX lockmachine is lekker goedkoop en biedt prima kwaliteit.

Ideaal dus. Met deze machine kan je zelfs hele lastige stoffen zoals zijde, een voering of een voile verwerken zonder problemen. Ook tafelkleden en gordijnen kan je heel makkelijk zomen met de lockmachine.

Ook kan je werken met twee, drie of vier draden tegelijk met behulp van een erg handig kleursysteem. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker voor jezelf. Er is zelfs een omwisselbaar vrije arm-/vlakbed naaioppervlak.

Voordelen Brother 1034DX - Lockmachine

 • Ook te gebruiken voor voeringen, voile, tafelkleden, gordijnen en lastige stoffen zoals zijde
 • Te koop voor een zacht prijsje 
 • Heeft een omwisselbaar vrije arm-/vlakbed naaioppervlak voor een vrije arm

Nadelen Brother 1034DX - Lockmachine

 • De machine is enigszins aan de zware kant

4. Bernette Funlock b42 - Lockmachine - 4 draads

Bernette Funlock b42 - Lockmachine - 4 draads

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je van plan bent een lockmachine te gebruiken voor bijvoorbeeld professioneel gebruik moet dit wel eentje zijn van goede kwaliteit. Hierin moet je investeren. En dan kan de Bernette Funlock b42 wel jouw perfecte match zijn.

De lockmachine is aardig prijzig, maar hierbij investeer je dus in een kwaliteit waar je nog jarenlang plezier van hebt. Zo kan je ook bij deze machine tot 4 draden tegelijk gebruiken. Daarnaast is er ook heldere LED-verlichting waardoor je altijd goed kan zien wat je aan het doen bent.

Je kan met de machine onder andere boorden, en je kan 'm ook gebruiken bij zeer dunne elastische weefsels en breisels. Kortom: je krijgt absoluut waard voor je geld. 

Voordelen Bernette Funlock b42 - Lockmachine - 4 draads

 • Beschikt over LED verlichting waardoor je je naaiwerk altijd goed kan zien
 • Maak gebruiken van tot 4 draden tegelijk 
 • Je kan onder andere boorden en de machine gebruiken voor zeer dunne elastische weefsels en breisels

Nadelen Bernette Funlock b42 - Lockmachine - 4 draads

 • Aardig prijzig in vergelijking met de andere lockmachines in dit rijtje

5. Gritzner 788 - Lockmachine - 8 steken

Gritzner 788 - Lockmachine - 8 steken

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En dan ben je alweer aangekomen bij de allerlaatste lockmachine uit deze test: de Gritzner 788 lockmachine. Deze wist nog een laatste plek te bemachtigen dankzij het design. Zo beschikt machine beschikt over een automatische draadinsteker. Hoe fijn is dat?

En dat is niet alles natuurlijk. Daarnaast is er ook een ingebouwde rolzoom en een wegklapbaar bovenmes. Je krijgt bij je bestelling ook een gratis voetenset en er is ook een automatische inrijghulp ondergrijper aanwezig. Al met al verdiende deze lockmachine nog een terecht plekje in deze top vijf.

Voordelen Gritzner 788 - Lockmachine - 8 steken

 • Beschikt over een automatische draadinsteker 
 • Heeft een ingebouwde rolzoom en een wegklapbaar boven
 • Bij de lockmachine krijg je een gratis voetenset 

Nadelen Gritzner 788 - Lockmachine - 8 steken

 • De lockmachine heeft geen automatische naaldstop

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Lockmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Lockmachines onderzocht. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Lockmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Lockmachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de lockmachines zijn.

mei 29, 2024

mei 23, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>