Beste Loopauto [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Loopauto

BIG - Bobby Car Classic review

BIG Bobby Car Classic

Met de BIG Bobby Car Classic kan je kind de baas van het verkeer worden. Door het ergonomisch ontwerp kunt je kind er op verschillende manieren opzitten zonder dat het slecht is voor de houding. Het zwaartepunt zit lekker laag zodat het extra veilig is. Met de extra stevige wielen kunnen ze er uren mee spelen zonder dat er iets mee gebeurt. Mocht je in de weg staan, dan kan je kind even toeteren zodat hij verder kan.

Loopauto's zijn niet alleen heel leuk voor een kind, ze leren ook nog ontzettend veel. Doordat ze in het begin van hun leven nog niet zo goed kunnen lopen en balans houden, kunnen ze met een loopauto oefenen. Maar wat is de beste loopauto van 2024?

Dat is een vraag die we dit artikel gaan beantwoorden! Goede loopauto's hebben weinig onderhoud nodig en zijn zeer veilig. Wij van Mutsy hebben de 5 beste loopauto's in een lijst verwerkt.

Ze hebben een beoordeling gekregen en zijn omschreven met een korte review. Hierin komen ook goed de voor- en nadelen naar voren. Ben jij benieuwd? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Loopauto's

BIG - Bobby Car Classic review

Beste Koop Loopauto
1. BIG Bobby Car Classic

Mercedes AMG Loopauto

Beste Design Loopauto
2. Mercedes AMG Loopauto

BIG Power Worker Maxi Graafmachine

Beste Praktische Loopauto
3. BIG Power Worker Maxi Graafmachine

Little Tikes Cozy Coupe Lieveheersbeestje

Beste Premium Loopauto
4. Little Tikes Cozy Coupe Lieveheersbeestje

Smoby Little Smoby

Beste Budget Loopauto
5. Smoby Little Smoby

Top 10 Beste Loopauto's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste loopauto's. Ze doen zeker niet onder van de producten uit de loopauto test 2024!


Waar moet je op letten bij het kopen van een loopauto?

We snappen dat het lastig kan zijn om de juiste loopauto aan te schaffen. Je weet niet zo goed waar je moet beginnen en waar je op zoek moet gaan.

Het is in ieder geval belangrijk om goed onderzoek te doen. Wij proberen je op weg te helpen in dit artikel. Zo hebben we hieronder een aantal criteria voor je omschreven,

Het is handig om dit mee te nemen voordat je een aankoop gaat doen. Dit kan namelijk een miskoop voorkomen en we hebben ook gekeken naar de consumentenbond.

Veiligheid

We hebben het net ook al aangegeven, maar veiligheid is natuurlijk enorm belangrijk als het gaat om speelgoed voor kinderen. Je wilt niet dat een kind zich pijn houdt met het speelgoed wat hij heeft. Ook wil je niet constant op je kind moet letten. 

Gelukkig zijn de meeste loopauto's compleet veilig want anders mogen ze niet uitgebracht worden. Toch zijn bepaalde loopauto's veiliger dan de andere. Kijk daarom goed hoe veilig de loopauto is.

Design

Het design van een loopauto is zeer belangrijk. Want als het een goed design is, kan je kind de auto op verschillende manieren gebruiken om lekker te kunnen spelen.

Zo zijn bij de meeste loopauto's 2 manieren om er mee te spelen. Op de auto zitten en te lopen en achter de auto lopen. Dit zorgt voor extra lang speelplezier.

Uiterlijk

Het uiterlijk is natuurlijk het belangrijkst voor een kind. Als het er leuk uitziet wil hij er sneller mee spelen dan als het er niet zo leuk uit ziet. Daarom zijn de loopauto's allemaal met een leuk design.

De loopauto's kunnen verschillen van bestaande auto's tot aan lieveheersbeestjes. Wij raden aan om te kijken welke je kind het leukste eruit vindt zien. Hierdoor zal hij helemaal blij zijn.


Wat is de beste loopauto van 2024? 

Welke loopauto is het beste? En welke loopauto past het beste bij mij? In deze sectie van het artikel gaan we antwoord geven op deze vragen.

Wij hebben namelijk uitgebreid onderzoek gedaan om de beste loopauto's van 2024 in een Top 5 te verwerken.  Ze zijn omschreven met een review aan de hand van een aantal criteria.

Je zult zelf wel ontdekken dat hier hele goede producten tussen zitten. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten van onze test? Lees hieronder dus gauw verder!

1. BIG Bobby Car Classic

BIG - Bobby Car Classic review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De eerste plek hebben we weggelegd voor de BIG Bobby Car Classic! Hiermee is het de beste koop van 2024 op het gebied van loopauto's.

Je wilt natuurlijk dat je kind veilig kan spelen zonder dat jij constant je ogen erop moet houden. Door het lage zwaartepunt van de loopauto zit je kind dicht bij de grond. Dit is handig voor als hij of zij toch van de auto valt. Zal hij zichzelf niet zo bezeren, doordat hij dicht bij de grond zit.

De loopauto is ergonomisch ontworpen zodat het niet slecht is voor je kinderen hun lichaam. Ze kunnen er lekker op zitten. Ook kan je kind met een knie erop zitten en dan gaan steppen door het design.

Mocht er opeens iemand voor de auto staan kan je kind toeteren met de toeter voorop. Je weet dan meteen dat je aan de kant moet.

Voordelen BIG Bobby Car Classic

 • Heeft een laag zwaartepunt
 • Ergonomisch ontwerp
 • Stevige wielen
 • Een toeter om mee te spelen

Nadelen BIG Bobby Car Classic

 • Geen

2. Mercedes AMG Loopauto

Mercedes AMG Loopauto

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Met de Mercedes AMG Loopauto kan jouw kind de mooiste auto hebben op het schoolplein. Met deze loopauto lijkt het net of ze een eigen Mercedes AMG auto hebben. Een stuk goedkoper dan een echte AMG.

Je kind heeft waarschijnlijk enorm veel speelgoed die hij/zij overal mee naar toe wilt nemen. Door deze loopauto kan dat gemakkelijk door het opbergvak onder de zitplek. Hierdoor hoef jij niet met ze spullen te sjouwen.

Als je kind eenmaal door huis loopt, zal het vast gebeuren dat hij tegen de muur of een kast aanstoot. Gelukkig kan deze loopauto tegen een stootje en zullen er niet snel krassen of deuken in zitten.

Mocht je kind niet willen zitten op de auto kan hij er rustig achter gaan lopen. Door het rekje vast te houden kan hij niet vallen. 

Voordelen Mercedes AMG Loopauto

 • Mooi ontwerp
 • Opbergvak voor al het speelgoed
 • Kan tegen een stootje
 • Kinderen kunnen er achter lopen

Nadelen Mercedes AMG Loopauto

 • Geen

3. BIG Power Worker Maxi Graafmachine

BIG Power Worker Maxi Graafmachine

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wilt je kind niks liever dan graven? Dan is de BIG Power Worker Maxi Graafmachine de perfecte loopauto voor je kind. Hiermee kan hij elke graafklus aan. 

De graafmachine arm zit er niet alleen op als decoratie, hij is nog echt te gebruiken ook. Je kind kan zich hiermee uren vermaken hoe hij de zandbak leeg schept.

Je kunt de graafmachine binnen en buiten gebruiken. Echter is het natuurlijk veel leuker om de graafmachine buiten te gebruiken zodat hij de graafarm kan gebruiken.

Door de rubberen wielen maakt de graafmachine geen krassen op je vloer. Dat is natuurlijk geen onbelangrijk detail.

Voordelen BIG Power Worker Maxi Graafmachine

 • Kan 360 graden draaien
 • Met functionele graafarm
 • Voor binnen en buiten gebruik
 • Maakt geen krassen op je vloer

Nadelen BIG Power Worker Maxi Graafmachine 

 • In een kleur beschikbaar

4. Little Tikes Cozy Coupe Lieveheersbeestje

Little Tikes Cozy Coupe Lieveheersbeestje

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats staat de Little Tikes Cozy Coupe Lieveheersbeestje. Dit product is verkozen tot beste premium loopauto. Door het speciale design is hij op meerdere manieren te gebruiken.

In het begin van je kind zijn leven kan hij nog niet zo goed lopen. Dan kun je met deze loopauto je kind vooruit duwen door de hendels in het dak. De onderkant kan dicht waardoor hij zijn benen niet bezeerd. 

De deuren kunnen dicht geklikt worden waardoor je kind er niet opeens kan uitvallen tijdens het spelen. Ideaal als je even iets anders moet doen en je kind wilt blijven spelen. 

Voordelen Little Tikes Cozy Coupe Lieveheersbeestje

 • Kan geduwd worden door ouders
 • Leuke design
 • Deuren dicht voor extra veiligheid
 • Gemaakt van stevig kunststof

Nadelen Little Tikes Cozy Coupe Lieveheersbeestje

 • Duurder dan de andere producten in deze lijst

5. Smoby Little Smoby

Smoby Little Smoby

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten de lijst af met de Smoby Little Smoby! Deze loopauto is uitermate geschikt voor iedereen door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor kan elk kind genieten van een loopauto.

Kinderen zullen in het begin veel moeite hebben met het leren lopen. Door het gebruik van deze loopauto kunnen kinderen achter deze auto lopen zodat ze balans en stabiliteit hebben.

Met al het speelgoed wat kinderen hebben kan een extra opbergvak geen kwaad. Met dit opbergvak kan je kind zijn speelgoed van de ene kant van de kamer naar de andere kant brengen zonder hulp te vragen.

Voordelen Smoby Little Smoby

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor er achter aan lopen
 • Er zit een opbergvak in

Nadelen Smoby Little Smoby

 • In een kleur beschikbaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel loopauto's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten loopauto's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de loopauto's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste loopauto is op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

juli 17, 2024

juli 17, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>