Beste Loopfiets [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Beste optie

b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step

b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step 

Deze unieke step Scoot and Ride Highwaykick 1 is 1 van de leukste stepjes die er op dit moment is. De Scoot and Ride Highwaykick 1 is een step en loopfiets in één. Wanneer je kindje groter wordt, kan je kindje de Scoot and Ride omvormen tot een leuke step. Draai eenmaal aan het zitje en tover deze leuke step om tot een step. Hierdoor groeit de step met je kleintje mee. Niet alleen erg handig maar ook nog eens duurzaam in gebruik. 

Wist je dat een goede loopfiets veel meer is dan alleen maar speelgoed? Het is eigenlijk de eerste stap naar het leren fietsen!

Bij het kiezen van de beste loopfiets komt echter meer kijken dan je denkt. Daarom hebben wij van Mutsy een lijst samengesteld met de top 5 beste opties die je kunt vinden. 

Benieuwd welke loopfiets het beste bij jouw kind past? Blijf dan zeker lezen en ontdek onze favorieten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Loopfietsen

b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step

Beste Koop Loopfiets
1. b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step 

Beste 4-1 Loopfiets
2. Topmark Kaya 4-in-1  

Beste Fiets  met mandje
3. Janod Vintage Bikloon

Beste Budget Loopfiets
4. Little Dutch Houten Loopscooter

Beste Houten Loopfiets
5. Kid's Concept NEO Loopfiets

Top 10 Beste Loopfietsen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 loopfietsen. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de loopfietsen test 2024. Neem dus gauw een kijkje!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Loopfiets?

Waarschijnlijk zit je nu met de vragen: 'Welke loopfiets past het beste bij mij?' en nog belangrijker 'Welke loopfiets past het beste bij mijn kind?' 

De onderstaande criteria zijn de criteria waar je op moet letten tijdens het kopen zo'n product als deze. Ook hebben wij gekeken naar de beste loopfiets volgens de consumentenbond

Leeftijd

Als eerste is het belangrijk om te controleren voor welke leeftijd de loopfiets geschikt is. Zo zijn er loopfietsen geschikt vanaf 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kan je een goede loop fiets uitzoeken, hier is namelijk de zadelhoogte op aangepast.

Let wel op de geschikte leeftijd is een gemiddelde als jouw kindje groter of kleiner is dan kinderen van zijn of haar leeftijd raden wij je aan om goed naar de zadelhoogte van de loopfiets te kijken. Neem bijvoorbeeld geen fietszadel voor heren, omdat die zeker te groot is.

Bandbreedte

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de bandbreedte. Hoe breder de banden van de loopfiets hoe stabieler de loopfiets is. Als jouw kindje het moeilijk vindt om zijn evenwicht te bewaren raden wij je aan om een loopfiets te kiezen met brede banden of een driewieler met duwstang. Zo wordt de kans op een valpartij kleiner. 

Verstelbaar

Als derde is het belangrijk om te controleren of de loopfiets verstelbaar is of niet. Als de loopfiets verstelbaar is kan je kindje er natuurlijk langer mee doen en scheelt het jouw geld.

Win win dus. Wij raden je aan om altijd te controleren of de loopfiets vertelbaar is of niet. Zo weet je zeker of je kindje lang plezier van de loopfiets heeft of niet. 

Garantie

Als laatste is het belangrijk om de garantieperiode van de loopfiets te controleren. De meeste loopfietsen hebben een garantieperiode van 1 of 2 jaar. Zorg er dus voor dat je gedurende de garantieperiode het aankoopbewijs bewaard. Dit geldt namelijk als het garantiebewijs van de loopfiets. 


Wat is de beste loopfiets van 2024? 

Wat is de beste loopfiets van 2024? Op deze vraag gaan wij nu antwoord geven! Wij hebben namelijk een test uitgevoerd en aan de hand van deze test de 5 beste opties samengevoegd in een handige top 5.

In de onderstaande top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen.

Ook hebben wij allerlei soorten loopfietsen geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor ieder kind een beste loopfiets tussen zit. Wil jij een goede loopfiets kopen? Lees dan snel verder en ontdek de top 5!

1. b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step 

b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step

9.4

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar een veelzijdige step voor je kleintje? De Scoot and Ride Highwaykick 1 is een absolute winnaar. Dit innovatieve ontwerp combineert een step en een loopfiets, waardoor het perfect is voor kinderen die net leren balanceren tot degenen die al op stap willen gaan.

Een van de beste eigenschappen is de duurzaamheid. Het groeit mee met je kind, waardoor het jarenlang plezier biedt. Met slechts een simpele draai kan het zitje worden omgetoverd tot een step, waardoor het perfect is voor kinderen van 1 tot 5 jaar.

Het stevige ontwerp met kantelbeveiliging zorgt voor stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden. De ergonomische handgrepen en verstelbare zithoogte en stuurhoogte maken het comfortabel en aanpasbaar aan de behoeften van je kleintje.

Voordelen b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step 

 • Stabiel en veilig ontwerp
 • Zeer goede kwaliteit 
 • Gemakkelijk te monteren 
 • Kan worden omgezet van loopfiets naar step

Nadelen b'Scoot and Ride Highwaykick 1 Step 

 • Geen

2. Topmark Kaya 4-in-1  

9.3

Eindbeoordeling

Veiligheid 

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Topmark Kaya 4-in-1 Loopfiets geselecteerd als beste 4-in-1 . Deze fiets is zeer geschikt om mee te oefenen voordat je kindje overgaat op een fiets met trappers.

Met dit product kan je kindje zowel binnen als buiten rondlopen, dit door de rubberen banden die geen krassen op de vloer achterlaten. De loopfiets is geschikt voor kindjes van 1 tot 5 jaar.

Deze fiets heeft twee achterwielen die je gemakkelijk in- en uitklappen. Zo kan je deze fiets in een handomdraai in een driewieler veranderen. Dus je hebt een driewieler en een loopfiets in een! 

Ook is het zadel en stuurtje van de loopfiets gemakkelijk in de hoogte aan de passen. De hoogste stand is 35cm. Zo kan je kindje lang genieten van deze loopfiets. 

Voordelen Topmark Kaya 4-in-1  

 • Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar 
 • Stuur en zadel zijn gemakkelijk te verstellen 
 • Driewieler en loopfiets in 1 

Nadelen Topmark Kaya 4-in-1  

 • Er zit maar 3cm verschil tussen de laagste en hoogste stand van het zadel 

3. Janod Vintage Bikloon

8.8

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Janod Vintage Bikloon geselecteerd als beste loopfiets met mandje. Deze fiets heeft een frame van staal waardoor de basis stevig is en de fiets is gemakkelijk schoon te maken door middel van een vochtige doek. Het mandje is gemaakt van riet en is aan de fiets bevestigd door middel van een riempje. Zo kan je kindje zijn/haar favoriete pop of knuffel meenemen tijdens een ritje op de loopfiets. 

Kortom, met de Janod Vintage Bikloon haal je een perfecte tussenstap in huis voor je kindje. Wat ons ook opviel? Het zadel is ontzettend zacht! Superfijn voor je kindje dus.

Voordelen Janod Vintage Bikloon

 • Inclusief fietsmandje 
 • Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goede kwaliteit

Nadelen Janod Vintage Bikloon

 • Stuur is niet verstelbaar 

4. Little Dutch Houten Loopscooter

8.6

Eindbeoordeling

Veiligheid 

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je nu niet al te veel geld te besteden, maar wil je wel een loopfiets kopen voor je kindje? Natuurlijk begrijpen wij dat niet iedereen evenveel geld kan uitgeven en daarom hebben wij de Little Dutch Houten Loopscooter als optie voor een klein budget.

Dit fietsje is gemaakt van hout en lijkt qua design sterk op een Vespa scooter. Deze loopfiets is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 

De fiets stimuleert de ontwikkeling van je kindje doordat je kindje door te steppen met zijn/haar benen vooruit komt. Zo kan je kindje goed de grove motoriek ontwikkelen.

Deze fiets is voorzien van een zadel en handvaten in een bruine tint van een kunststof materiaal waardoor je kindje comfortabel op de fiets kan zitten. De banden van deze loopfiets zijn gemakkelijk op te pompen door middel van een handpomp. 

Voordelen Little Dutch Houten Loopscooter

 • Deze loopfiets is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren 
 • Goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek 
 • Comfortabel 

Nadelen Little Dutch Houten Loopscooter

 • Deze loopfiets kan voor sommige kinderen wat zwaar zijn 

5. Kid's Concept NEO  

8.3

Eindbeoordeling

Veiligheid 

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij de Kid's Concept NEO Loopfiets geselecteerd als beste houten loopfiets. Deze loopfiets is gemaakt van een kwalitatief sterk houten frame dat tegen een stootje kan. De banden, handvaten en het zadel zijn gemaakt van rubber. 

Je kindje kan zich op deze loopfiets gemakkelijk voort bewegen door met zijn/haar beentjes te trappelen. Dit stimuleert de ontwikkeling en de spieren in de benen. Deze loopfiets is zeer geschikt voor gebruik binnenshuis.

De rubberen banden zorgen er namelijk voor dat je geen krassen op je vloer krijgt. Ook kan je de loopfiets gemakkelijk tegen de muur aanzetten zonder dat je krassen krijgt op je muur. Dit door de rubberen handvaten en door het rubberen zadel. Samen met een knuffelbeer, is dit een heel erg leuk cadeau die je aan je kind kan geven!

Voordelen Kid's Concept NEO  

 • Draagt bij aan de ontwikkeling van je kindje
 • Geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar
 • Leert je kindje omgaan met evenwicht

Nadelen Kid's Concept NEO  

 • Niet ideaal voor gebruikt buitenshuis 

mei 22, 2024

mei 21, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>