Beste Luiers [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste luiers

Pampers Premium Protection Luiers - Maat 2 (4-8kg) - 240 stuks - Multi-Pack

Pamper Premium Protection

De luier test was erg spannend, maar uiteindelijk is er toch een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval zijn dat de luiers Pamper Premium Protection! Deze zijn verkozen tot de beste luiers van 2024 en zijn daarmee ook de beste koop luiers.

En dat kwam niet als een verrassing. Zo hebben deze luiers een super zachte en ademende bovenlaag die voor jouw baby super comfortabel aanvoelt. En nog een voordeel hiervan is dat vocht en zachte ontlasting wordt weggehouden van de huid. 

Maar dat is niet alles. De zachte, rekbare zijkanten van de luier passen zich aan aan het buikje van je baby. En door de superabsorberende kern van de luier wordt je baby nog langer droog gehouden dan normaal. Namelijk tot maar liefst 12 uur!

Als kersverse ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind en zelf zo makkelijk mogelijk door deze eerste fase van het ouderschap heen zien te komen. Iets wat daarvoor essentieel is, en je raadt het waarschijnlijk ook al wel, zijn de luiers voor je kind!

Zonder luiers krijg je het natuurlijk erg lastig. Er worden dan ook maar liefst 1 miljard (!) luiers per jaar gedragen door alle baby’s in Nederland. Door deze grote vraag is het aanbod natuurlijk ook ontzettend groot. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat zijn de beste luiers?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste luiers. Daarnaast hebben wij tientallen verschillende luiers met elkaar vergeleken, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. 

En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten met daarin de beste luiers!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Luiers

Pampers Premium Protection Luiers - Maat 2 (4-8kg) - 240 stuks - Multi-Pack

Beste luiers
1. Pampers Premium Protection

Beste design luiers

2. Pampers Premium Protection maandbox

Beste luiers voor in de nacht
3. Pampers Active Fit

Beste prijs- kwaliteitverhouding luiers
4. Pampers Baby- Dry

Beste luiers tegen luieruitslag
5. Pampers Baby- Dry Pants

Top 10 beste Luiers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste luiers, dit zijn direct de meest verkochte luiers bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van luiers?

Zoals eerder benoemd zijn luiers de redder in nood voor alle kersverse ouders. Het aanbod is hierdoor dan ook erg groot, waardoor je je misschien afvraagt: Wat zijn de beste luiers?

Om je bij deze vraag te helpen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste luiers. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop waar zowel jij als je baby veel plezier van zullen hebben.

Hierbij is het ook belangrijk dat je luistert naar je eigen mening. Kijk dus niet naar bijvoorbeeld de beste luiers volgens de consumentenbond, maar ook naar wat jij zelf belangrijk vindt. En om te kijken wat je zelf belangrijk vindt hebben wij deze tips voor je!

Vochtindicator

Het eerste punt om rekening mee te houden zijn luiers met vochtindicators. Zit kan namelijk ontzettend handig zijn. Wanneer een luier zo’n indicator (streepje) heeft, kan je zien wanneer deze nat is als het streepje verkleurt.

Hele kleine baby’s kunnen nog niet goed aanvoelen of er in de luier is geplast, en zullen soms hier dus ook niks van laten merken. Aan dat streepje kan jij dan meteen zien of het tijd is voor een schone luier. En dat is wel zo handig natuurlijk!

Absorptievermogen

Het tweede punt om rekening mee te houden is het absorptievermogen van de luier. De hoofdtaak van een luier is voorkomen dat je kindje nat wordt. Het doorlekken van ontlasting is namelijk niet hygiënisch en kan daarnaast ook nog zorgen voor luieruitslag. 

Het is dus erg belangrijk dat een luier goed vocht opneemt. Vergelijk dus goed verschillende luiers met elkaar en kijk ook wat er in de productomschrijving gezegd wordt over het absorptievermogen. Zo weet je zeker dat je goed zit. 

Bewegingsvrijheid

Het laatste punt om rekening mee te houden gaat om het comfort van je kindje: namelijk de bewegingsvrijheid. Je wil niet dat je baby een te strakke of juist te losse luier draagt. Dit gaat ten koste van het comfort van je kindje en zorgt voor minder bewegingsvrijheid. 

Hiervoor is het handig om te kijken naar de elasticiteit van de luiers. Wanneer er hoogwaardige elastieken worden gebruikt zal je baby zich een stuk vrijer voelen. 

Hierdoor kan je baby vrijer bewegen en spelen, en zich zo ook beter ontwikkelen! En dat is natuurlijk wat iedere ouder maar wat graag wil zien en meemaken!


Wat zijn de beste luiers van 2024? 

Op basis van bovenstaande criteria (en uiteraard nog veel meer) hebben wij een erg uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende luiers, om zo jou te kunnen garanderen van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. 

De luier test was erg interessant en veel van de luiers gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden. Hierbij blinken ze uit in verschillende categorieën zoals beste luiers voor in de nacht en beste luiers bij luieruitslag. 

Op deze manier wisten zij een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke luiers dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste luiers van 2024!

1. Pampers Premium Protection

Pampers Premium Protection Luiers - Maat 2 (4-8kg) - 240 stuks - Multi-Pack

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Veruit de beste luiers zijn deze van het welbekende merk Pampers. Deze luiers hebben ten eerste een superzachte, en daarnaast ook ademende bovenlaag die extra comfortabel aanvoelt om de huid van je kindje.

Daarnaast zijn de zijkanten van deze luiers super rekbaar en passen ze zich aan aan het buikje van je baby. Hierdoor heeft jouw kindje super veel bewegingsvrijheid. En als kers op de taart is deze luiers super absorberend waardoor je baby tot wel 12 uur lang droog blijft.

Voordelen Pampers Premium Protection

 • Super zachte en ademende bovenlaag voor extra comfort voor je baby
 • De zijkanten van de luier zijn erg elastisch waardoor je kind veel bewegingsvrijheid heeft
 • Met deze super absorberende luiers blijft je kind tot wel 12 uur lang droog

Nadelen Pampers Premium Protection

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere luiers, waardoor je maandlasten hierdoor iets hoger kunnen worden

2. Pampers Premium Protection maandbox

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Veruit het beste en meest comfortabele design voor je kleintje zijn deze van pampers. De zachte en rekbare zijkanten vormen naar het lichaam van je baby. Daarnaast absorbeert de kern super snel vocht en blijft je baby tot wel 12 uur droog. 

En dat is niet alles: de speciaal ontworpen beschermrandjes zorgen ervoor dat je baby beschermd is tegen lekken bij de beentjes. En deze luiers komen met een speciale urine- indicator!

Voordelen Pampers Premium Protection maandbox

 • Komen met een speciale urine- indicator
 • Je baby blijft met deze luiers tot wel 12 uur droog
 • Dubbele beschermrandjes die de benen van je baby beschermen

Nadelen Pampers Premium Protection maandbox

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke luiers

3. Pampers Active Fit

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je er volledig zeker van zijn dat je baby goed verzekert is tegen doorlekken tijdens het slapen? Kies dan voor deze active fit luiers van Pampers. Ze geven de volledige nacht bescherming zonder dat je kindje er last van heeft. 

Daarnaast heeft je kind extra veel vrijheid om te bewegen tijdens het slapen dankzij deze luiers. Zo is je baby verzekerd van een goede nachtrust, en jij daardoor ook.

Ook sluit deze perfect aan rondom het buikje van je baby, waardoor deze lekker comfortabel kan gaan slapen. Combineer het samen met een luiertas en je bent helemaal klaar voor ouderschap!

Bekijk de beste prijs hier!

Voordelen Pampers Active Fit

 • Dit zijn de ideale luiers om te gebruiken wanneer je baby gaat slapen
 • Je baby is met deze luiers de volledige nacht beschermd tegen eventueel doorlekken
 • Goede nachtrust door het comfort van de luier waardoor de baby goed door kan slapen

Nadelen Pampers Active Fit

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere luiers

4. Pampers Baby- Dry 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over deze luiers. Deze luiers zijn te koop voor een goed prijsje en daar krijg je maar liefst 198 (!) luiers voor terug. Daarnaast zijn deze luiers uitgerust met een dubbele beschermrand waardoor je baby beschermd is tegen lekken rondom de beentjes. 

Ook helpt het Extra Drooglaagje vocht gelijkmatig te verdelen en houdt het dit weg bij de huid van je baby.

Voordelen Pampers Baby- Dry 

 • Super absorberende kern die vocht onmiddellijk absorbeert
 • Erg goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit 
 • Standard 100 gecertificeerd door OEKO- TEX

Nadelen Pampers Baby- Dry 

 • Alleen voor maat 3 (6 tot 10 kilo)

5. Pampers Baby- Dry Pants

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

In het ergste geval krijgt je baby last van luieruitslag. Dan heb je natuurlijk luiers nodig die dat niet erger maken. En daarvoor zijn deze speciale luiers van Pamper ontworpen. Zo bevatten deze luiers geen parfumallergenen en zijn ze dermatologisch getest.

Zo kan de huid van jouw kindje lekker tot rust komen. Ook is de luier uitgerust met dubbele beschermrandjes waardoor lekken rond de beentjes voorkomen kan worden. En doordat ze in één beweging aangetrokken kunnen worden heeft je kindje hier ook geen last van wanneer er luieruitslag aanwezig is

Voordelen Pampers Baby- Dry Pants

 • Ideaal geschikt wanneer je kindje last heeft van luieruitslag
 • Deze luiers bevatten geen parfum allergenen en zijn daarnaast ook dermatologisch getest
 • Dubbele beschermrandjes die lekker rond de beentjes tegen gaan

Nadelen Pampers Baby- Dry Pants

 • Alleen verkrijgbaar in maat 4 voor baby’s tussen de 9 en 15 kilo

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel luiers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten luiers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de luiers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste luiers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>