Beste Luisterboeken App van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste luisterboeken app?

Storytel review

Storytel app

Uit onze test is gebleken dat de Storytel de beste luisterboeken app van 2024 is. Met de Storytel app krijg je in één klap toegang tot meer dan 300.000 boeken en e-books in een gemakkelijke app.

Of je nu op zoek bent naar een spannende roman of een verhaal voor kinderen: de kans is groot dat je in deze app vindt wat je zoekt. Naast het lezen kun je met deze app de boeken ook lezen als je dat liever doet. Verder is Storytel altijd opzegbaar en kun je nu 14 dagen gratis luisteren. 

Lezen is een hobby van alle tijden. Helaas is de realiteit dat je niet altijd tijd hebt om te gaan zitten voor een goed boek, wanneer je bijvoorbeeld het huishouden moet doen of in de bus zit.

Gelukkig is hier een slimme oplossing voor bedacht, namelijk de luisterboeken! Op deze manier kun jij tijdens je reis of tijdens het schoonmaken luisteren naar je favoriete boeken. 

Het aanbod in de luisterboeken apps groeit de laatste jaren ook ontzettend erg, waardoor je je misschien afvraagt: Wat is de beste luisterboeken app? Om deze vraag te beantwoorden hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste abonnement luisterboeken app. 

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende luisterboeken apps met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog dé ultieme review verwachten met daarin de beste luisterboeken apps.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste luisterboeken apps uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Luisterboeken Apps

Storytel review
Beste luisterboeken app 2024

1. Storytel

Nextory review
Beste gebruiksvriendelijke luisterboeken app

2. Nextory

BookBeat review
Beste prijs-/kwaliteit luisterboeken app

3. BookBeat

Rakuten Kobo
Beste luisterboeken app voor Android

4. Rakuten Kobo

Audible review
Beste engelse luisterboeken app

5. Audible

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste luisterboeken app is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

8+ luisterboeken apps vergeleken

54+ ervaringen gecheckt

14+ uur onderzoek


Welke luisterboeken app is het beste?

Wij kregen vaak de vragen: Welke luisterboeken app is het beste en welke luisterboeken app past het beste bij mij? Rekening houdend met bovenstaande punten (en nog veel meer) hebben wij een uitgebreide luisterboeken app test gedaan.

Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende luisterboeken apps, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En daarmee natuurlijk ook de beste testresultaten.

De test was dan ook erg interessant, en veel van de luisterboeken apps gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar van deze apps zich te onderscheiden en zo een plekje te bemachtigen in de felbegeerde top vijf.

Hierbij blinken de apps uit in verschillende categorieën zoals beste design of beste prijs-kwaliteitverhouding. Ben jij ook benieuwd welke dit zijn geworden? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste luisterboeken apps van 2024!

1. Storytel

Storytel review
 • Erg goed, overzichtelijk design. Hierdoor kan je de boeken die je zoekt makkelijk terugvinden en is de klantenservice makkelijk te bereiken
 • Bij deze app kan je een speciale Storytel reader bestellen waardoor je je luisterboeken ook digitaal kan lezen
 • De app beschikt over meer dan 300.000 luisterboeken, waardoor er voor iedereen van ieder genre meerdere leuke boeken tussen zitten
 • Wanneer je een normaal abonnement neemt kan je met slechts één persoon luisteren. Als je met meerdere wilt luisteren moet je een duurdere abonnementsvorm nemen.

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Storytel is verreweg de beste luisterboeken app, en dat is geenszins een verrassing. De app blinkt uit in zijn ontwerp, waardoor gebruikers moeiteloos boeken kunnen vinden en genieten van een intuïtieve interface.

De klantenservice staat doordeweeks zowel 's ochtends als 's middags klaar om te helpen, wat gemoedsrust biedt aan gebruikers.

Bovendien biedt Storytel de mogelijkheid om een speciale Storytel reader aan te schaffen, waardoor luisteraars hun luisterboeken ook digitaal kunnen lezen. Deze veelzijdigheid maakt Storytel tot de onbetwiste leider in luisterboekenapps.

2. Nextory

Nextory review
 • De app heeft een erg slim en overzichtelijk design waardoor deze ontzettend gebruiksvriendelijk is voor zowel jong als oud
 • Aan deze app zit geen minimale abonnementsduur
 • Je kan 30 dagen lang gratis boeken luisteren, hierdoor kan je rustig kijken of de app iets voor jou is
 • Met het standaard abonnement kan de app maar op één profiel tegelijk gebruikt worden

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het meest indrukwekkende design komt ongetwijfeld van de Nextory-app. De app en website hebben een eenvoudig, maar prachtig ontwerp dat onmiddellijk in het oog springt. Het slimme gebruik van functies maakt de app zeer gebruiksvriendelijk en uiterst overzichtelijk.

Een opvallend kenmerk van deze audioboeken app is het ontbreken van een minimale abonnementsduur. Hierdoor heb je de vrijheid om het abonnement op elk gewenst moment te beëindigen, wat extra flexibiliteit biedt aan gebruikers.

Bovendien biedt Nextory een uitgebreide bibliotheek met een breed scala aan boeken om uit te kiezen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor lezers met diverse interesses. Het samenspel van een prachtig ontwerp, gebruiksgemak en flexibiliteit maakt Nextory tot een opmerkelijke speler in de wereld van audioboeken.

3. BookBeat

BookBeat review
 • De app kan 60 dagen lang gratis gebruikt worden
 • Het abonnement kan je op elk moment opzeggen
 • Beschikt over meer dan 800.000 boeken.
 • Als de telefoon leeg is, dan kan er geen gebruik gemaakt meer worden van de app

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een luisterboek app met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding? Neem dan een kijkje in de Bookbeat app! Voor een lage prijs heb je toegang tot meer dan 800.000 boeken.

Hiernaast is het een overzichtelijke app waar je makkelijk doorheen kan navigeren. Als nieuwe gebruiker kan je de app 60 gratis dagen proberen. Hier heb je 40 uur om te gebruiken voor verschillende luisterboeken en e-books.

Het fijne is dat je de app ook offline kan gebruiken. Zo kan je in het vliegtuig luisteren naar je luisterboek of kan je een e-book lezen. Deze app is geschikt voor jong en oud. Met Bookbeat heb al je favorieten boeken bij de hand!

Vind je het lezen op de telefoon te klein? Dan is dat geen probleem. Deze app is namelijk ook te downloaden op tablets. Zo heb je echt het gevoel alsof je een boek in je hand hebt. Dat is een mooie ervaring die Bookbeat je geeft.

4. Rakuten Kobo

Rakuten Kobo
 • Werkt perfect voor Android apparaten waardoor je overzichtelijk en makkelijk boeken kan luisteren
 • Rakuten verkoopt speciale eReaders waarop je je boeken kan lezen in plaats van luisteren
 • De app zelf is gratis, je betaalt per boek. Hierdoor ben jij zelf de baas over jouw maandelijkse uitgaven aan luisterboeken.
 • Wanneer je veel luisterboeken van plan bent te beluisteren is het kopen in de app minder voordelig dan een abonnement afsluiten

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wanneer je via je android apparaat graag boeken wil gaan luisteren is deze app perfect. De rakuten app werkt namelijk optimaal op alle devices met android als systeem. Ook verkoopt rakuten speciale eReaders waarop je de boeken ook kan lezen in plaats van luisteren. 

Ook bijzonder: je betaalt in de app per boek. Hierdoor kan je zelf kiezen hoeveel je per maand uit wil geven aan je luisterboeken. Dit alles maakt het een goed luisterboek app!

5. Audible

Audible review
 • Beschikt over ontzettend veel Engelse boeken die op de Nederlandse apps niet beschikbaar zijn
 • Wanneer je een abonnement afsluit krijg je speciale member deals zoals bijvoorbeeld korting
 • Alle boeken zijn offline te beluisteren en ideaal wanneer je dus veel op reis bent
 • Je betaalt in ponden, dit moet dan nog omgerekend worden naar euro’s

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wanneer je graag luistert naar Engelse boeken is deze app perfect. Hierop vind je namelijk talloze luisterboeken, en dan ook nog eens allemaal in het Engels. Daarnaast kan je de app eerst 30 dagen geheel vrijblijvend uitproberen. 

Ook werkt de app met exclusieve member deals, waardoor je tijdens je abonnement nog meer voordeel uit je kosten kan halen. En natuurlijk vallen deze boeken ook offline te beluisteren. Hierdoor is het (als je member bent) een uitstekende luisterboeken app aanbieding!


Luisterboeken App kiezen: hier moet je op letten

Zoals eerder gezegd is een luisterboeken app dus de ideale manier om meer boeken te kunnen verkennen, terwijl je je alledaagse klusjes uitvoert. Zo vang je twee vliegen in één klap en heb je meer vrije tijd over voor andere leuke dingen.

Maar hoe kies je dan de beste luisterboeken app uit? Wij hebben zoals beloofd hier alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht.

Zo ben jij verzekerd van de beste luisterboeken app! Hierbij hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de consumentenbond. Als jij een luisterboek app wilt kopen, is het belangrijk om dit goed door te nemen.

Aanbod

Het eerste punt waar je rekening mee moet houden is natuurlijk het aanbod. Dat kan namelijk erg verschillen per luisterboeken app. Zeker wanneer je fan bent van een bepaald genre is het belangrijk om van tevoren te weten hoe groot het aanbod is.

Het zal natuurlijk jammer zijn dat je een abonnement afsluit, en je vervolgens geen leuke boeken hebt om naar te luisteren. Vaak kom je dan ook niet zo makkelijk onder je abonnement uit.

Bekijk dit dus van tevoren goed. Vaak staat dit ook wel aangegeven op de website van de app, waardoor jij je alvast goed kan gaan verdiepen!

Offline beluisteren

Het tweede punt om rekening mee te houden is of er tijdens het luisteren van de boeken een verbinding vereist is. Dit kan zijn met bijvoorbeeld wifi of data. Wanneer dit zo is kan je de boeken niet luisteren als je bijvoorbeeld in de bus zit zonder wifi.

Zeker wanneer je een luisterboeken app juist wil gebruiken tijdens het reizen is het dus belangrijk om dit even te controleren. Bij sommige boeken apps kan je de boeken downloaden en ze op deze manier offline beluisteren.

Hierbij is wel de mogelijkheid dat je dan net iets duurder uit bent qua abonnementskosten.

Klantenservice

Het laatste punt dat we willen bespreken is de klantenservice. Mocht er iets mis zijn met de app, doen je luisterboeken het niet of is er een ander probleem, dan moet je dit natuurlijk kunnen melden.

Het is dan fijn dat de klantenservice gewoon goed beschikbaar is en je hier ook daadwerkelijk gebruik van kan maken. Zij kunnen jou dan verder helpen met de problemen waardoor jij binnen no-time weer verder kan luisteren.

Vaak staat er in de reviews wel aangegeven wat andere gebruikers vinden van de klantenservice. Bekijk dit dan ook goed van tevoren zodat je een betrouwbare luisterboeken app kan uitkiezen.


Veelgestelde vragen

Welke luisterboeken app heeft de grootste collectie boeken?

Als je op zoek bent naar de grootste collectie luisterboeken, dan is Audible een uitstekende keuze. Audible heeft een enorme bibliotheek met audioboeken in verschillende genres en talen.

Wat is de meest gebruiksvriendelijke luisterboeken app voor beginners?

Voor beginners is de Nextory-app een geweldige optie. Het heeft een intuïtieve interface en een gemakkelijke navigatie, waardoor het ideaal is voor mensen die nieuw zijn in luisterboeken.

Welke luisterboeken app biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding?

BookBeat staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt een ruime selectie boeken tegen betaalbare prijzen en heeft geen minimale abonnementsduur.

Wat is de beste luisterboeken app voor kinderen?

Voor kinderen is de LuisterBieb-app in Nederland een populaire keuze. Het heeft een speciale sectie met kinderboeken en is gratis te gebruiken voor bibliotheekleden.

Welke luisterboeken app biedt offline luisteren?

De Rakuten Kobo app staat bekend om zijn mogelijkheid om luisterboeken offline te downloaden en te beluisteren. Dit is handig voor mensen die onderweg willen luisteren zonder dat ze een internetverbinding nodig hebben.

mei 16, 2024

mei 16, 2024

mei 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>