Beste Messenset [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Beste Messenset

KitchenBrothers Messenset - Messenblok - 16-Delig - met Schaar en Aanzetstaal - Zilver/ RVS

KitchenBrothers Messenset met Blok - 16-Delig

Voor echte keukenmensen is de beste messenset natuurlijk onmisbaar. Voor een prima prijs krijg je bij deze KitchenBrothers Messenset met maar liefst 16 messen van de hoogste kwaliteit.

Ze passen allemaal erg compact in het meegeleverde messenblok, wat er ook nog eens erg blits en modern uit ziet in jouw keuken.

De KitchenBrothers Messenset met Blok - 16-Delig is gemaakt van hoogwaardig RVS, dat uiteraard voedselveilig is, en daardoor gaan ze extra lang mee.

De KitchenBrothers Messenset met Blok - 16-Delig is uit één stuk metaal gesmeed, en hebben een minimaal gewicht. Dit maakt het des te fijner om er mee te snijden.

In iedere keuken zou er één moeten staan: een fijne messenset met messen van de hoogste kwaliteit. Je kent het probleem vast wel. Stompe messen, een handvat dat los zit, of andere technische bouwfoutjes waardoor je messen in no time waardeloos worden.

Heb je ook zo vaak last van deze problemen? Dan is het misschien een goed idee om een messenset te kopen. Een messenset is een product met meerdere messen, die je allemaal makkelijk kan organiseren in een messenblok.

Dit houdt de messen scherper, waardoor jij je ui, vlees en andere gerechten met nog meer gemak doormidden kunt snijden!

Slechte messen zijn ontzettend irritant, en daarom gaan we in dit artikel eens een kijkje nemen naar de beste koop messenset 2024. De beste messensets gaan we beoordelen op hun kwaliteit, maar ook houden we rekening met dingen als de prijs. De beste messenset hoeft namelijk niet altijd de duurste te zijn; ook goedkope messensets kunnen prima zijn voor in jouw keuken. 

Benieuwd naar de beste messensets van 2024? Lees dan vooral verder om erachter te komen wat de beste koop messenset 2024 is!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Messensets

KitchenBrothers Messenset - Messenblok - 16-Delig - met Schaar en Aanzetstaal - Zilver/ RVS

Beste koop messenset
1. KitchenBrothers Messenset met Blok - 16-Delig

Rochester 14-delige Messenset

Beste premium messenset
2. Rochester 14-delige Messenset

Beste ontwerp messenset
3. Diamant Sabatier Integra Messenblok 8-delig

Beste bamboe messenblok
4. Richardson Sheffield Forme Contours Messenblok

https://top-x.nl/go?data=913E6isy0vwBIWIiMnMzIjZy2mgm1q0mLyMyJrNnYusz1jhDentjLzhDgntjgjtj0v2CUv2CZvwBTugDZvMygjtjS5Ml41cCVrNrYuIrYusqZuYCWrhDOjIoIWMC1jclImMqindBJjIoIqwA1jclIiJm1ydm1qdn2eJl5mdoWatoYCdnXiIoIqwAJDMiSiImWytm5ytoXytn0ytmIOJiKL2CIWIi3GJn1qJn3iJn1qJnXiIoIywzYjYE&afflink=https%3A%2F%2Fpartner.bol.com%2Fclick%2Fclick%3Fp%3D2%26t%3Durl%26s%3D1022343%26f%3DTXL%26url%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.bol.com%252Fbe%252Fnl%252Fp%252Fdeik-messenblok-16-delige-keukenmessenset-met-houten-blok-messenset-voor-koksmessenset-rvs-complete-zwarte-messensets-en-messenblok%252F9300000000994696%252F%26name%3DDeik%2520Messenblok%252016-delige%2520keukenmessenset%2520met%2520...%26subid%3DMessenset

Beste messenset onder 100 euro
5. Deik Messenblok 16-delige keukenmessenset

Top 10 beste Messensets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste messensets.


Waar op letten bij het kopen van een messenset?

Voor we beginnen met onze ultieme top 5 messensets, gaan we nog een paar dingen bijlangs die belangrijk zijn om op te letten bij het kopen van een messenset. Zo hoef je niet blind te vertrouwen op de beste messenset volgens de consumentenbond of vertrouwde kookwebsites. Je kiest natuurlijk het liefst zelf uit met wat voor messen je de kip gaat snijden!

Materiaal

Het materiaal van de messen is van groot belang. Niet alleen voor de kwaliteit van de messen, maar ook kan de verkeerde soort staal slecht zijn voor je gezondheid als je er eten mee gaat snijden.

Scherpte

Een scherp mes is het beste mes! De scherpte van messen kan je moeilijk beschrijven in nummers of woorden, dus is het belangrijk om te kijken naar reviews van andere gebruikers.

Hoeveelheid messen

heb je een paar extra messen nodig om groente te snijden? Moet je er ook een paar hebben met ribbels aan de scherpe kant? Je kiest met een messenset zelf uit hoeveel je er nodig hebt.

Prijs

Een messenset hoeft niet altijd duur te zijn. Goedkope messensets zijn er in overvloed, en hoewel we altijd prioriteit geven aan kwaliteit, hoeft dit niet te betekenen dat je er de hoofdprijs voor neer moet leggen.


Wat is de beste messenset van 2024? 

Een messenset is een lastig product om uit te kiezen. Daarom hebben we de beste messensets van 2024 alvast voor je op een rijtje gezet.

Deze messensets zijn scherp, voordelig, en van hoge kwaliteit, waardoor je je keuken een flinke upgrade kan geven door deze messen te kopen!

1. KitchenBrothers Messenset met Blok - 16-Delig

KitchenBrothers Messenset - Messenblok - 16-Delig - met Schaar en Aanzetstaal - Zilver/ RVS

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het KitchenBrothers Messenset met Blok is als allerbeste uit onze beste messenset test gekomen. Zo beschikt deze messenset over bijna alles wat je nodig hebt.

De KitchenBrothers Messenset met Blok heeft maar liefst 16 messen waardoor er altijd een mes bij zit die precies gemaakt is voor jouw klusje.

Daarnaast zitten er nog drie andere tools bij, waaronder een schaar, een dunschiller en een messenslijper. Hierdoor zijn je messen altijd optimaal scherp!

Wil je het gehakt snijden, brood doormidden hakken of gewoon even een verpakking openmaken? Voor alles wat je moet doen is er een geschikt mes voor je bij.

Niet alleen zijn deze messen roestvrij, maar ook kun je genieten van een krasvrije messenset- ongeacht hoe lang je ze gebruikt.

Voordelen KitchenBrothers Messenset met Blok - 16-Delig

 • 16 onderdelen, waarvan 16 messen, een schaar, dunschiller en messenslijper
 • Goede prijs voor zoveel messen
 • Handig, compact en mooi ontwerp
 • RVS kwaliteit en krasvrij

Nadelen KitchenBrothers Messenset met Blok - 16-Delig

 • Metalen handvaten kunnen glibberig worden bij vettige gerechten

2. Rochester 14-delige Messenset

Rochester 14-delige Messenset

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede uit onze test is de Rochester 14-delige Messenset gekomen. Deze messenset beschikt over alles wat je nodig hebt. Zo heeft hij veertien verschillende delen waaronder allerlei soorten messen en een handige schaar. Deze messenset is daarnaast ook nog eens voorzien van een messenslijper.

Doordat de Rochester 14-delige Messenset gemaakt is van RVS materialen gaat hij ook nog eens ontzettend lang mee. De krasbestendige coating zorgt er daarnaast voor dat de kwaliteit en uitstraling van deze messenset er ook lang mooi uitblijft zien.

Het ontwerp van de Rochester 14-delige Messenset is stijlvol en praktisch. Hierdoor past hij gemakkelijk in ieder keukeninterieur en is het een echte lust voor het oog. De ergonomische grepen zorgen er ook voor dat de messen zeer fijn te gebruiken zijn.

Voordelen Rochester 14-delige Messenset

 • Zeer stijlvol ontwerp
 • Simpel te gebruiken
 • Veel verschillende messen met allerlei specifieke doeleinden
 • Premium uitstraling

Nadelen Rochester 14-delige Messenset

 • Wat aan de dure kant

3. Diamant Sabatier Integra Messenblok 8-delig

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het mooiste messenblok tot nu toe? Naar onze mening hoort die bij deze Diamant Sabatier Integra Messenblok 8-delig. Er zitten zeven messen in dit blok, waarbij je dus de ruimte overhoudt om 1 van je eigen messen er ook in te stoppen. 

Zo houd je al je messen in één groot houten geheel, dat er ook nog eens erg stijlvol uit ziet in jouw keuken.

De Diamant Sabatier Integra Messenblok 8-delig messen zijn gemaakt van RVS en zullen dus zeer lang mee gaan. De handvaten liggen erg goed in de hand en zullen na jaren gebruik nog steeds goed vast zitten.

Hierdoor heb je altijd de macht over je eigen keuken, en kun je elk gerecht met gemak op maat snijden!

Voordelen Diamant Sabatier Integra Messenblok 8-delig

 • ruimte voor een extra mes in het messenblok
 • RVS materiaal is duurzaam en stevig
 • Stijlvol ontwerp van het messenblok
 • Praktische en stevige handvaten

Nadelen Diamant Sabatier Integra Messenblok 8-delig

 • Messenblok is groter dan nodig

4. Richardson Sheffield Forme Contours Messenblok

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Nu gaan we door naar een prachtig recht ontworpen messenblok, het Richardson Sheffield Forme Contours Messenblok!

Bij deze Richardson Sheffield Forme Contours Messenblok krijg je maar liefst vijf hoogwaardige messen, verpakt in een bamboe blok dat vooral in exotisch ingerichte keukens erg leuk zal staan.

De Richardson Sheffield Forme Contours Messenblok heeft onder andere een mes voor aardappels, een huishoudmes, een koksmes, vleesmes en een broodmes. Zo heb je dus voor ieder doel dat je in de keuken kan hebben, een geschikt stuk gerei in petto.

Voordelen Richardson Sheffield Forme Contours Messenblok

 • Scherp geslepen messen
 • Variatie aan doeleinden van de meegeleverde messen
 • Mooi blok gemaakt van bamboe, past goed in een exotische keuken

Nadelen Richardson Sheffield Forme Contours Messenblok

 • Het blok valt relatief makkelijk omver

5. KitchenBrothers Messenset met Blok

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Deik Messenblok 16-delige keukenmessenset is geschikt voor allerlei soorten keukens. Het modern ontworpen messenblok is erg praktisch en ziet er geweldig uit.

Daarnaast passen er in dit messenblok natuurlijk maar liefst 16 messen, die allemaal al scherp voorgeslepen zijn zo gauw je ze uitpakt.

De handvaten van deze messen zijn van metaal, waardoor het hele mes in zijn geheel uit 1 stuk metaal is gesmeden. Dit zorgt voor een clean uiterlijk van de messen, en is tevens duurzaam.

Met de Deik Messenblok 16-delige keukenmessenset kun je dus niet anders dan een waardige upgrade geven aan jouw keuken!

Voordelen KitchenBrothers Messenset met Blok

 • Prachtig ontworpen messen
 • Mooi modern messenblok dat in iedere keuken past
 • Messen uit één stuk metaal gesneden
 • RVS, dus roest niet en gaat lang mee

Nadelen KitchenBrothers Messenset met Blok

 • Metalen handvaten kunnen glibberig worden bij vettig eten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel messensets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten messensets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de messensets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste messensets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>