• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Mini Wasmachine [Test 2024]

Beste Mini Wasmachine [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Mini Wasmachine

vidaXL Mini wasmachine met dubbele trommel 5.6 kg

Mini wasmachine met dubbele trommel 5,6 kg

Breng je regelmatig een bezoekje aan de camping of woon je in een studentenkamer en heb je hierdoor vaak te weinig ruimte om even snel een een klein wasje te draaien? Dan hebben we wat leuks voor je!

Wij van Mutsy hebben namelijk recent onderzoek gedaan naar de allerbeste mini wasmachines van dit moment. Mede dankzij ons mini wasmachine test 2024 zijn we tot de conclusie gekomen dat de Mini wasmachine met dubbele trommel 5,6 kg de beste koop is die je in huis kan halen!

Niet alleen beschikt dit beste mini wasmachine 2024 over zeer handige functionaliteiten waardoor je snel en efficiënt een wasje kan draaien, deze mini wasmachine is ook nog eens voorzien een uitzonderlijk gebruiksgemak en neem zeer weinig ruimte in beslag!

Wil je meer weten over deze beste wasmachine? Klik dan snel op de onderstaande button!

Op zoek naar een handige oplossing voor het wassen van je kleding zonder veel ruimte in te nemen? Dan ben je op zoek naar een mini wasmachine! Deze compacte apparaten zijn perfect voor kleine ruimtes zoals keukens, campers, studentenkamers en flats. Sommige modellen hebben zelfs geen wateraansluiting nodig.

Om je te helpen bij het kiezen van de beste mini wasmachine, hebben we een grondige test uitgevoerd. We hebben tientallen modellen beoordeeld op belangrijke criteria en een handig overzicht opgesteld met de beste opties van dit moment, onderverdeeld in verschillende categorieën.

Lees verder voor de voor- en nadelen van elke machine, alternatieve opties en handige tips!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Mini Wasmachines

vidaXL Mini wasmachine met dubbele trommel 5.6 kg

Beste koop mini wasmachine
1. Mini wasmachine met dubbele trommel 5,6 kg

Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge

Beste mini wasmachine camping
2. Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge

Camry CR 8052 Mini Wasmachine

Beste mini wasmachine 3 kg
3. Camry CR 8052 Mini Wasmachine

Salora WMR5350 - Wasmachine

Beste mini wasmachine 4 kg
4. Salora WMR5350 - Wasmachine 

Mesko MS 8053 mini wasmachine

Beste mini wasmachine goedkoop
5. Mesko MS 8053 mini wasmachine

Top 10 beste mini wasmachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste mini wasmachines. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en hierdoor geen antwoord kan geven op de vraag: welke mini wasmachine past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een mini wasmachine?

Ga jij een mini wasmachine kopen? Dan raden we je aan om niet voor de eerste de beste mini wasmachine aanbieding te gaan maar eerst enig onderzoek te verrichten waarbij je rekening houdt met een aantal belangrijke criteria voordat je een aankoop doet. Mini wasmachines koop je namelijk niet iedere dag en kunnen daarnaast vrij duur zijn.

Om jou zo goed mogelijk te begeleiden in je aankoop hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria opgesomd die ervoor zorgen dat jij een mini wasmachine aanschaft die aan al jouw persoonlijk wensen en behoeftes voldoet.

Deze criteria hebben wij zelf ook gebruikt in onze test en deze criteria lijken tevens ook sterk op de beste wasmachine volgens de consumentenbond. Door deze criteria in je achterhoofd te houden bespaar je jezelf veel tijd, geld en verklein je de kans op een miskoop!

Gewicht

Er bestaan een grote kans dat je je mini wasmachine meeneemt op je bezoekje aan de camping of een andere vakantie bestemming. Hierdoor is het ten eerste belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de desbetreffende mini wasmachine. Mini wasmachines hebben doorgaans een acceptabel gewicht waardoor je hem eenvoudig mee kan nemen in de kofferbak van je auto of in je caravan.

Om te voorkomen dat je straks zit opgescheept met een veel te zware wasmachine raden we je aan om voordat je een aankoop verricht altijd het gewicht van de mini wasmachine te dubbel checken.

Was capaciteit

Als tweede is het belangrijk dat je kijkt naar de was/ centrifugeer capaciteit van een wasmachine. Een mini wasmachine is zoals de naam al aangeeft zeer geschikt om snel en efficiënt kleine kleine wasjes te draaien. Het vulgewicht geeft aan hoeveel was je per wasbeurt kwijt kan. Doorgaans varieert dit tussen de 3 en 5 kg. 

Afhankelijk van je persoonlijke gebruikswensen raden we je aan om te kijken naar de meest geschikte was capaciteit. Het is namelijk een groot verschil of je alleen in je studentenkamer een wasje draait of verantwoordelijk ben voor je hele gezin op de camping. 

Toerental

Heb je geen zin om je was iedere keer op een rek te hangen om vervolgens lang te wachten tot je was eindelijk droog is? Dan is het ook verstandig om rekening te houden met het toerental van een mini wasmachine. Hoe hoger het toerental, des te droger wordt de was. Gemiddeld heeft een mini wasmachine een toerental van 100 tpm.

Energieverbruik

Er bestaat een hele grote kans dat je een mini wasmachine op het oog hebt om de maandelijkse energie rekening te verkleinen. Met een mini wasmachine, zoals de benaming eigenlijk al aangeeft verbruik je minder energie. Echter kan het energieverbruik van de verschillende mini wasmachines op de markt erg fluctueren. Het is dan ook verstandig om van te voren te kijken naar het energielabel van je mini wasmachine. 

Deze energielabels zijn van het minste energie verbruik ( A+++) gerangschikt naar het meeste energie verbruik (D). Door een mini wasmachine aan te schaffen in de A categorie verbruik je dus aanzienlijk minder energie.

Geluidsniveau

Tot slot hoop je natuurlijk niemand tot last te zijn wanneer je een klein wasje draait. Het geluidsniveau van een mini wasmachine speelt hierin een belangrijke rol. Over het algemeen is een mini wasmachine met een geluidsniveau van 60 decibel of lager prettig om te gebruiken wanneer je niemand tot last wilt zijn. Het geluid wat deze wasmachines produceren is minimaal waardoor je zelfs een gewenst moment in de nacht kan kiezen om een wasje te draaien.

De geluidsniveaus van de desbetreffende mini wasmachines zijn vaak terug te vinden in de product specificaties. Overigens is het wel goed om te weten dat door elke toename van 3 decibel of hoger, het geluid wordt verdubbeld.


Wat is de beste mini wasmachine van 2024? 

De meest logische vraag die je jezelf nu stelt is welke mini wasmachine is het beste? In de onderstaande sectie gaan we hier graag dieper op in en nemen we uitgebreid onze top 5 lijst met je door. In dit overzicht hebben we ook de moeite genomen om de mini wasmachines te categoriseren zodat niemand deze pagina straks teleurgesteld verlaat. Iedere mini wasmachine wordt kort geïntroduceerd middels een product omschrijving waarbij we alle voor en nadelen op een rijtje hebben gezet.

Op deze manier kom jij er in een mum van tijd achter welke mini wasmachine het beste bij jou past. Overigens staan alle beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen weergegeven. Deze zijn gebaseerd op de test uitslagen, externe reviews en gebruikerservaringen van de deelnemers uit onze test die jou voor gingen.

1. Mini wasmachine met dubbele trommel 5,6 kg

vidaXL Mini wasmachine met dubbele trommel 5.6 kg

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We trappen deze top 5 lijst gelijk af met de grote winnaar! Zoals je wellicht al hebt kunnen lezen is de Mini wasmachine met dubbele trommel 5,6 kg op de eerste plaats geëindigd. Graag vertellen we je waarom dit de allerbeste mini wasmachine van dit moment is!

Naast de uitgebreide functionaliteiten en het uitstekende gebruiksgemak is deze draagbare mini wasmachine ideaal om te gebruiken op plekken waar weinig beschikbare ruimte is. Denk hierbij aan kleine keukens, -campers, -studentkamers, -flats, -vakantiewoningen en ga zo maar door! Dankzij de ruime was capaciteit van een kleine 4 kilo kan je in deze mini wasmachine aanzienlijk wat vieze was kwijt.

Overigens beschikt deze mini wasmachine over handige ingebouwde timers en wordt deze mini wasmachine geleverd met een hoes-, een mand-, een toevoer- en afvoerslang. Hierdoor kan je het water na gebruik eenvoudig weer afvoeren, wat wil je nog meer!

Voordelen

 • Geschikt om te gebruiken op allerlei plekken waar de ruimte ontbreekt
 • Ruime was- en centrifugeer capaciteit 
 • Energiezuinig - A label
 • Ingebouwde timers en meegeleverde accessoires

Nadelen

 • Duurder geprijsd

2. Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge

Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Neem je je gezin graag mee in de caravan of breng je regelmatig een bezoekje aan de camping? Natuurlijk snappen we dat je ook bij dit soort gelegenheden behoefte hebt aan schone en frisse kleding! Om je zorgen weg te nemen hebben we de tweede plaats weggegeven aan de Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge! Deze mini wasmachine is onlangs verkozen tot de beste kleine wasmachine voor op de camping!

Deze zogenaamde camping wasmachine is compact, licht van gewicht en zeer eenvoudig mee te nemen in je caravan of in de kofferbak van je auto. Hierdoor maakt deze stille mini wasmachine het mogelijk om altijd en overal een geautomatiseerde was te draaien. Deze mini wasmachine verbruikt zeer weinig energie en is om deze redenen beloond met een A+ energielabel. Sluit de wasmachine op een gewenste plek aan, gooi je vieze was erin, stel de temperatuur en de timer in en klaar is kees!

Na je wasbeurt kan je ervoor kiezen om je was te centrifugeren waarna je het resterende water laat weglopen middels de geïntegreerde afvoer, handig he! 

Voordelen

 • Zeer geschikt om mee te nemen op reis
 • Compact, licht van gewicht en eenvoudig mee te nemen
 • Binnen enkele minuten geïnstalleerd & gemakkelijk te gebruiken 
 • Inclusief doorkijkventster en makkelijk schoon te maken
 • Voorzien van een bovenlader en een anti slip bodem 
 • CE gecertificeerd en komt in een milieuvriendelijke verpakking

Nadelen

 • Zonder lintvanger

3. Camry CR 8052 Mini Wasmachine

Camry CR 8052 Mini Wasmachine

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Voor studenten die op kamers verblijven is het zeer aantrekkelijk om een mini wasmachine aan te schaffen die zeer weinig ruimte in beslag neemt. Aan de andere kant heeft een alleenstaande student minder wasgoed en is het dus in zijn of haar voordeel om een mini wasmachine aan te schaffen dat kleine hoeveelheden vies wasgoed snel en efficiënt schoon krijgt. Gelukkig hebben we ook aan deze doelgroep gedacht! Graag introduceren we de Camry CR 8052 Mini Wasmachine. Deze wasmachine is verkozen tot de beste mini wasmachine met een was capaciteit van 3 kg.

Deze mini wasmachine is compact en ideaal voor het draaien van kleine wasjes. De Camry CR 8052 Mini Wasmachine komt met een aparte centrifuge trommel en beschikt over 2 timers, een bovenlader en een anti slipbodem waardoor hij zelfs de volgende ochtend na je huisfeestje op dezelfde plek staat!

Mede door de uitgebreide handleiding, het energie- en waterverbruik is dit de beste mini wasmachine voor een jonge student die net op zichzelf woont!

Voordelen

 • Efficiënte was capaciteit voor zelfstandige studenten
 • 2 aparte trommels voor wassen en centrifugeren
 • Inclusief meerdere wasprogramma's en timers
 • Uitgebreide handleiding, verminderd energie- en waterverbruik

Nadelen

 • Zwaarder van gewicht

4. Salora WMR5350 - Wasmachine 

Salora WMR5350 - Wasmachine

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

We zijn alweer aangekomen bij de vierde top mini wasmachine in deze top 5 lijst. Graag introduceren we de Salora WMR5350 - Wasmachine! Naast het chique en elegante design beschikt deze mini wasmachine over een ruime was capaciteit. Dit maakt de Salora WMR5350 - Wasmachine zeer geschikt voor de wat grotere hoeveelheden wasgoed.

Deze mini wasmachine beschikt over een was capaciteit van 4,6 kg en een vulgewicht voor de centrifuge van 2 kg. Binnen een 15 minuten kan jij al je fris gewassen wasgoed uit de trommel halen, en dat allemaal door een minimale hoeveelheid water en energie te verbruiken. Daarnaast is deze mini wasmachine bijna geruisloos wat betekent dat je ook eventueel in de nacht een wasje kan draaien.

De gebruikers in onze mini was machine test 2024 waren zeer te spreken over dit artikel, ontdek meer over de Salora WMR5350 - Wasmachine door op de bovenstaande button te klikken!

Voordelen

 • Chique en elegant design
 • Ruime was capaciteit, geschikt voor de wat grotere hoeveelheden wasgoed
 • Verminderd water en energieverbruik
 • Geruisloos wassen

Nadelen

 • Afvoerkabel iets te kort
 • Zonder kinderslot

5. Mesko MS 8053 mini wasmachine

Mesko MS 8053 mini wasmachine

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze top 5 lijst af met de laatste maar zeker niet de minste mini wasmachine. Zit je op dit moment helaas krap bij kas of aan een beperkt budget gebonden? Natuurlijk hebben we hier begrip voor, om deze redenen hebben we ook een goedkoper alternatief verwerkt in deze lijst. De volgende wasmachine zeer voordelig geprijsd en voorzien van een uitstekende kwaliteit. We hebben het natuurlijk over de Mesko MS 8053 mini wasmachine!

Deze wasmachine is overigens beloond met het energielabel A+ en verbruikt minder water dan een traditionele wasmachine. Daarnaast weegt deze mini wasmachine slechts 6 kilo en is zeer eenvoudig te vervoeren. Hierdoor heb je voor een voordelig prijsje altijd schoon en fris wasgoed. Kortom voor een voordelige prijs is dit een hele goede mini wasmachine waar je nog jarenlang plezier van kan hebben.

Ben jij benieuwd naar de prijs van deze goedkope mini wasmachine? Klik dan snel op de bovenstaande button en ontdek het voor jezelf! Met een goedkope wasmachine kan je veel plezier beleven!

Voordelen

 • Goedkoopste optie van de top 5 
 • Weeg slechts 6 kg, eenvoudig te vervoeren
 • Energielabel A+
 • Laag geluidsniveau

Nadelen

 • Centrifugeer functie is van een mindere kwaliteit

Veelgestelde vragen

Wat is een mini wasmachine en hoe werkt het?

Een mini wasmachine is een compacte wasmachine die ideaal is voor kleine ruimtes zoals appartementen, campers en studentenkamers. Het werkt op een vergelijkbare manier als een normale wasmachine, maar op kleinere schaal. Je plaatst je kleding in de trommel, voegt water en wasmiddel toe, stelt de gewenste instellingen in en start de machine voor een snelle en efficiënte wasbeurt.

Kan ik een mini wasmachine gebruiken zonder wateraansluiting?

Ja, er zijn mini wasmachines beschikbaar die geen wateraansluiting nodig hebben. Deze modellen zijn vaak voorzien van een watertank waarin je het water handmatig toevoegt voordat je begint met wassen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik op plaatsen waar geen directe toegang tot water is, zoals in kleine keukens of op campings.

Hoeveel kleding past er in een mini wasmachine?

De capaciteit van een mini wasmachine varieert afhankelijk van het model, maar over het algemeen kunnen ze ongeveer 2 tot 6 kilogram wasgoed aan. Dit komt overeen met ongeveer 5 tot 15 T-shirts, afhankelijk van de grootte en het materiaal van de kledingstukken.

Zijn mini wasmachines efficiënt in het wassen van kleding?

Ja, mini wasmachines kunnen zeer efficiënt zijn in het wassen van kleding, vooral voor kleine hoeveelheden. Ze verbruiken over het algemeen minder water en energie dan traditionele wasmachines, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn. Bovendien zijn ze snel en gemakkelijk te gebruiken voor dagelijkse wasbehoeften.

Welke soorten kleding kan ik wassen in een mini wasmachine?

Je kunt verschillende soorten kleding wassen in een mini wasmachine, waaronder shirts, broeken, sokken, ondergoed en zelfs lichte handdoeken. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en te voorkomen dat je te veel kleding tegelijk in de machine plaatst, om een optimale wasprestatie te garanderen.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>