Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste monoblock airco?

Evolar EVO-M1000CH review

Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco

Uit onze test is gebleken dat de Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco de beste monoblock airco van 2024 is. De Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco is een goede monoblock airco zonder buitenunit die gemakkelijk te installeren is.

Zelfs zonder installateur kun je deze airco makkelijk en snel installeren. Verder is dit een praktische 4-in-1 airco die naast koelen en verwarmen ook de lucht kan ventileren en ontvochtigen. Kortom, met deze airco haal je een echte alleskunner in huis.

Wat is de beste monoblock airco? Deze vraag hebben wij erg vaak voorbij zien komen. Vooral in de zomer is de vraag naar een goede airco erg hoog. 

De hete zomers zijn erg fijn om lekker naar het strand te gaan of in de tuin te genieten. Toch hebben de warme zomers ook een keerzijde. De slaapkamers en woonkamers worden namelijk ook ontzettend warm in de zomer. Dit kan er voor zorgen dat het onaangenaam warm wordt waardoor jij niet kunt slapen.

Een monoblock airco kan daarom een goede oplossing zijn. Het kiezen van een goede monoblock airco kan daarentegen weer een hele lastige klus zijn. Er zijn er namelijk ontzettend veel welke allemaal andere prijsklassen en specificaties hebben. Gelukkig voor jou hebben wij de beste opties van dit moment getest en opgenomen in onze handige top 5.

Wil jij weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een monoblock airco en wat de beste opties van dit moment zijn? Lees dan gauw verder en kom er achter!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste monoblock airco's uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Monoblock Airco's

Evolar EVO-M1000CH review
Beste Koop monoblock airco

1. Evolar EVO-M1000CH

Innova 2.0 12HP DCInverter review
Beste luxe monoblock airco

2. Innova 2.0 12HP DCInverter

Olimpia Splendid Unico Smart review
Beste stille monoblock airco

3. Olimpia Splendid Unico Smart

VANTUBO APOLLO 12HP review
Beste monoblock airco grote ruimtes

4. VANTUBO APOLLO 12HP

Qlima WDH 229 Inverter Monoblock Airco review
Beste goedkope monoblock airco

5. Qlima WDH 229 Inverter Monoblock Airco 

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste monoblock airco is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ monoblock airco's vergeleken

57+ ervaringen gecheckt

13+ uur onderzoek


Welke monoblock airco is het beste?

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd om te kijken naar de beste opties van dit moment. Zoals eerder benoemd hebben wij meer dan tien verschillende monoblock airco's met elkaar vergeleken. Hierbij hebben wij elke airco op verschillende criteria getest om zo onze handige top 5 op te kunnen stellen.

Hieronder hebben wij onze top 5 weergegeven waarbij wij modellen uit verschillende categorieën en prijsklassen hebben geselecteerd. Ook hebben wij elke monoblock airco voorzien van een korte product omschrijving. Hierbij hebben wij de voor- en nadelen van elk model opgenoemd.

Bij het uitvoeren van ons onderzoek hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten. De eindbeoordeling van elk model is dus een combinatie van de geteste criteria en de reviews van andere consumenten. Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Evolar EVO-M1000CH

Evolar EVO-M1000CH review
 • Makkelijk te installeren 
 • Energielabel A
 • 4 functies in één airco
 • Voor een kamer van maximaal 23 vierkante meter

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 1 hebben wij de Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit - Koelen & Verwarmen geselecteerd als beste optie van dit moment.

Deze monoblock airco heeft namelijk een elegant design en werkt zonder buitenunit. Hierdoor hoef jij vrijwel niks te monteren, maar alleen de monoblock airco te installeren. 

Met slechts twee gaten in de muur kun je deze monoblock airco monteren. De 4-in-1 monoblock airco beschikt over de functies ventileren, verwarmen, koelen en het ontvochtigen van de lucht. Daarnaast is hij erg stil wat hem ook geschikt maakt voor de slaapkamer. Meer weten over deze monoblock airco?

Via je bovenstaande button vind je meer informatie en kom je achter de beste prijs!

2. Innova 2.0 12HP DCInverter

Innova 2.0 12HP DCInverter review
 • Bediening met afstandsbediening en app
 • Zonder buiten unit
 • Uitstekende koeling en verwarming
 • Laten installeren kost geld

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de beste luxe monoblock airco? Dan is de Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco een goede optie voor jou. Deze airco is namelijk volledig met je smartphone te bedienen via de handige app. 

Daarnaast kun je de monoblock airco zelf installeren en beschikt hij over het energielabel A+. Dit houdt in dat deze airco erg zuinig is. De airco is alleen minder geschikt voor hele grote ruimtes en ruimtes die niet goed geïsoleerd zijn.

Toch beschikt deze airco over 8000 BTU aan vermogen waarmee jij gemakkelijk een kamer van 27 vierkante meter kunt koelen en verwarmen.

3. Olimpia Splendid Unico Smart

Olimpia Splendid Unico Smart review
 • Bediening met afstandsbediening en app
 • Zonder buiten unit
 • Veel vermogen
 • Laten installeren kost geld

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de beste prijs/kwaliteit monoblock airco van dit moment? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de Olimpia Splendid Unico Smart 12 SF Monoblock Airco. Deze monoblock airco kan namelijk een oppervlak van wel 44 vierkante meter opwarmen of afkoelen en beschikt gewoon over het energielabel A. 

Dit maakt hem erg energiezuinig, maar met het 12.000 BTU aan vermogen heb jij de kamer wel megasnel opgewarmd of afgekoeld. De monoblock airco is ook nog eens super stil met een maximaal volume van 42 decibel.

Ook is de monoblock airco te bedienen met een meegeleverde afstandsbediening of met de handig te installeren app.

4. VANTUBO APOLLO 12HP

VANTUBO APOLLO 12HP review
 • Beste airco voor middelgrote ruimtes
 • Met app te bedienen
 • Maakt meer geluid

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 3 van deze lijst vinden we de VANTUBO APOLLO 12HP - Airco zonder buitenunit - 12000BTU - Airconditioner door muur - Monoblock airco. Deze monoblock airco beschikt ook over 12.000 BTU aan vermogen en kan ook een oppervlak van 44 vierkante meter verwarmen of koelen. Daarnaast beschikt ook dit model over energielabel A. 

Het enige nadeel van dit model is dat hij iets meer lawaai maakt bij de maximale stand, namelijk 52 decibel. Dit is alsnog ontzettend weinig, maar wel meer dan de vorige 2 modellen. Ook dit model is te bedienen met een handige app of via de meegeleverde afstandsbediening.

5. Qlima WDH 229 Inverter Monoblock Airco 

Qlima WDH 229 Inverter Monoblock Airco review
 • Energielabel A
 • Te bedienen met een afstandsbediening
 • Maakt meer lawaai

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de beste budget monoblock airco? Dan is de Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m een goede optie. Deze monoblock airco kost namelijk vrij weinig terwijl je er wel enorm veel functies voor krijgt. Zo is het mogelijk om een ruimte tot wel 36 vierkante meter te verwarmen of af te koelen. 

Ook beschikt deze monoblock airco over een energielabel A waardoor hij enorm zuinig is. Het enige nadeel is dat de Qlima WDH 229 Inverter Monoblock airco - 85m een hoger maximaal geluidsniveau heeft namelijk 85 decibel. De monoblock airco is daarentegen wel met een afstandsbediening te bedienen vanuit bed of vanaf de bank.

De beste prijs van deze airco vind je via de bovenstaande button!


Top 10 Monoblock Airco's

Waar kun je het beste een monoblock airco kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste monoblock airco van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte monoblock airco's bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 monoblock airco's!


Beste monoblock airco kopen: hier moet je op letten

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een monoblock airco en welke monoblock airco past het beste bij jou? Om daar achter te komen is het handig om rekening te houden met enkele criteria.

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Wanneer je rekening houdt met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop en vind je de geschikte monoblock airco.

Deze onderstaande criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste monoblock airco test. Daarnaast zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste monoblock airco volgens de consumentenbond test. 

Vermogen van de monoblock airco

Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van de ruimte die je gaat verkoelen. Elke monoblock airco heeft namelijk een ander vermogen en is dus bereid een andere ruimte op te warmen. Monoblock airco's met weinig vermogen krijgen het bijvoorbeeld niet voor elkaar om in een korte tijd een grote ruimte te verwarmen.

Bekijk dus voor het aanschaffen van de airco eerst hoe groot de ruimte is en of de monoblock airco hiervoor geschikt is. In de productomschrijving van de airco's staat vaak het aantal vierkante meter waarvoor de monoblock airco geschikt is.

Het vermogen van een monoblock airco ligt vaak een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld een mobiele airco. Om deze reden is het belangrijk hier goed rekening mee te houden. 

Hoe stil is de monoblock airco?

Als jij de beste monoblock airco voor slaapkamers zoekt dan wil je uiteraard een apparaat dat niet te veel herrie maakt. We zouden je dan ook altijd aanraden om hier op te letten bij het kopen van een monoblock airco.

Als je airco gebruikt voor je woonkamer is dit uiteraard minder belangrijk. Tegenwoordig zijn de meeste airco's gelukkig relatief stil. Wil je een extra stille monoblock airco? Kies dan voor een mobiele airco die niet meer dan 55 decibel produceert. 

Hoeveel energie verbruikt de monoblock airco?

Aangezien airco's vaak een lange tijd achter elkaar aan staan om een ruimte goed te kunnen koelen of verwarmen is het belangrijk om te kijken naar de energiezuinigheid van het apparaat. Elke monoblock airco is voorzien van een energielabel.

De meeste airco's zijn tegenwoordig voorzien van een energielabel A of A+. Ga je liever voor een goedkopere variant? Dan kan het zijn dat het energielabel B of anders is. Op de langere termijn gaat dit je waarschijnlijk geen geld besparen.

Functies

Monoblock airco's in het hogere segment beschikken vaak ook over de functie waarbij je een ruimte kunt verwarmen of zuiveren. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld allergie klachten hebt zoals hooikoorts. Ook kan hij in de winter gebruikt worden om de ruimte lekker op te warmen waardoor jij in een warme kamer kunt slapen.


Wat is de beste monoblock airco volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft geen specifiek onderzoek uitgevoerd naar de beste monoblock airco's van dit moment. We hebben onze top vijf daarom niet kunnen vergelijken met de top 5 van de consumentenbond. Wel kun jij jouw aankoopbeslissing baseren op het door ons uitgevoerde onderzoek zodat je zeker geen miskoop doet!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste monoblock airco op de markt?

De beste monoblock airco op de markt kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals prijs, prestaties en functies. Het is raadzaam om recensies te lezen en advies in te winnen om de beste keuze te maken die past bij jouw behoeften en budget.

Hoe kies ik de beste monoblock airco voor mijn huis?

Bij het kiezen van de beste monoblock airco voor jouw huis is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van de kamer, energie-efficiëntie, geluidsniveau en extra functies zoals luchtzuivering. Het raadplegen van professioneel advies en het lezen van reviews kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Wat zijn de voordelen van een monoblock airco?

Monoblock airconditioners zijn populair vanwege hun eenvoudige installatie, omdat ze geen complexe installatie van buizen vereisen zoals split-airco's. Ze zijn ook draagbaar en kunnen gemakkelijk worden verplaatst naar verschillende ruimtes. Bovendien zijn ze vaak kosteneffectiever dan andere airconditioningsystemen.

Wat zijn de nadelen van een monoblock airco?

Ondanks hun voordelen hebben monoblock airconditioners enkele nadelen. Ze hebben bijvoorbeeld de neiging om minder efficiënt te zijn in het koelen van grote ruimtes in vergelijking met split-airco's. Ook kunnen ze meer geluid produceren vanwege het feit dat de compressor zich in hetzelfde apparaat bevindt als de ventilator.

Hoe onderhoud ik mijn monoblock airco voor optimale prestaties?

Om de optimale prestaties van je monoblock airconditioner te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit omvat het regelmatig reinigen of vervangen van de filters, het controleren van de condensor en verdamperspoelen op vuil en het zorgen voor voldoende ventilatie rondom het apparaat. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor specifieke onderhoudsinstructies.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>