• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Nespresso Cups [Test 2024]

Beste Nespresso Cups [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Wat zijn de beste Nespresso Cups?

Ispirazione Napoli review

Inspirazione Napoli

Bij ons team van Mutsy hebben we de Inspirazione Napoli verkozen als beste Nespresso Cups van 2024. De perfect gebalanceerde smaak van deze koffie combineert uitmuntend met melk. Het is de rijke geur die ons elke ochtend begroet en ons herinnert aan de passie en expertise die in elke kopje schuilgaat. 

Onze waardering voor Inspirazione Napoli is gegroeid door de dikke body en de excellente mix van bitterheid die het biedt, wat ons team keer op keer bevestigt dat dit werkelijk speciale koffie is. Ons advies? Probeer het zelf en voel de warmte en complexiteit die Inspirazione Napoli te bieden heeft.

Binnen ons team van Mutsy hebben wij ons vaak afgevraagd: wat zijn de beste Nespresso cups? Deze vraag is niet alleen relevant voor ons als koffieliefhebbers, maar ook voor iedereen die zijn dag graag begint met een perfect kopje koffie.

Om deze vraag te beantwoorden, hebben wij, uit pure passie voor koffie, een uitgebreid onderzoek opgezet. Wij hebben persoonlijk een reeks Nespresso cups getest om niet alleen onszelf, maar ook jullie, mede-koffiegenieters, te voorzien van de meest accurate en persoonlijke aanbevelingen.

Als resultaat van ons onderzoek hebben we de top 5 lekkerste Nespresso cups samengesteld, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Ons doel hierbij was om voor iedereen wat aan te bieden, gebaseerd op onze eigen ervaringen en voorkeuren.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste Nespresso Cups uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Nespresso Cups

Ispirazione Napoli review
Beste Koop Nespresso cups

1. Inspirazione Napoli

Master Origin India Review
Beste lungo nespresso cups

2. Master Origin India

Chiaro Review
Beste
Nespresso cups voor cappucino

3. Chiaro

Volluto Decaffeinato Review
Beste decafé nespresso cups

4. Volluto Decaffeinato

Douwe Egberts Lungo Original Koffiecups - Intensiteit 6 - 10 x 20 capsules review
Beste nespresso cups alternatief

5. Douwe Egberts Lungo Original

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Nespresso Cups zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

16+ Nespresso Cups vergeleken

27+ ervaringen gecheckt

9+ uur onderzoek


Welke Nespresso Cups zijn het beste?

Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. In onderstaande sectie geven we namelijk antwoord op de vraag: 'wat zijn de beste Nespresso cups in 2024?' 

Uiteraard is dit ontzettend persoonlijk. Over smaak valt niet te discussiëren en wat de ene persoon heerlijk vindt, kan de andere persoon weer niks vinden.

Met dit in het achterhoofd hebben we verschillende situaties gemaakt. Hierdoor hebben we een beste koffie cup voor elk moment. Hierdoor kun je zelf kiezen welke Nespresso cups het beste bij jou passen. 

1. Inspirazione Napoli

Ispirazione Napoli review
 • Kan gebruik gemaakt worden van meerdere suikers
 • Je krijgt er 10 stokjes en een maatlepel bij
 • Heerlijk met melk
 • Zeer sterk, hier moet je van houden

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We beginnen deze lijst met de Inspirazione Napoli cups van Nespresso. Als jij op zoek bent naar de beste sterke Nespresso Cup dan is dit je beste optie.

De Inspirazione Napoli worden het beste geserveerd als Ristretto of Espresso. Dit is terug te proeven in de smaak, deze koffie is namelijk ontzettend sterk.

Op de Nespresso website scoort hij namelijk een 13 op intensiteit. Dit is ontzettend sterk, dus daar moet je van houden. Bij Mutsy zijn wij gek op sterke koffie en daarom vinden we zeker dat je deze een keer geprobeerd moet hebben.

2. Master Origin India

Master Origin India Review
 • Perfecte koffie capsule voor het maken van lungo's
 • Intense en krachtige smaak
 • Sterke koffie
 • 'Houtachtige' smaak moet je liggen

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer twee van deze lijst van beste Nespresso cups vinden we de MASTER ORIGIN INDIA. Dit is een perfecte koffie capsule voor mensen die graag lungo's drinken.

Deze koffie smaak is geïnspireerd op het land India waardoor je een koffie met een volle body en een kruidig karakter krijgt. Ook deze koffie is overigens redelijk sterk, zo scoort hij een 11 op het gebied van intensiteit.

Deze koffie wordt door andere consumenten omgeschreven als intens, kruidig en houtachtig. De houtachtige smaak proef je zeker terug, hier moet je wel van houden, omdat het een hele specifieke smaak is.

3. Chiaro

Chiaro Review
 • Beste Nespresso cup voor het maken van cappuccino's en latte machiato's
 • Zachte en zoete smaak
 • Minder sterk dan andere uit deze lijst

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Drink jij je koffies altijd met melk? Kies dan voor deze Chiaro Nespresso cups. Deze koffie is namelijk speciaal gemaakt voor het bereiden van de lekkerste melk koffies.

Of je nu een cappuccino of latte macchiato wilt, met deze koffie cups kan het allemaal. Deze koffie is overigens ook iets minder sterk dan de bovenstaande twee koffies. De smaak kenmerkt zich door zacht, zoet en tonen van karamel en koek.

Als jij beetje van zoete koffies houdt, is dit dus een perfecte Nespresso cup voor jou.

4. Volluto Decaffeinato

Volluto Decaffeinato Review
 • Doordat er geen cafeïne in zit zal het weinig invloed hebben op je slaap
 • Goede zachte en zoete smaak
 • Geen

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als jij op zoek bent naar de beste Nespresso cups Decafé dan zouden wij kiezen voor de Volluto Decaffeinato. Het drinken van een bak koffie laat op je avond kan flinke gevolgen hebben voor je slaapkwaliteit.

Wij waren eerst nooit zo weg van Decafé koffie echter zijn we 180 gedraaid. Met een Decafé geniet je in de avond van een heerlijke kop koffie zonder dat je hierbij je slaap negatief beïnvloedt.

Het kiezen van een goede Decafé koffie is overigens best lastig. Wij vonden deze Volluto het lekkerste van alle Nespresso Cups die Decafé waren. Deze koffie smaakt een beetje naar vers fruit en is ontzettend zoet en zacht.

5. Douwe Egberts Lungo Original

Douwe Egberts Lungo Original Koffiecups - Intensiteit 6 - 10 x 20 capsules review
 • Goedkoper dan Nespresso
 • Goed alternatief voor Nespresso cups
 • Smaak iets minder goed dan Nespresso

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wat is het beste Nespresso cups alternatief? Het is een vraag die we ook regelmatig voorbij zien komen. Het is natuurlijk geen geheim dat een Nespresso capsule redelijk prijzig is.

Als jij op zoek bent naar een goed alternatief dan kunnen we de Douwe Egberts Lungo Original van harte aanraden. Deze koffie cups zijn gewoon bij Bol te koop en je kunt ze in grote hoeveelheid inkopen. 

De prijs ligt lager dan de meeste Nespresso cups en de smaak is prima. Ook als jij op zoek bent naar een sterkere koffie kun je bij Douwe Egberts terecht, ze hebben namelijk meerdere sterktes waar je uit kunt kiezen.


Top 10 Beste Nespresso Cups


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Nespresso Cups. De producten uit onze test zijn uitstekend, maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Nespresso Cups kopen: hier moet je op letten

Wanneer je net nieuw bent in de wereld van Nespresso koffie cups dan vraag je je misschien af: 'Waar moet ik eigenlijk op letten bij het kopen van Nespresso Cups?'.

Dit is een goede en terechte vraag. Het kopen van Nespresso cups kan namelijk ingewikkelder zijn dan je wellicht denkt. Om deze reden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van goede Nespresso cups.

Welke Nespresso cups passen bij mij?

Het bekende spreekwoord 'over smaak valt niet te twisten' is natuurlijk niet zomaar in het leven geroepen. Iedereen heeft een andere smaak en vindt andere dingen lekker.

Om deze reden is het kopen van lekkere koffie cups iets dat heel persoonlijk kan zijn. Lang niet iedereen vindt dezelfde smaak lekker en wat ons betreft, is er niet zo iets als 'de beste Nespresso cups voor iedereen'.

Nee, het hangt er echt vanaf wat voor smaak je hebt. Welke koffie vind je lekker? Houd je van zoet? Of juist van Bitter? Kan je houterige smaken waarderen? Of juist niet? Vind je melk uit een melkopschuimer fijner of niet?

Er zijn ontzettend veel vragen die jezelf kunt stellen bij het kiezen van de beste Nespresso cups. Gelukkig heeft Nespresso sinds kort een ware keuzehulp op hun website. Hierdoor kun je direct bepalen welke koffiecup het beste bij jou past.

Klik hier om direct te starten met de keuze hulp.

Prijs

Uiteraard speelt de prijs van Nespresso cups een flinke rol bij het kiezen van goede Nespresso cups. Nespresso cups zijn over het algemeen wat prijziger dan reguliere koffiecups die je in de supermarkt koopt.

Hier komt wel bij dat de smaak vaak een stuk beter en vooral exclusiever is dan in de supermarkt. Hier moet je echter wel geld voor neerleggen.

Als jij op zoek bent naar de beste betaalbare koffie cups dan is Nespresso waarschijnlijk niet de beste keuze voor je.

Sterkte

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de sterkte van de Nespresso cups. Houd je van sterke koffie of reageer je hier juist niet zo goed uit?

Het kan ook zijn dat je niet te veel cafeïne mag drinken vanwege medische redenen. Let hier dan ook goed op en kijk hoe sterk een soort koffie is.


Wat zijn de beste Nespresso Cups volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas geen test uitgevoerd over Nespresso Cups en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag. Wel hebben ze de (goedkopere) alternatieven op een rijtje gezet

Het team van Mutsy heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar zijn de Inspirazione Napoli cups uit gekomen als de beste Nespresso Cups van 2024!


Veelgestelde vragen

Zijn Nespresso cups recyclebaar?

Absoluut, Nespresso cups zijn recyclebaar via het Nespresso-recyclingprogramma, waarbij je gebruikte capsules kunt inleveren bij Nespresso-boutiques of inzamelpunten.

Passen alle Nespresso cups in elke Nespresso machine?

Nespresso OriginalLine cups passen in alle OriginalLine machines, maar ze passen niet in VertuoLine machines, en vice versa, vanwege verschillende technologieën.

Hoe lang blijven Nespresso cups vers?

Nespresso cups blijven vers tot de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat, meestal tot 12 maanden na productie, dankzij de luchtdichte verpakking.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>