Beste Nestschommel [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Nestschommel

KBT nestschommel Swibee review

KBT Swibee Nest Schommel Groen/zwart

Uit alle producten is de KBT Swibee Nest Schommel Groen/zwart als beste uit de test gekomen. Met deze nestschommel hebben je kinderen jaren lang schommelplezier. De schommel is gemaakt van PE. Dit materiaal type heeft als kenmerk waterafstotend te zijn. Hierdoor wordt de schommel niet te zwaar. Met een draaggewicht van 150 kg kunnen er meerdere kinderen tegelijkertijd op. De touwen kunnen van hoogte versteld worden zodat hij overal kan hangen. Kortom is dit de beste nestschommel van 2024!

De schommel is al jarenlang populair in Nederland, ieder kind heeft wel eens in een speeltuin geschommeld en heeft hierbij mooie herinneringen aan overgehouden. Tegenwoordig zijn er leuke alternatieven op de markt, zoals een nestschommel! Wil jij je kleintje ook super leuke schommel herinneringen geven of je eigen jeugdherinneringen herbeleven? Een nestschommel vervult deze taak perfect.

Een nestschommel koop je echter niet elke dag. Wij van Mutsy krijgen steeds vaker vragen over de beste nestschommels om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in de aankoop van een nestschommel hebben we een nestschommel test uitgevoerd waarbij we meerdere schommels met elkaar hebben vergeleken en tot een top 5 lijst zijn gekomen die in dit artikel uitgebreid wordt toegelicht.

Benieuwd naar de test resultaten en onze ultieme top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Nestschommels

KBT nestschommel Swibee review

Beste koop nestschommel
1. KBT Swibee Nest Schommel Groen/zwart

MaxxGarden Nestschommel

Beste design nestschommel 
2. MaxxGarden Nestschommel

MaxxToys Nestschommel

Beste goedkope nestschommel
3. MaxxToys Nestschommel

Relaxdays Nestschommel - ronde schommel

Beste compacte nestschommel
4. Relaxdays Nestschommel - ronde schommel - 80 cm 

Nestschommel buitenspeelgoed 100cm diameter

Beste nestschommel 150 KG
5. Nestschommel buitenspeelgoed 100cm diameter 

Top 10 Beste Nestschommels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste nestschommels. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag welke nestschommel past het beste bij mijn kind?

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Loopauto

Top 5: Beste Glijbaan


Waar moet je op letten bij het kopen van een nestschommel?

Wat is een goede nestschommel voor mijn kind en waar moet ik rekening mee houden bij de aankoop van een nestschommel? Het is verstandig om hierbij rekening te houden met een aantal belangrijke en betrouwbare criteria zodat je de plank nooit misslaat. Een nestschommel koop je tenslotte niet elke dag, tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten en maten nestschommels op de markt waardoor het soms moeilijk kan zijn om een keuze te maken. 

Wij streven er altijd naar om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in de toekomstige aankopen, om dit goed te doen hebben we hieronder enkele belangrijke criteria geselecteerd die een grote rol kunnen spelen in koopoverweging. Deze criteria hebben we zelf gebruikt in de nestschommel test en lijken tevens sterk op de beste nestschommel volgens de consumentenbond.

Ruimte

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden is de ruimte die je tot je beschikking hebt, nestschommels nemen veel ruimte in beslag. Veel consumenten schaffen een nestschommel aan en hebben hier geen rekening gehouden met de ruimte in de tuin.

Een nestschommel lijkt weinig ruimte in beslag te nemen, maar als jij of je kleintje optimaal wilt schommelen is het ook handig om rekening te houden met de zwaai van de nestschommel. Bereken dus altijd meer ruimte dan nodig om teleurstelling te voorkomen.

Materiaal

Ook is het verstandig om rekening te houden met het materiaal van de desbetreffende nestschommel en de kwaliteit hiervan hoog in het vaandel te houden. Het gaat immers over de veiligheid van jezelf of je kind. Bekijk altijd voordat je een aankoop verricht naar het materiaal en de veiligheidsmaatregelen die zijn verwerkt in de nestschommel.

Voor meer informatie over het gebruikte materiaal kun je altijd de productspecificaties raadplegen. 

Schommelaar

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met de schommelaar. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar volwassen schommelaars zijn niet geschikt voor kinder-nestschommels en andersom. Volwassenen hebben een hoger belastbaar gewicht nodig dat de kinder-nestschommel niet aankan en een volwassenen nestschommel voldoet weer niet aan de wensen en behoeftes van een kind.

Houd dus altijd rekening met de schommelaar voordat je besluit een nestschommel aan te schaffen.


Wat is de beste nestschommel van 2024? 

Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten geven we antwoord op de vraag: wat is de beste nestschommel? Dit doen we aan de hand van onze top 5 lijst waarin iedere nestschommel onder de loop wordt genomen. De nestschommels zijn geplaatst in verschillende categorieën zodat er niemand wordt teleurgesteld.  

Verder trappen we ieder artikel af met een korte product omschrijving waarna de voor en nadelen om een rijtje worden gezet, zo behoud je een goed overzicht en hopen we dat jij de meest geschikte nestschommel kunt aanschaffen. Tevens hebben we iedere nestschommel een eindbeoordeling gegeven aan de hand van de testresultaten, externe reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voorgingen.

1. KBT Swibee Nest Schommel Groen/zwart

KBT nestschommel Swibee review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Nestschommel kopen? Dan zit je hier goed! Zoals je wellicht al gelezen is de KBT Swibee Nest Schommel Groen/zwart als beste uit de test gekomen en daarmee de beste koop die je in huis kan halen. Hieronder lichten we graag toe waarom dit de beste nestschommel van 2024 is en waarom je deze beste koop nestschommel niet aan je voorbij kan laten schieten!

Om te beginnen is deze nestschommel voorzien van alle gebruiksgemakken en beschikt over een hoogwaardige kwaliteit. De veiligheid staat natuurlijk hoog in het vaandel, kinderen vanaf 3 jaar kunnen deze nestschommel daardoor ook veilig gebruiken! De verbindingstouwen van deze vrolijk gekleurde nestschommel kunnen eenvoudig in de lengte worden aangepast waardoor je zelf de lengte van dit schommel nest kunt bepalen.

Dankzij het maximaal belastbaar gewicht van 150 kg kan je kleintje nu met meerdere vriendjes of vriendinnetjes tegelijk liggend en zittend gebruik maken van deze buitenspeelgoed nestschommel!

Voordelen KBT Swibee Nest Schommel Groen/zwart

 • Zeer geschikt voor kinderen
 • Hoog draaggewicht
 • Waterbestendig & stevig materiaal
 • Hoogte verstelbaar

Nadelen KBT Swibee Nest Schommel Groen/zwart

 • Geen

2. MaxxGarden Nestschommel

MaxxGarden Nestschommel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De tweede topper in deze lijst is natuurlijk de MaxxGarden Nestschommel beter bekend als de nestschommel met het beste design! Ideaal om door kinderen buiten te gebruiken en daarom is deze nestschommel op de tweede plaats geëindigd.

Ook deze nestschommel is in de lengte verstelbaar en is eenvoudig op te hangen dankzij de exclusief bijgeleverde schommelhaak. Verder is het materiaal stevig en waterafstotend waardoor je dit artikel veilig in de regen kunt gebruiken. Deze schommel beschikt over een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 100 kg waardoor meerdere kinderen tegelijk gebruik kunnen maken van deze schommel.

Tevens kunnen kinderen onder toezicht zittend en liggend gebruik maken van de schommel, hierbij moeten we er wel bij vermelden dat dit artikel officieel alleen geschikt is voor kinderen boven de 6 jaar. Houd hier rekening mee!

Voordelen MaxxGarden Nestschommel

 • Kleurrijk & vrolijk design
 • Zeer geschikt voor kinderen
 • Handige schommelhaak

Nadelen MaxxGarden Nestschommel

 • Geschikt voor kinderen boven de 6 jaar

3. MaxxToys Nestschommel

MaxxToys Nestschommel

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

de MaxxToys Nestschommel hebben wij op de derde plek geplaatst en is de perfecte optie voor de mensen die niet teveel geld willen uitgeven of gebonden zitten aan een vast budget. 

Ook deze nestschommel is zittend en liggend te gebruiken en beschikt over een maximaal belastbaar gewicht van 100 kg. Verder is het zitvlak met mazen waterbestendig en bieden de touwen een schommelhoogte van 190 tot 250 meter. Het design verschilt van de overige nestschommels in deze top 5 lijst en is niet geheel dicht.

Dit is misschien een lust voor het oog, maar in de praktijk dien je er altijd goed op te letten dat er geen ledematen door het zitvlak gaan. Dit zou voor onveilige taferelen kunnen zorgen waar niemand baat bij heeft. Let hier dus ten alle tijden goed op!

Voordelen MaxxToys Nestschommel

 • Zeer scherp geprijsd
 • Zeer eenvoudig op te hangen
 • Handige schommelhaak
 • In hoogte verstelbaar

Nadelen MaxxToys Nestschommel

 • Nestschommel is niet geheel dicht

4. Relaxdays Nestschommel - ronde schommel - 80 cm 

Relaxdays Nestschommel - ronde schommel

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Relaxdays Nestschommel - ronde schommel - 80 cm is op plek 4 geëindigd. Deze compacte nestschommel is licht van gewicht en scherp geprijsd. Hierdoor is dit de ideale aankoop voor de mensen die een beperkte ruimte tot hun beschikking hebben. 

Dit artikel lijkt sterk op de nestschommel van de Ikea. Deze schommel is zeer eenvoudig op te hangen en daarbij multifunctioneel te gebruiken in de tuin, woning of balkon. Wat deze nestschommel uniek maakt, is dat je deze niet alleen in de hoogte kunt verstellen, maar dat je als een extra veiligheidsprotocol een hoes of tent aan de schommel vast kunt maken. Dit biedt de schommel bescherming tegen de zon en insecten. 

Tevens is het belastbaar gewicht van dit artikel ook 100 kg waardoor je eventueel met meerdere kinderen tegelijk gebruikt kunt maken van dit artikel. Helaas is deze nestschommel niet geschikt voor volwassen.

Voordelen Relaxdays Nestschommel - ronde schommel - 80 cm 

 • Compact & licht van gewicht
 • Multifunctioneel gebruik
 • Voor extra veiligheid vast te maken aan een tent of opberghoes

Nadelen Relaxdays Nestschommel - ronde schommel - 80 cm 

 • Niet geschikt voor volwassen

5. Nestschommel buitenspeelgoed 100cm diameter 

Nestschommel buitenspeelgoed 100cm diameter

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Natuurlijk hebben we ook aan de volwassenen gedacht die hun kinderjeugd willen herbeleven op een nestschommel! Als laatste maar zeker niet de minste nestschommel hebben we de Nestschommel buitenspeelgoed 100cm diameter

Dit is met afstand de beste nestschommel voor volwassenen door het hoge draaggewicht is het mogelijk om met meerdere personen mooie schommel herinneringen te maken. Deze nestschommel voor volwassenen is gemaakt van een kwalitatief hoogstaand materiaal waarbij het zitvlak waterdicht is en de schommel dus ideaal is om buiten te gebruiken.

Tevens kun je ook op deze schommel liggend of zittend schommelen en wordt er bij dit artikel een schoonmaakborstel geleverd waardoor je eenvoudig natte bladeren of takjes kunt verwijderen. Aan een goede kwaliteit zit meestal een groter prijskaartje en dat is ook hier het geval, helaas is deze schommel wel wat duurder geprijsd.

Voordelen Nestschommel buitenspeelgoed 100cm diameter 

 • Zeer geschikt voor volwassenen
 • Inclusief schoonmaakborstel
 • Hoog draaggewicht

Nadelen Nestschommel buitenspeelgoed 100cm diameter 

 • Duurder geprijsd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel nestschommels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten nestschommels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de nestschommels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste nestschommels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>