Beste OBD2 scanner [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste OBD2 scanner

Strex OBD2 scanner

Strex OBD2 scanner

Om je rijveiligheid te vergroten, is het handig dat je je auto regelmatig checkt. Dat doe je het beste met deze Strex OBD2 scanner!

De Strex OBD2 scanner kan allerlei soorten foutmeldingen en waarschuwingen van je auto herkennen. Veel goedkoper dan elke keer naar de garage gaan, en supermakkelijk te gebruiken.

Voor meer van de beste OBD2 scanners 2024, lees verder in onze OBD2 scanner test!

Autorijden is één van de beste uitvindingen van de afgelopen eeuw - maar tegelijkertijd kan autorijden best gevaarlijk zijn. Om de veiligheid bij het autorijden te vergroten, kun je een goede OBD2 scanner kopen. De beste OBD2 scanner 2024 vinden is echter best lastig. 

Hoe kies je de beste OBD2 scanner aanbieding uit? Je kan afgaan op de beste OBD2 scanner volgens de consumentenbond, maar dat is niet altijd even handig. Misschien past die OBD2 scanner wel niet goed bij jouw type auto of is 'ie lastig te gebruiken. De beste OBD2 scanner is natuurlijk subjectief, en daarom hebben we bij Mutsy een uitgebreide OBD2 scanner test uitgevoerd.

Zo vinden we de beste OBD2 scanner voor jouw auto, en weet je straks zeker dat je veilig op pad kunt dankzij je goede OBD2 scanner!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste OBD2 scanners

Strex OBD2 scanner

Beste koop OBD2 scanner
1.  Strex OBD2 scanner

Beste veelzijdige OBD scanner
2. Achaté auto OBD scanner

Beste systeem OBD2 scanner 
3. Konnwei KW680 OBD Scanner

Beste design OBD2 scanner
4. Vues OBD2 Scanner

Beste budget OBD2 scanner
5. MMOBIEL OBD2 Mini ELM327

Top 10 beste OBD2 scanners

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste OBD2 scanners.


Waar moet je op letten bij het kopen van een OBD2 scanner?

Een OBD2 scanner kopen? Lastiger dan je zou denken! Er zijn zoveel OBD2 scanners dat het lastig is om de beste OBD2 scanners er uit te pikken. Om je op weg te helpen lees je hieronder waar je op moet letten bij een OBD2 scanner kopen. Deze tips kunnen belangrijk zijn voor je rijveiligheid, dus we raden ten zeerste aan om ze goed door te lezen!

Gebruiksvriendelijkheid

Een OBD2 scanner is een prachtuitvinding, maar je hebt er niks aan als je niet kunt begrijpen hoe 'ie werkt. Daarom is een gebruiksvriendelijke OBD2 scanner wel zo prettig.

OBD1 of OBD2

Een ODB1 scanner kan alleen dieselauto's van voor 2004 scannen, en benzineauto's van 2001 of eerder. Nieuwere auto's gebruiken het OBD2 systeem. Check dus het bouwjaar van je auto voor je verder gaat.

Verbinding

Bij sommige auto's kan de OBD ook draadloos (via bluetooth) ingezet worden. Bij de meeste OBD2 scanners wordt een draad gebruikt die je aan de auto kunt vastmaken.

Scherm

Op het scherm is te zien wat voor foutmeldingen je allemaal mee te maken hebt. Daarom is een helder en goed leesbaar scherm wel handig (let ook op de helderheid).


Wat is de beste OBD2 scanner van 2024? 

Een goede OBD2 scanner kopen is nog lastiger dan je zou denken. Hieronder staan de 5 beste OBD2 scanners 2024 die we hebben uitgekozen om het voor jou wat makkelijker te maken. Deze OBD2 scanners verschillen in prijs, kwaliteit en bruikbaarheid, en we hebben rekening gehouden met ontzettend veel dingen. 

We weten zeker dat je met deze OBD2 scanners geen miskoop kunt doen en dat ze ook goed werken bij jouw auto!

1. Strex OBD2 scanner

Strex OBD2 scanner

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om te beginnen met de beste OBD2 scanner 2024: De Strex OBD2 scanner! Dit vernuftige apparaatje is voorzien van alle gemakken die je kunt verzinnen. Als je de Strex OBD2 scanner aansluit, zie je gelijk wat er mis is met een auto door op het vraagteken te drukken.

Dit is zo makkelijk dat je er echt geen monteur of handige Harry voor nodig hebt. Het werkt ook met zo ongeveer elke auto die gebouwd is na 1996. Duizenden verschillende soorten foutmeldingen kunnen gedetecteerd worden met deze Strex OBD2 scanner!

Naast motorstoringen kun je ook live data inzien, framenummers bekijken en bijvoorbeeld informatie opvragen over de status van je auto. Emissies zijn tevens te testen met dit handige apparaatje.

Dat gebeurt allemaal in een compact en stevige behuizing, met duidelijke knoppen en een makkelijk af te lezen scherm. Het enige nadeel is dat het scherm in fel licht niet altijd even makkelijk te lezen is door de helderheid, maar verder is dit verreweg de beste OBD2 scanner die je kunt krijgen!

Voordelen Strex OBD2 scanner

 • Zeer makkelijk te gebruiken
 • Geen batterijen nodig
 • Compact en stevig
 • Duizenden soorten foutmeldingen en nog veel meer in te zien

Nadelen Strex OBD2 scanner

 • Lastig af te lezen in de felle zon

2.  Achaté auto OBD scanner

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Achaté auto OBD scanner is de tweede OBD scanner in onze lijst. Deze is geschikt voor allerlei doeleinden die met je auto te maken hebben, veel meer dan alleen foutmeldingen wegwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos met de Achaté auto OBD scanner!

De Achaté auto OBD scanner is de perfecte tool om je auto mee uit te lezen. Je selecteert makkelijk je auto in het vernieuwde LCD schermpje op de voorkant, die je kunt bedienen met duidelijke knoppen. De keuze is enorm, want elke auto na 1996 is in principe uit te lezen met de Achaté auto OBD scanner.

Je kan zowel gebruik maken van het OBD systeem, maar ook van zijn opvolger, OBD2. Daarmee kun je niet alleen storingen oplossen maar ook allerlei informatie over je auto opvragen, waar je anders een monteur voor nodig had gehad. 

Een voordelige oplossing dus als je even aan je auto moet sleutelen, maar niet precies weet waar te beginnen. En dat voor zo'n prijs!

Voordelen Achaté auto OBD scanner

 • Makkelijk te gebruiken
 • Duizenden auto's beschikbaar
 • Plug & Play
 • Vernieuwd scherm

Nadelen Achaté auto OBD scanner

 • Apparaat wat lomp vast te houden

3. Konnwei KW680 OBD Scanner

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

We gaan verder met de Konnwei KW680 OBD Scanner! Dit is een multifunctioneel apparaat waarmee je ontzettend veel foutmeldingen en waarschuwingslampjes in je auto kunt fixen, zonder dat hij daarvoor je oprit af hoeft!

Je sluit de Konnwei KW680 OBD Scanner gewoon met een kabel aan, en door het handige plug en play systeem weet je gelijk allerlei belangrijke stukken informatie over je auto. Zo meet je het voltage van je auto accu, kun je iedere foutcode oplossen door even op het vraagteken knopje te drukken, en zonder enige kennis van zaken zelfs je hele auto oplappen.

Dit is een uitstekende manier om je auto er weer bovenop te krijgen, maar ook om de periodieke controle uit te voeren. Zo weet je altijd zeker dat je veilig de weg op kan.

Het Konnwei KW680 OBD Scanner apparaat is gebruiksvriendelijk en gaat erg lang mee, onder andere door de waterdichtheid en de duurzame materialen die zijn gebruikt. Het scherm is erg scherp en groot genoeg om alle info duidelijk te kunnen lezen.

Voordelen Konnwei KW680 OBD Scanner

 • Groot en duidelijk scherm
 • Gaat lang mee
 • Makkelijk te gebruiken
 • Multifunctioneel

Nadelen Konnwei KW680 OBD Scanner

 • Kabel mocht wel wat langer

4. Vues OBD2 Scanner

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een OBD2 scanner mag dan wel super belangrijk zijn voor je veiligheid - dat betekent niet dat je er ook super veel geld aan uit hoeft te geven. De Vues OBD2 Scanner is een OBD2 scanner geschikt voor alle auto's sinds 1996. Je voorkomt dankzij dit vernuftige apparaatje vaak onnodige kosten, denk aan een bezoekje aan de garage voor een flinke som geld om er achter te komen dat er niets aan de hand is.

Met het Vues OBD2 Scanner, voorkom je deze situaties door het heft in eigen handen te nemen omtrent je auto. Zie je een geel lampje branden? Rijd dan rustig door naar huis, pak de Vues OBD2 Scanner erbij, en je komt er vaak achter dat de storing gaat om een foutieve melding door een kapotte sensor.

De Vues OBD2 Scanner is makkelijk te gebruiken en heel goedkoop. Je kan er zelf tientallen storingen mee oplossen, ook bij jouw auto. De Vues OBD2 Scanner is te gebruiken in het Nederlands en hij gaat dankzij het stevige, duurzame ontwerp nog jaren mee. Zo kun je misschien wel een tiental ritjes naar de garage - en alle bijkomende kosten - voorkomen door dit apparaatje!

Voordelen Vues OBD2 Scanner

 • Makkelijk te gebruiken
 • Voorkomt kosten
 • Bijna alle automerken ondersteund

Nadelen Vues OBD2 Scanner

 • Systeem niet het meest overzichtelijk

5. MMOBIEL OBD2 Mini ELM327

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Geen zin om kabels te gebruiken als je je auto diagnosticeert? Dat begrijpen we, want kabels zitten vaak in de weg en dat kan tijdens het rijden ook gevaarlijk zijn. Met de MMOBIEL OBD2 Mini ELM327 los je tientallen foutmeldingen op, door een bluetooth adaptertje te gebruiken. Ook is deze OBD2 scanner de goedkoopste scanner uit de lijst. 

Je kan de MMOBIEL OBD2 Mini ELM327 verbinden met een laptop of PC voor optimale mogelijkheden. De software van de MMOBIEL OBD2 Mini ELM327 wordt gratis meegeleverd, dus je kan op je PC makkelijk zien welke onderdelen van de auto een beurt nodig hebben. 

Liever wat data verzamelen over je auto terwijl je rijdt? Dan is de app van de MMOBIEL OBD2 Mini ELM327 ook erg handig! Op deze app zie je onderweg precies wat er mankeert aan je auto, en dat kan enorme kosten besparen bij de garage. 

Daarnaast bespaar je met de MMOBIEL OBD2 Mini ELM327 enorm veel geld, omdat het geen los apparaatje is maar alleen een bluetooth adapter. Benieuwd naar de beste prijs? Volg dan de rode knop!

Voordelen MMOBIEL OBD2 Mini ELM327

 • Veel goedkoper
 • Draadloos te gebruiken
 • Handige app en computer software meegeleverd

Nadelen MMOBIEL OBD2 Mini ELM327

 • Laptop verbinden is niet altijd even praktisch

mei 23, 2024

mei 21, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>