• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Ontkalker voor Koffiemachines [Test 2024]

Beste Ontkalker voor Koffiemachines [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Ontkalker voor Koffiemachines

Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker 4 stuks

Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker 

Ben jij op zoek naar een goede ontkalker voor koffiemachines? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij van Mutsy zijn namelijk op zoek gegaan naar de best geteste ontkalkers voor koffiemachines van dit moment. 

Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een ontkalker voor koffiemachines test uitgevoerd. De Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker is uit onze test gekomen als beste ontkalker voor koffiemachines 2024! Dit op basis van zijn grondige reiniging en doeltreffendheid. 

Deze beste ontkalker voor koffiemachines van het merk Philips is makkelijk in gebruik en wordt geleverd met een duidelijke handleiding. Met deze ontkalker is je koffiemachine binnen een mum van tijd weer schoon. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste ontkalker voor koffiemachines? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Als echte koffieliefhebber kan je natuurlijk niet zonder je koffiemachine. Je koffiemachine is je natuurlijk heel dierbaar want zonder je kopje koffie in de ochtend kan je echt niet functioneren. Daarom is het belangrijk dat je zorgt dat je koffiemachine ook goed blijft werken. Zo is het belangrijk dat je je koffiemachine regelmatig schoonmaakt en ontkalkt anders is de kans groot dat je apparaat stuk gaat. 

In het waterreservoir en de leidingen van de koffiemachine kan kalkaanslag ontstaan. De kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je koffiemachine wordt aangetast en uiteindelijk kapot gaat. En misschien denk je wel 'maar er zit toch garantie op mijn koffiemachine valt dat niet onder de garantie?'. Helaas moeten wij je teleurstellen een koffiemachine die kapot gaat door kalkaanslag valt niet onder de garantie, dit omdat je de koffiemachine gemakkelijk zelf kan ontkalken. 

Om je koffiemachine te ontkalken heb je natuurlijk een ontkalker nodig die geschikt is voor je koffiemachine. Maar hoe weet je of je een goede ontkalker voor koffiemachines in huis haalt? Geen zorgen wij gaan je daarbij helpen. Wij van Mutsy hebben een ontkalker voor koffiemachines test uitgevoerd en de 5 best geteste opties hebben wij samengevoegd in een handige top 5 lijst. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ontkalker voor Koffiemachines

Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker 4 stuks

Beste koop Ontkalker voor Koffiemachines
1. Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker 

Beste Vloeibare Ontkalker voor Koffiemachines
2. Scanpart Ontkalker 500ml

Beste Universele Ontkalker voor Koffiemachines
3. Durgol Ontkalker Universeel 750ml

Beste Budget Ontkalker voor Koffiemachines
4. Krups Ontkalkingsset F054

Beste Duurzame Ontkalker voor Koffiemachines
5. De'Longhi EcoDecalk Ontkalker 2 x 100ml 


Top 10 Ontkalker voor Koffiemachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste ontkalkers voor koffiemachines! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een ontkalker voor koffiemachines?

Na het zien van onze top 5 wil je waarschijnlijk wel een beste ontkalker voor koffiemachines kopen. Dat begrijpen we want door een ontkalker voor koffiemachines te gebruiken gaat je koffiemachine veel langer mee. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een beste ontkalker voor koffiemachines gaat kopen.

De onderstaande punten zijn de punten waar je op moet letten tijdens het kopen van een ontkalker voor koffiemachines. Wij hebben deze punten meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste ontkalker voor koffiemachines test. Daarom raden wij je aan om deze punten mee te nemen tijdens het maken van een aankoopbeslissing.

Kijk dus niet alleen naar een ontkalker voor koffiemachines aanbieding maar kijk ook naar de beste ontkalker voor koffiemachines volgens de consumentenbond. 

Compatibel met koffiemachines

Allereerst is het belangrijk om te controleren of de ontkalker geschikt is voor je koffiemachine. Anders kan je de ontkalker niet gebruiken en dat is natuurlijk zonde. Het laatste wat je wil is een miskoop. De meeste ontkalker voor koffiemachines zijn geschikt voor volautomatische espressomachines, maar er zijn ook ontkalkers die geschikt zijn voor filter koffiezetapparaten, halfautomatische espressomachines, Illy machines, Nespresso machines, Senseo machines en waterkokers. Kijk dus altijd goed naar de producteigenschappen van de ontkalker daarin staat namelijk voor welke koffiemachine de ontkalker geschikt is. 

Type ontkalker 

Als tweede is het handig om te kijken naar het type ontkalker. De meeste ontkalker voor koffiemachines zijn vloeibaar, maar er zijn ook ontkalk tabletten verkrijgbaar. Als je kiest voor een vloeibare ontkalker raden wij je aan om handschoenen te dragen tijdens het gebruik. Als de ontkalker in contact komt met de huid kan dit irritaties veroorzaken. Bij ontkalk tabletten is dit niet het geval. 

Aantal stuks per verpakking 

Als laatste is het handig om te kijken naar het aantal stuks per verpakking. De meeste ontkalkers zijn verpakt per stuk, maar er zijn ook verschillende soorten ontkalkers die zijn verpakt per 2 of per 4. Dit zijn de zogenoemde voordeel verpakkingen. Aangezien je je koffiemachine meerdere keren per jaar moet ontkalken raden wij je aan om te kiezen voor een voordeel verpakking. Dit scheelt je namelijk een hoop geld. 


Wat is de beste ontkalker voor koffiemachines?

Welke ontkalker voor koffiemachines is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden! Aan de hand van de resultaten van onze beste ontkalker voor koffiemachines test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment!

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij de ontkalkers voorzien van een korte  productomschrijving met een aantal voor- en nadelen.

Ook hebben wij verschillende soorten ontkalker geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor elke koffiemachine een beste ontkalker tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en ontdek welke ontkalker het beste bij jouw koffiemachine past! 

1. Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker

Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker 4 stuks

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Mutsy hebben een beste ontkalker voor koffiemachines test uitgevoerd en de Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker is uit onze test gekomen als bete ontkalker voor koffiemachines 2024! Dit op basis van zijn grondige reiniging en doeltreffendheid. Deze ontkalker van het merk Philips is verkrijgbaar in een voordeel verpakking van maar liefst 4 stuks! Met deze voordeel verpakking kan jij dus vier keer je koffiemachine ontkalken! 

Deze vloeibare ontkalker is gemakkelijk te gebruiken door middel van de handleiding. Het enige wat je hoeft te doen is de ontkalker toe te voegen aan het speciale ontkalkingsprogramma op jouw machine. Door je machine maandelijks te ontkalken met deze ontkalker van Philips behoudt je de kwaliteit van de koffiemachine en zorg je ervoor dat de kalkaanslag de smaak van je koffie niet aantast. 

Let op: verkeerd gebruik van dit product kan leiden tot irritatie van de huid en/of oogletsel. 

Voordelen Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker

 • Voordeel verpakking 
 • Geschikt voor Philips en Saeco volautomatische espressomachines
 • Handleiding wordt meegeleverd 

Nadelen Philips/Saeco CA6700/10 Ontkalker

 • Elk flesje is eenmalig te gebruiken

2. Scanpart Ontkalker 500ml

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar de beste vloeibare ontkalker voor koffiemachines? Dan ben je op zoek naar de Scanpart Ontkalker 500ml! Wij hebben deze ontkalker namelijk geselecteerd als beste vloeibare ontkalker voor koffiemachines. Ook kan je deze ontkalker van het merk Scanpart gebruiken voor het ontkalken van je waterkoker. 

De inhoud van dit flesje is 500ml. Voor het ontkalken van de koffiemachine heb je 100ml ontkalker nodig dus met dit flesje ontkalker kan je maar liefst vijf keer je koffiemachine ontkalken. Dit geldt ook voor het ontkalken van je waterkoker.

Ook is deze ontkalker voorzien van een kindersluiting. Je kan dit flesje dus veilig in een keukenkastje bewaren. Wel raden wij aan om deze fles alsnog buiten het bereik van kinderen te bewaren. Kortom, met dit product kan je goed je espressomachine schoonhouden!

Let op: verkeerd gebruik van dit product kan leiden tot irritatie van de huid en/of oogletsel. 

Voordelen Scanpart Ontkalker 500ml

 • Goede prijs/kwaliteitverhouding 
 • Kinderslot 
 • Kan tot 5 keer gebruikt worden 

Nadelen Scanpart Ontkalker 500ml

 • Ondanks kinderslot buiten het bereik van kinderen houden

3. Durgol Ontkalker Universeel 750ml

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een ontkalker voor koffiemachines die je voor meerdere huishoudelijke apparaten kan gebruiken? Dan is de Durgol Ontkalker Universeel 750ml misschien wel de ontkalker voor koffiemachines voor jou! Deze ontkalker kwam namelijk uit onze ontkalker voor koffiemachines test als beste universele ontkalker voor koffiemachines. 

Deze ontkalker van het merk Durgol is niet alleen geschikt voor het ontkalken van je koffiemachine, maar kan ook gebruikt worden voor het ontkalken van de waterkoker, douchekop, pannen en glazen. Dit omdat de werkzame stof van deze ontkalker amidosulfonzuur is. Het amidosulfonzuur is milieuvriendelijk en tast je producten niet aan. Zo kan je zorgen zorgen al je huishoudelijke producten veilig ontkalken. 

Let op: verkeerd gebruik van dit product kan leiden tot irritatie van de huid en/of oogletsel. 

Voordelen Durgol Ontkalker Universeel 750ml

 • Geschikt voor het ontkalken van koffiemachine, waterkoker en andere huishoudelijke producten 
 • Werkzame stof is amidosulfonzuur 
 • Milieu vriendelijk 

Nadelen Durgol Ontkalker Universeel 750ml

 • Niet verkrijgbaar in een voordeel verpakking 

4. Krups Ontkalkingsset F054

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een goede ontkalker voor koffiemachines maar heb je niet een al te hoog budget? Natuurlijk begrijpen we dat heel goed en daar hebben wij zoals je van ons gewend bent rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van onze top 5. Wij hebben namelijk de Krups Ontkalkingsset F054 geselecteerd als beste budget ontkalker voor koffiemachines. Je leest het goed deze ontkalkingsset van het merk Krups is de goedkoopste optie uit de lijst! 

Deze ontkalkingsset is in tegenstelling tot de andere opties uit de lijst gemaakt van poeder. In deze set vindt je 2 zakjes ontkalkingspoeder. De dosering van 1 zakje is genoeg voor het reinigen van de koffiemachine. Dit hoef je zelf dus niet af te meten. Het enige wat je hoeft te doen is het ontkalkingspoeder in de machine te stoppen en daarna de machine 2 keer laten doorspoelen en klaar is kees. Kortom, goedkoop, makkelijk & snel. 

Voordelen Krups Ontkalkingsset F054

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • 2 zakjes ontkalkingspoeder per set 
 • Ontkalken van de machine is makkelijk en snel 

Nadelen Krups Ontkalkingsset F054

 • Alleen geschikt voor volautomatisch espressomachines 

5. De'Longhi EcoDecalk Ontkalker 2 x 100ml

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste maar zeker niet de minste uit de lijst hebben wij de De'Longhi EcoDecalk Ontkalker 2 x 100ml geselecteerd als beste duurzame ontkalker voor koffiemachines. Deze ontkalker van het merk De'Longhi werkt namelijk op basis van melkzuur. Door deze werkzame stof wordt de koffiemachine tijdens het ontkalken niet aangetast. 

Deze ontkalkingsset bestaat uit twee flesjes van ieder 100ml. Met deze set kan je dus twee keer je koffiemachine ontkalken. Het merk De'Longhi raadt je aan om je koffiemachine elke maand te ontkalken. Zo voorkom je namelijk dat de leidingen van je koffiemachine worden aangetast door de kalkaanslag en behoudt je de pure smaken en aroma's van de koffie. 

Let op: verkeerd gebruik van dit product kan leiden tot irritatie van de huid en/of oogletsel. 

Voordelen De'Longhi EcoDecalk Ontkalker 2 x 100ml

 • Werkt op basis van melkzuur 
 • Het melkzuur tast de leidingen van je koffiemachine niet aan
 • Deze ontkalkingsset bestaat uit twee flesjes van ieder 100ml 

Nadelen De'Longhi EcoDecalk Ontkalker 2 x 100ml

 • Deze flessen hebben geen kinderslot 

Hoeveel soorten ontkalkers voor koffiemachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 ontkalkers voor koffiemachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de ontkalkers voor koffiemachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste ontkalkers voor koffiemachines zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>