Beste Oploskoffie [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Oploskoffie

Douwe Egberts Gold Oploskoffie

Met de Douwe Egberts Gold Oploskoffie heb jij elke dag heerlijke oploskoffie. Je gooit een beetje water bij de koffie en kunt overal genieten van een heerlijk bakje. De koffie zijn gemaakt van hoogwaardige Arabica- en Robustabonen. Deze bonen geven een smaak die rijk is aan aroma. Heerlijk voor in de ochtend. Kortom, dit is de beste oploskoffie van 2024!

Koffie is er in veel verschillende soorten en formaten. Laten we eerlijk zijn, niet is zo lekker als een kopje koffie. Helaas is er niet altijd een plek waar je koffie kan drinken. Bijvoorbeeld als je met de auto onderweg bent naar een vakantiebestemming. 

Maar wat is de beste oploskoffie? Om jou te helpen met het vinden van de beste oploskoffie hebben wij een uitgebreide oploskoffie test uitgevoerd. 

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 met de beste oploskoffie opgesteld. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Oploskoffies

Beste koop oploskoffie
1. Douwe Egberts Gold Oploskoffie

Nescafé Gold Latte Vanille oploskoffie - 6 doosjes à 8 zakjes

Beste oploskoffie met vanille smaak
2. Nescafé Gold Latte Vanille oploskoffie

Beste Arabica oploskoffie
3. Nescafé Gold Espresso oploskoffie

Beste budget oploskoffie
4. Douwe Egberts Verwenkoffie Latte Macchiato Oploskoffie

Beste ongezoete oploskoffie
5. Nescafé Gold Cappuccino oploskoffie


Top 10 Beste Oploskoffies 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste oploskoffies! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Een oploskoffie kopen kan soms lastig zijn en dit kan je hierbij helpen.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van oploskoffie? 

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een oploskoffie kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen! In dit gedeelte van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moeten letten als je oploskoffie gaat kopen.

De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze oploskoffie test. Wij raden je aan om goed op deze punten te letten als je oploskoffie gaat aanschaffen. Deze punten lijken namelijk sterk op die van de beste oploskoffie volgens de consumentenbond. 

Verpakking

Het klinkt misschien gek maar het is belangrijk dat je de verpakking checkt voor je koffie koopt. Op de verpakking is het namelijk verplicht om bepaalde informatie te laten zien.

Denk hierbij aan de datum van verpakking, het land van herkomst en de soort koffie. Daarnaast wordt er ook vaak uitgelegd hoe de koffie gemalen zijn, hoe ze gebrand zijn en hoe je de koffie dient te bewaren. 

Ook staat er op de verpakking van de oploskoffie hoeveel koppen koffie je met het poeder kan maken. Ook staat er op hoeveel poeder en water je moet gebruiken voor het zetten van een kop koffie. 

UTZ keurmerk

Als tweede is het belangrijk om te controleren of de koffie duurzaam geproduceerd is. Deze koffie beschikt dan over het zogenoemde UTZ-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de koffie voldoet aan duurzame teeltmethoden, betere werkomstandigheden en verantwoorde omgang met het milieu

Hoeveelheid cafeïne  

De hoeveelheid cafeïne die een koffiesoort bevat kan verschillen. We raden je aan om hier rekening mee te houden bij je aankoop. Ben je extreem gevoelig voor cafeïne? Kies dan voor een koffiesoort die wat minder cafeïne bevat. Je kunt ook voor een cafeïnevrije koffiesoort kiezen.

Wat is de beste oploskoffie van 2024?

Welke oploskoffie is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel voor je beantwoorden. Aan de hand van onze oploskoffie test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste oploskoffies van dit moment. 

In de onderstaande uitgebreide top 5 komen alle oploskoffies nog een keer langs. In deze top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder en wie weet zie je nog een leuke oploskoffie aanbieding. 

1. Douwe Egberts Gold Oploskoffie

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Mutsy hebben een handige oploskoffie test uitgevoerd om er achter te komen wat de beste oploskoffie van dit moment is. De Douwe Egberts Gold Oploskoffie is uit onze oploskoffie test gekomen als beste oploskoffie 2024! Dit op basis van zijn goede smaak en de duurzame productie van de koffiebonen. 

De koffie van Douwe Egberts is natuurlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse keukens. Gelukkig heeft het merk nu ook een oploskoffie zodat jij ook kan genieten van een heerlijk bakje koffie onderweg.

Het enige wat je hoeft te doen is een beetje water toe te voegen aan het poeder. De koffie zelf heeft een rijke en milde smaak die je van Douwe Egberts gewend bent. De bonen die zijn gebruikt zijn medium gebrand. 

Voordelen Douwe Egberts Gold Oploskoffie

 • Geen koffiezetapparaat nodig
 • Gemaakt van  Arabica- en Robusta bonen
 • Rijke en milde smaak 

Nadelen Douwe Egberts Gold Oploskoffie

 • Duurste optie uit de lijst 

2. Nescafé Gold Latte Vanille oploskoffie

Nescafé Gold Latte Vanille oploskoffie - 6 doosjes à 8 zakjes

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Drink je graag koffie met een smaakje en ben je daarom op zoek naar oploskoffie met een smaakje? Dan is deze Nescafé Gold Vanille Latte oploskoffie echt wat voor jou! Deze oploskoffie heeft namelijk een heerlijk vanille smaak.

Met deze oploskoffie van het merk Nescafé Gold maak jij binnen een handomdraai een lekkere koffie. Klinkt als veel werk? Wel nee joh, het enige wat je hoeft te doen is het 150 ml heet water toevoegen en je koffie is klaar!

De koffiebonen die zijn gebruikt voor het produceren van de oploskoffie zijn duurzaam geteeld in combinatie met verantwoorde landbouwtechnieken. De bonen die zijn gebruikt voor deze oploskoffie zijn Arabica- en Robusta-koffiebonen. 

Voordelen Nescafé Gold Latte Vanille oploskoffie

 • Snel en makkelijk 
 • Gemaakt van Arabica- en Robusta-koffiebonen 
 • Heeft een heerlijke smaak

Nadelen Nescafé Gold Latte Vanille oploskoffie

 • De koffie zelf is niet sterk 

3. Nescafé Gold Espresso oploskoffie

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een oploskoffie die volledig is gemaakt van 100% Arabicakoffiebonen? Dan is de Nescafé Gold Espresso oploskoffie de oploskoffie die jij zoekt!

Wij hebben deze oploskoffie namelijk geselecteerd als beste Arabica oploskoffie! Deze oploskoffie is namelijk gemaakt van 100% Arabicakoffiebonen! 

Deze oploskoffie van het merk Nescafé Gold is perfect voor het maken van de lekkerste espresso's. Doordat deze oploskoffie gemaakt is van 100% Arabicakoffiebonen heeft deze oploskoffie een sterke branding.

Deze branding zorgt ervoor dat de koffie sterk is en ideaal is om mee op te staan in de ochtend. e koffiebonen die zijn gebruikt voor het produceren van de oploskoffie zijn duurzaam geteeld in combinatie met verantwoorde landbouwtechnieken. 

Voordelen Nescafé Gold Espresso oploskoffie

 • Rijke, intense koffiesmaak 
 • 100% Arabica- koffiebonen
 • Zeer sterke smaak 

Nadelen Nescafé Gold Espresso oploskoffie

 • Niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne 

4. Douwe Egberts Verwenkoffie Latte Macchiato Oploskoffie

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een goede oploskoffie, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij zoals je van ons gewend bent ook rekening gehouden met de wat kleinere budgetten.

Wij hebben daarom de Douwe Egberts Verwenkoffie Latte Macchiato Oploskoffie geselecteerd als beste budget oploskoffie. Dit is dan wel de goedkoopste oploskoffie uit onze top 5, maar qua kwaliteit en smaak doet deze oploskoffie zeker niet onder aan de andere oploskoffies uit onze top 5.

Met deze oploskoffie van het merk Douwe Egberts maak je makkelijk en snel een heerlijke latte macchiato. De oploskoffie heeft een gebalanceerde en zoete smaak die je van Douwe Egberts gewend bent. In combinatie met de heerlijke schuimlaag kan je genieten van een latte macchiato. 

Voordelen Douwe Egberts Verwenkoffie Latte Macchiato Oploskoffie

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Zachte smaak 
 • Meest geschikt voor het zetten van: Melkkoffie

Nadelen Douwe Egberts Verwenkoffie Latte Macchiato Oploskoffie

 • Niet geschikt voor mensen met lactose intolerantie 

5. Nescafé Gold Cappuccino oploskoffie

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Is jouw favoriete koffie een cappuccino? Dan hebben we heel goed nieuws. Je kan een cappuccino ook maken met oploskoffie! Hoe dan denk je waarschijnlijk, maar dat is eigenlijk heel simpel en geen zorgen je krijg geen mierzoete kop koffie.

Wij hebben namelijk de Nescafé Gold Cappuccino oploskoffie geselecteerd als beste ongezoete oploskoffie! De meeste oploskoffies die sporen van melk bevatten kunnen erg zoet smaken. Gelukkig is dat bij deze oploskoffie niet het geval.

De oploskoffie is namelijk ongezoet. De oploskoffie van het merk Nescafé is gemaakt van een combinatie van arabica- en robustabonen. Deze zijn goed gemixt tot een kwalitatieve koffiespecialiteit. De koffiebonen die zijn gebruikt voor het produceren van de oploskoffie zijn duurzaam geteeld in combinatie met verantwoorde landbouwtechnieken.

Voordelen Nescafé Gold Cappuccino oploskoffie

 • Gemaakt van arabica- en robusta-bonen 
 • Ongezoet 
 • Duurzaam en verantwoord geproduceerd

Nadelen Nescafé Gold Cappuccino oploskoffie

 • Productinformatie is onvolledig 

Wat is de lekkerste oploskoffie? 

Er zijn verschillende smaken van koffie, denk aan karamel of vanille. Maar wat is de lekkerste oploskoffie? Dit is een vraag die we vaak te horen krijgen. Het antwoord op deze vraag kan ook voor iedereen verschillen.

Wel hebben wij van Mutsy een uitgebreide test gedaan naar de lekkerste oploskoffies. Daaruit is gebleken dat de Douwe Egberts Gold het best uit de test is gekomen. Als je naar boven scrolt, vind je een beknopte review van het product.

Dit is aangevuld met voor- en nadelen. Er zijn nog 4 andere producten in de lijst. Neem dus gauw een kijkje!


Hoeveel soorten oploskoffie hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 oploskoffie getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de oploskoffie op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste oploskoffie zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>