Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste parasol?

Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm review

Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm

Uit onze test is gebleken dat de Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm de beste parasol is van 2024. Het stevige frame van is gemaakt van aluminium. Het voordeel van aluminium is dat het licht en sterk is en dat het onderhoudsarm is. Het doek is voorzien van een UPF waarde van 50+. De bediening van de Shadowline Fransisco is eenvoudig. Met een draaiende beweging kan de parasol open en dicht. De ultieme parasol is het dus!

Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden en langer duren, is een goede parasol voor je tuin of balkon onmisbaar. Een goede parasol biedt bescherming, zorgt voor sfeer en houdt tijdens koele zomeravonden de warmte vast.

Waarschijnlijk wil je lang van je nieuwe parasol genieten. Het is dan ook belangrijk om te kijken naar wat de beste product is voor jouw wensenlijst en je portemonnee.

Wij vonden het tijd worden om een onafhankelijke en gedegen parasol test te doen. We wilden erachter komen waar een goed product aan moet voldoen.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste parasol van 2024, dan is dit artikel voor jou. Benieuwd naar onze resultaten? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste parasols uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Parasols

Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm review
Beste Koop parasol

1. Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm

Shadowline Aruba parasol ø 350cm review
Beste stokparasol

2. Shadowline Aruba

Shadowline muurparasol 250x250cm review
Beste parasol voor kleine tuin of balkon

3. Shadowline muurparasol

PimXL Luxe Parasol - Ø300cm - Antraciet review
Beste parasol voor grote tuinen

4. PimXL Luxe

sweeek - Vierkante zweefparasol hardelot - 3x3m review
Beste vierkante parasol

5. Sweeek Hardelot

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste parasol is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

30+ parasols vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Welke parasol is het beste?

Na afloop van de test voor de Beste koop van een parasol heeft ons testpanel een Top 5 samengesteld.

Deze parasols scoorden wat ons betreft de hoogste punten op functionaliteit, gebruiksgemak, gebruikte materialen en prijs/kwaliteit verhouding.

1. Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm

Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm review
 • Luxe uitstraling
 • Licht van gewicht
 • Eenvoudig te bedienen dankzij draaisysteem
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Licht van gewicht, sterk, onderhoudsarm en met een mooi design. Het is niet voor niets dat wij de Shadowline Francisco zweefparasol de nummer 1 plaats hebben gegeven in onze Top 5.

Het frame van is gemaakt van licht en sterk aluminium, bestaande uit poot, kruisvoet en acht baleinen die in hoesjes aan het polyester doek zijn vastgemaakt.

Het zonnedoek heeft een UV waarde van 50+, wat inhoudt dat het goed bestand is tegen een kleine regenbui. De bediening van de Shadowline Fransisco is eenvoudig.

Met een draaiende beweging kan het product open en dicht. Dit product is achterwaarts kantelbaar en kan 360 graden worden gedraaid.

2. Shadowline Aruba

Shadowline Aruba parasol ø 350cm review
 • Makkelijk op te zetten en in te klappen
 • Extra schaduw door volants
 • Stok in twee delen
 • Hoes niet inbegrepen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Aruba van Shadowline is een zogenaamde stokparasol. Het frame is van licht en toch sterk aluminium, net als de acht baleinen onder het polyester doek.

Deze baleinen zijn met spanners aan het scherm bevestigd. Is het erg guur weer, klap de parasol dan in om hem tegen windstoten te beschermen.

Het doek heeft een UPF-waarde van 50+, waardoor het goed, maar niet helemaal beschermt tegen de hete zonnestralen. Het product heeft onderaan het scherm volants, waardoor je kunt profiteren van extra veel schaduwruimte

Het product neemt niet veel opbergruimte in, vooral omdat de stok uit twee delen bestaat. Neem er een hoes bij, om de parasol in de wintermaanden goed te beschermen tegen weersinvloeden.

3. Shadowline muurparasol

Shadowline muurparasol 250x250cm review
 • Kantelbaar
 • Licht van gewicht
 • Hoes niet inbegrepen

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Zelfs op de kleinste terrassen of balkons kan je schaduw creëren. De Shadowline muurparasol is zo'n prodcut waarmee je altijd in de schaduw kunt zitten. 

Je hebt er geen aparte voet voor nodig, maar bevestigt hem eenvoudig aan de muur op de plek waar jij graag uit de volle zon zit. De Shadowline muurparasol is licht van gewicht dankzij het aluminium frame.

De baleinen zijn vakkundig bevestigd en waardoor het doek strak gespannen staat. De arm is flexibel zodat je dit product kan kantelen en met de zon mee kan draaien.

Het polyester doek heeft een UPF-waarde van 50+. Je maakt het doek eenvoudig schoon door een doekje met water en een neutrale zeep erover heen te wrijven.

4. PimXL Luxe

PimXL Luxe Parasol - Ø300cm - Antraciet review
 • Makkelijk op te zetten en in te klappen
 • Overal neer te zetten
 • Licht van gewicht
 • Hoes niet inbegrepen

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Genieten van het mooie weer zonder last te hebben van hinderlijke zonnestralen kan heel goed met deze ronde luxe parasol met een diameter van 300 cm van PimXL.

De parasol is gemaakt van sterk en toch licht aluminium en voorzien van een 180g/m² polyester doek. Acht baleinen houden het doek stevig op zijn plaats.

Dit luxe product l heeft een handig draaimolentje, waarmee je de parasol gemakkelijk open en dicht kunt draaien. Bovenin het doek zit een lucht doorlaat, waardoor je wel geniet van een klein briesje, maar geen last hebt van de zon.

5. Sweeek Hardelot

sweeek - Vierkante zweefparasol hardelot - 3x3m review
 • In hoogte verstelbaar
 • Terugslagbeveiliging voor de zwengel
 • Tegels om op de grond te plaatsen niet inbegrepen

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Deze vierkante zweefparasol van Sweek Hardelot is in hoogte verstelbaar, zodat je ook als de zon wat lager staat heerlijk van de schaduw kunt genieten. Het doek is gemaakt van 180 gr / m2 stevig polyester met bovenin een ventilatieopening.

Het frame en de acht baleinen die het doek op z'n plaats houden zijn gemaakt van staal en bedekt met epoxy verf. De parasol is voorzien van een terugslagbeveiliging voor de zwengel.


Top 10 Parasols

Waar kun je het beste een parasol kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste parasol van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte parasols bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 opties!


Parasol kopen: hier moet je op letten

Er zijn heel veel fabrikanten die parasols op de markt brengen. Het kan daarom best lastig kiezen zijn uit dat enorme aanbod. Het helpt enorm om van tevoren een aantal criteria vast te leggen waaraan een goede parasol moet voldoen.

Wij hebben verschillende parasols getest en daarbij een aantal vereisten als leidraad genomen. Bovendien hebben we ervaringen van consumenten nauwkeurig gelezen en diverse webshops die aanbiedingen met elkaar vergeleken.

Het doek

Kijk goed naar het materiaal van het doek. Polyester werkt goed maar kan verkleuren, acryldoek is water- en vuilafstotend, olefin droogt snel, textileen en batyline zijn semi-transparant. Met een goed doek kan je er ook zitten in de regen. Dan heb je in ieder geval geen regenpak meer nodig!

Raamwerk

Dit is van hout of aluminium. Hout heeft meer uitstraling, aluminium is lichter van gewicht.

Soort voet

Dit is afhankelijk van de parasol. Een hangparasol heeft een veel zwaardere voet nodig dan een staande. Bovendien kan je een voet voor een staande parasol eventueel opvullen met zand om hem zwaarder te maken.

Opbergmogelijkheden

Zeker in de koude wintermaanden heb je geen parasol nodig. Het is dan handig wanneer je het in een hoes kunt opbergen.


Wat is de beste parasol volgens de consumentenbond?

Jammer genoeg heeft de consumentenbond nog geen specifieke test uitgevoerd voor parasols, en daarom kunnen we moeilijk antwoord geven op deze vraag.

Wij van Mutsy.nl hebben deze test wel uitgevoerd! De Shadowline Francisco zweefparasol kwam hier als beste uit. Scroll naar boven om er meer over te lezen.


Veelgestelde vragen

Welke parasol kan het beste tegen wind?

De parasol die het beste tegen de wind kan, is de Shadowline Francisco zweefparasol. Je kan het namelijk goed gebruiken in de zomer, winter alle andere seizoenen!

Wat is een goede parasol?

Er zijn verschillende goede parasols, Als je naar boven scrolt, vind je een beknopte review van 5 verschillende producten die we getest hebben. Daar vind je alle informatie!

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>