• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Pistonmachine [Test 2024]

Beste Pistonmachine [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Pistonmachine

De'Longhi Dedica Style EC685.BK - Pistonmachine - Zwart

De'Longhi Dedica Style EC685.BK

De best geteste pistonmachine van 2024 is de De'Longhi Dedica Style EC685.BK! Dit is uit de ultieme pistonmachine test gebleken van 2024. De De'Longhi Dedica Style EC685.BK is zeer gebruiksvriendelijk en gebruiksklaar in 35 seconden.

Dit apparaat functioneert op expresso koffie maar ook op ESE-servings. Verder heeft het ook nog een stoompijpje om melk te schuimen. Dat is wel zo handig als je gasten hebt!

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste pistonmachine? Als echte espresso liefhebber mag een pistonmachine eigenlijk niet ontbreken in je keuken. Een pistonmachine wordt ook wel een halfautomatische koffiemachine genoemd. Het instellen van de manier waarop de bonen gemalen worden en het instellen van de filterhouder doe je namelijk zelf. 

Wanneer je dit hebt gedaan verloopt het koffie proces vanzelf. Het voordeel van deze handmatige handelingen is dat je zelf kunt bepalen hoe je espresso smaakt. Hierdoor personaliseer je elke kop koffie.  Het kopen van een goede pistonmachine kan best lastig zijn, zo heb je veel verschillende modellen en zijn er aantal belangrijke dingen waar je op moet letten.

Om je op weg te helpen hebben we een uitgebreide test gedaan naar de beste pistonmachines van dit moment. Je leest het hier!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Pistomachines

De'Longhi Dedica Style EC685.BK - Pistonmachine - Zwart

Beste Koop Pistonmachine
1. De'Longhi Dedica Style EC685.BK

Solis Grind & Infuse Compact 1018 Koffiemachine met Bonen - RVS Pistonmachine Koffie - Grijs

Beste Horeca Pistonmachine
2. Solis Grind & Infuse Compact 1018

Sage the Barista Express™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

Beste Pistonmachine Thuis
3. Sage the Barista Express™

Smeg ECF01PGEU - Pistonmachine - Watergroen

Beste Pistonmachine Klein
4. Smeg ECF01PGEU

Beste Budget Pistonmachine
5. Solis Barista Gran Gusto 1014 Espressomachine

Top 10 Beste Pistonmachines

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire pistonmachines bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top pistonmachines bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Pistonmachine?

Het kopen van een goede pistonmachine is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Pistonmachines zijn ontzettend specialistische en uitgebreide machines. Om die reden kan het best lastig zijn om je keuze te maken voor je ideale pistonmachine.  Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste pistonmachines. 

Voordat je een pistonmachine koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Boiler of thermoblok

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de manier waarop het water verwarmd wordt. Een halfautomatische espressomachine kan namelijk gebruik maken van een boiler of een thermoblok. 

Het voordeel van een boiler is dat je deze met meer water kunt vullen echter duurt het verwarmen van het water wel langer. 

Een thermoblok daarentegen is een metalen blokje dat rond de waterleidingen van het koffie apparaat is geplaatst. Hierdoor wordt het water dat door de leidingen stroom continu verwarmd.

Materiaal binnenwerk

Ook is het van belang dat je kijkt naar het binnenwerk van de koffiemachine. Deze binnenwerken zijn vaak van aluminium of RVS, het voordeel van deze materialen is dat het warmte goed geleid echter is het wel gevoelig voor kalkaanslag. 

Als je voor de meest duurzame optie wilt gaan dan zouden je adviseren om te kiezen voor een binnenwerk van brons of koper. Dit materiaal houdt warmte nog langer vast en is minder gevoelig voor kalkaanslag.

Materiaal

De smaak van je espresso wordt voor een groot gedeelte bepaald door de druk waarmee de koffie door het water geperst wordt. Deze pompdruk wordt gemeten in bar en laat zien wat het maximale vermogen van de pomp is. Idealiter wordt een espresso bereid met een pompdruk van 9 bar.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van een pistonmachine. De ene is veel duurder dan de andere. Daarom is het goed voor jezelf om te bepalen welk bedrag je wil uitgeven aan een pistonmachine.

Zo is het makkelijker zoeken en voorkom je een miskoop. De prijs van een volautomatische koffiemachine kan daarom goedkoper of duurder uitvallen.


Wat is de beste Pistonmachine van 2024? 

Wat is de beste pistonmachine van 2024? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten pistonmachines getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste pistonmachines in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke pistonmachines het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  De'Longhi Dedica Style EC685.BK

De'Longhi Dedica Style EC685.BK - Pistonmachine - Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste pistonmachine van 2024? Dan is de De'Longhi Dedica Style EC685.BK wat voor jou! Dit is de beste koop van een pistonmachine in 2024.

Deze machine beschikt over een dubbel thermoblok waardoor je ontzettend snel koffie kunt zetten. Ook is dit apparaat uitermate geschikt voor het maken van latte macchiato’s, caffè latte, warme melk en zelfs flat white. Binnen 35 seconden is dit apparaat opgewarmd en klaar om koffie te zetten.

Ook heeft het een zelf aanzuigend systeem waardoor het altijd ready to go is.  Als laatst is deze machine ontzettend eenvoudig in gebruik. Zo beschikt hij over 3 verlichte knoppen die als bedieningspaneel fungeren.  Al met al een uitstekende pistonmachine!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen De'Longhi Dedica Style EC685.BK

 • Binnen 35 seconden opgewarmd
 • Meerdere functionaliteiten
 • Programmeerbare hoeveelheid 

Nadelen De'Longhi Dedica Style EC685.BK

 • Geen

2. Solis Grind & Infuse Compact 1018

Solis Grind & Infuse Compact 1018 Koffiemachine met Bonen - RVS Pistonmachine Koffie - Grijs

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Werk jij in de horeca en zoek je hiervoor een geschikte pistonmachine? Dan is de Solis Grind & Infuse Compact 1018 wat voor jou! Dit is de best geteste pistonmachine voor de horeca in 2024.

Kies voor de Solis Grind and Infuse compact. Dit is een perfect apparaat voor mensen die op zoek zijn naar een compacte pistonmachine. Hiernaast past het perfect in de horeca door de verschillende functies. Zo is het een espressomachine, bonenmaler, theemaker en melkopschuimer in één.

De bonenmaler zit ingebouwd waardoor er veel ruimte bespaard wordt. Ook heeft deze machine een manometer die precies aantoont met hoeveel druk je jouw espresso machine zet. Verder kunnen de kopjes warm gehouden worden. Altijd handig voor in de winter!

Voordelen Solis Grind & Infuse Compact 1018

 • Compact design
 • Kopjes kunnen voorverwarmd worden

Nadelen Solis Grind & Infuse Compact 1018

 • Geen display

3. Sage the Barista Express™

Sage the Barista Express™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Vind jij het fijn om een goede pistonmachine te hebben voor thuis? Dan is de Sage the Barista Express™ wat voor jou! Dit is de best geteste pistonmachine voor thuis in 2024.

Dit is waarschijnlijk het meest geavanceerde piston apparaat van dit moment en is uitermate geschikt voor thuis. Zo beschikt dit apparaat over een overzichtelijke touchscreen waardoor je gemakkelijk kunt kiezen uit diverse koffiespecialiteiten. Verder maalt deze slimme espressomachine precies genoeg koffie waardoor je weinig bonen weg zult gooien.

Ook heeft dit apparaat een dubbele boiler waardoor je super snel koffie kunt zetten. De tijden van lang wachten voor je kopje koffie zijn met dit apparaat voor goed verleden tijd. Dit is overigens een volledig automatische pistonmachine, dat betekent dat je niks hoeft in te stellen. 

Voordelen Sage the Barista Express™

 • Heeft 2 boilers
 • Inclusief touchscreen

Nadelen Sage the Barista Express™

 • RVS binnenwerk is gevoeliger voor kalkaanslag

4. Smeg ECF01PGEU

Smeg ECF01PGEU - Pistonmachine - Watergroen

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar een kleine en compacte pistonmachine? Dan is de Smeg ECF01PGEU wat voor jou! Dit is de best geteste kleine pistonmachine van 2024.

Met dit apparaat pas je gemakkelijk de temperatuur van je espresso aan naar je eigen smaak. Verder zorgt de watertemperatuur ervoor dat je koffie niet verbrandt waardoor alle aroma’s van de bonen behouden worden. Deze machine heeft bovendien een handig warmhoudplaatje waardoor je koffie kopjes warm kan houden. 

Ook heeft dit apparaat een handige schoonmaakindicator, deze geeft een seintje zodra het apparaat toe is aan een schoonmaakbeurt. Wie op zoek is naar een mooie, kleine, compacte en stijlvolle pistonmachine kan het beste kiezen voor de SMEG ECF01BLEU.

Voordelen Positive Smeg ECF01PGEU

 • Gemakkelijk de temperatuur aanpassen van het apparaat
 • Schoonmaakindicator geeft aan wanneer het apparaat toe is aan een beurt

Nadelen Smeg ECF01PGEU

 • Geen bonenmaler erbij

5. Solis Barista Gran Gusto 1014 Espressomachine

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste goedkope pistonmachine? Dan is de Solis Barista Gran Gusto 1014 Espressomachine wat voor jou! Dit is de beste budget pistonmachine van 2024.

De Solis Barista Gran Gusto 1014 Espressomachine heeft een lagedruk voorperculatiefunctie die voor een uitstekende expresso zorgt. Het is een halfautomatische pistonmachine met verschillende functies. De water- en stoomfunctie zorgen voor goede koffie.

Verder heeft het apparaat ook nog een programmeerbare kopjesgrootte. Dit is altijd fijn als je verschillende kopjes hebt. Naast koffie kan deze pistonmachine nog veel meer maken. Denk aan espresso, cappuccino, latte macchiato of een kop thee. Al met al een goede prijs-kwaliteit verhouding!

Voordelen Solis Barista Gran Gusto 1014 Espressomachine

 • Meerdere functies
 • Programmeerbare kopjesgrootte

Nadelen Solis Barista Gran Gusto 1014 Espressomachine

 • Geen manometer

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel piston koffiemachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten piston koffiemachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de pistonmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste pistonmachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>