Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste plafondventilator?

Climo Plafondventilator

Climo Plafondventilator

Uit onze test is gebleken dat de Climo Plafondventilator de beste plafondventilator van 2024 is. De Climo Plafondventilator is één van de meest geavanceerde Plafondventilators van dit moment. Deze multifunctionele ventilator heeft een afstandsbediening waarmee je de lichtbron makkelijk aan en uit kan doen. 

Verder past deze ventilator in elk huishouden door zijn mooie moderne look. Hij is makkelijk te installeren waardoor je zo snel mogelijk de LED-verlichting kan bewonderen.

Warme zomers en koude winters: met een goede plafondventilator in huis ben jij overal op bedacht. Maar wat is nu de beste plafondventilator met afstandsbediening of de beste plafondventilator met lamp?

Wij leggen je uit waar een goede plafondventilator aan moet voldoen. Ook lees je in dit artikel welke Top 5 wij hebben samengesteld naar aanleiding van ons uitgebreide en onafhankelijke plafondventilator test.

Omdat er nogal wat verschillen zijn in plafondventilatoren, hebben wij een aantal criteria vastgesteld om een goede en betrouwbare plafondventilator test te kunnen doen.

Hierdoor vielen er een aantal modellen af, maar we hebben toch een behoorlijk aantal plafondventilatoren kunnen testen. Daarbij speelde ook de prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Plafondventilators uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Plafondventilators

Climo Plafondventilator
Beste Koop plafondventilator

1. Climo Plafondventilator

Bestron Plafondventilator
Beste plafondventilator voor in de slaapkamer

2. Bestron Plafondventilator

Freelight Aeolus Cetus Eco
Beste luxe plafondventilator

3. Freelight Aeolus Cetus Eco

V-tac LED Plafondventilator
Beste design plafondventilator

4. V-tac LED Plafondventilator

QAZQA Wind 42
Beste plafondventilator met lamp

5. QAZQA Wind 42

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste palfondventilator is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteitprijs-kwaliteitfunctionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

19+ plafondventilatoren vergeleken

22+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke plafondventilator is het beste?

Nu we wat meer weten over de verschillende eigenschappen van en de criteria voor een goede plafondventilator is het tijd om de beste plafondventilator 2024 bekend te maken. Hieronder vind je onze ultieme Top 5.

Wil je weten waar je de plafondventilator van jouw keuze het goedkoopst kan aanschaffen? Klik dan op de Beste prijs button voor de webshop met de laagste prijs van dit moment.

1. Climo Plafondventilator

Climo Plafondventilator
 • Modern design
 • LED-verlichting met dimbare kleuren
 • Te bestuderen met een afstandsbediening
 • Lichtbron kan niet worden vervangen

Score

9.7

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als je het ons vraagt is de Climo Plafondventilator met zijn vele kwaliteiten een absolute aanrader en toegevoegde waarde voor in je huis. Maar wat maakt deze Plafondventilator dan zo goed?

Allereerst kun je de LED-verlichting traploos bedienen met een afstandsbediening. Zo kun je de kleuren dimmen aan de hand van de afstandbediening

Daarnaast combineer je de ventilator in een met je lamp. Dit scheelt een hoop ruimte en wordt je kamer een stuk rustiger. Door het moderne design past hij in bijna elk huishouden.

Deze ventilator kan overal worden opgehangen in huis, maar ook op kantoor. Zo kan je nog beter concentreren in de zomermaanden.

2. Bestron Plafondventilator

Bestron Plafondventilator
 • 3 snelheden: trekketting, indirecte en directe luchtstroom
 • Bijna geluidloos door extra grote spanwijdte
 • Betaalbare optie
 • Kwaliteit is minder t.o.v. de andere producten in deze lijst

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar een betaalbare optie? Dan is de Bestrond Plafondventilator een uitstekende keuze. Ondanks een lager prijskaartje dan de rest beschikt die wel over een aantal hoogwaardige kenmerken.

Zo beschikt deze Plafondventilator over 3 snelheden: trekketting, indirecte of directe luchtstroom. Op deze manier kun je de ideale stand voor de zomer of winter maanden instellen.

Daarnaast zorgt een extra grote spanwijdte voor een bijna geluidloze luchtcirculatie in je kamers. Het enige wat je nog hoeft te doen is door de eenvoudige installatie heen te komen.

3. Freelight Aeolus Cetus Eco

Freelight Aeolus Cetus Eco
 • 50% meer zuinig dan gemiddeld
 • Zomer- en winterstand
 • 6 snelheden
 • Duur model

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De zoektocht naar de meeste energiezuinige Plafondventilator kan hier eindelijk stoppen. Dat is namelijk de Freelight Aeolus Cetus Eco.

Zo verbruikt deze Plafondventilator 50% minder dan de gemiddelde ventilator. Daarnaast zorgt een hoek van 18 graden voor meer luchtverplaatsing in plaats van de standaard 11 graden hoeken.

Verder kun je met de afstandsbediening 6 snelheden installeren of de zomer- en winterstand bedienen waar het over beschikt.

4. V-tac LED Plafondventilator

V-tac LED Plafondventilator
 • ...
 • ...
 • ...
 • Geen zomer- en winterstand

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De V-tac LED Plafondventilator is ideaal voor het koel houden van je kamer. Maar wat maakt deze Plafondventilator dan zo nog meer zo goed?

Ten eerste heeft die afstandsbediening waarmee je de 3 standen - laag, medium en hoog - eenvoudig kan installeren. Zodoende is de wisselstroommotor voorzien van een vooruit- en achteruitfunctie.

Verder is die voorzien van LED-verlichting en 4 MDF-bladen van 13 graden. Hierdoor is die ook geschikt voor restaurants en kantoren.

5. QAZQA Wind 42

QAZQA Wind 42
 • Zomer- en winterstand
 • Zeer stil met 43 dB
 • Retro
 • Minder functies

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Last but not least is de old-school QAZQA Wind 42. Deze retro Plafondventilator zorgt voor een frisse wind als vanouds door het huis of kantoor.

Zo is die voorzien van vier houten bladen die een reikwijdte van 100 cm hebben. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie in de zomer en in de winter. 

Bovendien is die met zijn 43 dB uitermate zeer stil en daarnaast bevat die een lichtbron in de vorm van een gloeilamp tot 60 Watt. 


Top 10 Plafondventilators

Waar kun je het beste een Plafondventilator kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Plafondventilators van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Plafondventilators bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Plafondventilators!


Plafondventilator kopen? Hier moet je op letten!

Het uitzoeken van wat de beste koop is van een plafondventilator kan ingewikkeld lijken. Wanneer je echter rekening houdt met een aantal eigenschappen die een goede plafondventilator moet hebben, dan valt het kiezen best meer.

Om je op weg te helpen met de aanschaf van de beste plafondventilator voor jouw woon- of slaapkamer, hebben wij deze plafondventilator test gedaan. We hebben niet alleen gekeken naar de beste plafondventilator volgens de Consumentenbond. Wij vonden een onafhankelijk onderzoek belangrijk, vandaar dat wij onze eigen test hebben ontwikkeld.

Voordat wij de fans gingen testen, hebben we een aantal criteria opgesteld. Met deze criteria in het achterhoofd, wordt het zoeken naar de beste plafonventilator een stuk eenvoudiger.

Zomer- en winterstand

Controleer of je Plafondventilator beschikt over een zomer- en winterstand. Het is bijna vanzelfsprekend dat een ventilator zorgt voor verkoeling, maar tegenwoordig creëren ze ook warmte. In de koude winter maanden hoef je dan minder je verwarming te gebruiken.

Geluidsniveau

Het liefst heb je natuurlijk een Plafondventilator die zo min mogelijk geluid maakt. Controleer dus eerst het geluidsniveau in de productomschrijving. Hieronder hebben wij de geluidsniveaus toegelicht:

 • Stil | Tot 40 dB
 • Normaal | 40 tot 60 dB
 • Goed hoorbaar | + 60 dB

Extra opties

Er zijn heel veel functionaliteiten waar een Plafondventilator over kan beschikken. Bepaal welke functies voor jou een toegevoegde waarde hebben aan de hand van de onderstaande extra opties:

 • Besturing met mobiele app
 • In hoogte verstelbaar
 • Verticaal kantelbaar
 • Draait heen en weer
 • Luchtbevochtiging
 • Afstandsbediening
 • Verlichting
 • Timer

Wat is de beste plafondventilator volgens de consumentenbond?

Er is door de consumtenbond geen recent onderzoek gedaan naar de beste plafondventilatoren van dit moment. Gelukkig kun je bij het maken van een aankoopbeslissing rekening houden met onze vergelijking. Zo weet je zeker dat je geen spijt krijgt van je aankoop en een goed model in huis haalt.


Veelgestelde vragen

Is een plafondventilator functioneel?

Een plafondventilator zorgt voor een goede temperatuurverdeling in de kamer. Hierdoor helpt het jou om kosten te besparen. Je hoeft namelijk de verwarming niet onnodig hoger te zetten en daarnaast zorgt het voor verkoeling in de warmere maanden, waardoor een airco minder noodzakelijk is.

Is het veilig om een plafondventilator 's nachts aan te laten?

Plafondventilators zijn geproduceerd om continu aan te kunnen staan en hebben dan ook een lange duurzaamheid. Het is hierdoor het over algemeen veilig om de ventilator aan te laten 's nachts.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>