Beste Plaspotje [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste plaspotje

Fisher-Price - Koninklijk Plaspotje review

Fisher-Price Koninklijk Plaspotje

Het Fisher-Price Koninklijk Plaspotje is het beste plaspotje voor alle kinderen in de wereld! Het Fisher-Price Koninklijk Plaspotje is namelijk zo ontworpen, dat je je een echte koning voelt als je er op zit.

Je kan de Fisher-Price Koninklijk Plaspotje zowel in het groen als in het roze bestellen, afhankelijk van de voorkeur van jouw kinderen. Naast een leuk uiterlijk is het Fisher-Price Koninklijk Plaspotje erg handig. De binnenkant van het plaspotje kun je er uit pakken en leeggooien in de WC, zonder dat je het hele product op hoeft te tillen.

Als je zitplekken te kort hebt bij een verjaardagsfeestje, kun je het Fisher-Price Koninklijk Plaspotje mits hij schoon is, ook als zitkrukje gebruiken. Super praktisch!

Een plaspotje. Wat een uitkomst als je een vader of moeder bent van jonge kinderen. In plaats van dat je kinderen de gevaarlijke trap af moeten om in het midden van de nacht hun behoefte te doen, kunnen ze dit zonder stank of angst op hun eigen kamer doen.

Naast dat dit erg veel moeite bespaart voor de ouders, kunnen ook de kinderen op hun eigen plekje hun plasje doen. Vaak vinden kinderen dit erg prettig, omdat ze niet op een grote mensen wc hoeven te klimmen.

Plaspotjes komen in allerlei soorten en maten. Het beste potje peuter is niet per se dezelfde als de meest geschikte plaspot voor oudere kinderen, omdat de afmetingen bijvoorbeeld anders zijn. En ook in de kwaliteit en handigheid van de producten zitten grote verschillen.

Het ene plaspotje is het andere niet; daarom heeft Mutsy een test gedaan om er voor jou achter te komen wat het beste kinderpotje is!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste plaspotjes

Fisher-Price - Koninklijk Plaspotje review

Beste koop
1.  Fisher-Price Koninklijk Plaspotje

Beste budget
2.Baninni Potty Whale Plaspotje


3. Jippie's My Carry Plaspotje – Pinguïn

4. Jippie's My Carry Plaspotje – Bijtje

Beste toiletvorm
5. Moony WC potje Babystartup

Top 10 beste plaspotjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste plaspotjes!

Misschien ook interessant:


Waar op letten bij het kopen van een plaspotje?

Maar waar kun je de beste plaspotjes nou het beste op beoordelen? Hoe kies je het meest geschikte potje voor je kind uit? Het beste plaspotje 2024 voldoet natuurlijk aan een paar unieke kwaliteiten, die zowel jij als je kind erg veel voordeel kunnen opleveren. Naast dat je natuurlijk kunt letten op wat het beste plaspotje volgens de consumentenbond is, en naar gebruikersreviews kunt kijken; Dit zijn de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een plaspotje voor je kind!

Leeftijd

Verschillende plaspotjes zijn bedoeld voor verschillende leeftijden. Een plaspotje voor de allerkleinsten heeft vaak een vrolijk personage afgebeeld op de bril of op de pot zelf, en natuurlijk is er een verschil in de grootte.

Uiterlijk

Vooral voor je kind is het van belang hoe het kinderpotje er uit ziet. Een kind zal zich comfortabeler voelen bij een vrolijk en vriendelijk uitziend kinderpotje. Daarom staat er vaak ook een karakter afgebeeld op de kinderpotjes, zoals SpongeBob of wie dan ook.

Uitneembare binnenkant

Een handig voordeel aan de beste babypotjes, is dat ze vaak een uitneembare binnenkant hebben. In plaats van een grote kinder wc de trap af tillen om hem leeg te gooien, heb je dan alleen de opvangbak van het toilet nodig; dat scheelt nogal wat moeite!

Sluitbaar

Is je kind al oud genoeg om de wc zelf te kunnen openen? Een goed plaspotje heeft dan een sluitbare bovenkant, wat natuurlijk ontzettend veel stank kan voorkomen in je huis.


Wat is het beste plaspotje van 2024? 

Zo. Ooit gedacht dat je zo veel af zou weten van plaspotjes, babypotjes, en kinderpotjes? Waarschijnlijk niet! Maar het gaat je wel helpen met je keuze voor wat het beste kinderpotje van 2024 is. Een goed plaspotje voldoet natuurlijk niet alleen aan de bovenstaande criteria, maar ook is het beste plaspotje volgens de consumentenbond een geschikte keuze, en je kunt ook het beste luisteren naar wat andere gebruikers te zeggen hebben. Hier is de top 5 beste plaspotjes van 2024!

1. Fisher-Price Koninklijk Plaspotje

Fisher-Price - Koninklijk Plaspotje review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het Fisher-Price Koninklijk Plaspotje is dus de winnaar van onze plaspotjes test, en dat komt onder andere door het koninklijke ontwerp waar ieder kind zich op thuis zal voelen. Naast het leuke ontwerp heeft de Fisher-Price Koninklijk Plaspotje dus een uitneembare binnenkant, waardoor je dus alleen het opvangbakje waar de plas in zit hoeft te verschonen.

Niet alleen is de Fisher-Price Koninklijk Plaspotje een plaspotje; het is een drie in éen trainingssetje om je kind zindelijk mee te maken. Als je zoon of dochter al goed op het babypotje kan plassen, kun je hem daarna meenemen naar de volgende stap; je kan het krukje van de Fisher-Price Koninklijk Plaspotje gebruiken om de opstap naar een echte WC makkelijker te maken.

Voordelen Fisher-Price Koninklijk Plaspotje

 • Een 3-in-1 trainings set om je kind zindelijk mee te maken
 • Met dit handige plaspotje hoef je alleen de binnenkant uit te nemen om hem te verschonen
 • Ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar
 • Beloont het kind om in het potje te plassen met leuke melodietjes

Nadelen Fisher-Price Koninklijk Plaspotje

 • Deksel is voor sommige kinderen lastig te sluiten

2.  Baninni Potty Whale Plaspotje

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Boodschappen doen, dat doen volwassenen. Maar een boodschap leggen is voor iedereen nodig. Als de ouders niet de hele nacht op kunnen blijven om hun kind naar de wc te laten gaan, is de Baninni Potty Whale Plaspotje een ideale uitkomst.

Voor een lagere prijs krijg je een ontzettend leuk ontworpen babypotje, in de vorm van een vrolijke walvis! Voor de wat meer ervaren plassers onder ons, kan er een deksel op dit plaspotje gezet worden – echter kan je deze er ook af halen als je kind daar nog wat moeite mee heeft.

Voordelen Baninni Potty Whale Plaspotje

 • Goed geprijsd
 • Met dit handige plaspotje hoef je alleen de binnenkant uit te nemen om hem te verschonen
 • Ideaal voor kinderen vanaf 18 maanden

Nadelen Baninni Potty Whale Plaspotje

 • Deksel zit niet vast met een scharnier, als je hem op de grond legt kan de grond wel vies worden

3. Jippie's My Carry Plaspotje – Pinguïn

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Jippie! Weer een plasje doen in het midden van de nacht! Tot voorheen was je daar als ouder niet blij mee, maar na de aanschaf van een Jippie's My Carry Plaspotje maakt het niet zo veel meer uit.

De Jippie's My Carry Plaspotje – Pinguïn is namelijk ontzettend leuk ontworpen, en de vriendelijk lachende penguin op de bovenkant nodigt enorm uit om er een kleine boodschap op te doen.

Speciaal ontworpen door een ervaren moeder om zindelijkheidstraining makkelijker te maken, de Jippie's My Carry Plaspotje – Pinguïn heeft geen wegwerpzakjes, is gewoon één geheel en kan dus overal mee naar toe genomen worden. Hij kan door het kleine formaat ook meegenomen worden naar openbare toiletten, waardoor je – ook onderweg – gewoon de zindelijkheidstraining van je kind door kunt zetten.

Voordelen Jippie's My Carry Plaspotje – Pinguïn

 • Speciaal ontworpen voor zindelijkheidstraining
 • Werkt ook prima onderweg
 • Vrolijk design dat kinderen uitnodigt om te plassen

Nadelen Jippie's My Carry Plaspotje – Pinguïn

 • Geen losse onderdelen, dus het hele potje moet je afwassen

4. Jippie's My Carry Plaspotje – Bijtje

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Jippie's My Carry Plaspotje heeft ook een ander leuk design voor je kinderen. Net afhankelijk van wat je kind het mooiste vindt, de Jippie's My Carry Plaspotje is er ook in de vorm van een bij.

Een bijtje is een schattig beestje dat op lekkere geurtjes afkomt, maar in dit geval komen de lekkere geurtjes – of de wat minder lekkere geurtjes – op de bij af!

Evenals de Pinguïn variant heeft de Jippie's My Carry Plaspotje een vrolijke uitstraling, maar geen uitneembare opvangbak. Wel is het potje hierdoor makkelijk mee te nemen. Dit haalt de zorgen van zindelijkheidstraining volledig weg als je veel met je kinderen onderweg bent.

Voordelen Jippie's My Carry Plaspotje – Bijtje

 • Speciaal ontworpen voor zindelijkheidstraining
 • Werkt ook prima onderweg
 • Vrolijk design dat kinderen uitnodigt om te plassen

Nadelen Jippie's My Carry Plaspotje – Bijtje

 • Geen losse onderdelen, dus het hele potje moet je afwassen

5. Moony WC potje Babystartup

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wat is nou de beste manier om kinderen te laten wennen aan het gevoel van op een echt grote mensen toilet naar de wc gaan? Nou, op een echt toilet natuurlijk! Nouja, dan wel een iets kleinere variant er van, speciaal gemaakt om kinderen zindelijk te laten worden.

Met de Moony WC potje Babystartup kun je je kinderen op een gezonde manier laten wennen aan een echte wc. Zonder dat ze hoeven te klimmen of een krukje moeten gebruiken om hun boodschap te kunnen doen.

Zo leren je kinderen zelfstandig te plassen, en zelfs om wc papier te gebruiken dankzij de inbegrepen wc papier houder. Allemaal 1 product, en je hoeft hem niet aan te sluiten op je waterleiding. De opvangbak kun je losmaken en schoonmaken.

Voordelen Moony WC potje Babystartup

 • Lijkt op een echte wc
 • Uitneembare opvangbak om hem schoon te maken
 • Speciaal ontworpen voor zindelijkheidstraining

Nadelen Moony WC potje Babystartup

 • Geen vrolijk design met een diertje of personage er op getekend

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel plaspotjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten plaspotjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de plaspotjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste plaspotjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>