Beste Plaswekker [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriet

Urifoon Liberty Plaswekker draadloos review

Urifoon Liberty Plaswekker Draadloos

De Urifoon Liberty Plaswekker Draadloos is geschikt om diepe slapers wakker te maken. Je kan het alarm makkelijk installeren en zelf het geluid kiezen. Het volume kan je ook gemakkelijk aanpassen. Het kind krijgt sensor broekjes die hetzelfde zijn als ondergoed. Als ze gaan plassen dan gaat het alarm af. Dan zijn er slechts een paar druppels uitgekomen. Het kind kan dan snel naar het toilet gaan om verder te plassen. Als ouder hoef je minder vaak het bed te verschonen!

Sommige baby's en kinderen plassen ook nog in bed. Voor ouders kan dit heel vervelend zijn aangezien ze elke keer het bed moeten schoonmaken. Een oplossing hiervoor is de plaswekker.

Dit voorkomt dat kinderen in hun bed plassen. Een plaswekker kopen kan soms lastig zijn omdat er tegenwoordig heel veel aanbod is.

Daarom gaan we dit artikel antwoord geven op de vraag: wat is de beste plaswekker? We hebben namelijk meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. Elk product is ook omschreven met een korte review en een eindcijfer.  


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

27

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Plaswekkers

Urifoon Liberty Plaswekker draadloos review

Beste Koop 
1. Urifoon Liberty  Draadloos

Rodger | Draadloze Plaswekker tegen bedplassen | Gratis Rodger App

Beste optie met App
2. Rodger | Draadloze  

Save IT - Plaswekker jongens - Plaswekker Meisjes - Draadloos zonder broekje - Urifoon

Beste Plaswekker Jongens
3. Save IT - Plaswekker Jongens

Urifoon Mickey Plaswekker Voor Plaswekkerbroekje - Zonder broekje

Beste optie Zonder Broekje
4. Urifoon Mickey  

MoDo-King Plaswekker tegen Bedplassen

Beste goedkope optie
5. MoDo-King  

Misschien ook interessant:


Top 10 Beste Plaswekkers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste plaswekkers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Goede plaswekkers vinden kan soms lastig zijn maar dit kan je hierbij helpen.


Waar moet je op letten bij het kopen van Plaswekker?

Wil jij een plaswekker kopen, maar heb jij geen idee waar je op moet letten? Geen zorgen. Wij van Mutsy helpen je namelijk bij het maken van de beste keuze.

Na tientallen producten met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies waar je op moet letten. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet.

Ga dus niet zomaar voor een plaswekker aanbieding, maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Zo voorkom jij gemakkelijk een miskoop. Onderstaande criteria helpen jou bij het maken van de beste keuze. 

Bereik sensor

Het eerste belangrijke punt waar op gelet moet worden is het bereik van de sensor. De wekker moet natuurlijk wel af kunnen gaan. Als de wekker te ver is kan het misgaan.

Meestal wordt het apparaat naast het bed geplaatst, maar het is wel handig om beter bereik te hebben. Kijk daarom goed naar het systeem dat ze gebruiken. Oudere systemen werken minder goed.

Broekjes

Niet elk kind wil een broekje dragen als plaswekker. Ze kunnen zich schamen hiervoor Daarom zijn er ook verschillende plaswekkers die dat niet nodig hebben.

Dan worden er andere methodes gebruikt. Het is goed om hier van tevoren over na te denken. Op deze manier kan je gerichter op zoek gaan en is het aankoopproces korter. Dat is voor iedereen fijn.

Eigen kind

Daarbij is het ook belangrijk om goed te kijken naar je eigen kind. Sommige kinderen worden sneller wakker dan anderen. Hierdoor is het belangrijk om de week drempel goed te bekijken.

Als je kind slechthorend is kan er ook gebruik gemaakt worden van een trilsysteem. Het is belangrijk om dit soort dingen te weten voordat je een plaswekker wilt aanschaffen. De wekker moet je wel zo snel mogelijk uit kunnen zetten.

Budget

Het laatst belangrijke punt is het budget wat je ervoor over hebt. Een plaswekker is een investering, aangezien je het product voor een langere tijd wilt gebruiken. Daarbij kunnen ze ook redelijk prijzig zijn. 

Een plaswekker kan namelijk gemakkelijk boven de 100 euro kosten. Het is dan ook belangrijk om van tevoren een budget te stellen. Zo kan je ook gerichter op zoek gaan. 


Wat zijn de beste Plaswekkers?

Welke plaswekker is het beste? En welke plaswekker past het beste bij mij? Je ontdekt het in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze test hebben wij namelijk een handige ultieme Top 5 opgesteld.

Hierbij hebben wij naar verschillende soort plaswekkers gekeken geschikt voor verschillende doeleinde. Ook hebben wij naar verschillende prijsklassen gekeken. Hieronder vind je voor iedere plaswekker uit onze top 5 een korte product omschrijving.

Ook hebben wij van elk product de voor- en nadelen opgeschreven. Benieuwd welke optie het beste voor jou is? Lees dan gauw verder!

1. Urifoon Liberty  

Urifoon Liberty Plaswekker draadloos review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar de beste plaswekker van 2024? Bekijk dan gauw de Urifoon Liberty Plaswekker Draadloos aangezien dit de beste koop van het moment is!

De Urifoon Liberty Plaswekker Draadloos is een goede plaswekker die door iedereen gebruikt kan worden. Je krijgt er ook persoonlijke begeleiding. Dit betekent dat je na een langere tijd je de wekker niet meer hoeft te gebruiken.

 Het is geschikt voor alle soorten slapen. Zo maakt het diepe slapers wakker, maar dat geldt ook voor lichte slapers. Het is een goed hulpmiddel om het nachtplassen tegen te gaan.

Verder maakt deze plaswekker gebruik van verschillende methodes. De kinderen moeten een sensor broekje aandoen. Als het kind begint te plassen dan gaat de wekker af. Dit gebeurt al bij de eerste druppel.

Het kind kan dan gemakkelijk naar het toilet gaan en het bed blijft schoon. Voor ouders is dit dus een uitstekend product. Het helpt je kind tegen nachtplassen en jij hoeft minder schoon te maken!

Voordelen 

 • Heeft een 90% slagingskans
 • Geschikt voor elk kind
 • Leer het kind goed aan wanneer het plast
 • Gaat bij elk druppeltje af

Nadelen  

 • Duurste optie van de lijs

2. Rodger 

Rodger | Draadloze Plaswekker tegen bedplassen | Gratis Rodger App

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Wil jij een plaswekker met een app? Neem dan toch een kijkje bij de Rodger | Draadloze Plaswekker! Je kan dit namelijk gemakkelijk bedienen waardoor je nooit meer in bed plast.

Het nachtplassen kan voor iedereen een groot probleem zijn. De meeste kinderen schamen zich er ook voor. Daarom is de Rodger | Draadloze Plaswekker de ultieme oplossing tot dit probleem!

Binnen 3 maanden zijn de kinderen van het plasprobleem af. Het kind moet een speciale onderbroek aan. De wekker gaat dan af als het kind aan het plassen is. Verder kan je het op meerdere manieren gebruiken.

Zo kan je de wekker in het stopcontact plaatsen. Dit moet wel dicht bij zijn, aangezien het bereik goed moet zijn. Lukt dat niet? Dat is geen probleem! De wekker kan namelijk ook werken op batterijen. Hierdoor zal de wekker altijd goed werken.

Als het kind plast gaat de wekker gelijk af. Het bed zal dus niet nat worden. Je kan uit 8 alarmgeluiden kiezen. Dat is heel erg handig aangezien niet elk kind gelijk wakker wordt. 

Voordelen 

 • Beschikt over verschillende geluiden
 • Kan ook gebruikt worden op batterijen
 • Het geluid kan heel luidt
 • Goede service

Nadelen 

 • De broekjes moet je apart erbij bestellen

3. Save IT  

Save IT - Plaswekker jongens - Plaswekker Meisjes - Draadloos zonder broekje - Urifoon

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek hebben we de Save IT - Plaswekker Jongens! Dit is de beste plaswekker voor jongens. Voor ouders is dit fijn, aangezien ze minder schoonmaakwerk hebben.

Dit is een hele goede plaswekker, aangezien het een kleine sensor heeft. De kinderen hebben niet eens door dat ze een plaswekker dragen. Deze sensor heeft ook heel goed bereik en kan ook ver neergelegd worden.

Als het kind geplast heeft kan het de plaswekker zelf uitzetten. Daarom is het ook een vriendelijk product. De plaswekker zal ook niet heel nat worden als er geplast wordt.

Verder is de Save IT - Plaswekker Jongens nog heel erg multifunctioneel. Het kan namelijk ook door meisjes gebruikt worden! Als je meerdere kinderen hebt kan je er dus goed gebruik van maken. Als ouder kan je het ook gemakkelijk installeren.

Het neemt niet veel tijd in beslag en je ziet al snel resultaat. Na een paar maanden hoeft het kind er niet eens meer gebruik van te maken. Dat is toch wat je wil?

Voordelen  

 • Makkelijk te installeren
 • Kan ook gebruik gemaakt worden van trillingen
 • De sensor gaat een lange tijd mee
 • Kan door een persoon van elke leeftijd gebruikt worden

Nadelen  

 • Alleen verkrijgbaar in het wit

4. Urifoon  

Urifoon Mickey Plaswekker Voor Plaswekkerbroekje - Zonder broekje

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we de Urifoon Mickey Plaswekker. Dit is een plaswekker waar geen broekje voor gebruikt moet worden! Voor sommige kinderen is dit heel erg fijn.

Bij de Urifoon Mickey Plaswekker leert een kind prikkels aan wanneer het moet plassen. Dat betekent dat ze op een gegeven moment deze plaswekker niet mee nodig hebben. Het is een apparaat die je makkelijk kan installeren.

Zo kan dus iedereen er gebruik van maken. Je kan zelf het geluid kiezen voor het alarm. Dat komt omdat iedereen anders slaapt en dus ook op een andere manier wakker wordt.

Verder kan het gebruikt worden door kinderen vanaf 6 jaar. Tot een maximum leeftijd van 18 jaar wordt het aangeraden (kan ook nog ouder). Hierin zit dus genoeg tijd voor kinderen om het nachtplassen af te leren met dit product.

Het merk Urifoon hebben we ook al eerder gezien in de lijst. Dat komt omdat het hele goede producten maakt. De Urifoon Mickey Plaswekker valt daar dus ook zeker onder!

Voordelen 

 • Bekend en betrouwbaar merk
 • 90% slagingskans
 • Werkt gelijk al bij de eerste nacht

Nadelen 

 • Minder geschikt voor een zware slaper

5. MoDo-King 

MoDo-King Plaswekker tegen Bedplassen

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De laatste plek in deze Top 5 is weggelegd voor de MoDo-King Plaswekker! Dit is de beste budget optie voor een plaswekker, aangezien ze best prijzig kunnen zijn.

Deze plaswekker kan gebruikt worden door jongens en meisjes. Dit kan ook gedaan worden voor meerdere leeftijden waardoor het multifunctioneel is. De MoDo-King Plaswekker weegt ook heel weinig.

Met slechts 199 gram kan je het product gemakkelijk meenemen. Ook op vakantie hoeft je kind dus niet in bed te plassen. Het is een redelijk simpel product, aangezien het kind een speciale onderbroek moet aandoen.

Als het kind in bed plast dan gaat het alarm af. Dit gebeurt al bij de eerste druppel. Het kind kan dan snel naar het toilet gaan en op deze manier leren ze het eigen lichaam kennen. In de toekomst hebben ze deze plaswekker dan niet meer nodig.

Ook is het de goedkoopste optie van de lijst. Hierdoor is het de beste plaswekker aanbieding van 2024. Ze kunnen best prijzig zijn, maar dat is hier niet het geval!

Voordelen 

 • Goedkoopste optie van de lijst
 • Werkt simpel en effectief
 • Leert kinderen aan wanneer ze plassen

Nadelen 

 • Kan niet gebruikt worden voor baby's t/m 2 jaar

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>