Beste Platenspeler [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Platenspeler

ARGON AUDIO TT

ARGON AUDIO TT

De ARGON AUDIO TT is een krachtig en stijlvole platenspeler. Hij is uitgerust met een stevige motor, die een krachtige en consistente draaisnelheid biedt, zelfs bij lange sessiesBovendien heeft de platenspeler ook een intuïtieve bediening die ervoor zorgt dat je gemakkelijk en snel verschillende instellingen kunt aanpassen. 

Het karakteristieke oude geluid van jouw vinyl waar je warme herinneringen aan hebt is niet langer van vroeger, maar hipper dan ooit. Het luisteren van een volledig album van begin tot eind waarbij je halverwege je plaat om moet draaien is naast nostalgie ook het dichtbij de essentie van muziek komen.

Sinds de afgelopen decennia hebben we een rijke keuze aan media om muziek te luisteren. Het vinyl en de platenspelers zijn ondanks alle andere media niet aan te slepen. Vinyl is hip! Dit is ook de reden dat er tegenwoordig heel veel nieuwe modellen op de markt zijn. Hierdoor kan het kiezen van de juiste platenspeler best een grote uitdaging zijn.

Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij in dit artikel de beste opties toegelicht. Ook hebben wij uitgebreid beschreven waar je op moet letten voordat je een platenspeler aanschaft. Benieuwd naar de beste opties van dit moment? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Platenspelers

ARGON AUDIO TT

Beste koop platenspeler
1. ARGON AUDIO TT

beste platenspeler

Beste platenspeler met bluetooth
2. House of Marley Stir It Up Wireless Bluetooth Platenspeler

beste platenspeler

Beste platenspeler met ingebouwde speakers
3. Lenco LS-50GY - Platenspeler met ingebouwde speakers

beste platenspeler

Beste platenspeler voor thuis
4. Platenspeler - Fenton RP105 - Platenspeler met ingebouwde speakers

beste platenspeler

Beste platenspeler in koffer
5. Denver VPL-120 - Platenspeler - Zwart

Top 10 Beste Platenspelers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire platenspelers bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top platenspelers bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een platenspeler?

Maar waar moet je nou op letten wanneer je een platenspeler wilt kopen en welke platenspeler past het beste bij mij? Platenspelers zijn zowel nieuw als tweedehands te koop. Door de enorme vraag is het aanbod nieuwe platenspelers groot en uitgebreid en zeker niet per definitie duurder dan tweedehands. Om het jou makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste criteria opgenoemd.

Dit zijn dezelfde criteria als getest in de beste platenspeler volgens de consumentenbond test. De belangrijkste criteria zijn bijvoorbeeld over welke specificaties de platenspelers moeten bezitten en welke extra functionaliteiten zij hebben. Deze criteria hebben wij ook getest in onze beste platenspeler test.

Soort platenspeler

Het belangrijkst is om na te denken over wat jij wil van een platenspeler. Heb je bijvoorbeeld geen geluidsinstallatie thuis, dan is het aan te raden de beste platenspeler met speakers te kiezen. Heb je thuis nog veel oud vinyl die je graag wil digitaliseren, kies dan voor een platenspeler die jouw oude platen converteert naar MP3.

Prijsklassen

Ook is het belangrijk om naar de prijsklassen van de verschillende platenspelers te kijken. Duurdere varianten zijn niet altijd beter maar beschikken soms wel over de juiste benodigdheden. Denk hierbij aan ingebouwde speakers en/of versterker. Een goedkopere variant aanschaffen kan er daarom ook voor zorgen dat jij alsnog een speaker of versterker erbij moet kopen.

Bekijk dus vooraf goed wat je nodig hebt en hoe duur dit is voordat je zomaar iets aanschaft en onverhoopt met hogere kosten eindigt.

Retro of nieuw

Naast de verschillende soorten platenspelers en de verschillende prijsklassen zijn er ook retro en nieuwe modellen. Retro modellen zijn vaak aan de duurdere kant omdat deze al een aantal jaar oud zijn en tevens een uniek design hebben. Nieuwe modellen zijn vaak goedkoper en zien er strakker uit.

Toch kiezen veel mensen er voor om retro modellen te kopen omdat deze een mooiere uitstraling hebben. Daarnaast zijn het ook collectors items waardoor de prijs hoger ligt. Bekijk daarom vooraf goed of jij een nieuw model wil of een tweedehands model wil.


Wat is de beste platenspeler van 2024? 

Maar wat is nou de beste platenspeler van dit moment? Om het voor jou wat duidelijker te maken hebben wij de beste modellen uit verschillende categorieën en prijsklassen geselecteerd in een handige top 5. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten. Zo weet jij zeker dat je geen miskoop doet.

Ook hebben wij elk product voorzien van een korte beschrijving met voor- en nadelen. Hierbij hebben wij ook gekeken naar functionaliteiten, prijs/kwaliteit en gebruiksgemak. Als laatste hebben wij elk product voorzien van een eindbeoordeling zodat jij precies weet welke platenspeler het beste is op dit moment.

1. ARGON AUDIO TT

ARGON AUDIO TT

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De ARGON AUDIO TT is een elegante draaitafel met een mooi design. Hij wordt ook nog eens speelklaar geleverd. Doordat die aan te sluiten is op alle installaties is het een kwestie van aansluiten en genieten!

De platenspeler heeft een geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker, zodat je deze draaitafel direct kunt aansluiten op een paar actieve luidsprekers met een jack- of phono-kabel. Veel eenvoudiger wordt het niet!

Het draaiplateau is gemaakt van aluminium. De TT heeft twee draaiknoppen. Eén om de draaitafel aan en uit te zetten en één die de afspeelsnelheid regelt, zodat je dat niet handmatig hoeft te doen.

Kortom, De ARGON AUDIO TT heeft een fantastische geluidskwaliteit en is makkelijk en snel te installeren op alle soorten geluidsinstallaties!

Voordelen ARGON AUDIO TT

 • Mooi design
 • Zeer goed geluid
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen ARGON AUDIO TT

 • Geen

2. House of Marley Stir It Up Wireless Bluetooth Platenspeler

beste platenspeler

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De House of Marley stir it up is een moderne en draadloze platenspeler met houten behuizing en veel functionaliteiten. Zo heeft deze platenspeler een ingebouwde (voor) versterker waardoor hij makkelijk is aan te sluiten op jouw eigen geluidsinstallatie.

Hij heeft zowel een RCA als USB uitgang waarmee je vinyl kan digitaliseren. Daarnaast heeft hij een Bluetooth functie waarbij je jouw muziek kan streamen (via blootooth) naar andere apparaten. Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw formaten vinyl af op 33 of 45 toeren (RPM).

Hij wordt geleverd met element en autostop systeem. De House of Marley komt inclusief een afneembare plastic stofkap, AC-adapter, USB kabel, silicone slipmat, 3,5 mm stereo mini plug naar RCA output kabel en handleiding.

Het grootste pluspunt van de House of Marley stir it up is de hoeveelheid functionaliteiten zoals de Bluetooth functie. Het grootste minpunt is het ontbreken van ingebouwde speakers. Hierdoor is het hebben van een externe geluidsinstallatie vereist.

Voordelen House of Marley Stir It Up Wireless Bluetooth Platenspeler

 • Veel verschillende functionaliteiten
 • Ingebouwd bluetooth

Nadelen House of Marley Stir It Up Wireless Bluetooth Platenspeler

 • Zitten geen ingebouwde speakers bij

3. Lenco LS-50GY - Platenspeler met ingebouwde speakers

beste platenspeler

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Binnen de vijf keuzes voor platenspelers benoemen we de Lenco LS50 als beste in prijs kwaliteit verhouding. Dat is allereerst gebaseerd op de klantenreviews. Daarnaast is deze platenspeler redelijk geprijsd in vergelijking met de anderen en is de kwaliteit van het geluid prima.

De Lenco LS50 is een moderne platenspeler met houten behuizing en 2 ingebouwde speakers waardoor je gelijk muziek kan luisteren. Daarnaast heeft hij een ingebouwde voorversterker en een RCA uitgang voor het aansluiten van externe geluidsinstallatie. Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw formaten vinyl af op 33, 45 of 78 toeren (RPM).

Het draaiplateau heeft een diameter van 300 millimeter. Hij wordt geleverd met element en autostop systeem. Met de USB aansluiting kun je jouw platen overzetten (converteren) naar mp3 waardoor jouw vinyl ook digitaal te luisteren is. De Lenco komt inclusief een afneembare plastic stofkap waardoor hij stofvrij blijft en langer mee gaat. Hij wordt geleverd met een extra naald en handleiding.

Het grootste pluspunt van de Lenco LS50 is de prijs kwaliteit verhouding. Voor nog geen €100 euro heb je een platenspeler waar je gelijk vinyl op kunt beluisteren en die daarnaast aardig wat functionaliteiten biedt. Het grootste minpunt is dat het volume van de ingebouwde speakers niet helemaal uitgeschakeld kan worden wanneer je afspeelt op extern apparatuur.

Voordelen Lenco LS-50GY - Platenspeler met ingebouwde speakers

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Gaat niet snel kapot

Nadelen Lenco LS-50GY - Platenspeler met ingebouwde speakers

 • Volume ingebouwde speaker kan niet helemaal worden uitgeschakeld

4. Platenspeler - Fenton RP105 - Platenspeler met ingebouwde speakers

beste platenspeler

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Binnen de vijf keuzes hebben we de Fenton RP105 als beste platenspeler voor thuis benoemd. Dat is omdat deze platenspeler het mooiste retro is voor thuis.

De Fenton RP105 is een volwaardige platenspeler met zwarte behuizing en 2 ingebouwde speakers waardoor je gelijk al jouw vinyl kan luisteren. Door de ingebouwde (voor) versterker en RCA uitgang kun je hem ook makkelijk aansluiten op je eigen geluidsinstallatie. 

Dit model heeft een riemaandrijving en speelt al jouw formaten vinyl af op 33 of 45 toeren (RPM). Hij wordt geleverd met element en automatisch stopsysteem, wanneer jouw plaat is afgelopen stopt het plateau met draaien. Met de USB aansluiting kun je jouw platen overzetten (converteren) naar mp3 waardoor jouw vinyl ook digitaal te luisteren is.

De Fenton komt inclusief een afneembare plastic stofkap, USB kabel, net-adapter, software voor het converteren naar MP3 en handleiding.

Voordelen Platenspeler - Fenton RP105 - Platenspeler met ingebouwde speakers

 • Prijs is zeer aantrekkelijk
 • Retro look

Nadelen Platenspeler - Fenton RP105 - Platenspeler met ingebouwde speakers

 • Geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers kan beter

5. Denver VPL-120 - Platenspeler - Zwart

beste platenspeler

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Denver benoemen we tot best geteste budget platenspeler. Dit is gebaseerd om de reviews die deze platenspeler krijgt. De gemiddelde beoordeling van deze platenspeler is hoger dan de andere vier platenspelers die we voor jou naast elkaar zetten.

De Denver is een moderne en draadloze platenspeler met duurzame behuizing. Hij heeft 2 ingebouwde speakers, maar is ook aan te sluiten op externe geluidsinstallaties via USB. Ook heeft hij een koptelefoonaansluiting. Ook wordt er software meegeleverd waardoor jij je LP's kan concerteren naar MP3 bestanden. 

Het grootste pluspunt van de Denver is de prijs kwaliteit verhouding. Ook wordt hij met een riem, welke niet zichtbaar is, aangedreven. De beste prijs vind je hier!

Voordelen Denver VPL-120 - Platenspeler - Zwart

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelig

Nadelen Denver VPL-120 - Platenspeler - Zwart

 • Naald slaat bij teveel bas over

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel platenspelers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten platenspelers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de platenspelers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste platenspelers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 21, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>