Beste Plumeau [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete plumeau

Strex Telescopische Plumeau

Strex Telescopische Plumeau

Het geeft altijd een fijn gevoel als je het huis goed schoon houdt. Dat kan met een plumeau en daarom hebben we een uitgebreide test uitgevoerd. De Strex Telescopische Plumeau is als best getest eruit gekomen! Hiermee kan je namelijk gemakkelijk al het stof in je huis weghalen. Het is dan ook een echte lichtgewicht.

Zo weegt het slechts 203 gram. Je kan de plumeau uitschuiven waardoor je elke plek kan bereken. Deze plumeau beschikt ook over een antistatisch microvezel. Daardoor kan alle stof extra goed opgenomen en wordt er geen plekje over geslagen.

Ben jij benieuwd naar de beste plumeau van dit moment? Klik dan op de onderstaande button!

Wat is de beste plumeau? Huizen moeten regelmatig grondig schoongemaakt worden. Dit kan wat tijd in beslag nemen en je hebt er niet altijd zin in. Toch moet het gedaan worden en het is zeker niet de leukste taak. Daarom wil je graag  zo snel en effectief mogelijk te werk gaan.

Wij van Mutsy hebben meerdere producten getest en uiteindelijk een Top 5 gevormd. In dit artikel ontdek je de 5 beste producten van dit moment. Elke plumeau heeft ook z'n eigen categorie en het is omschreven met een korte review. De review is weer aangevuld met voor- en nadelen.

Ben jij benieuwd naar deze producten? Lees dan gauw het onderstaande artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Plumeaus

Strex Telescopische Plumeau

Beste Koop Plumeau
1. Strex Telescopische Plumeau

Boomjoy Plumeau Uitschuifbaar en Buigbaar - Duster - Ragebol met Telescoopsteel - Stofdoek - Wasbaar

Beste Plumeau Uitschuifbaar
2. BOOMJOY Plumeau

Telescopische Plumeau met Telescoopsteel - Ragebol - 60 tot 135 CM - Uitschuifbaar - Microvezel Ragebol - Grijs

Beste Plumeau Microvezel
3. ZIZIKA Telescopische Plumeau

Jaloezie Reiniger Plumeau - Jaloezie Stoffer - Luxaflex Borstel - Lamellen Reiniger - Stof Verwijderen - Lamellen Stofvrij

Beste Plumeau Prijs/Kwaliteit
4. Jaloezie Reiniger Plumeau

Luxe plumeaux met schroefsteel - Uitschuifbaar

Beste Plumeau Design
5. Luxe Plumeaux


Top 10 Meest Verkochte Plumeaus

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste plumeaus. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke plumeau is het beste en welke plumeau past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Plumeau?

Wil jij een plumeau kopen? Dat kan best lastig zijn en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Want waar moet je op letten bij zo'n aankoop? Dit zijn moeilijke vragen die je van tevoren goed moet doornemen.

Hieronder hebben we een aantal criteria omschreven die je zeker mee moet nemen bij het aankoopproces. Het zorgt er namelijk voor dat je beter op zoek kan gaan. De kans op een miskoop wordt verkleind. Ze zijn kort omschreven zodat je gauw door kan gaan naar de Top 5! Ook kun je altijd de consumentenbond raadplegen voor extra adviezen.

Soorten Plumeaus

Er zijn verschillende soorten plumeaus. Deze plumeaus hebben dan een andere stofdoek. Denk aan struisvogelveren, lamswol, synthetisch vezel en microvezel. De verschillende stofdoeken hebben weer allemaal hun eigen voor- en nadelen. Zo is een struisvogelveren doek heel erg zacht waardoor het goed stof opneemt. Microvezelstofdoeken kunnen weer heel gemakkelijk schoon gemaakt worden. Kijk dus goed naar alle voor- en nadelen.

Lengte

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de lengte van een steel. De voorkeur kan per persoon weer verschillen. Als je een groot huis hebt wil je graag een plumeau met een lange steel. Daardoor kan je goed bij alle plekken en hoef je minder moeite te doen. Als je het alleen gebruikt voor simpele oppervlakken is dat niet nodig. Dan kan je ook een plumeau aanschaffen met een kleinere steel.

Materiaal

Het gaat hier vooral over het materiaal van de handgreep. Dit materiaal moet stevig genoeg zijn dat het lang mee gaat. Het moet dus niet snel kapot gaan. Daarnaast moet het ook functioneel zijn zodat het minder moeite kost. Dit materiaal heeft trouwens weinig invloed op de werking van de plumeau. We hebben het hier vooral over het gebruiksgemak van het product.

Flexibiliteit

Het laatste belangrijke punt is de flexibiliteit van de plumeau. Je probeert vaak moeilijke plekken te bereiken en daarom moet de kop redelijk flexibel zijn. Op deze manier kan je die plekken makkelijker bereiken. Daarnaast moet het ook beweegbaar zijn zodat je alle stof kan weghalen. We hebben het hier over de steel maar ook over de stofdoek. Als dat allebei flexibel is kan je het beste te werk gaan.


Wat is de beste Plumeau van 2024? 

Welke plumeau is het beste? Dit is per persoon verschillend. Iedereen heeft namelijk andere wensen en eisen wanneer er gekeken wordt naar de beste optie. Om die reden hebben wij plumeaus uit verschillende categorieën en prijsklassen opgenomen in onze Top 5. 

Hieronder vind je dus de 5 beste producten van de plumeau test 2024. Hierbij hebben wij voor elk product een korte omschrijving geschreven. Ook hebben wij van elk product de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Als laatste hebben wij elke plumeau van een eindbeoordeling voorzien. Deze eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Strex Telescopische Plumeau

Strex Telescopische Plumeau

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste plumeau van 2024? Neem dan een kijkje bij de Strex Telescopische Plumeau! Het is de beste koop die je kan hebben.

De Strex Telescopische Plumeauis is heel erg gemakkelijk te gebruiken. Het is namelijk een uitschuifbare plumeau waardoor je alle plekken kan bereiken. De steel is zo lang dat je zelfs de plafond kan schoonmaken. Het beschikt over een microvezel kop waardoor alle stof goed blijft plakken. Hierdoor is het eigenlijk een magneet en wordt er efficiënt schoongemaakt. Het heeft ook een mooie groene kleur waardoor het opvalt. 

Verder heeft het nog een hele fijn handgreep. Je hebt genoeg grip en het kost weinig moeite om schoon te maken. Het ligt lekker in de handpalm en het gaat geen pijn doen. Aan de onderkant van de handgreep hebben ze een gaatje gemaakt. Hierdoor kan je de plumeau ophangen waardoor het weinig ruimte in beslag neemt. Om al deze redenen is het de beste plumeau van dit moment!

Voordelen

 • Uitschuifbaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Licht in gewicht
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Geen

2. BOOMJOY Plumeau

Boomjoy Plumeau Uitschuifbaar en Buigbaar - Duster - Ragebol met Telescoopsteel - Stofdoek - Wasbaar

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb jij een groot huis en ben je op zoek naar een geschikte uitschuifbare plumeau? Neem dan de BOOMJOY Plumeau! Hiermee kan je gemakkelijk elk plekje bereiken.

Deze uitschuifbare plumeau kan je gebruiken om alle stof weg te halen. Zo kan je de kop zelfs buigen waardoor je de moeilijkste hoekjes kan bereiken. De BOOMJOY Plumeau heeft een microvezel doek. Dit zorgt ervoor dat je slechts 1 keer over een oppervlak moet gaan. Al het stof wordt dan opgenomen omdat alles aan de plumeau gezogen wordt. Hiernaast is het redelijk makkelijk te gebruiken.

Zo kan je de steel bedienen met de knop op de handgreep. Hiermee kan je de steel langer of korter maken. Je kan vervolgens de plumeau heel makkelijk draaien om alles goed schoon te maken. Verder kan je het heel simpel schoon maken. De stofdoek kan je er makkelijk vanaf halen en je hoeft alleen maar lauw water te gebruiken. Al het stof gaat er dan vanaf en de plumeau is weer schoon genoeg om gebruikt te worden!

Voordelen

 • Steel is buigbaar
 • Goede en stevige handgreep
 • Kan het wassen met de hand

Nadelen

 • Alleen in het wit

3. ZIZIKA Telescopische Plumeau

Telescopische Plumeau met Telescoopsteel - Ragebol - 60 tot 135 CM - Uitschuifbaar - Microvezel Ragebol - Grijs

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Microvezel doeken staan erom bekend dat ze zeer makkelijk plekken kunnen schoonmaken. Daarom hebben we ook de ZIZIKA Telescopische Plumeau opgenomen in onze Top 5!

De ZIZIKA Telescopische Plumeau heeft een normale lengte van 60 centimeter. Hierdoor is het lang genoeg om de meeste plekken te bereiken. Je kan er ook voor kiezen om de steel uit te schuiven tot een lengte van 135 centimeter. Daarmee kan je ook hogere plekken bereiken. De plumeau kan ook gekanteld worden. Het kan dan een kwartslag gedraaid worden waardoor je ook achter voorwerpen kan schoonmaken.

Verder trekt het heel makkelijk stof aan. De doek is gemaakt van microvezels waardoor je maar 1 keer over een voorwerp moet gaan. Dan is al het stof opgenomen. Dit gaat er niet zomaar af tenzij je heel veel bewegingen maakt met de plumeau. Je kan het stof eraf spoelen onder de kraan. Daarmee ben je de plumeau goed aan het reinigen en het heeft geen andere producten nodig om schoon te worden.

Voordelen

 • Kan draaien tot een hoek van 90 graden
 • Uitwasbaar
 • Heeft een ophanghaak
 • Heeft een neutrale kleur

Nadelen

 • Prijs ligt hoger dan de rest van de lijst

4. Jaloezie Reiniger Plumeau

Jaloezie Reiniger Plumeau - Jaloezie Stoffer - Luxaflex Borstel - Lamellen Reiniger - Stof Verwijderen - Lamellen Stofvrij

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je op zoek bent naar een goede budget optie raden we aan op een kijkje te nemen bij de Jaloezie Reiniger Plumeau! Dit is de beste plumeau aanbieding van dit moment en daardoor heeft het een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

Met deze plumeau wordt er heel snel en effectief schoon gemaakt. Het beschikt namelijk over 3 stoffers waardoor je meerdere plekken tegelijkertijd bereikt. Dit product gaat ook redelijk lang mee maar na een tijdje kan je de stoffers gemakkelijk verwisselen. Daarna kan je weer goed het huis schoon houden. Het is een redelijk kleine plumeau en het is een echte lichtgewicht.

Zo weegt het slechts 41 kilogram waardoor iedereen het kan gebruiken. Het heeft slechts een breedte van 5 centimeter en een lengte van 21 centimeter. Je kan het ook weer gemakkelijk opbergen of meenemen. De Jaloezie Reiniger Plumeau maakt het schoonmaken gewoon veel makkelijker. Zo kan je de 3 stoffers er makkelijk afhalen. Je kan ze daarna goed wassen en na een tijdje kan je ze weer gebruiken!

Voordelen

 • Goedkoopste optie van de lijst
 • Beschikt over 3 stoffers
 • Makkelijk te wassen

Nadelen

 • De handgreep is niet van de beste kwaliteit

5. Luxe Plumeaux

Luxe plumeaux met schroefsteel - Uitschuifbaar

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De vijfde en de laatste plek is weggelegd voor de Luxe Plumeaux! Het heeft namelijk een mooi design en doet ook nog is zeer goed z'n werk.

De Luxe Plumeaux beschikt over een hele mooie kleurencombinatie. De regenboog kleuren zorgen ervoor dat het goed opvalt. Hierdoor kan je het nooit kwijtraken! Het heeft een lengte van 144 centimeter. Daardoor is de plumeau lang genoeg om verschillende oppervlakten goed schoon te maken. Je kan het zelfs gebruiken om hogere voorwerpen schoon te maken. Daardoor is het ook ideaal voor een groot huis.

Verder doet het zeer goed z'n werk. Het is makkelijk in gebruik en het zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van stof. Als je 1 keer per week schoonmaakt, heb je een veel schoner huis. Het neemt ook weinig tijd in beslag, aangezien het snel alle troep opneemt. Daarna kan je het weer makkelijk schoonmaken onder de kraan. Je hoeft dan alleen een tijdje te wachten tot het droog is, maar daarna kan je weer aan de slag gaan.

Misschien ook interessant: De top 5 beste bezems van dit moment!

Voordelen

 • Stof wordt goed aangetrokken en vastgehouden
 • Mooi design
 • Weegt slechts 135 gram

Nadelen

 • De kleurencombinatie past niet in elk huis

Veelgestelde vragen

Wat is een plumeau en waarvoor gebruik je het?

Een plumeau is een schoonmaakhulpmiddel dat bestaat uit zachte, pluizige vezels op een lange steel. Het wordt gebruikt om stof en vuil van oppervlakken af te vegen, zoals meubels, lampenkappen en vensterbanken, zonder ze te beschadigen.

Hoe gebruik je een plumeau?

Gebruik een plumeau door de vezels voorzichtig over het te reinigen oppervlak te bewegen. Begin van boven naar beneden en veeg het stof weg in één richting. Schud regelmatig de plumeau uit om het opgevangen stof te verwijderen.

Kun je een plumeau wassen?

Ja, de meeste plumeaus kunnen met de hand gewassen worden in warm water met milde zeep. Laat de plumeau na het wassen volledig drogen voordat je hem opnieuw gebruikt.

Zijn plumeaus effectief voor mensen met allergieën?

Ja, plumeaus kunnen net als een wollen dekbed effectief zijn voor mensen met allergieën omdat ze stof en allergenen vasthouden zonder deze te verspreiden, in tegenstelling tot traditionele stofdoeken die stof kunnen opdwarrelen. N

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een plumeau?

Het gebruik van een plumeau is snel, gemakkelijk en effectief voor het verwijderen van stof op moeilijk bereikbare plaatsen. Het zachte ontwerp maakt het veilig voor gebruik op delicate oppervlakken zonder krassen of beschadigingen achter te laten.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>