Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is de beste powerbank?

Thunderz® 30000 mAh

Uit onze test is gebleken dat de Thunderz® 30000 mAh de beste powerbank is van 2024. Er zijn 3 USB-C ingangen op de powerbank te vinden. Hiermee kun je je laptop, iPhone of Android-telefoon tegelijkertijd opladen. Met dit product kun je 8 keer je telefoon opladen, je kunt dit verlengen door de powerbank in de zon te leggen (beschikt namelijk over zonnepanelen!).

Als jij op zoek bent naar een goede powerbank dan hebben we goed nieuws voor je. In onze uitgebreide powerbank analyse vind je een overzicht van de beste opties van dit moment.

Powerbanks worden door steeds meer mensen gekocht, en dat valt te begrijpen. We worden meer en meer afhankelijk van onze mobiele apparaten, terwijl de accuduur er niet op vooruitgaat. Daarom komt zo'n product zo goed van pas, bijvoorbeeld tijdens lange reizen in de natuur waar je geen stopcontacten hebt.

Vaak worden powerbanks als cadeau gegeven, of in een impuls bij de supermarktkassa gekocht. Het is echter heel belangrijk om goed te kijken naar welk product je koopt. Goed dus dat je kijkt op Mutsy.nl, de site voor uitgebreide productanalyses!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste powerbanks uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Powerbanks van 2024

Thunderz® Powerbank 30000 mAh - Quick Charge 3.0 review
Beste Koop powerbank

1. Thunderz® 30000 mAh 

Homèlle solar Powerbank 36.000mAh review
Beste xxl powerbank

2. Homèlle solar 36.000mAh 

iMoshion® Powerbank 27000 mAh review
Beste vliegtuig powerbank

3. iMoshion® Oplaadbaar 27.000 mAh 

MOJOGEAR Mini EVO 10.000 mAh powerbank review
Beste mini powerbank

4. MOJOGEAR MINI EVO 10.000 mAh 

Douxe Powerbank MagSafe review
Beste MagSafe powerbank

5. Douxe PB-M 10.000 

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste powerbanks zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

16+ Powerbanks vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke powerbank is het beste?

Heb je binnenkort een draagbare oplader nodig? Dan is het goed dat je alvast wat onderzoek doet naar welke opties je wel en niet moet overwegen. Het kan zo zijn dat je een complete miskoop doet, en dat moet je natuurlijk vermijden. 

Op Mutsy hebben we de onderstaande producten uitgekozen, na een lange test waarmee we tientallen producten met elkaar vergeleken. Wil je de beste powerbank kopen? Hieronder vind je de vijf beste opties!

1. Thunderz® 30000 mAh

Thunderz® Powerbank 30000 mAh - Quick Charge 3.0 review
 • Met 30.000mAh laadt je meerdere keren je apparaat op
 • Ook geschikt voor tablet of laptop
 • Ingebouwde zaklamp zorgt voor licht, altijd en overal
 • Met de zonnepanelen heb je altijd en overal een bron van energie
 • Heeft 3 USB-poorten waardoor je 3 apparaten tegelijk kunt opladen
 • Groter en zwaarder dan andere 30.000mAh powerbanks
 • De Thunderz heeft te veel capaciteit om in het vliegtuig in je handbagage te mogen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Voor de beste all-round powerbank kwamen we bij Mutsy.nl uit bij de Thunderz® 30000 mAh! Deze powerbank heeft alles waar je naar op zoek bent.

Dankzij de zonnepanelen kun je nog langer met de accu doen dan je gewend bent, en je beschikt verder over alle belangrijke functies en nog wat meer.

Zo zijn er drie USB-A poorten op de draagbare oplader te vinden, waarmee je je laptop, iPhone of Android-telefoon kunt opladen. In de USB-C poorten passen allerlei andere snoeren, waardoor je nòg meer oplaadmogelijkheden hebt.

De Thunderz® heeft een capaciteit van 30.000mAh, wat genoeg zou moeten zijn om je telefoon minstens 8 keer op te laden. Zelfs je laptop meerdere keren vol krijgen is mogelijk. Deze grote capaciteit betekent echter wel dat je hem niet mee mag nemen in het vliegtuig. Check de beste prijs van dit moment met de knop hieronder!

2. Homèlle solar 36.000mAh

Homèlle solar Powerbank 36.000mAh review
 • Enorme capaciteit van 36.000 mAh, tientallen keren opladen voor 'ie leeg is
 • Ook geschikt voor tablet of laptop
 • Ingebouwde zaklamp zorgt voor licht, altijd en overal
 • Met de zonnepanelen heb je altijd en overal een bron van energie
 • Heeft 2 USB-poorten waardoor je 2 apparaten tegelijk kunt opladen
 • Minder USB-poorten dan de Thunderz Powerbank (hierboven)
 • Ook de Homèlle solar is te groot voor je handbagage

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Koop je een powerbank om je laptop op te kunnen laden, of ga je op reis en verwacht je dagenlang zonder stopcontacten te moeten doen? Je kan je maar beter goed voorbereiden op zo'n trip.

Zeker weten dat je goed voorbereid bent doe je door de Homèlle solar te kopen! Deze giga powerbank heeft maar liest 36.000 mAh. Uit onze analyses bleek dat je hier een gemiddelde telefoon minimaal tien keer, maar waarschijnlijk veel vaker, mee kan opladen. Net als je laptop, tablet of andere mobiele apparaten die je misschien nodig hebt op een lange reis.

Naast de grote capaciteit beschikt de Homèlle solar over een flink felle zaklamp, die je in meerdere lichtsterktes kunt instellen. Zelfs draadloos opladen is mogelijk bij sommige telefoons; je hoeft hem dan alleen op het product te leggen, en dus niet eens een kabel mee te nemen! Met zo'n rijk pakket aan features is dit als je het ons vraagt de beste XXL draagbare oplader van dit moment!

3. iMoshion® Oplaadbaar 27.000 mAh

iMoshion® Powerbank 27000 mAh review
 • Met een capaciteit van 27.000 mAh mag je deze powerbank meenemen in je handbagage
 • Ook geschikt voor tablet of laptop
 • Heeft 2 USB-poorten en één USB C-poort, waardoor je 3 apparaten tegelijk kunt opladen
 • Beschikt over een snellaadfunctie, zodat je veel apparaten sneller kunt opladen
 • Je kan met de iMoshion® Oplaadbaar niet draadloos opladen, dus je moet altijd kabels meenemen

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Koop je liever een wat kleinere powerbank, die je mee kan nemen in de handbagage als je in het vliegtuig op reis gaat? Bij lange vluchten naar bijvoorbeeld Australië of de VS kan je je nog wel eens flink vervelen, en dan is het slim om een back-up batterij mee te nemen.

De iMoshion® Oplaadbaar is de perfecte powerbank voor in het vliegtuig, doordat hij net op de maximum toegestane capaciteit zit. Dit is trouwens nog steeds redelijk veel; 27.000 mAh, ofwel genoeg om zo'n 8 keer je telefoon op te laden. Daarnaast kun je hiermee ook grote apparaten zoals een partyspeaker mee opladen!

Ook op laptops en tablets werkt de iMoshion® oplaadbaar. Handig om films te kijken tijdens de vlucht of zelfs lekker te gamen. Kan jou het schelen, je hebt toch een draagbare oplader bij je! Dan wel eentje met snellaadfunctie, USB C en Micro-USB, dus ook nog eens geschikt voor talloze apparaten.

4. MOJOGEAR MINI EVO 10.000 mAh

MOJOGEAR Mini EVO 10.000 mAh powerbank review
 • Past in je broekzak, toch 10.000 mAh
 • Snellaadfunctie tot 22.5W, dus voor Android en iPhone
 • Werkt ook op tablets
 • 10.000 mAh is te weinig voor de meeste laptops

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Powerbanks zijn heel handig, maar het kan voorkomen dat je ze iets te lomp en groot vindt om constant in je tas te hebben. Als je lang moet fietsen of wandelen met een zware draagbare oplader is dit natuurlijk niet ideaal. De MOJOGEAR MINI EVO is een mini product, die onlangs zijn pocket formaat alsnog een capaciteit van liefst 10.000 mAh heeft.

Dit is ruim voldoende als je je telefoon twee tot vier keer op wil laden. Ook een iPad of Android tablet kun je weer helemaal vol krijgen met de MOJOGEAR MINI EVO, die alleen voor laptops vaak te klein is. Het grote voordeel aan de andere kant; de EVO past gewoon in je kontzak! Superhandig op festivals, korte kampeervakanties, noem maar op!

5. Douxe PB-M 10.000 

Douxe Powerbank MagSafe review
 • 10.000 mAh is meer dan genoeg om je iPhone 4 keer op te laden
 • Zit met sterke MagSafe-magneet vast aan je telefoon, waardoor hij altijd vol zit
 • Past in je broekzak
 • Werkt alleen op iPhone 12 tot 14

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb je geen powerbank voor je laptop nodig, en koop je vooral één om je telefoon op te laden? Als je een iPhone hebt, heb je misschien wel eens gehoord van MagSafe - een technologie waarmee je accessoires aan je iPhone kunt koppelen door middel van magneten.

Hiermee kun je ook je telefoon opladen, dankzij deze slimme Douxe PB-M 10.000 mAh powerbank! De powerbank klemt automatisch vast aan de iPhone door de magnetische werking.

Zonder ook maar op een knopje te hoeven drukken laad je iPhone automatisch op. Zonder draden, zonder grote, lompe blokken in je tas - met een simpel, klein apparaatje dat in je broekzak past!

Let wel dat je alleen een iPhone 12, 13 of 14 kan opladen met deze draagbare oplader, en hem dus niet uit kan lenen aan je vrienden met een Android-telefoon, bijvoorbeeld. Ook op laptops werkt de Douxe PB-M niet.


Top 10 Powerbanks

Waar kun je het beste een powerbank kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste deurbellen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht Powerbanks bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 powerbanks!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Powerbank?

Wanneer jij overweegt een powerbank te kopen dan zul je snel merken dat het kopen van een goede powerbank lastiger is dan je eerst zou zeggen.

In het schema hieronder vertellen we je in een paar woorden waar je op moet letten als je een draagbare oplader kopen gaat. Koop nooit blindelings de beste powerbank volgens de consumentenbond of een andere site, bijvoorbeeld - onderzoek, vergelijk en analyseer met Mutsy!

Capaciteit

Deze producten hebben altijd een bepaalde capaciteit, oftewel hoeveel stroom je uit het apparaat kan halen. Voor telefoons heb je minimaal 2000 mAh nodig om hem helemaal op te laden, en voor laptops en tablets ligt dat getal veel hoger. 

We raden je aan om even een rekensommetje te maken, en in ieder geval geen powerbank te kopen van lager dan 10.000 mAh.

Quick Charge technologie

Duurt lang hè, dat opladen... Met snellaadtechnologie, genaamd QuickCharge, heb je hier nooit meer last van. Maar dan moet je wel een powerbank kopen die dit ondersteunt. Check onze reviews hierboven om te zien welke powerbanks beschikken over QuickCharge.

Formaat

Hoe groot en zwaar de powerbank is, moet je niet vergeten tijdens je overweging. Je zal er toch een tijdje mee rond moeten lopen tijdens je vakantie of gewoon in het dagelijks leven. Daarom raden we aan een zo licht mogelijke powerbank te kopen (hoewel je wel altijd moet letten op capaciteit natuurlijk!).

Aansluitingsmogelijkheden

Natuurlijk is het handig om te checken of je apparaat wel bij de draagbare oplader past. Kan je telefoon draadloos opladen? Dat kan van pas komen als je geen zin hebt om draadjes mee te nemen.

Kijk ook altijd of de powerbank USB-C aansluitingen heeft, en hoe je het apparaat zelf oplaadt. Sommige laptops kunnen alleen opgeladen worden met hulp van een HDMI kabel, let hier dus op!

Als je slim bent zorg je dat je al je apparaten - inclusief de powerbank zelf - op kunt laden met één kabel, zodat je geen onnodige snoerenspaghetti in je tas krijgt.


Wat is de beste powerbank volgens de consumentenbond?

Helaas heeft de consumentenbond nog geen test gedaan voor de beste powerbank. Daarom kunnen we nog geen antwoord geven op deze vraag maar we kunnen je wel verder helpen!

Zo hebben wij van Mutsy wel een test gedaan voor de beste powerbank. Dat is namelijk de Thunderz® Powerbank 30000 mAh. Scroll naar boven om de korte review te lezen, aangevuld met voor- en nadelen.

Veelgestelde vragen

Waarom is powerbank test betrouwbaar?

Om te bepalen welke powerbank het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende draagbare opladers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de allerbeste producten zijn terug te vinden in dit artikel. 

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij Mutsy.nl werken we met complexe algoritmes. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst.  Alleen de allerbeste producten of diensten worden vervolgens verwerkt in onze artikelen.

Wat zijn de beste powerbanks?

Dat is een zeer goede vraag en dit word beantwoord in ons artikel! Zo hebben wij meerdere producten getest en een Top 5 gevormd. Elk product heeft een eigen categorie waardoor er voor iedereen de beste powerbank is.

Kan je een powerbank opladen via stopcontact?

Het antwoord op deze vraag is ja! Je moet ze opladen met een draadje wat je bij het product hebt gekregen. Met een tussenstukje kan je het stopcontact gebruik om je powerbank weer vol te laten lopen.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>