• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Prullenbak met sensor [Test 2024]

Beste Prullenbak met sensor [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Prullenbak met sensor

Homra NEXO Afvalscheiding Sensor Prullenbak

Wil je een goede prullenbak met sensor kopen? Dan is deze Homra NEXO afvalscheiding sensor prullenbak misschien wel wat voor jou. De prullenbak doet eigenlijk alles wat je ervan kan verwachten, en meer! 

Zo heeft de prullenbak dus een speciale infrarood sensor. Hiermee gaat de prullenbak automatisch open. Da's toch wel zo handig! 

Ook passen er verschillende formaten afvalzakken in. Je krijgt er dan zelfs een lekbakje bij voor groenafval. Wij begrijpen wel waarom dit de beste prullenbak met sensor van 2024 is!

De prullenbak met sensor is één van die dingen die gewoon heel handig is om te hebben in huis. Je leven wordt er net iets makkelijker van. En dat is eigenlijk wat we allemaal willen.

Maar ja: welke prullenbak met sensor is het beste? Om je een antwoord te geven op deze vraag hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet om op te letten tijdens het kopen van een prullenbak met sensor.

Op die manier kies je eentje die perfect bij je past. En om te zorgen dat jij de beste prullenbak met sensor aanbieding kan scoren zijn we zelf ook nog op onderzoek uitgegaan. In een prullenbak met sensor test zijn wij op zoek gegaan naar de beste prullenbakken.

Hiervoor hebben we veel verschillende prullenbakken getest, denk maar eens aan bijvoorbeeld de beste prullenbak met sensor volgens de consumentenbond. Wil jij graag meer weten? Lees dan vlug verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Prullenbakken met Sensor

Beste Koop Prullenbak met sensor
1. Homra NEXO Afvalscheiding Sensor Prullenbak

Beste Budget Prullenbak met sensor
2. LifeGoods Prullenbak met Sensor - 50L

Beste Luxe Prullenbak met sensor
3. EKO Mirage Plus Sensor Afvalscheider Prullenbak

Beste Design Prullenbak met sensor
4. Homra BLINQ Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Prullenbak met sensor
5. Homra FONIX Sensor Prullenbak RVS 40 liter

Top 10 meest verkochte prullenbakken met sensor

Geen tijd, maar wel een handige prullenbak met sensor nodig? Daar kunnen wij je bij helpen. Door op de knop hieronder te klikken kom je vliegensvlug terecht bij de top 10 beste prullenbakken met sensor van Bol. Zo kan je in één oogopslag zien welke de beste zijn. Da's pas handig!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Prullenbak met sensor?

Een prullenbak met sensor kopen kan nog best lastig zijn, omdat het aanbod in deze prullenbakken relatief groot is. En je wil geen miskoop in huis hebben staan, dat is zonde van je geld. Daarom hebben wij besloten je hierbij te helpen. Hieronder staan een aantal punten op een rijtje om rekening mee te houden wanneer je zo'n toffe prullenbak wil kopen. Zo kies je sowieso eentje die goed bevalt!

Formaat

Allereerst doe je er verstandig aan om op het formaat te letten. Bedenk je van tevoren waar de prullenbak met sensor moet komen te staan en hoeveel ruimte je hier voor hebt. Meet dit op en ga vervolgens op zoek naar een prullenbak van dat formaat. Op die manier voorkom je dat je een te grote of te kleine prullenbak koopt.

Aantal compartimenten

Tegenwoordig heb je ook prullenbakken te koop met meerdere compartimenten. Een groot voordeel hieraan is dat je op die manier afval veel beter van elkaar kan scheiden. Een nadeel is dat deze prullenbakken vaak wel iets duurder zijn. Ga dus bij jezelf na of je hier extra voor wil betalen en hoe belangrijk je dit vindt.

Garantie

En dan tot slot nog garantie. Dit is eigenlijk een indicatie hoe lang het product goed werkend mee moet gaan. Mocht er iets niét goed zijn in de gestelde garantietermijn? Dan kan je als consument zijnde verhaal halen bij de verkoper. 

Deze is dan verplicht jou een oplossing te bieden voor het probleem. Dit is toch wel zo fijn, zeker bij iets wat vaak wordt gebruikt zoals een prullenbak. Idealiter is de garantie daarom minstens twee jaar.


Wat is de beste Prullenbak met sensor van 2024? 

Dit is alweer het laatste onderdeel van deze review... de prullenbak met sensor test! In die test hebben wij, zoals eerder verteld, tientallen verschillende prullenbakken getest en met elkaar vergeleken. De test was dan ook erg interessant. Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt van de best scorende prullenbakken.

Deze prullenbakken blinken ieder uit in een andere categorie, zoals beste design of beste prijs-kwaliteitverhouding. Wil je ook weten welke prullenbakken een plekje hebben gekregen in de top vijf? Dan laten wij je niet langer in spanning afwachten. Bij deze presenteren wij je de top vijf beste prullenbakken met sensor van 2024.

1. Homra NEXO Afvalscheiding Sensor Prullenbak

9.2

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Functionaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De prullenbak die uiteindelijk op de eerste plek wist te eindigen is deze Homra NEXO afvalscheiding sensor prullenbak. Deze prullenbak scoorde op alle vlakken die wij hebben getest als de beste. En precies daarom is dit ook de nummer één prullenbak! 

De Homra prullenbak beschikt over een infraroodsensor waardoor de compartimenten automatisch openen. Handig wanneer je bijvoorbeeld je handen vol hebt. Daarnaast beschikt de prullenbak dus over meerdere compartimenten waardoor je heel eenvoudig afval kan scheiden. En dan krijg je er zelfs nog een lekbak bij voor het groenafval.

Voordelen 

 • Beschikt over een infrarood sensor waardoor de prullenbak automatisch opent
 • Heeft meerdere compartimenten waardoor je eenvoudig afval kan scheiden
 • Je krijgt een speciale lekbak voor het groenafval

Nadelen 

 • Behoorlijk prijzig in vergelijking met de andere prullenbakken

2. LifeGoods Prullenbak met Sensor - 50L

9.0

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Functionaliteit

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Deze LifeGoods prullenbak met sensor biedt een goede kwaliteit tegen een hele goede prijs. Sterker nog, de kwaliteit is vergelijkbaar aan die van prullenbakken uit een hogere prijsklasse. Dat is eigenlijk exact wat je wil! Het enige wat je hoeft te doen is met je hand zwaaien.

De prullenbak opent dan automatisch. Na slechts vijf seconden gaat de prullenbak uit zichzelf weer dicht, dus je hoeft er verder eigenlijk niet naar om te kijken. Dat scheelt toch weer. Daarnaast is de binnenring van de prullenbak afneembaar en wordt deze geleverd inclusief batterijen.

Voordelen 

 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met de andere prullenbakken
 • Gaat automatisch open en dicht waardoor je de prullenbak niet zelf aan hoeft te raken
 • De binnenring van de prullenbak is afneembaar

Nadelen 

 • Bevat slechts één compartiment 

3. EKO Mirage Plus Sensor Afvalscheider Prullenbak

8.8

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

8.3

Gebruiksgemak

8.7

Deze EKO Mirage Plus Sensor wist een plekje te bemachtigen in deze top vijf dankzij het ontwerp, materiaal én gebruiksvriendelijkheid. De prullenbak is aan de dure kant, maar dat is de kwaliteit absoluut waard. Zo bevat deze prullenbak maar liefst drie handige compartimenten waarmee jij handig afval kan scheiden.

Daarnaast oogt de prullenbak dankzij het ontwerp ook erg modern én is 'ie gemaakt van roestvrij staal. Hier heb je dus nog jaren plezier van! Tevens werkt de prullenbak heel simpel op netstroom waardoor je ook geen gedoe hebt met batterijen.

Voordelen 

 • Gemaakt van hoogwaardige kwaliteit roestvrij staal
 • Heeft drie handige compartimenten om goed afval te kunnen scheiden
 • De prullenbak werkt op netstroom

Nadelen 

 • De prullenbak is duurder dan gemiddeld

4. Homra BLINQ Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken

8.6

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Functionaliteit

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Over het design van deze Homra BLINQ afvalscheiding prullenbak is erg goed nagedacht. En dat merk je. Zo ziet de prullenbak er erg modern en strak uit, wat mooi staat in iedere soort keuken. Daarnaast beschikt de prullenbak over twee compartimenten waardoor je ook afval gescheiden kan houden.

En natuurlijk heeft de prullenbak een sensor waardoor deze simpel uit zichzelf open gaat. Daarnaast kan je ook het pedaal gebruiken wanneer je bijvoorbeeld even geen nieuwe batterijen hebt voor de prullenbak. De onderkant heeft een antislip bodem waardoor de prullenbak goed op zijn plek blijft staan. Ideaal met huisdieren of kleine kinderen.

Voordelen 

 • Antislipbodem zorgt ervoor dat de prullenbak stevig blijft staan
 • Bevat meerdere compartimenten voor afvalscheiding
 • Prullenbak heeft een modern ontwerp 

Nadelen 

 • Bevat slechts twee compartimenten

5. Homra FONIX Sensor Prullenbak RVS 40 liter

8.4

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

7.1

Gebruiksgemak

8.0

De laatste prullenbak in dit artikel is de Homra FONIX Sensor Prullenbak. Deze prullenbak kwam op de laatste plek terecht dankzij de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Deze is namelijk erg goed. Voor de relatief lage prijs scoor je een goede kwaliteit prullenbak.

De prullenbak werkt door middel van een handige sensor. Hiermee gaat 'ie automatisch open en ook vanzelf weer dicht. Handig! De bak is gemaakt van hoogwaardig abs kunststof en geborsteld roestvrij staal. Dit zorgt voor een kwaliteit waar je nog jarenlang plezier van hebt. 

Misschien ook interessant: De beste prullenbak voor afvalscheiding vind je hier!

Voordelen 

 • Werkt met behulp van een handige sensor 
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Gemaakt van geborsteld roestvrij staal en ABS kunststof

Nadelen

 • De batterijen zijn niet inbegrepen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een sensor prullenbak?

De sensor in de prullenbak detecteert beweging in de buurt van de bovenkant van de bak. Zodra beweging wordt waargenomen, activeert de sensor een mechanisme dat het deksel automatisch opent. Het deksel sluit automatisch na een vooraf ingestelde tijd, meestal enkele seconden, om geurtjes en zicht op afval te minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van een prullenbak met sensor?

De belangrijkste voordelen van een prullenbak met sensor zijn hygiëne en gebruiksgemak. Omdat je het deksel niet met je handen hoeft aan te raken, worden kruisbesmetting en de verspreiding van ziektekiemen verminderd. Dit type prullenbak is ook handig wanneer je beide handen vol hebt en je gemakkelijk afval wilt weggooien.

Zijn er speciale onderhoudsinstructies voor prullenbakken met sensor?

Onderhoud voor prullenbakken met sensor omvat regelmatig schoonmaken van de buiten- en binnenkant van de bak, en vooral de sensor zelf om ophoping van vuil en stof te voorkomen dat de functionaliteit kan beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk om de batterijen regelmatig te controleren en te vervangen om ervoor te zorgen dat de sensor effectief blijft werken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een prullenbak met sensor?

Bij het kopen van een prullenbak met sensor moet je rekening houden met de grootte van de prullenbak, het type en duurzaamheid van het materiaal, de kwaliteit van de sensor, en hoe de prullenbak wordt gevoed (batterijen of stroom). Kies een maat die past bij je behoeften en een ontwerp dat past bij je interieur. Verder is het belangrijk te kijken naar de garantie en klantenservice van de fabrikant voor ondersteuning na aankoop.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>