Beste Puppy Verzekering van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste puppy verzekering?

FIGO review

FIGO Puppy verzekering

Uit onze test is gebleken dat FIGO de beste puppy verzekering van 2024 heeft.

Met de verzekering van FIGO kan jij je puppy verzekeren tegen onverwacht hoge zorgkosten. Je pup is onderdeel van het gezien en die verdient daarom ook de beste zorg. Bij deze verzekeraar kun je kiezen uit drie verschillende pakketten met ieder zijn eigen vergoedingen. 

Als jij op zoek bent naar de beste puppy verzekering van 2024 dan is dit je geluksdag! 

Wij hebben namelijk een uitgebreide test gedaan waarbij we verschillende verzekeringen voor puppy's hebben vergeleken op verschillende criteria.

We kwamen er helaas al redelijk snel achter dat er veel onduidelijkheid is onder consumenten. Zo zijn er veel verschillende aanbieders van deze verzekeringen, maar lopen de prijzen sterk uiteen. Ook zijn de dekkingen lang niet altijd duidelijk en kwamen we veel negatieve ervaringen tegen op het internet.

Gelukkig zijn er verschillende partijen waar je wel met een gerust hart terecht kunt voor een verzekering voor je puppy, in dit artikel vertellen we je welke dit zijn!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste puppy verzekeringen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Puppy Verzekeringen

FIGO review
Beste puppy verzekering 2024

1. FIGO puppy verzekering

PetSecur review
Beste puppy verzekering met werelddekking

PetSecur puppy verzekering

Aegon review
Beste standaard puppy verzekering

3. Aegon puppy verzekering

dierenverzekering review
Beste verzekering voor puppy's en kittens

4. Dierenverzekering puppy verzekering

Hema puppy verzekering review
Beste puppy verzekering met stapelkorting

5. HEMA puppy verzekering

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste puppy verzekering is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

10+ puppy verzekeringen vergeleken

56+ ervaringen gecheckt

16+ uur onderzoek


Welke puppy verzekering is het beste?

We zijn alweer aangekomen bij het belangrijkste gedeelte van dit artikel. Dit gedeelte is echt de moeite waard om te lezen. Je bent namelijk aangekomen bij onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde puppy verzekeringen nog een keer langs. Dit keer zijn alle verzekeringen voorzien van een korte omschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende puppy verzekeringen van verschillende verzekeraars geselecteerd voor onze top 5. Dit zodat er voor iedere puppy een verzekering tussen zit die aansluit bij zijn zorg behoefte. 

Ben jij benieuwd naar de door ons geselecteerde verzekeringen? Lees dan snel verder! 

1. FIGO Puppy verzekering

FIGO review
 • Geschikt voor ieder ras en kruising
 • De verzekeringen kunne worden uitgebreid met 4 aanvullende dekkingen
 • Keuze uit drie verschillende pakketten 
 • Overall de beste dierenverzekering
 • Specialistische zorg wordt binnen het basispakket niet vergoed 

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wij van Mutsy zijn op zoek gegaan naar de beste puppy verzekeringen van dit moment. De FIGO Puppy verzekering is uit onze test gekomen als beste puppy verzekering 2024. 

Met deze verzekering is je puppy verzekerd tegen onverwachte ziekte kosten inclusief alle medisch noodzakelijke medische consulten. Bij deze verzekeraar kun je kiezen voor het basis, plus en totaalpakket.

Het totaalpakket is het meest uitgebreide pakket van de drie en heeft een maximale vergoeding van 5.000 per verzekeringsjaar. Ook wordt tot wel 90% van alle behandelingen vergoed. 

Ook kun je bij deze verzekeraar kiezen voor een aantal aanvullende verzekeringen. Dit zijn de verzekeringen sterilisatie & castratie, Chemo- en radiotherapie, Crematie en werelddekking. 

We schreven ook een review over FIGO hierin is meer informatie over deze aanbieder te vinden. 

2. PetSecur puppy verzekering

PetSecur review
 • Keuze uit drie verschillende pakketten
 • Inclusief werelddekking en vrije dierenartskeuze
 • Hoogste uitkering van Nederland
 • Een MRI-scan en CT-scan worden alleen binnen het extra pakket vergoed 

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb je een puppy gekocht en ben je van plan om je puppy ook mee te nemen op vakanties. Dan is het handig als je voor een verzekering kiest waarmee je puppy ook in het buitenland verzekerd is. 

Voor iedereen die zijn trouwe viervoeter graag mee wil nemen op vakantie hebben wij de PetSecur puppy verzekering geselecteerd als beste puppy verzekering met werelddekking. Je pup kan dus zonder zorgen mee op reis. 

Je puppy zal in het begin een aantal bezoekjes aan de dierenarts nodig hebben voor behandelingen. Ook in het buitenland kan het een keer voorkomen dat je puppy zorg nodig heeft. 

In alle drie de verzekeringspakketten van PetSecur is werelddekking en de vrije dierenarts keuze inbegrepen. Zo kan jouw puppy gewoon in het buitenland behandeld worden door een door jou gekozen dierenarts. 

3. Aegon puppy verzekering

Aegon review
 • Maximale vergoeding van 2.500 euro per jaar 
 • Premie bedrag van minimaal 39,26 per maand
 • Geschikt voor iedere ras en kruising
 • Keuze uit 1 verzekeringspakket

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een goede puppy verzekering, maar vind je het lastig om een keuze te maken voor een bepaald pakket? Wij snappen dat dit best een klus kan zijn, maar dit is niet bij iedere verzekeraar nodig. 

Wij hebben dan ook de Aegon puppy verzekering geselecteerd als beste standaard puppy verzekering. Bij Aegon heb je de keuze uit een basispakket die je kan aanvullen met verschillende dekkingen. 

Deze verzekering dekt de medisch noodzakelijke gemaakte dierenartskosten en de voorgeschreven medicijnen. Ook heeft deze verzekering een maximale vergoeding van 2.500 euro per jaar. 

Het maandelijkse premie bedrag per maand bedraagt 39,26 euro. In combinatie met de aanvullende dekkingen crematie en reis wordt het totale premie bedrag per maand 53,60 euro. 

4. Dierenverzekering puppy verzekering

dierenverzekering review
 • Zowel consulten als specialistische zorg wordt vergoed
 • Tot 80% van de kosten kan worden vergoed
 • Je kan zelf de hoogte van het enigenrisico instellen 
 • Alleen geschikt voor rashonden

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb je een puppy die samenwoont met een of meerdere katten? Dan snappen wij heel goed dat het voor jou handig is om al je huisdieren onder te brengen bij een verzekeraar. Gelukkig kan dat ook. 

Wij hebben daarom de Dierenverzekering puppy verzekering geselecteerd als beste verzekering voor puppy's en kittens. Zo kan je beide huisdieren voor hetzelfde bedrag verzekeren.

Bij deze verzekeraar, die gespecialiseerd is in dierenverzekeringen, kun je kiezen uit drie verzekeringspakketten. Binnen deze pakketten worden consulten en specialistische zorg zoals bestraling en radiotherapie vergoed. 

Ook kun je de verzekeringspakketten nog aanvullen met een aantal dekkingen. Je kunt kiezen uit de aanvullende dekkingen: reis, gebit, alternatieve therapieën en crematie. 

5. Hema dierenverzekering

Hema puppy verzekering review
 • Tot 15% korting op je verzekering 
 • Meerdere aanvullende dekkingen beschikbaar
 • Maximaal vergoedingsbedrag van 3.000 euro per verzekeringsjaar
 • Voor sommige rassen in de premie hoog door gezondheidsrisico's

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We zijn alweer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5, dit kan wel eens de ideale verzekering zijn voor jouw puppy. Sterker nog als je meerdere verzekeringen afsluit bij de verzekeraar ontvang je een korting. 

Om die reden hebben wij de Hema dierenverzekering geselecteerd als beste puppy verzekering met stapelkorting. Bij de HEMA-dieren verzekering kan je tot wel 15% korting krijgen. 

Dit is de hoogste pakketkorting van alle Nederlandse verzekeraars. Ook heeft deze verzekering een scherpe premie voor jonge rasdieren. Zo is het maandelijkse premie bedrag rond de 20 euro. 

Met de standaard verzekering kan een maximumbedrag van 3.000 euro per dier en per verzekeringsjaar worden uitgekeerd. Ook zijn er verschillende aanvullende dekkingen voor deze verzekering. 


Puppy verzekering afsluiten: hier moet je op letten

Om ervoor te zorgen dat je de juiste verzekering afsluit hebben wij een aantal criteria opgesteld die je kunnen helpen met het kiezen van de juiste verzekering. 

Wij raden je dan ook echt aan om de onderstaande criteria goed door te lezen, want zo weet je waar je op moet letten tijden het afsluiten. Zo weet je zeker dat je een verzekering afsluit die goed past bij je puppy. Heb je nou ook een kitten? Dan heb je misschien ook iets aan ons artikel over de beste kattenverzekeringen.

Hondenras

Als eerst is het belangrijk om te controleren voor welke hondenrassen de verzekering beschikbaar is. Niet iedere verzekering accepteert alle honden, ze selecteren bijvoorbeeld op ras en leeftijd. Voor je puppy zal vooral het ras een belangrijke rol spelen tijdens de selectie. Controleer daarom altijd goed of het ras van je hond bij de verzekeraar wordt geaccepteerd. Is dit niet mogelijk, dan kun je altijd kijken of je in aanmerking komt voor een algemene dierenverzekering.

Maximale vergoeding per jaar

Als tweede is het handig om te kijken wat de maximale vergoeding is per jaar. Bij de meeste puppy verzekeringen ligt de maximale dekking gemiddeld tussen de 2.500 euro en 6.000 euro. De maximale vergoeding per jaar is afhankelijk van de verzekeraar en het verzekeringspakket dat je afsluit voor je pup. Hierbij geldt hoe uitgebreider het verzekeringspakket, hoe hoger de maximale vergoeding per jaar. 

Aanvullende dekking

Als derde is het handig om te kijken naar de verschillende aanvullende dekkingen die door de verzekeraar worden aangeboden. Voor puppy's en volwassen honden zijn er namelijk een aantal dekkingen die je verzekeringspakket kunnen aanvullen. Zo kun je jou puppy aanvullend verzekeren voor reizen, gebitszorg, alternatieve therapieën en crematie. Afhankelijk van jouw wensen en de zorg behoefte van je puppy kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. 

Premiebedrag per maand

Als laatste is het handig om te controleren wat je maandelijkse premie wordt voor de puppy verzekering. Helaas gaat je puppy de verzekering niet zelf betalen. Geen zorgen de premies zijn niet al te hoog. De gemiddelde premie ligt tussen de 25 euro en 50 euro per maand. Dit is natuurlijk afhankelijk van het verzekeringspakket en de aanvullende dekkingen die je hebt afgesloten. 


Wat is de beste puppy verzekering volgens de consumentenbond?

Er is door de Consumentenbond geen beste puppy verzekering test uitgevoerd. Het is dus helaas niet mogelijk om onze top vijf met deze van de Consumentenbond te vergelijken. Gelukkig kun je onze top vijf lijst gebruiken als vergelijkingsmateriaal bij het kiezen van de beste puppy verzekering voor jouw puppy!


Veelgestelde vragen

Wat dekt een puppy verzekering doorgaans?

Een puppy verzekering dekt meestal kosten gerelateerd aan de gezondheid van de hond, zoals ongevallen, ziektes, chirurgische ingrepen, medicatie, en soms zelfs preventieve zorg zoals vaccinaties en routine-controles. De exacte dekking kan variëren per verzekeraar en gekozen polis.

Hoe kies ik de beste verzekering voor mijn puppy?

Bij het kiezen van de beste verzekering voor uw puppy is het belangrijk om verschillende aspecten te overwegen, zoals de dekking van de polis, de hoogte van de premie, het eigen risico, en eventuele uitsluitingen. Het is ook aan te raden om recensies en klantbeoordelingen te bekijken en eventueel advies te vragen aan uw dierenarts.

Op welke leeftijd kan ik mijn puppy het beste verzekeren?

Het is aan te raden om uw puppy zo vroeg mogelijk te verzekeren, vaak al vanaf 8 weken oud. Hoe jonger de hond, hoe lager de premie meestal is, en er is minder kans op uitsluitingen vanwege reeds bestaande aandoeningen.

Zijn er specifieke rassen die moeilijker of duurder zijn om te verzekeren?

Ja, sommige hondenrassen kunnen duurder zijn om te verzekeren vanwege een hoger risico op genetische of ras-specifieke gezondheidsproblemen. Verzekeraars kunnen hogere premies vragen of bepaalde aandoeningen uitsluiten voor deze rassen.

Kan ik mijn puppy verzekering op elk moment wijzigen of opzeggen?

De mogelijkheid om uw puppy verzekering te wijzigen of op te zeggen hangt af van het beleid van de verzekeraar. Sommige verzekeringen bieden de flexibiliteit om de dekking aan te passen of de verzekering op te zeggen met een opzegtermijn. Het is belangrijk om de voorwaarden van uw polis te controleren voordat u wijzigingen aanbrengt.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>