Beste Puzzelmat [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Puzzelmat

The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes review

PortaPuzzle puzzelkleed

Met The Friendly Puzzelmat zijn rondslingerende puzzels verleden tijd. Rondslingerende puzzels zijn verleden tijd! Met deze extra stevige puzzelmat ga je aan de slag waar en wanneer je wilt. Verplaats het puzzelkleed voor legpuzzels gemakkelijk en rol hem op zonder dat stukjes verschuiven. Rol uit wanneer je verder wilt, zonder gedoe. Verder is deze mat flexibel & extra stevig, in vergelijking met vilten varianten. 

Puzzelen is eeuwenoud, maar nu meer voor vermaak dan educatie. Het probleem van puzzels die uit elkaar vallen is bekend, maar gelukkig is er een oplossing: de puzzelmat! Gemaakt van speciaal vilt zorgen ze ervoor dat je puzzelstukjes stevig blijven liggen.

Als je even genoeg hebt van puzzelen, rol je de mat gewoon op en berg je hem gemakkelijk op. Met een puzzelmat ben je verzekerd van de beste bescherming voor je puzzel en het gemak van opbergen. Wij zochten uit wat de beste puzzelmatten van 2024 zijn.

Omdat je natuurlijk wel wil dat je puzzel dan ook écht goed beschermd is, hebben wij gekeken naar onder andere de garantie en functionaliteit van de puzzelmat. Zo kunnen wij jou garanderen van de beste kwaliteit puzzelmat!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Puzzelmatten

The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes review

Beste koop
1.  PortaPuzzle puzzelkleed

Ravensburger Roll Your Puzzel XXL 1000 t/m 3000 stukjes - 110x66cm - Puzzelmat

Beste budget puzzelmat
2. Ravensburger Roll Your Puzzle

The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes voor Legpuzzel - Puzzel opbergsysteem & Puzzelkleed oprolbaar - Puzzelplaat - Puzzelbord - Portapuzzle de Luxe – Puzzelkoffer - Puzzelmap 1500 stukjes - 70x120cm

Beste luxe puzzelmat
3. Antislip PortaPuzzle puzzelmap

Schmidt Puzzle Pad tot 1000 stukjes

Beste puzzelmat voor kleine puzzels
4. Schmidt Puzzle Pad

Jumbo Puzzle & Roll + Puzzel 1000 stukjes - 70x100cm - Puzzelmat

Beste puzzelmat voor grote puzzels
5. Roll & Puzzelmat Toysavers

Top 10 beste puzzelmatten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste puzzelmatten , dit zijn direct de meest verkochte matten bij onderstaande webshops.

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Bordspel

Top 5: Beste Dambord


Waar op letten bij het kopen van een puzzelmat?

Zoals eerder benoemd in dit artikel is een puzzelmat ideaal om de veiligheid van je mooie puzzelwerk te kunnen waarborgen, zonder dat deze in de weg ligt. Ook ben je er van verzekerd dat je mooie puzzel niet ineens uit elkaar valt, en je met een gerust hart kan puzzelen.

Zoals met veel andere handige snufjes als de puzzelmat is het aanbod meestal enorm. Het kan dan best moeilijk zijn om de juiste puzzelmat te kunnen vinden. Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer!

Omdat wij het overweldigende gevoel dat dit op kan leveren erg goed begrijpen, zijn we speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste factoren om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste puzzelmat.

Deze belangrijke factoren hebben wij vervolgens uitgewerkt en op een rijtje gezet, om de keuze zo voor jou lekker makkelijk te houden. Ideaal toch?

Formaat

Puzzels, en dus ook puzzelmatten, komen in verschillende formaten. Je hebt bijvoorbeeld puzzels van 1000 stukjes, maar ook van 2000, 3000 of zelfs nóg meer. Je hebt dan natuurlijk wel een puzzelmat nodig die daadwerkelijk onder zo’n puzzel past.

Het is dus belangrijk om even te kijken naar het formaat van de puzzelmat, met het volgende als vuistregel:

1000 stukjes? Puzzelmat minstens geschikt voor 1000 stukjes

2000 stukjes? Puzzelmat minstens geschikt voor 2000 stukjes

3000 stukjes? Puzzelmat minstens geschikt voor 3000 stukjes

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar in de praktijk gaat het toch wel eens mis. In principe past een puzzel, zolang deze niet af is, ook wel op een kleinere puzzelmat. Dan kan je de puzzel dus niet afmaken en is de puzzel minder goed beschermd.

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel bespreken is de garantie. Een puntje waar je misschien niet zo snel aan zal denken, maar wat zeker van belang is.

Waarom? Mocht er iets mis zijn met jouw product, dan weet je dat je altijd kan terugvallen op de garantie vanuit het bedrijf. De garantie is eigenlijk een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product tenminste mee moet gaan.

Dit is natuurlijk voor jou als consument hartstikke fijn, omdat je dan weet waar je aan toe bent. Dat geeft naast rust ook een stukje zekerheid, om zo optimaal te kunnen genieten van je puzzelmat!

Wanneer een puzzelmat (of ander product) geen garantie heeft, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over het vertrouwen van de fabrikant in haar eigen producten?

Zorg er daarom voor dat de garantie op je puzzelmat minstens een half jaar is. Zo ben je verzekerd van een goede aankoop en kan je in volle vaart door puzzelen. En dat zonder zorgen.


Wat is de beste puzzelmat van 2024? 

Op basis van bovenstaande factoren, en natuurlijk nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test is uitgevoerd onder tientallen verschillende puzzelmatten.

Waarom zoveel? Zodat we jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit voor jouw nieuwe aankoop! Het was een ontzettend interessante test, waarbij veel van de puzzelmatten gelijk aan elkaar op gingen.

Uiteindelijk hebben wij op basis van de resultaten een ultieme top vijf puzzelmatten samengesteld. Ben jij nou net zo nieuwsgierig geworden als ons naar deze top vijf?

Dan presenteren we je vol trots de top vijf beste puzzelmatten van 2024!

1.  Portapuzzle Puzzelkleed

The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Er kan natuurlijk maar ééntje de beste zijn. En in dit geval is dat de Portapuzzle Puzzelkleed! Dit kleed is namelijk aangepast aan drie verschillende afmetingen tot wel 1500 (!) puzzelstukjes. 

Daarnaast is de mat in tegenstelling tot vergelijkbare soorten net wat dikker gemaakt, om zo extra goede ondersteuning te kunnen geven aan je puzzel. Ook is de achtergrond expres zwart gemaakt, zodat de puzzelstukjes beter naar voren komen.

Je kan dus wel stellen dat deze puzzelmat een echte winnaar is. daarnaast is deze ook nog eens te koop voor een lekker scherp prijsje, dat is mooi meegenomen voor de portemonnee!

Voordelen Portapuzzle Puzzelkleed

 • Mooie vormgeving van het product
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Heel erg makkelijk op te bergen

Nadelen Portapuzzle Puzzelkleed

 • In het begin een beetje stroef op te rollen

2. Ravensburger Roll Your Puzzle puzzelmat

Ravensburger Roll Your Puzzel XXL 1000 t/m 3000 stukjes - 110x66cm - Puzzelmat

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden, kan een puzzelmat erg handig zijn. Puzzelen is ook een ‘goedkope’ hobby, je hebt tegenwoordig puzzels te koop voor slechts een euro. 

Zonde om dan veel geld uit te geven aan een dure puzzelmat. Zoek je een goede budget puzzelmat, dan zit je goed bij die van Ravensburger. 

Deze puzzelmat is geschikt voor 300 tot 1500 stukjes, heeft een praktisch opbergsysteem en komt met een hoogwaardige kunststof buis. 

Deze zorgt voor dat kleine stukje extra stabiliteit en maakt het oprollen hierdoor direct een stuk gemakkelijker. Moet je hebben!

Voordelen Ravensburger Roll Your Puzzle puzzelmat

 • Goede kwaliteit mat
 • Erg goedkoop in verhouding met vergelijkbare puzzelmatten
 • Lekker puzzelen en toch een opgeruimd huis

Nadelen Ravensburger Roll Your Puzzle puzzelmat

 • Het vilt maakt het opruimen iets moeilijker

3. Antislip Portapuzzle Puzzelmap

The Friendly Puzzelmat 1500 stukjes voor Legpuzzel - Puzzel opbergsysteem & Puzzelkleed oprolbaar - Puzzelplaat - Puzzelbord - Portapuzzle de Luxe – Puzzelkoffer - Puzzelmap 1500 stukjes - 70x120cm

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Denk je aan een goede puzzelmat? Dan denk je aan Portapuzzle. Er staan in dit lijstje niet één, maar twee puzzelmatten van dit merk. 

Wanneer je een ruimer budget hebt, de hele dagen door puzzelt of het gewoon erg serieus neemt, is een goede kwaliteit puzzelmat natuurlijk essentieel. 

Deze puzzelmat van Portapuzzle kost misschien net wat meer, maar daar krijg je dan ook een ongelooflijk goede kwaliteit voor terug. Zo heeft deze mat een speciale antisliplaag, waardoor je er van verzekerd bent dat je puzzel niet in duigen op de grond valt. 

Ook is er extra veel ruimte overgelaten op de puzzelmat voor losse puzzelstukjes, zodat je deze niet onhandig apart hoeft te bewaren. Super handig dus!

Voordelen Antislip Portapuzzle Puzzelmap

 • Erg stevige mat
 • Stukjes blijven goed liggen bij het oprollen
 • Zeer prettig oppervlak om puzzel op te leggen

Nadelen Antislip Portapuzzle Puzzelmap

 • Redelijk dure prijs

4. Schmidt Puzzle Pad

Schmidt Puzzle Pad tot 1000 stukjes

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Maak je nou vaak kleine puzzels, en is zo’n grote puzzelmat een beetje overbodig? Dat begrijpen wij! Een hele goede puzzelmat voor kleine puzzels is die van Schmidt. hartstikke handig op te bergen, en ook nog eens te koop voor een mooie prijs.

Daarnaast is de mat dus redelijk compact, en ook nog eens licht. Zo kan je deze makkelijk meenemen op bijvoorbeeld vakantie.

Voordelen Schmidt Puzzle Pad

 • Erg goedkoop
 • Heel erg handig mee te nemen op vakantie
 • Leuk ontwerp van de mat

Nadelen Schmidt Puzzle Pad

 • Mat is moeilijk uit de verpakking te krijgen

5. Roll & Puzzelmat van Toysavers

Jumbo Puzzle & Roll + Puzzel 1000 stukjes - 70x100cm - Puzzelmat

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We hebben het gehad over kleine puzzels, maar er bestaan natuurlijk ook grote puzzels. Deze kosten meer tijd, maar het gevoel van zelfvoldoening zal hierbij ook veel groter zijn door al dat werk. Daar is niks mis mee!

Ook voor grote puzzels hebben wij de perfecte puzzelmat gevonden. En dat is die van Toysavers! Deze puzzelmat kan gebruikt worden voor puzzels tot wel 3000 stukjes. Een hoop dus!

De mat is daarnaast te koop voor een lekker scherp prijsje, en wordt geleverd met een opblaasbare rol waarmee deze makkelijk op te bergen is. Ook krijg je zelfs sluitstrips meegeleverd! Een verdiende plek in de top vijf.

Voordelen Roll & Puzzelmat van Toysavers

 • Handig voor grote puzzels
 • Puzzelstukjes blijven erg goed plakken
 • Erg functioneel

Nadelen Roll & Puzzelmat van Toysavers

 • Opbergkoker moet eerst opgeblazen worden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel puzzelmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 soorten puzzelmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de puzzelmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste puzzelmat op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>