Beste Radiator Ventilator [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Radiator Ventilator

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set – Past op elke radiator & Makkelijk te installeren - Energie besparen door betere warmteverdeling

SpeedComfort Radiator Ventilator 

In onze radiatorventilatoren test scoorde geen enkel product zo goed als deze. Met de SpeedComfort radiatorventilatoren kan je tot wel 22% besparen op je gasverbruik.

Deze ventilatoren zorgen ervoor dat je kamer in de helft van de tijd op temperatuur is, hierdoor kun je de thermostaat 1 tot 2 graden lager instellen zonder in te leveren op comfort. 

Ook zijn deze ventilatoren universeel en passen ze op de meeste ventilatoren, zijn ze gemakkelijk te installeren en is dit momenteel de stilste radiator ventilator van Nederland. 

Leuk detail: dit is een Nederlands product en wordt in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wist je dat je met een radiator ventilator tot wel 20% op je stookkosten kunt besparen?

De radiator ventilator bestaat nog maar een paar jaar en is dus relatief nieuwe uitvinding in Nederland. Toch zijn er inmiddels ontzettend veel huishoudens die gebruik maken van radiator ventilatoren.

De radiator ventilator plaats je onder een radiator en vervolgens zal de ventilator ervoor zorgen dat de warmte sneller en geleidelijker wordt verplaatst. Hierdoor:

 • Word je ruimte sneller warm
 • Heb je minder stookkosten
 • Kun je de temperatuur van je verwarmingswater lager zetten

Maar wat is nu eigenlijk de beste radiator ventilator?  Welke radiator ventilator is het beste volgens de consumentenbond? In dit artikel zetten wij de 5 beste radiator ventilatoren op een rijtje.

Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Top 5 Beste Radiator Ventilator

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set – Past op elke radiator & Makkelijk te installeren - Energie besparen door betere warmteverdeling

Beste koop radiator ventilator
1.  SpeedComfort Radiator Ventilator 

Beste radiator ventilator met smart control
2. Heatfan 4 Pro

SpeedComfort Radiator Ventilator Duo set

Beste duo pack radiator ventilator
3.SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Duo set

Beste radiator ventilator Set
4. Magnificos - radiator ventilator

Beste multipack radiator ventilator

Beste multipack radiator ventilator
5. Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken

Top 10 beste radiator ventilators

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste radiator ventilators.


Wat is de beste radiator ventilator van 2024? 

Om te bepalen wat de top 5 beste radiator ventilatoren van 2024 zijn hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan. In onze radiator ventilator test 2024 hebben we naar verschillende zaken gekeken.

Er zijn momenteel veel verschillende radiatorventilatoren op de markt, hoe kies je nu de beste? Om dit te doen hebben we o.a. gekeken naar de volgende zaken:

 • Hoeveel bespaart de radiator ventilator?
 • Hoe beoordelen de andere consumenten deze radiator ventilator?
 • Hoe gemakkelijk is het product te installeren?
 • Maakt het product veel of weinig lawaai?

Vervolgens hebben we de meest populaire opties op een rijtje gezet. Alleen de allerbeste producten van dit moment zijn terug te vinden in dit artikel. Kortom, als jij de beste radiator ventilator zoekt, lees dan gauw verder.

1. SpeedComfort Radiator Ventilator 

SpeedComfort Radiator Ventilator Mono set – Past op elke radiator & Makkelijk te installeren - Energie besparen door betere warmteverdeling

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de beste koop radiator ventilator 2024? De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set is dan het beste product voor jou!

De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set heeft in de radiatorventilatoren test van Mutsy de beste prestaties geleverd. Onder andere op het gebied van stroomverbruik. Je verbruikt met de SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set maar 0,16 euro aan elektriciteit - per maand? Nee, per jaar zelfs!

Daar stopt het niet bij; de SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set kan je tot wel 22% aan gaskosten besparen, doordat de warmte veel sneller en evenrediger door het huis wordt verspreid. Dekentjes in de woonkamer zijn dus overbodig geworden!

De SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set wordt automatisch geactiveerd met een warmtesensor, en als dit gebeurt, wordt je woning wel twee keer zo snel warm. Je kan de CV 1 tot 2 graden lager zetten en nog steeds heb je dezelfde temperatuur in huis!

Voordelen SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

 • Automatisch aan met warmtesensor
 • Veel gas besparen
 • Je woning wordt tot wel 2 keer zo snel warm
 • Onderin de radiator te plaatsen, dus vrijwel onzichtbaar

Nadelen SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

 • Geen

2. Heatfan 4 Pro

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.1

Heb je een smallere radiator of weet je niet precies wat goed past in jouw verwarmingssysteem? De HeatFan 5 – Trio Set Radiator Ventilator is dan een goede optie voor je. De radiatorventilatoren van Heatfan bieden een goed speedcomfort alternatief. 

Ook deze radiatorventilator wordt geleverd in een set van 3. Ook kun je deze radiatorventilatoren gemakkelijk doorlinken dankzij een handige meegeleverde kabel. 

Heatfan garandeert een extra radiator capaciteit van 15 tot 20%. Hiermee kunnen de radiatoren dus meer warmte produceren tegen een lagere inspanning waardoor je bespaart op je gaskosten.

Kortom, ook dit is een prima optie qua radiatorventilatoren. Onze voorkeur zou echter eerder naar een ventilator van speedcomfort gaan.

Voordelen Heatfan 4 Pro

 • Makkelijk te installeren in allerlei formaten radiators
 • Bespaart tientallen euro's aan gas
 • Automatische schakelaar op basis van warmte

Nadelen Heatfan 4 Pro

 • Snoer naar stopcontact erg kort, misschien een verlengsnoer erbij nodig

3.  SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set

SpeedComfort Radiator Ventilator Duo set

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Weet je niet zeker hoe goed een radiator ventilator zal werken in jouw huis? Dan is het misschien niet handig om gelijk een multipack te bestellen voor alle radiatoren in je hele huis. De SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set is dan de geschikte keuze voor jou.

Met de SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set kun je even zelf ervaren hoe goed zo'n ventilator nu eigenlijk is. Deze SpeedComfort Radiator Ventilator verdeelt de warmte over de ruimte, net als alle andere ventilatoren, en past in een radiator tot 75 cm lang.

De meeste radiatoren zijn prima te gebruiken in combinatie met deze SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set, omdat het formaat vrij universeel is. Daarnaast kun je er zo veel bestellen als je nodig denkt te hebben, en in tegenstelling tot multipack producten heb je dan geen overbodige ventilatoren in huis na installatie. Top!

Afhankelijk van hoeveel ventilatoren je installeert, kan de SpeedComfort Radiator Ventilator zorgen voor een reductie van zo'n 20% in gaskosten. Nadeel aan de mono set is wel dat je voor iedere installatie een apart stopcontact moet hebben, wat leidt tot heel veel extra kabels in huis.

Voordelen SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set

 • Past in de meeste radiators
 • Zo veel bestellen als je nodig denkt te hebben
 • Bespaart tientallen euro's aan gas
 • Energiezuinig

Nadelen SpeedComfort Radiator Ventilator Basic Mono set

 • Veel stopcontacten nodig bij meerdere installaties

4. Magnificos - radiator ventilator

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer twee van onze radiator ventilator test vinden we de Magnificos - radiator ventilator. Volgens de producent bespaar je met deze CV-ventilator tot wel 30% op gas. En dat is natuurlijk lang niet gek in deze tijd met torenhoge gasprijzen.

Hoe zorgt deze radiator ventilator er dan voor dat je gaat besparen op je gas kosten? Nou, deze radiator ventilator zorgt ervoor dat je verwarming efficiënter en sneller gaat werken. Je plaatst deze radiator, ventilator op een radiator of convector en vervolgens heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.

Verder draait deze ventilator alleen als de radiator warm is, hierdoor verbruikt hij op jaarbasis slechts 1 KWH per jaar. Kortom, deze radiator ventilator zorgt ervoor dat je ruimte sneller en op een efficiëntere manier warm wordt. Dit betreft overigens een grootverpakking waarbij je 3x de CV-radiator krijgt. Dit is wel zo handig als je meerdere radiatoren in je woning hebt.

Voordelen Magnificos - radiator ventilator

 • Makkelijk te installeren
 • Bespaart tientallen euro's aan gas
 • Automatische schakelaar op basis van warmte

Nadelen Magnificos - radiator ventilator

 • Snoer naar stopcontact erg kort, misschien een verlengsnoer erbij nodig

5. Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.2

Op zoek naar een voordelige multipack van radiator ventilatoren? De Trio Heatfan is een product dat geschikt is voor grotere woningen, waar je bijvoorbeeld wel 4 radiatoren in 1 ruimte hebt.

De Trio Heatfan zorgt voor een gelijke verdeling van warmte, waardoor je de thermostaat tot wel 2 graden lager in kunt stellen. Net als de andere producten is de Trio Heatfan in te stellen met magneten.

Groot voordeel aan de Trio Heatfan set is dat je maar 1 stopcontact nodig hebt voor deze ventilatoren - met de verbindingskabels kun je de apparaten op elkaar aansluiten, waardoor je veel minder kabels door het hele huis hebt lopen. Dat ziet er veel beter uit!

Uit onze tests bleek ook dat de Trio Heatfan totaal geen merkbaar geluid maakte, en ook deze ventilatoren gaan automatisch aan als ze merken dat de verwarming aan gaat. 

Voordelen Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

 • Gelijke verdeling van warmte
 • Geschikt voor grotere woningen
 • Heeft een verbindingskabel, dus maar 1 stopcontact nodig

Nadelen Trio Heatfan - Wit - 4 ventilatoren

 • Te veel ventilatoren voor de meeste huishoudens

Wat is de beste radiator ventilator volgens de consumentenbond?

Momenteel heeft de consumentenbond nog geen officiële test gedaan op het gebied van radiator ventilatoren. Er is dus niet zoiets als een beste radiator ventilator volgens de consumentenbond.

Uiteraard kun je wel onze radiator ventilator test bekijken. Bij Mutsy doen we er alles aan om representatieve product testen te doen. Ook in dit geval zijn er weer mooie producten uit onze test naar voren gekomen. 


Werkt een radiator ventilator echt?

Wellicht ben je sceptisch over de radiator ventilator: werkt dit product eigenlijk wel? Ook wij waren op het begin sceptisch en daarom zijn we op onderzoek gegaan. In verschillende testen hebben wij gekeken naar het energieverbruik met en zonder radiator ventilator. Tot onze verbazing lag het energieverbruik met een radiator ventilator een stuk lager dan zonder.

Gemiddeld bespaar je zo'n 20% procent op het verbruik van je thermostaat. De radiator ventilator zorgt er namelijk voor dat de warmte vanuit je radiator of kachel beter en efficiënter verspreid wordt waardoor je thermostaat 1 tot 2 graden lager kan.

In onderstaande video van Coolblue wordt dit principe nog eens goed uitgelegd. 


Waar op letten bij het kopen van een radiator ventilator?

Een radiator ventilator is - voor 99% van ons - niet een product dat we iedere maand weer opnieuw kopen, en daarom is het voor velen lastig kiezen. De beste radiator ventilator 2024 voor jouw villa kan nog wel eens wat andere specificaties hebben dan voor je neef die in een tiny house woont.

Met de onderstaande dingen die belangrijk zijn om op te letten bij het kopen van een radiator ventilator, weet je zeker dat je rekening houdt met wat er echt toe doet.

Miskopen voorkomen is onze missie! Welke radiator ventilator is het beste voor jou? Dat weet je als je rekening houdt met onderstaande specificaties! Deze specificaties zijn ook getest in de beste radiator ventilator volgens de consumentenbond test.

Formaat radiatorventilator

Het kopen van een goede radiatorventilator begint bij het kiezen van het juiste formaat. Hierbij ga je uiteraard kijken naar de radiatoren die je momenteel in je huis hebt hangen.

In onze top-5 hebben we geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Zo hebben we vooral gekeken naar "Universele" radiatorventilatoren die op de meeste kachels in Nederland passen, hierdoor hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. 

Kleur

Het oog wil natuurlijk ook wat! Wanneer jij thuis zwarte verwarmingselementen hebt, wil je natuurlijk geen witte radiatorventilatoren.

De meeste ventilatoren voor de radiator zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Kies daarom altijd een kleur die past bij jouw kachel.

Ook al zie je de radiator ventilator niet echt, geeft het toch even een iets netter uiterlijk. 

Gebruiksgemak

Het installeren van een slechte radiatorventilator is een horror klus. Om deze reden hebben wij in onze radiatorventilator test gekeken naar het gebruiksgemak.

Hierbij hebben we vooral gekeken naar hoe makkelijk de radiatorventilator te installeren is. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende goede ventilatoren (zoals Heatfan of Speedcomfort) die binnen een mum van tijd te bevestigen zijn.

Hoeveelheid

Hoeveel radiator ventilatoren ga je aanschaffen? Voor iedere radiator één, of gewoon een paar voor in de woonkamer? Dit is van belang voor het gewenste effect, comfort en energieverbruik beperken.

Wanneer jij beslist om meerdere radiatorventilatoren te kopen, zouden we je aanraden om te kiezen voor een grote verpakking. Hierdoor bespaar je vaak flink op de aankoopprijs. 


Conclusie

Dat was hem dan! Onze radiator ventilatoren test van 2024. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende goede ventilatoren op de markt verkrijgbaar.

Persoonlijk zijn wij het meest te spreken over de Heatfan en Speedcomfort radiatorventilatoren. Deze ventilatoren zijn gemakkelijk te installeren, vaak universeel en kunnen tot wel 30% op je energierekening besparen.

We hopen je met dit artikel goed geholpen te hebben. Mocht je verder nog vragen hebben over het kopen van een radiator ventilator, laat dan zeker even een comment achter. Wij proberen elke reactie binnen  48 uur te behandelen. 

Als je op zoek bent naar extra manieren om te besparen op je energie rekening dan kan het zeker de moeite waard zijn om onze Convector kachel test even te lezen, ook met dit product valt flink te besparen. 


Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel radiator ventilatoren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten radiator ventilatoren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de radiator ventilatoren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste radiator ventilatoren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 29, 2024

mei 23, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>