• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Robotstofzuiger voor Dierenharen [Test 2024]

Beste Robotstofzuiger voor Dierenharen [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Robotstofzuiger tegen Dierenharen

Tjilla C100 Robotstofzuiger review

Tjilla C100 Robotstofzuiger

Met de Tjilla C100 Robotstofzuiger zijn dierenharen overal door je huis van de verleden tijd. Door de speciale borstels worden alle haren meegenomen. Met de slimme camera weet hij precies wat er nog gedaan moet worden. En als hij bijna opraakt, zal hij zelf terugkeren en opladen. Daarna zal hij weer doorgaan met waar hij gebleven was. De robotstofzuiger is makkelijk te bedienen vanuit een app. Je huis schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

Iedereen die op zichzelf woont weet dat het huishouden aardig wat ruimte in beslag kan nemen. Wanneer je het dan druk hebt met werk, school, sporten en vrienden kom je hier niet altijd aan toe. En dan al helemaal wanneer je huisdieren hebt, want deze lieve beestjes haren ontzettend erg uit natuurlijk.

Gevolg is dan dat alles een zooitje wordt en je de laagjes stof alweer op de grond hebt liggen. Gelukkig is hiervoor een oplossing bedacht: de robotstofzuiger! Dit slimme apparaat stofzuigt jouw hele huis zonder dat je er zelf maar iets voor hoeft te doen.

De apparaatjes zijn dan ook erg populair, en het aanbod groeit ontzettend hard. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste robotstofzuiger? Om deze vraag te beantwoorden hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste robotstofzuiger.

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende stofzuigers met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste testresultaten. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten met daarin de beste robotstofzuigers.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Robotstofzuigers tegen Dierenharen

Tjilla C100 Robotstofzuiger review

Beste Koop Robotstofzuiger tegen Dierenharen
1. Tjilla C100 Robotstofzuiger

Beste Budget Robotstofzuiger tegen Dierenharen
2. CleanWise D5

Roborock S6 MaxV - Robotstofzuiger met dweilfunctie

Beste Prijs-kwaliteitverhouding Robotstofzuiger tegen Dierenharen
3. Xiaomi Roborock S6 Max

Roborock S6/S60 - Robotstofzuiger met dweilfunctie

Beste Luxe Robotstofzuiger tegen Dierenharen
4. Xiaomi S6/S60

Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB - Robotstofzuiger met dweilfunctie - Laadstation - Turbo zuigfunctie

Beste Design Robotstofzuiger tegen Dierenharen
5. Blaupunkt Bluebot

Top 10 beste Robotstofzuigers tegen Dierenharen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste robotstofzuigers voor dierenharen , dit zijn direct de meest verkochte robotstofzuigers bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Robotstofzuiger tegen Dierenharen?

Zoals gezegd is de beste robotstofzuiger dus een enorme uitkomst wanneer je het net iets te druk hebt om je hele huis te stofzuigen en je huisdieren in huis hebt lopen. Deze haren natuurlijk ontzettend erg uit!

Door het steeds maar groeiende aanbod vraag je je misschien af: Wat is de beste robotstofzuiger tegen dierenharen volgens de consumentenbond? Daarom hebben wij zoals beloofd onderstaand alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van een goede robotstofzuiger tegen dierenharen. 

Het is natuurlijk het fijnste om zelf de keuze te maken, en te beoordelen welke de beste zijn. Kijk dus niet naar de beste robotstofzuiger voor dierenharen volgens de consumentenbond, maar oordeel zelf door hieronder te kijken wat belangrijk is bij de beste robotstofzuiger voor dierenharen!

Soort vloer

Het eerste punt waar je rekening mee moet houden is de soort vloer in je huis. Alle robotstofzuigers werken sowieso goed op harde en gladde vloeren. Sommige hiervan werken ook goed op hoogpolige tapijten of vloerkleden. Maar lang niet allemaal!

Hierdoor kan het zijn dat of je kleed, of je stofzuiger of in het ergste geval zelfs beide kapot of beschadigd worden. Ga dus even na welke soort(en) vloer jij in je huis hebt liggen voor je een robotstofzuiger koopt. 

En lees dan natuurlijk even in de beschrijving of de robot die je op het oog hebt daar ook daadwerkelijk voor geschikt is. Zo voorkom je teleurstellingen

Allergieën

Wanneer jij een stofallergie hebt, is een robotstofzuiger met een speciaal uitblaasfilter noodzakelijk. Hiervoor volstaat een HEPA 13- of 14 filter. Deze zijn het meest geschikt voor mensen met allergieën namelijk. 

Dit filter houdt dan de fijne stofdeeltjes, pollen en allergenen tegen zodat ze niet via de uitblaaslucht weer opnieuw in de kamer belanden. Anders kan je hier met een stofallergie namelijk best wat last van krijgen.

Oppervlakte van je huis

Naast de soort vloer is het oppervlakte van al deze vloeren (dus je huis) ook erg belangrijk tijdens het kopen van een robotstofzuiger. Heb jij bijvoorbeeld een groot huis, dan kan je beter een robotstofzuiger nemen met een langere accuduur.

Dan hoef je de stofzuiger niet steeds opnieuw op te laden, en is je huis ook in één keer schoon. Vaak betaal je hier dan wel iets meer voor. En als je een klein huis, appartement of studio hebt is een robotstofzuiger met een standaard accu natuurlijk meer dan prima.

Garantie

Het laatste punt dat we willen bespreken is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het gekochte product ten minste mee moet gaan zonder defecten. 

Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan iets niet goed zijn, (waar je zelf niks aan kan doen) dan kan je terugvallen op deze garantie. De fabrikant zal je hierbij dan verder helpen en samen met jou kijken naar een passende oplossing. 

Dit kan bijvoorbeeld een vergoeding van het aankoopbedrag zijn of een vervangend product. Dit is natuurlijk wel zo fijn, zodat jij als consument je niet zorgen hoeft te maken over een kapot product.

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe robotstofzuiger ten minste twee jaar is. Zo verzeker jij jezelf van de beste robotstofzuiger tegen dierenharen en kan je deze zorgeloos zijn gang laten gaan!


Wat is de Beste Robotstofzuiger tegen Dierenharen van 2024? 

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande punten (en veel meer uiteraard) hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende robotstofzuigers voor dierenharen om zo jou te kunnen garanderen van de beste kwaliteit.

En met de beste kwaliteit, natuurlijk ook de beste robotstofzuiger voor dierenharen! Veel van de stofzuigers gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk wisten een paar zich goed te onderscheiden. 

Deze scoorden ieder het beste in een bepaalde categorie zoals bijvoorbeeld beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij na het lezen van dit artikel net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke robotstofzuigers dit geworden zijn?

Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste robotstofzuigers tegen dierenharen van 2024! 

1. Tjilla C100 Robotstofzuiger

Tjilla C100 Robotstofzuiger review

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op de eerste plaats staat de Tjilla C100 Robotstofzuiger. Deze is als beste uit de robotstofzuiger tegen dierenharen test gekomen. Dierenharen hebben geen kans met deze robot.

Het probleem met dierenharen is dat ze vaak niet worden meegenomen bij stofzuigers. Om toch te zorgen dat alle haren meegenomen worden zit er een speciale borstel op. Hierdoor worden alle haren meegenomen,

Ben je even weg of kom je bijna thuis en je wilt een schoon huis hebben? Dan kan deze robotstofzuiger van een afstandje aanzetten door middel van de app. Scheelt een hoop geloop.

Bovenop de robotstofzuiger zit een intelligente camera zodat hij precies weet waar hij is. Met deze camera maakt hij een route van je huis zodat alles wordt stof gezogen. Ook zal hij nergens van af vallen door de sensoren.

De robot gaat 180 minuten lang mee. Als hij bijna op is, gaat hij automatisch terug om zichzelf op te laden. En als hij dan weer vol is, gaat hij weer verder met wat nog gedaan moet worden.

Voordelen Tjilla C100 Robotstofzuiger

 • Speciale borstel voor dierenharen
 • Kan bediend worden met een app
 • Intelligente camera bovenop
 • Hij laadt zich automatisch op

Nadelen Tjilla C100 Robotstofzuiger

 • Geen

2. CleanWise D5 Robotstofzuiger

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer 2 van onze lijst met beste robotstofzuigers voor dierenharen vinden we de CleanWise D5 Robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger kent verschillende voordelen. Allereerst is dit een zogenaamde 3-in-1 robotstofzuiger. 

Dit betekent dat hij kan dweilen, stofzuigen en vegen. Ideaal als je op zoek bent naar een robotstofzuiger voor dierenharen aangezien het apparaat de vloer ook gelijk reinigt (door het dweilen). Verder is dit een sterke robotstofzuiger die tot 120m2 kan schoonmaken.

De robotstofzuiger is geschikt voor meerdere type vloeren, heeft sensoren die ervoor zorgen dat de robotstofzuiger niet botst of valt en maakt relatief weinig geluid (70dB).

Ook kun je deze robotstofzuiger gemakkelijk bedienen via Google Assistant en Amazon Alexa. Ideaal voor de smart-home freaks onder ons. 

Als laatste is deze robotstofzuiger gewoon ontzettend goed geprijsd. Voor een relatief laag bedrag (in vergelijking met andere robotstofzuiger) scoort dit model namelijk super goed op functionaliteiten en gebruiksgemak. 

Voordelen CleanWise D5 Robotstofzuiger

 • 3-in-1 robotstofzuiger die kan dweilen, vegen en stofzuigen
 • Maakt weinig geluid waardoor je weinig overlast hebt van het apparaat
 • Kan tot 120m2 schoonmaken
 • Gemakkelijk te bedienen via Google Assistant en Amazon Alexa

Nadelen CleanWise D5 Robotstofzuiger

 • Geen

3. Xiaomi Roborock S6 Max

Roborock S6 MaxV - Robotstofzuiger met dweilfunctie

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan heb je het over deze stofzuiger. Dit handige apparaatje heeft een speciale dweilfunctie waarmee je naast stofzuigen je vloer al helemaal schoon krijgt!

Ook is deze geschikt voor alle vloertypen. Daarnaast kan je met de handige app het apparaatje besturen via je telefoon!

Voordelen Xiaomi Roborock S6 Max

 • Handig te besturen via speciale app voor telefoon
 • Heeft een dweilfunctie
 • Is geschikt voor stofzuigen op alle vloertypen

Nadelen Xiaomi Roborock S6 Max

 • Is bijna 10 cm hoog en past daardoor niet onder alle meubels door

4. Xiaomi Roborock S6/S60

Roborock S6/S60 - Robotstofzuiger met dweilfunctie

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je iets meer geld hebt om te besteden is deze stofzuiger net wat voor jou. Met de handige app kun je de stofzuiger heel makkelijk zelf besturen. Daarnaast is dit apparaat geschikt voor alle vloertypen en komt deze met een speciale dweilfunctie!

Voordelen Xiaomi S6/S60

 • Geschikt voor alle vloertypen, dus ook voor je tapijt
 • Heeft een speciale dweilfunctie voor na het stofzuigen
 • Je kan de stofzuiger bedienen via de mobiele app

Nadelen Xiaomi S6/S60

 • Is best hoog, en past daardoor bijvoorbeeld niet onder de meeste banken door

5. Blaupunkt Bluebot 

Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB - Robotstofzuiger met dweilfunctie - Laadstation - Turbo zuigfunctie

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.4

Veruit het beste, en slimste design is deze van het merk Blaupunkt. De robotstofzuiger heeft om te beginnen een speciale dweilfunctie, en is daardoor multifunctioneel. Ook is dit apparaatje geschikt voor alle vloertypen.

En door het slimme ontwerp is deze robotstofzuiger maar 7,6 cm hoog. Hierdoor past deze robotstofzuiger zelfs onder de bank!

Voordelen Blaupunkt Bluebot 

 • Heeft een speciale dweilfunctie
 • Dit apparaat kan gebruikt worden op alle vloertypen
 • Door het slimme ontwerp past de stofzuiger vrijwel overal onder door

Nadelen Blaupunkt Bluebot 

 • Oplaadtijd van 300 minuten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Robotstofzuiger tegen Dierenharen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Robotstofzuiger tegen Dierenhar getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Robotstofzuiger tegen Dierenharen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste robotstofzuigers tegen dierenharen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>